Koska edellinen kukkakierros toi vastauksen kaikkiin mystisiin lajeihin, otetaan kierros kaksi. Tällä hetkellä krookukset ja scillat ovat heittäneet veivinsä, mutta maasta on puskenut ihan uudet lajit tilalle. Jotka eivät säikynneet edes alkuviikon lumipyryä.

1. Helmililjojen keskellä on tulppaaneja sellaisessa muodossa kuin minä olen niitä tottunut näkemään, kukat sievästi nupulla.


2. Nämä tulppaania kovasti muistuttavat ovatkin sitten aiheuttaneet päänvaivaa, koska kukissa on teräväreunaiset terälehdet, ja ne aukeavat joka päivä tähden muotoon melkein kokonaan auki. Onko tämä joku tulppaanilaji myös vai mitä ihmettä? Viihtyvät tuollaisina isoina nippuina ruusupensaiden juurella.


3. Ikinä nähnytkään näitä seuraavia keltaisia kukkia. Ensimmäisessä kuvassa sateen jälkeen aamulla, ja toisessa auringonpaisteessa terälehdet auki. Näitä meillä on pihalla melko paljon.4. Ruusupenkkien pohjat kukkivat sinisenään, lienee ihan lemmikkejä eikö vaan.5. Fuksian sävyiset kukat kukkivat isojen pensaiden juurilla.


6. Nämä seuraavat taas ovat levinneet kivipengerten yli:


7. Sinisiä minikukkia on ihan jumalaton määrä omenapuiden juurilla:


8. Violetteja matalia kukkia näyttäisi tulevan runsaasti myös, tai ainakin noita lehtiä on puskemassa maasta paljon.


9. Luulin näitä ensin kaukaa katsoen voikukiksi, mutta tarkempi katsastaminen kertoikin jotain muuta:


10. perinteinen narsissi.


11. valkovuokkoja portinpielissä. Mutta näkevätkö vanhat silmäni oikein, että seassa on keltavuokkoja? Muistan kuinka lapsena yritettiin etsiä metsistä keltavuokkoja siinä koskaan onnistumatta, olivat kuulemma harvinaisia.


12. viimeinen mysteerikukka.


No niin, laitetaas taas kukkabingo käyntiin, mitä ovat nimeämättömät kukat? Kerään tähän listan muidenkin iloksi :) Kuulemma edellisestäkin oli ollut hyötyä muille pihansa kukkaloistoa ihmetteleville. Ensi keväänä olenkin sitten jo paljon fiksumpi ja osaan luetella pihan kasvuston etu- ja takaperin.

1. tulppaani
2.
3.
4. lemmikki (mikä laji?)
5.
6.
7.
8.
9.
10. narsissi
11. valkovuokkoja ja keltavuokkoja
12.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (13)

Forelli
1/13 | 

8 ja 12 jtn esikoita. Noitahan myydään tarjoustalossa yms purkissa aina keväisin. Ahvenanmaalla kukkivat valtoimenaan.

Kaisa
2/13 | 

Numeroa 5. väittäisin pikkusydämeksi. Ja numerot 8. ja 12. on jonkinlaista esikkoa.

Sinituuli
4/13 | 

2. Villitulppaani, leviää.
5. Kevätpikkusydän
6. Sammalleimu
8. Esikko
9. Kevätvuohenjuuri
12. Kevätesikko

Jassu
7/13 | 

Vinkki uudelle pihan omistajalle; ensimmäisenä kesänä ei kannata tehdä pihan kasveille mitään. Katselkaa rauhassa mitä sieltä kasvukautena nousee ja sen perusteella sitten vasta seuraavana kesänä muutoksia.

Minna
9/13 | 

Viitonen eli pikkusydän on yks omia lemppareitani siitä syystä että se kukkii tooosi pitkälle kesään! Ja onhan se muutoinkin oikein hurmaava :) Kutosen sammalleimu on tosi kaunis kukkiessaan alkukesästä, lopun aikaa onkin sitten melkonen pöheikkö XD

Tuulia
10/13 | 

2. Villitulppaani eli ns. kasvitieteellinen tulppaani (ehkä)
3. Parvitulppaani
4. Puistolemmikki (ehkä)
5. Kevätpikkusydän
6. Sammalleimu
7. Kevätkaihonkukka
8. Kevätesikko
9. Kevätvuohenjuuri
12. Kevätesikko
Esikkojen viereen näyttäisi lehtien perusteella olevan tulossa jotakin pähkämöä, todennäköisesti jalopähkämöä, sekä aiemmin kaipaamaasi voikukkaa...

Hienosti pihaanne tulee kukkia, hauskaa yrittää kuvien perusteella tunnistaa lajeja. Yleensä se kyllä menee enemmän tai vähemmän arvailuksi - tarkkoja määritelmiä on amatöörin vaikea tehdä. Mielestäni se ei kyllä ole tarpeenkaan, kunhan erottaa pahimmat rikkakasvit ettei rupea niitä kovasti hoivaamaan. Ja sekin on makuasia, monet ns. rikkaruohot ovat tosi sieviä.

Varpu
12/13 | 

Minusta 2 on ihan ns. normaali tulppaani, itsekin ostin samanlaisen sipuleita ihan normikaupasta viime syksynä. Tulppaaneistahan on olemassa varmaan satoja lajikkeita. 3 taas on selkeästi parvitulppaani. :)

13/13 | 

Numero 8 on suikero-esikko jos haluat purppuran punaista lajiketta tervetuloa hakemaan. Asun saman tien varrella nro 33.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012