En ole potkukelkkaillut sitten vuoden -91. Mutta kerrankos sitä :D Mietin pitkään että mitä ihmettä, kun Sakun äiti ja sisko puhuivat potkurista (mennään potkurilla), ei tullut mieleenkään potkukelkka! Meillä se on ollut ihan kelkka vaan.
Toinen lapin mysteerijuttu tälläiselle hämäläiselle on "must". Julmust, påskmust... olisitte nähneet ilmeeni kun höräsin tuota ensimmäisen kerran huhhuh. Aika jännä maku.
Hörin ehkä kuitenkin mielummin tätä:Äsken vaihdettiin paikkaa Vaattojärvestä Tapojärveen, jokseenkin hauskaa että olen tällä hetkellä kylässä nimeltä Tapojärvi ;)

Ps. mikä on siisteintä mitä voi tehdä vaatteet päällä ulkona talvella? Tämä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (34)

Rytsis
1/34 | 

Meillä on sanottu myös potkuri, t. keski-suomalais/pohjalainen, kasvanut savossa... :)

Tee

Meillä Kuopiossakin potkuroitiin lapsena. En edes tiennyt sen olevat potkukelkka, ennen kuin jotain mainosta luin parikymppisenä.

p
2/34 | 

Pohjois-Pohjanmaalla ka Kainuussa puhutaan myös potkurista, pelkkä kelkka tarkoittaa tietysti moottorikelkkaa.. :P

iii
3/34 | 

''Ps. mikä on siisteintä mitä voi tehdä vaatteet päällä ulkona talvella?'' Mietin että johan oli rivo viittaus, kunnes tajusin, että taidatkin tarkoittaa avantouintia..

Jutta
4/34 | 

Potkuri on kyllä Pohjois-Karjalankin puolella. Potkukelkka kuulostaa koomiselta ja viralliselta :D

Ani
6/34 | 

Siis julmust, påskmust ja nää muuthan on parhautta ikinä! Se on vaan hyvin tarkkaa että merkki on oikeaa ;) Niissä nimittäin on huomattavia makueroja. Siinä missä muut hifistelee kaljan kanssa, minä hifistelen julmustin :D

8/34 | 

Jep, potkuri se on Pohjois-Karjalassakin :D Ja tulipa vaan nyt mieleen kun yks kaveri valitti miten Tampereella ei tiedetä mitä suvikeli tarkoittaa - itse taas en yhtään edes muistanut että suojasääksihän sitä kai useimmissa paikoissa Suomea kutsutaan.. Murteet <3

Onko mustia löytyny sieltä Lapista "aina", ts. onko kaikki lipittänyt sitä ihan lapsesta asti? Itse bongasin sitä Joensuusta ekan kerran viime jouluna, juuri selitettyäni porukoille miten Ruotsissa juodaan mustia enemmän kuin glögiä ja miten sitä Suomesta taida löytyäkään..

LauraL
10/34 | 

OI, saispa täältä tampereeltakin pääsiäisenäkin mustia, jouluisinhan täältä saa julmustia, nyt jo kaipaan sitä.

11/34 | 

Mitämitä, minulle potkuri on tutumpi sana kuin potkukelkka. :D Terveisin helsinkiläinen, jolla on kainuulais-lappilais-oululaiset taustat.

tintti
12/34 | 

Kyllä se meilläkin oli ihan vaan potkukelkka tai kelkka. Potkuri... ihan kun joku propelli :D

Kati
13/34 | 

Minä varsinaissuomalainen en ollut myöskään kuullut potkuri-sanaa tuossa yhteydessä. Meillä päin on puhuttu potkukelkasta. Sain sellaisen lapsena joululahjaksi ja olin hyvin hämmentynyt siitä, miten joulupukki oli päässyt viemään sen varastoomme. :P

manki
14/34 | 

Totta, propellihan siitä tulee mieleen kun asiaa oikein ajattelee :) mutta potkuri se on aina ollut täällä etelä-pohjanmaallakin! Ja mikä ihmeen sana on "höriä" ??? Tarkoitatko hörppiä? ;)

riiri
15/34 | 

Potkuri se on eikä mikään potkukelkka! Sehän kuulostaa ihan hullulta :D ja mysti (julmust) on NIIN hyvää, varsinkin jouluna ihan ehdoton!

16/34 | 

En ole kyllä myöskään kuullut potkurista ikinä :D Potkukelkka tuo on! On varmaan muuten hauskaa. En muista koska viimeksi olisi päästellyt potkukelkalla menemään :) Hih. Ihan huippuja kuvia ja tunnelmaa lapista <3 Viime kerran lapin reissustakin on tovi... hauskaa lomaa kuitenkin ja nauttikaa luonnon rauhasta.

http://tartu-hetkeen.blogspot.fi/

Chenille
18/34 | 

Ihanan värikä tuo eka kuva!

Luin juuri tänä aamuna lehdestä tosta must jutusta, ruotsalaisten lempparipääsiäisjuomasta!

S-M
19/34 | 

Mietin että kyllä minäkin Länsi-Suomalaisena sanon potkuri, kunnes hoksasin että sana taitaakin olla peruja vanhemmiltani.. Sieppijärveltä, siitä Vaattojärven naapurista.;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012