Kun ostin Palkinpään puutarhalta kevätkukkia muutaman parvekelaatikollisen verran, puutarhuri sanoi että voin laittaa sipulit kukkien nuupahdettua suoraan kukkapenkkiin. Luulin että kukkasipulit pitää kuivata talven yli ja laittaa maahan vasta seuraavana vuonna, mutta kuulemma ne voi laittaa samantien kunhan ei leikkaa niiden kuihtuneita kukkia ja lehtiä pois (mädäntyvät helpommin jos leikkaa). Eipä siinä muuta kuin kokeilemaan.

Tämä narsissi oli minulla sisällä, joten se koki kohtalonsa nopeammin kuin ulkona kukkivat kaverinsa. Sipulit pois ruukusta, maahan monttu ja sipulit sinne. Puutarhuri neuvoi että istutussyvyys on kolme sipulin mittaa ja kuihtuneet naatit saavat jäädä repsottamaan maanpinnalle.


*puutarhatyökalut Fiskars, saatu blogin kautta.


Sinne jäi, tulppaanin viereen. Katsotaan nouseeko ensi keväänä komea narsissipenkki, kun laitan tähän ympärille vielä kaikki loputkin sipulit mitä parvekelaatikoista myöhemmin keväällä jää.

Kommentit (12)

sini
2/12 | 

Nousee ne.. Meillä lapset laittaa estoitta kuihtuneet maahan. Monta vuotta nousseet jo...

tuumummi
3/12 | 

Kyllä ne sieltä nousevat! Minä olen jo vuosikausia lisännyt narsisseja ympäri puutarhaa juuri tuolla tavalla. Täällä Oulun korkeudella maassa talvehtineet pikkunarsissit kukkivat seuraavana vuonna kesäkuun alussa, miten lie siellä Tampereen lähellä.

Marjukka
4/12 | 

Toimii! Itse kokeilin tätä ajatuksella ettei se mitään ota jos ei annakaan, ja nyt olen monen vuoden pääsiäisnarsissit istuttanut suoraan maahan. Tuloksena pihan nurkassa komea pikkunarsissien rivi.

LaW
6/12 | 

Ei miuten tarvitse jättää mitään edes maanpinnalle. Olen letittänyt (jep :D) kuihtuneet varret ja piilottanut maahan. Sieltä ne on seuraavana keväänä puskeneet esiin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011