Arvaatteko mikä? Kyllä, Aaverahka! Söin eilen niin järkyttävän kasan Aaverahkaa, että oikeasti makasin selälläni ähkyssä loppuillan. Luoja että rakastan tuota keltaista överimakeaa rahkavaahtoa. Toinen Stockan hullareilta tehtävä pakko-ostos on keltainen perunasalaatti, ja tässä on oma lempparitapani syödä se:


Leivän päällä <3 vielä parempaa olisi Saarioisten vaalea eineskarjalanpiirakka, kammottava tapa mikä on opittu ystävältä ajalta kun olimme kämppiksiä. Ja sen pitää nimenomaan olla se lötkö eines, ei mikään uunirapea tuore karjalanpiirakka. Opiskeluajan superherkkuja.

Meillä oli Heidin kanssa muutama bravuri näissä ruokajutuissa, edellisen lötköpiirakan lisäksi mm. kalapuikkoleipä, missä voileipägrilliin laitettiin 2 paahtoleipää joiden välissä järkyttävästi juustoa ja 2 kalapuikkoa :D Ei ollut yksinkertaisesti varaa käydä hampurilaisravintoloissa, joten piti kehittää omat mässyt. Juustohan luonnollisesti oli liian kallista ostaa, mutta kämppis sattui olemaan kaupassa töissä ja raahasi kotiin eräpäivät ylittäneitä oltermanneja. Voi niitä aikoja...

Jännä juttu että voin syödä melkein mitä vaan eräpäivän ylittänyttä, mutta jogurttia en missään nimessä. Lapsena jätin jogurtin syömättä jo jos oli alle pari päivää aikaa parasta ennen -päiväykseen. Vieläkin kyttään kaupassa hysteerisesti jogurttien kansia... Tämä ihan hullua, en edes tiedä mistä kyseinen kammo johtuu!


Yritin olla edes vähän muotibloggari ja kävin kääntymässä Hullujen päivien kosmetiikka- ja vaatepuolella, mutta muutaman roller derby blockausharjoituksen jälkeen totesin että FOOOOOD ja ruokapuolelle. Eli hullareiden ostossaldona se mitä oletinkin, Aaverahkaa ja keltaista perunasalaattia.

Kommentit (65)

elli

Moikka! Tänään lusikoidessani aaverahkaa mietin, että tiedättehän rahkafanit että sitä myydään stokkalla ihan ympäri vuoden? Ainakin Tampereella on tosi usein "vaihtuvana rahkana" mangorahka, joka on ihan samaa tavaraa. Joskus tosin mangopaloilla höystettynä, mikä ei pahenna :)

Mira

Stockmann saisi maksaa sulle palkkiota aaverahkan myynninedistämisestä. Kävin hakemassa sitä tänään - nyt ymmärrän hehkutuksen, aivan loistavaa!

Susu

Kun googlettaa "aaverahka" ja katsoo kuvahaulla, löytyy jo ekoilta kuvariveiltä koko teidän perhe kissaa myöten! :D

Perunasalaatti on ihan törkeen hyvä vohveleiden päällä! Me tehdään suolasia vohveleita silleen, että päälle kipparijuustoa pari siivua, lihansyöjille pekonia tai kinkkua ja sitten perunasalaattia. Nam!

Makeat vohvelit muuten menee yleensä paloiteltu persikka, kinuskikastike ja kermavaahto -setillä :)

Aino

Haha! :D Ihana, että joku muukin jakaa tän älyttömän rakkauden Aaverahkaan! Kuulin kaverilta, että mysö Haamuleivokset ovat erittäin hyviä, joten ajattelinkin maksimoida herkkuähkyn ja käydä ostamassa viikonlopuksi molempia!

nonni

Jugurtista tulee vain entistä terveellisempi, jos parasta ennen -päivästä on vierähtänyt kuukausi, sillä hyvät maitohappobakteerit jylläävät siinä. Maitotuotteet menevät pahaksi vasta, kun maitohappobakteerit ovat eläneet elämänsä loppuun, ja haitalliset mikrobit alkavat jyllätä niiden sijasta, ja siinä vaiheessa tuote haisee ja maistuu niin pahalle, ettei sitä syö Erkkikään.

