Miksei kukaan ole koskaan tehnyt minulle rahkalettuja?! Ihan mielettömän hyviä! Olen ihan crappy letunpaistaja, mutta näitä osasin tehdä itsekin, huikeaa! Olen uskomattoman ylpeä, että sain letut paistettua kunnialla eikä tarvinnut raivota taikinakupille tai muille viattomille sivullisille :D

Sain reseptin työkaverini mieheltä ja fixasin sitä vähän karppimaisemmaksi.

n4
n4
  • 1 prk rahkaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja (karppikorvike: mantelijauhoja, ripsaus ruisjauhoja)
  • ½ dl sokeria (karppikorvike: makeutusjauhetta)
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • paistamiseen voita

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna turvota 10 min. Kuumenna rasvaa pannulla, laita kauhalla pienehköjä kökköjä paistumaan. Paista paksuhkot letut miedolla lämmöllä molemmin puolin. Valmis lettu on noin paistetun kananmunan kokoinen.

Naminam.

Kommentit (32)

Agatha

Mä en yleensä laita sokeria lettutaikinaan, tota vaniljasokeria korkeintaan, kun syön ne kuitenkin makean täytteen kanssa. Mutta rupesipa taas tekemään lettuja mieli, täytynee tehdä taas lähiaikoina, vaikka taidan kyllä paistaa ennemmin vohveleita.

Hei ou jeee! Ehkä mun karppailu taas tästä lähtee, jos kaikissa blogeissa alkais olemaan tämmösiä ohjeita :D

momone

multa on mennyt ihan ohi! mistä lähtien oot karpannut ja minkälaiset syyt on taustalla? :O

Didgeridoo.

Kyllähän näitä oli pakko heti testata välittömästi kun postauksen olin lukenut:)

Makoisia plättyjä tuli, itse tein ihan normisti tän (en siis sulussa olevilla karppiaineilla). Mulla taas oli näitten kaa vähä paistamisongelmia, mutta normilettujen kaa ei juur koskaa:D. Mutta onnistui kuitenki.

Tiia

Pakko kommentoida silläkin ehdolla että kuulostan sairaalta stalkkerifanilta (olen juuri kahlannut blogiasi pari tuntia krhm :D) ETTÄ olet hauskin, kaunein ja paras bloggaaja ikinä! Rakastan lukea juttujasi ja kiroan alimpaan helvettiin 158 senttiäni. Minäkin haluan olla pitkä ja solakka ja kaunis ja nyyh. Ööh :D No anyway, tarkoitus oli vain sanoa, että uusi koukuttunut lukija vain täällä hei :)

henna

Minunkin on pakko tulla ihmettelemään tuota karppausta, en tiennytkään että sinäkin. :D Ja etenkin sitä, että kuinka yhdistät karppauksen ja kasvissyönnin ?? Itsekin olen yrittänyt, mutta syötävää tuntui jäävän todella vähän, jos lihan lisäksi ruokavaliosta poistaisi vielä hiilaritkin ? :O

mou

ei karppaajat posta kaikkia hiilareita. mistä luulette kasvisten, marjojen ja vihannesten ylipäätänsä koostuvan? HIILAREISTA. Maitotuotteissa on hiilareita, lähes kaikessa on. Kyse on hiilihydraattien rajoittemisesta.

Sanna

Eikö voi syödä karppiruokaa jos ei aktiivisesti karppaa? Jotkut niistä on tosi hyviä :-) Tekeekö yksi resepti heti tehokarppaajan? :) Mä luulisin että tässä on se juttu että tuo sisältää rahkaa :D

nakke

Jos tarkoituksena on parantaa ruokavaliota niin en kyllä vaihtaisi sokeria makeutusjauheeseen. Tiedän, että tarkoituksena on vähentää huonoja hiilihydraatteja, mutta ei keinotekoiset aineet ole sen parempia.

Itsekin syön aika vähän vehnää, pastaa, sokeria ym mutta eipä ole tullut mieleen, että karppaisin. Enkä kyllä ala puhumaankaan, että karppaisin. Kultainen keskitie kaikessa tylsyydessä on mun elintapojen ydin. :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

karoliina: testaa ihmeessä :)

serafina: itse vetelen partaäijän sellaisenaan <3 aivan järkyttävän hyvää!

agatha: samoin, letut on parhaita suolaisina :) nyt vaan laitoin vähän makeutusainetta sekaan tuon happaman rahkan vuoksi ja hyvää tuli.

ansq: karpit.net sivuillla on tosi hyvä reseptipankki :)

momone: pitkä tarina, mutta vuoden alusta olen ollut hyväkarppimaisella ruokavaliolla, tiputtanut 10kg ja kohentanut oloani 100%. En ole siitä blogissa huudellut, kuuluu niin sanotusti oikean elämän puolelle :D

didgeridoo: se on totta että nuo hajoavat helpommin, mutta syrkinikit eivät olekaan tavallisia lettuja :)

ruska: vuoden alusta hyväkarppi/alakarppi ja tavoitteena oman kropan parantaminen siitä viime joulun aikaisesta huonosta olosta ja turvonneesta olemuksesta. Nyt mennään -10kg kohdalla, huonot ruokatavat ovat menneet uusiksi ja olen oppinut mitä tarkoittaa kohtuus.

tiia: hahha voi ei mikä söpö kommentti :DD ja hei lyhyet mimmit on ihan yhtä ihania kun pitkätkin, nauti joka sentistäsi :)

henna: minähän syön kalaa n. kerran viikkoon, eli se helpottaa hommaa jonkin verran ja tiedän myös oikean vegaanin joka on karpannut, eli kyllä sekin todistettavasti onnistuu :D olen enemmän hyväkarppi kun alakarppi, eli se hieman helpottaa ja pikku hiljaa olen opetellut mitkä ruoka-aineet sopivat tai eivät sovi, esimerkiksi palauttaako desi täysjyväpastaa huonon olon vai ei. Ylipäänsä määrien vähentäminen vanhasta mallista toimii jo loistavasti. Mutta tästä tulisi romaani jos alkaisin kirjoittamaan ruokahistoriaa vuoden alusta joten jätetään hyväkarppiin :D

taawi: eiks olekin <3

mou: juuri näin. Moni karppaamista ihmettelevä ei oikeasti tiedä kyseisestä ruokavaliosta yhtään mitään, tai on ehkä kuullut että ihmiset elävät pekonilla ja voilla.

sanna: minä itseasiassa hyväkarppaan, ja eikarppi mieheni vetelee hirveällä innolla kaikkia karppiruokiani :D

nakke: se on ihan yksilöllistä mikä tie kenellekin sopii ja testaamalla ruokavaliotaan se yleensä parhaiten selviää. Ole iloinen että kultainen keskitie on juttusi, se ei ikävä kyllä sopinut minulle vaan oli pakko vähentää viljaa vielä enemmän. Syön makeaa niin harvoin, että käytän silloin pahapahamakeutusainetta mielummin kuin sokeria, koska se olo on jotain ihan jäätävää sokeripommin jälkeen, valitsen mielummin keinotekoisuuden. Ja nyt puhutaan siis kerran kuussa max. Mutta kuten sanottu, jokainen tietää parhaiten oman kroppansa toiminnan ja hyvän olon, ei ole yhtä totuutta :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Bluebird

Hei tätähän pitää kokeilla! 1 prk rahkaa on ilmeisesti tässä ohjeessa se 200g?

Itse olen kesän aikana vähentänyt ylimääräisten hiilihydraattien syöntiä ja jättänyt pastan, riisin, perunan ja leivät sun muut vähemmälle. Olo on kyllä kohentunut paljon verrattuna aikaan jolloin pastaa ja leipää tuli syötyä lähes päivittäin. Kovin absoluuttinen en tässä "karppaamisessa" ole, jottei syöminen käy turhan hankalaksi. Tästäkin ollut jo iso apu! Omalla kohdalla ei ole vaikuttanut vielä elopainoon, mutta se onkin aina ollut sopiva. Pääasia että vointi on ollut parempi ja mieli virkeämpi. :)

P.s. Arabian Taika-sarja = <3 ;)

Hei kiitti tästä vinkistä kovasti! Varmana koitetaan meilläki jossain välissä, sillä karppihommiin ollaan täälläki osotteessa siirrytty ja vielä haetaan kovasti suosikkireseptejä, niin alkuvaiheessa ollaan. :)

tiiti

Kiitos ohjeesta, menee testaukseen!

Juu, kyllä se vaan niin taitaa olla, että ihmiset ovat yksilöitä myös sen suhteen, mikä ruokavalio kullekin parhaiten sopii! Oma kroppani ei kovin hyvin sulata suuria määriä nopeasti imeytyviä hiilareita, ja olenkin selkeästi energisempi ja hoikempi enkä kärsi vatsavaivoista, kun syön viljatuotteita (ja hiivaa sisältäviä tuotteita) reippaasti vähemmän kuin aiemmin. Välittömästi pastalounaiden vähentämisen jälkeen loppui iltapäivien väsymyskohtaukset (ne, jolloin töissä meinaa nukahtaa tietokoneelle...). Lisäksi kärsin aiemmin viikottain turvotuksesta: aamulla farkut sujahti jalkaan, mutta illalla nappia ei tahtonut saada kiinni. Tämäkin jäi pois, kun aloin kiinnittää ruokavalioni hiilarisisältöön huomiota. Hyväkarppausta tämä sit kai on, vaikka en edelleenkään pikkutarkasti rajoita syömisiäni. Ehdottomasti kannattaa kokeilla, mitkä ruoka-aineet itselle sopii eikä luottaa sokeasti siihen ruokaympyrään, joka on varmasti jokaiselle jo ala-asteelta tuttu!

Minua on alkanut vaivaamaan ihan hirvea turvotus ruokailun jalkeen. Oikeasti sita settia etta ihmiset tulevat onnittelemaan vauvasta (no ei nyt oikeasti toki!). Karppausta kokeilin joskus aika tiukastikin pari vuotta sitten mutta jospa nyt syksyn tullen alottaisin vahan enemman omaa kroppaani kuunnellen kuin noita hiilareita laskien. Ilmeisesti ne ei kuitenkaan meikalaiselle sovi.

Lotta

Mullakin pisti silmään tuo makeutusaine..itse en pistäisi sellaista myrkkyä suuhuni edes muutamaa kertaa kuukaudessa. Hyvä sokerinkorvike on esim hunaja, se sopisi varmaan tähänkin reseptiin..(?) :)

mou

On huvittavaa, miten nykyään kaikki ovat olevinaan niin ravintoeksperttiä että. Miksi ihminen, jos hän on löytänyt itselleen sen hänelle parhaiten sopivan ruokavalion ei saisi sitä noudattaa? Ketä se häiritsee, jos joku ei vedä sitä puurolautasellista/5 palaa leipää/2 perunaa päivässä?

Karppauksesta kuvitellaan, että me istutaan päivät pääksytysten kotona ja syödään voita ja juodaan kermaa. NOT! Karppien päivässä vetämä rehumäärä (vihannekset on hyvinkin oleellinen osa karppausta, varsinkin jos haluat saada sen toimimaa) on hyvin usein paljon suurempi kun keskiverto virallisterveellistä mallia noudattavan. Mutta jutun pointti oli siis se, että kukin syököön sitmä mitä itse haluaa ja parhaaksi näkee, kellään ei ole mun mielestä oikeutta arvostella toisen elintapoja, jos ne näyttää hänelle sopivan ja hän voi niistä hyvin.

Todella hyviä. Tein ihan normi versiolla paitsi laitoin sokeria vaan 3 tl. voisi laittaa vähemmänkin. kiitos ohjeesta en ole kuullut tällaisia olevankaan! :)

typy

Vinkki: Vaihda teennäiset makeutusjauheet hunajaan. Terveellisempi ja luonnollisempi. :) ja omasta mielestä myös maukkaampi!

ruska

Kokeilin reseptiä. Ihan ok, ei mitään maailmaamullistavaa, ilman kermavaahtoa/hilloa aika vetistä ja rahka maistui voimakkaasti. Mutta kyllä näitä lettuhimoon syö, jos karppaa ;).

Herkkusuu

Oli ihan pakko testata näitä, aivan taivaallisen hyviä! Jopa ehkä aavistuksen parempia kuin tavalliset letut... :P

Kiitos tästä informaatiosta, tästä ohjeesta tuli minulle aika useasti käytettävä, jos makeanhimo iskee... ja vielä karppaukseen sopiva! :)

Paistoin näitä eilen ja hyviä olivat, paljon kiitoksia ohjeesta! :) Tein tuon epäkarppiversion, tosin sillä erotuksella että vaihdoin puolet vehnäjauhoista ohrajauhoon.

Olivat kyllä myös tosiaan superhelppoja paistaa, onnistuivat minullakin vaikka tavalliset letut sählään aina riekaleiksi. :)

minka

surkeana letunpaistajana sain ½ hajotettua,mutta oli todella hyvää!jopa pienten syöjien lautaset tyhjeni vauhdilla ja tein siis tuon normaali version laittaen vähän ruisjauhoja sekaan.
Tätä tehdään kyllä jatkossakin :)

Susanna Pöhö

Moi Niina! aivan ihana ohje, juuri testasin eli googlasin rahkalettujen ohjetta ja haku toi tänne sivuillesi. Huippuja oli ihanan syksyisen aamulenkin päälle! :P Aivan ihana blogi, ihanaa syksyä sulle!!!
-Susanna-

tigsu

Tein vehnäjauhoilla ja sokerilla, sekä lisäsin teelusikallisen psyllisiumia, niin pysy hyvin kasassa ja tuli kuohkeita! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011