Jouduin keskiviikkona käymään Tampereella lääkärissä kun alkoi olla jo tosissaan tuskaiset paikat neljättä päivää jatkuneen yli 39 asteen kuumeen kanssa. Kun hoipertelin lääkäriaseman pihaan Finlaysonilla, olin pudottaa silmät päästäni. Edessäni oli aivan valtavan kokoinen peltilehmä. 

Taiteilija oli helposti tunnistettavissa Miina Äkkijyrkäksi, mutta teoksen nimi piti googlata. Holy Calf! Äkkijyrkän pyhä vasikka oli lennätetty Väinö Linnan Aukiolle vain hetkeä aiemmin, ja siis kirjaimellisesti lennätetty, sillä se ei mahtunut sisäpihalle porttikaaren alta. 

Siinä se seisoi, ylväänä ja värikkäänä, keskellä kalpeaa aukiota. 

En tiedä miten paljon korkea kuume lisäsi kertoimia, mutta olin todella vaikuttunut vasikasta. En voi käsittää miten elävän ja aidon näköiseksi Äkkijyrkkä on saanut autonromut muotoiltua. Vanhat Hiacet ja Almerat ovat saaneet ihan uuden elämän.

Vasikka on osa kesäkuussa avautuvaa Finlayson Art Area -taidetapahtumaa, jonne kulkijoilla on vapaa pääsy. Holy Calfia toki pääsee ihastelemaan jo nyt, että ei muuta kuin nokka kohti Finskua. 

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Näin tämän Valkeakoskella liikenteessä. Oli kyllä pakko hieraista silmiä. Onneksi kyydissä olleet lapset näkivät saman ?.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010