Eli avaamaton, oikein säilytetty jugurtti on hyvää syötäväksi niin kauan, kunnes se alkaa haista pahalta, ja siihen menee aikaa.
Mistäänhän ei huomaa, kuka aloitti juuri elintarviketurvallisuuskurssin.

Miisu

Mun ruokapervesio on (kylmä) maksalaatikko ruisleipäviipaleen päälle lätkittynä. Päälle voi halutessaan laittaa ketsuppiakin, puolukka vielä parempi. En kyllä muista, milloin viimeksi olisin maksalaatikkoa syönyt, mutta nyt kun ajatus tuli mieleen, niin taidanpa tietää mitä meillä syödään tänään romanttisilla treffeillä :D

Anni

Mä taas en oo koskaan muista karjalanpiirakoista oikeen välittänykään kun niistä Saarioisten lötköistä :'D Muistan ku vielä kotona asuessa iskä toi välillä just sellasia tuoreita leipomon piirakoita mut ei meinannu kelvata! Outo mikä outo.

Hei!
Ajattelin vinkata sulle tuoretta Route 66-fiilistelyä. Käytiin pari viikkoa sitten ajamassa pieni pätkä, Los Angeles-Kingman, tuota reittiä ja kirjoitin siitä blogiini. Kuviakin löytyy :) Mahtavaa tulevaa matkaa teille!

Mä syön kans sen eines karjalanpiirakan päällä perunasalaattia!niin hyvää! ja sit ku sitä ei oo niin pakko tyytyä paahtoleipään mut ei tietenkään saa paahtaa :D nyt alko tekeen mieli kovasti perunasalaattia mut ei taida tähän hätään mistään löytyä:D

Sindu

Ha ha ha! Justiinsa söin "kalapuikkohampurilaisen" muutama päivä sitten. Enkä edes ole enää mikään opiskelija, vaan 26 vuotias perheellinen nainen. Muksu tykkää hirveästi kalapuikoista ja ranskiksista, itse en taas kalapuikoista välitä. Päätin kerrankin antaa niille mahdollisuuden ja lykkäsin kahden paahdetun leivän väliin, päälle juustoa ja rutkasti salaattia, maistui ihan hyvälle! :D

Eikä! Mä luulin olevani ainoa, joka syö (söi) perunasalaattia sellaisten lötköjen karjalanpiirakoiden ja juuston kanssa :D highfive! Tosin siitä on jo vuosia, kun sitä olen syönyt viimeksi.. en nimittäin ikinä löydä karjalanpiirakoita täältä svedulandiasta.. hö!

Perunasalaatti ruisleivän päällä on hyvää mutta nyt on pakko sanoa, mä en pystyis syömään sitä karjalanpiirakan päällä :D Ekä todellakaan kykenisi syömään lötköä karjalanpiirakkaa, jos oikein rehellinen olen niin karjalanpiirakat on aika..yök. Paitsi mummun tekemät!

Itse olen nyt vasta näillä hullareilla innostunut ko. konseptista, ja nimenomaan noista ruokapuolen jutuista!

bbore

mäkin olen tosi tarkka just jugurtin päiväysten kanssa ja muutenkin aina katson tarkkaan että se on sitten ihan syötävää vielä. syynä se, kun kerran aloin vaan nakkaamaan jugurttia suuhun kun yhtäkkiä tuntu semmonen ällöttävä lima suussa. sylkäsin paperille tän ällöttävän sinisen liman ja meni kyllä hetki vessassa yökkien. päiväykset oli jugurtissa kunnossa, tiiä sitten oliko kannessa joku reikä tms. mutta meni kyllä melkein vuosi kun seuraavan kerran pysty jugurtin syömistä edes harkitsemaan :s

riikss

Hahahha..mä syön kans perunasalaatin ruisleivän päällä :D hullun hyvää ja helppoo sillon kun ei vaan muuta jaksa :)

Todellakin. Aika valaiseva dokkari, tuolla Saksassa ja Ranskassa on dyykkareilla kissanpäivät.

Lisäks kasvatetut vihannekset ja juurekset pitää olla täydellisiä. Vähänkin lohjenneet tai epämuodostuneet perunat nakataan jo meneen pellolta. Klassinen käyrä kurkku ei edes kelpaa kuluttajille, ja tuottajia ei huvita pakata, kun suorat menee laatikkoon nätimmin...

Maailma on niin pirun vääristynyt.

Ps- kävin hakeen Forssan perunasalaattia :D

tiia

Joo sama stocka, mut toi mun puoli ysin vierailu oli viime syksynä :D Tänä vuonna käyn aina heti töiden jälkeen ettei varmasti jää rahkat saamatta :)

Anna

Meille kolahti tänään puhelinluettelo postiluukkuun, koska muuton jälkeen ei olla vielä ehditty laittaa mainoskieltoa, siellä oli tuttu naama kannessa!

naria

Hahaa, osuttiin eilen samaan aikaan Herkkuun ja arvasin heti, että Aaverahkaa on hamstrattu! :D olit upea livenä tungoksessakin, noi sukkahousut nähdessään ei voi olla hymyilemättä!

Iidis

Mun lempparia (ja avokin suurin ällötys) on hapankorpun päällä juustoa ja italiansalaattia! Ja perunasalaatti sopii kanssa, tämä tuli testattua Pori Jazz-piknikillä. Toinen on ruisleivän päälle ABBAn tonnikalaa tomaattikastikkeessa ja parit juustosiivut päälle. Voi moro, miten hyvää! Ja voi moro, kun alkoi tekemään mieli...pitää kai huomenna ostaa kaupasta aineksia :D

Mun mielestä ihanimpia työeväitä on just nimenomaan joku leipä (ruis- tai kaurapala useimmiten) ja siihen päälle jotain noita einessalaatteja. Felixin tuorekurkkusalaatti on yks suosikki leivänpäällinen, samoin valkosipulipikkelsi, jonka valmistajaa en nyt muista. Ei tarvi voita, tai välttämättä mitään muutakaan lisuketta. Nam!

Sanna

Italiansalaattin on myös hullunhyvää leivän päällä, nimenomaan se missä on makaronia. Mies aina ihmettelee mun makutottumuksia, mutta nyt voin sanoa, että kyllä ne muutkin :)

tiia

Mä viime syksynä otin sinulta opin, että menen ostamaan aaverahkaa illalla puoli 9 aikaan kun ei ole ruuhkaa. Iski pieni pettymys kun kaikki rahkat oli viety! Onneksi kävin eilen ostamassa heti neljältä rahkaa ja jonotinkin hetken, mutta sainpahan rahkani! 8) Huomenna on pakko käydä ostaa lisää, koska tyttöystäväni oli syönyt puolet rahkastani. Kamala roisto!

Kay

Heh, mä ostan kanssa aina välillä Saarioisten perunasalaattia ja syön sitä ihan onnessani ruisleivän päällä, niin että välissä on vain oivariinia. Ihan törky hyvää! Kiva, että jollain muullakin on samantapaisia outouksia :)

Mäkin oon äärimmäisen tarkka päiväyksistä. Takavuosina oli usein kaikenlaisia mahanpuruja, jotka poistui kun aloin kattoa tollaisten kuin avattujen leikkele- ja juustopakettien perään jääkaapissa.

Mutta älytöntä on se, että Euroopassa tottumukset on vieläkin rajumpia. Mä oon kattonu muutamaan kertaan sellaisen dokkarin kuin "Arvokas jäte", joka tuli joskus YLE:ltä, siinä näytetään, miten tavaraa jossa on viikko käyttöaikaa, raijataan jätteisiin koska kuluttajat ei osta kun käyttöpäivä on niin lähellä. Joku raja.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu