Onnea on kampaaja-anoppi. Sakun äiti laittoi minulle viikonloppuna vaaleita raitoja hiuksiin ja nyt voin rehellisesti sanoa että suorenemiskriiseily on mennyttä, hiuksista tuli tosi kivat. Se on käsittämätöntä miten pari vaaleaa raitaa oman värin joukkoon tekee maailmojen muutoksen, koko yleisilme tuntuu valoisammalta ja hiukset tuplasti paksummalta. Lisäksi hiusta on helpompi käsitellä, koska raidoista tuli myös hieman tukea muuten velttoon tyveen.

Tässä ennen - jälkeen -kuvat. Ennen kuva on otettu kännykällä joten tukkani näyttää siinä hieman liian tummalta ja sinertävältä. Mutta kyllä te olette hiukseni nähneet tässä asukuvien yhteydessäkin joten eron varmaan huomaa sitäkin kautta.


Raita-aineen vaikutusaika oli jotain viiden minuutin luokkaa, värjäämätön tukkani vaaleni niin vauhdilla vaikka ainekin oli mieto.


Vähän kuin olisi hiekan eri sävyjä hiuksissa. Tämä lähikuva on otettu luonnonvalossa ja valkotasapainoasetukset kunnossa eli pitäisi kuvastaa sitä aidointa mahdollista tilannetta:


Hiuksille ei tosiaan tehty mitään muuta kuin leikattiin aavistus hamppulatvaa veke ja oman värin sekaan laitettiin ohuita vaaleita raitoja, ja nyt tuntuu siltä kuin hiusmääräni olisi vähintään tuplaantunut. Aika jees.

Raidat ovat myös se tasan ainoa käsittely mitä hiuksilleni ylipäänsä voi tehdä, koska raita-aine ei osu päänahkaan. Sanotaan että hiusväriallergiselle puhdas vaalennus ei välttämättä aiheuttaisi oireita (vaikka aine vedettäisi koko päähänkin) koska pahiten allergisoivat ainesosat (PPD?) löytyvät nimenomaan tummentavista väriaineista. Ei sillä että ikinä enää blondaisin tukkaani kokonaan, raidat riittää kiitos, mutta kuitenkin.

Kommentit (24)

Tiina
1/24 | 

Hapeteallergia on eri asia kuin PPD-allergia, PPD on musta väriaine. Sitä on myös monissa punaisissa hiusväreissä ja n. 0,5 % blondivärissä, tällaiset neuvot sain n. 11 vuotta sitten kun mustan värin allergia todettiin. Ja samaa väriainetta on myös ripsien ja kulmakarvojen värjäykseen tarkoitetuissa kestoväreissä. Ei ole yhtään turhaa hysterisointia, jos kyseiselle aineelle on altistunut! Voi olla tosi hurjia reaktiot. Tuo allergia ei siedättämällä parane, päinvastoin. Mutta onneksi se ei ole tuota PPD:tä jota käytetään vaatteissa, sitä kun ei saa vaatteisiin tarttumaan.

annepa
3/24 | 

OI! Olen kateellinen! Minä niin odotan harmaantuvani. Olen samanvärinen kuin isäni ja hänellä on kaunis hopeanharmaa kiiltävä paksu pehko. TIedän, että itselleni tulee samanlainen, enkä malttaisi odottaa. En muista minkä ikäisenä isäni alkoi harmaantua, mutta minä olen vasta 38, joten ehkä tässä muutama vuosi vielä menee :( Nykyään olen ns. maantien värinen, mikä on sekin kyllä ihan kiva.

Kaniini
4/24 | 

Juu, mulla (eli aikaisemman kommentin kirjoittajalla) oli tosi paha PPD reaktio joka puhkesi vuonna 98 kun olin gootti ja elämässä oli suuria suruja ja muutoksia. Samaan syssyyn sitten päänahka alkoi mennä rikki ja lopulta korvalehdustäkin oli iho rikki ja aamuisin jouduin repimään hiuksia korvalehdistä irti kun valuivat visvaa niin paljon. Ja kutina ja kirvely oli kamalaa. Levisi myös kaulaan ja poskiin. Vain vahvat lääkkeet ja voiteet ja tummien vaatteidenkin täyskielto ja ajan kuluminen sinnikkäällä hoidolla paransivat. Ja onneksi sain listan iholääkäreiltä mitä pitää välttää koska olin sitten allerginen mm aineille, joita tatuointiaineissa on eli onneksi en ehtinyt ottaa haaveissa olevaa tatuointia. Ja onneksi pääsin työterveyden kautta nopeasti hoitoon, koska pahimmassa vaiheessa olin todella turvonnut ja henkeäkin salpasi vaikka väriä ei ollut enää laitettukasn mutta reaktiot vaativat hoitoa parantuakseen eli mulla ei riittänyt pelkkä värin jättäminen pois. Yhä edelleen voi tummat sukkahousut saada ihoni näppylöille vaikka niitä kuinka pesisi eli joissain määrin entiselle gootille musta väri on joissain vaatteissakin pannassa.

Kaniini
5/24 | 

Jep, sama juttu mulla ton blondauksen kanssa eli ei kestä päänahka sitä joten raidat on siitä kiva että ei laiteta päänahkaan asti. Ja kun aikanaan kävin allergiatesteissä niin monet hapatteet saivat ihon reagoimaan. Tuossa Elumen kampaamovärissä ei ole juuri mitään allergisoivia aineita mutta sillä ei voi juurikaan väriä radikaalisti muuttaa mutta ihan hyvä niin, koska sillä saa syvyyttä omaan väriin ja se hoitaa hiusta samalla. Kaikki muut kampaamo- ja kauppavärit ja jopa yrttivärit saisivat päänahkani ihon rikki ja silmät turpoamaan. Mutta onneksi on ihan kiva oma väri ja sitten tämä hoitava väri ja raitamahdollisuus, jolla saa hiuksiin vaihtelua. Lyhyen tukan kanssa kun käyn viiden viikon välein siistimässä karvoitusta vaikka lyhyt malli on minulla ihanan huoleton ja sellainen sopivan tyttömäinen ja pehmeä ja sitten tarpeen tullen vähän rokimpi.

Miia
6/24 | 

Hyvältä näyttää :) Multakin on raidoitettu jo vuosikausia, kun herkistyin hapetteelle 18 -vuotisen värjäysurani jälkeen. Mustaksi värjäsin 10 vuoden ajan ja muut vuodet punaisena, ruskeana jne. Nyt sitten näitä vaaleita raitoja omaan aina vain tummenevaan hiuksen sekaan. On helppo ja kiva tapa, luonnollinen hiusvärini sen sijaan yksistään olisi niin hirveä, että ennemmin kärsisin sen kirvelynkin. Ja niinhän teinkin monta vuotta, se kirvely meni ohi kun hapete lakkasi vaikuttamasta. Mitään muita oireita ei ollut, eikä tullut. Minusta tuntuu, että monet hysterisoivat nyt näitä värjäyksiä. Omalla kohdallani auttoi myös lievemmän hapetteen käyttö, ei edes kirvellyt! Ja hox, kampaajalla olen siis aina värjännyt, en koskaan kaupan väreillä. Ei tulisi mieleenkään! Nehän ovat kaksi täysin eri asiaa.

varjosudenhetki
7/24 | 

Oletko ikinä kokeillut hennavärejä? Itsellä ei ole niistä kokemusta eikä värjäämisestä pahemmin muutenkaan kun olen niin tyytyväinen luonnolliseen väriini. :o
Mutta luulisi että nuo hennat olisivat helpommin siedettyjä kun kaikki kemikaalimyrkyt...

Kaoka
8/24 | 

Ison eron kyllä tekee muutama raita!

Täällä kun moni valittelee nuista hiusväriallergioista, niin onneksi hiusväriallergikkokin voi yleensä käyttää 100% kasvivärejä, eli hennaa ja indigoa :) lopputulos on tosin epävarma ja väriskaala rajallinen. Itse olen kuitenkin noilla heinillä saanut värjättyä tukkaa jopa mustaksi;

http://kaokasinsomnia.blogspot.fi/2014/04/turvallinen-musta-hiusten-varj...

..Se tosin pitää hennan kanssa muistaa, että kauhean ailahtelevainen ei voi hiusvärimaku olla. Sitä pirua ei saa välttämättä pois muuten kuin kasvattamalla.

Minna
9/24 | 

Oikein nätti lopputulos! Mulla tuli kans aikanaan punaisesta sävystä päänahka paukuroille vaikka vaan raitoina laitettiin. Nykyään vaaleita raitoja ja lisäks sellasta toffeenruskeeta niin ei tuu oireita :)

10/24 | 

Olisi kiva kuulla mitä tekisit jos harmaantuisit jo nyt. Itsellä on pienoinen kriisi kun kolmekymppisenä kaikki juuresta kasvava uusi hius on harmaata. Enkä nyt puhu mistään muutamasta harmaasta vaan valkoisesta juurikasvusta. Kiitos geenit. Mulla on aina ollut tummat, ruskeat, punaiset hiukset. Juurta pitää värjätä ahkerasti. :/

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
12/24 | 

jepulis, ja mulle kävi ilmeisesti juuri noin että parin vuoden jatkuva altistuminen tummien hiusvärien kautta tuolle PPD:lle aiheutti allergisoitumisen pikku hiljaa ja nyt ei tarvikaan sitten enää ikinä värjätä tummaksi noilla myrkyillä. On toki kasvivärejä yms missä ei ppd:tä ole, mutta alan olla niin tottunut tähän omaan väriini ja juurikasvuttomuuden helppouteen että laiskuus vienee voiton :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Kaniini
14/24 | 

Hienot hiukset! Itse olen väriallergikko mutta raitoja voi laittaa koska ne eivät osu tyveen. Ja kampaamoväri Elumen on väri jolla voi sävyttää hieksia, koska siinä ei ole hapatteita eikä noita allergisoivia aineita vaan väri ainoastaan hoitaa. Itse asiassa olen onnellinen että joskus 17 vuotta sitten kun olin gootti sain pahan allergian hiusväreistä, koska sen myötä sain luonnollisemman lookin ja ylipäätään opin kunnioittamaan mitä käytän iholleni ylipäätään.

Ihanaa kesän jatkoa! Olet niin superihana!!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
18/24 | 

huihui jos tästä raitahommasta olisi tullut pienikin oire päänahkaan niin jäisi kyllä viimeiseksi kerraksi, hiusväreistä johtuvat allergiat ovat oikeasti vaarallisia joten ole varovainen. Itse selvisin säikähdyksellä silloin kun sain aikoinaan sen kunnon reaktion, ja oli tosiaan päänahka ruvella parisen viikkoa.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Käyttäjä1690
Liittynyt16.11.2015
21/24 | 

Haa! katsoin sun instasta kuvaa, ettänäyttääpä hyvälle. Mäkin otin raudat Virossa juhannuksena, vaikka jotenkin raidat virossa (tai ylipäätään "raidat" kuulostavat pelottavan 2000-luvun alulta niin nekin onnistui hyvin. Mulle tulee raidoista aina mieleen sellaset kaksi raitaa mustalla edessä ja sit se alaosa ihan mustana-tyyppinen raidoitus....

Perhoneito
22/24 | 

Mä oon allerginen noille hiusväreille, enkä ikinä uskaltais laittaa koko päähän. Raitoja laitatan pari kertaa vuodessa ja sen jälkeen on päänahka aina viikon verran tosi arka ja kutiseva ja vielä useamman viikon sen jälkeen arkana. Mutta raidoista en luovu ennen kuin on ihan pakko :)

Cupcake
23/24 | 

Raidat on hyvä ratkaisu raskausaikana kun ei oikein saisikaan värjätä hiuksia muuten!

mkj89
24/24 | 

Sopii tosi hyvin ja anto heti ryhtiä hiuksille! Huomasin jo instagrammin puolella ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu