Kun edellisessä postauksessa sivusin raitoja, ajattelin tähän heti perään koota yhteen raidallista historiaani. Kuvien etsiminen on aina yhtä tuskaa, mutta sain sentään muutamia raavittua kasaan.

Tässä alla kaksi ylintä mekkoa ovat itse tekemiäni. Alemmissa kuvissa näkyy, kuinka modasin tuota mariannekarkkimaisen mekon helmaa parillakin eri tavalla. Tällä hetkellä käytössä on tuo suorahelmainen versio.


raitam11

raitam11

Tämä seuraava kuvasarja sisältää Weekdayn maailman parasta ja pehmoisinta raitakokoelmaa. Ostin pari vuotta sitten Tukholman Weekdayn aleista nuo kolme eri raitavaatetta muutamalla eurolla. Eivät mene pesussa miksikään, sanoisin että äärimmäisen hyvät ostokset. Käytän noita jatkuvasti.


raitam4

raitam4


raitam2

raitam2


raitam3

raitam3

Maximekot. Kolme vuotta sitten maximekot ilmestyivät vaatehuoneeseeni ja ovat pysyneet siitä asti. Viime kesän valkomustaraidallinen mekko on ehdoton lempparini, se on kulkenut mukana mökiltä festareille.


v10

v10

Yllä näkyvä Hennesin raitamekko epäilytti minua aluksi. En ole tottunut pohjemittaan ja pelkäsin sen vääristävän mittasuhteita liikaa. Mutta toisin kävi, ja vieläpä matalien korkojen kanssa! Ihastuin kerrasta ja olo minulle vieraalla helmamitalla oli heti kotoisa. Taas tuli todettua, että ei auta olla ennakkoluuloinen.

Loppuun vielä yksi itse tehty raitamekko, kangas oli muutaman euron luokkaa joten kovin kallis luomus ei ole kyseessä. Mutta sitäkin mieleisempi. Puhvia ja raitaa, kyllä kiitos.


raitam7

raitam7

Turha tieto: vaikka olenkin Marimekkofani, en omista yhtä ainutta tasaraitatuotetta.

Mites teihin iskee raidat?

Kommentit (39)

Jenni W.
1/39 | 

Sulla ei näe housuja juuri ikinä, joten tuo tämän postauksen ainoa housukuva iski eniten. (Ei sillä, että kaikki muut olisivat olleet rumia, ei ollenkaan.)

Kaikkien noiden hamosten joukossa, voisit innostaa itseäsi pitämään housuja useammin. :) Ne sopii sulle.

Nörtti
2/39 | 

Olen aina ihmetellyt sitä väitettä, että vaakaraidat muka lihottavat, kun oma näköhavainto ei tuntunut tukevan sitä. Ja eikä vain vähän aikaa sitten Tiede-lehdessä ollut pikku uutinen tutkimuksesta jossa todettiin leveän vaakaraidan hämäävän silmää niin, että arvioimme vaatteen kantajan laihemmaksi kuin hän oikeasti on. Eli vaakaraita ja erityisesti leveä sellainen siis HOIKENTAA. (pystyraita taas EI hoikenna) Siitä huolimatta ei ole pitkä aika kun näin jossain lehdessä (oisko ollu Olivia) vanhan väitteen vaakaraidan leventävyydestä. Samapa tuo minulle, näytänkö laihalta vai en, mutta se todistaa, että on parempi uskoa omia silmiään, kuin jotain muka pukeutumisen ammattilaisia.

Eikö ole muuten siistiä, että Tiede-lehdessäkin on nykyään muotivinkkejä XD Punainen on erään tutkimuksen perusteella miesten mielestä helposti lähestyttävin väri. Punaiseen pukeutuneen naisen kuva arvioitiin keskimäärin miellyttävimmäksi, vaikka vatteeseen puettua naista vaihdettiin, joten tulos ei johtunut vain punaisiin pukeutuneen naisen ylivoimaisesta kauneudesta, vaan vaatteen väristä. Myös se vaikutti positiivisesti jos naisen kuva oli vain punaisissa kehyksissä.

Hmm... minulla taitaakin olla tuolla yksi paita, jossa on leveä punavaakaraita... uusinta tiedenörttimuotia!

Raita-Tyttö
3/39 | 

Rakastan raitaa!!!! Olen aina uskonut orjallisesti myös muita että vaakaraita leventää, mutta pari vuotta sitten päätin olla välittämättä asiasta, ja nyt kaappini on pullollaan raitaisia tuubitoppeja, paitoja, mekkoja, varsinkin pitkät neuleet ovat heikkouteni! Joudun välilä jopa toppuutteleen itseäni kaupassa etten ostaisi lisää samantyyppistä raitaa :D

Nuo ensimmäiset kuvasi, joissa olet tehnyt mekot itse, ovat ihania! Voi kun itsekin osaisi ommella! Teetkö kaavat ihan itse omasta päästä, vai käytätkö apuna esim. jotain vanhaa vaatetta?

Papu
4/39 | 

Oletko löytänyt Mariannekarkki-mekon kaavan jostain lehdestä? Se on todella söpön mallinen ja tekisi mieli itsekin ommella. :)

5/39 | 

Tykkään lukea blogiasi erityisesti siksi, että sinulla on oma vahva tyyli. Ja vaikka oletkin tosi hoikka, on sinulla myös naisellisia muotoja, eli myös tällainen hieman pyöreämpimuotoinen nainen saa vinkkejä. Kiitokset :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
6/39 | 

Jenni: totta, mut mun on näin pitkänä jotenkin tosi vaikea löytää oikeanlaisia housuja, ne on aina mitoitettu 165-senttisille :( käyttäisin enemmän, jos löytäisin.

Nörtti: ah Tiede-lehti <3 ollaan luettu samat jutut :D muistaakseni kyseinen lehti myös todisti aikoinaan, että herrat pitävät vaaleaveriköistä, eli että miesten katse hakeutuu punaisen lisäksi vaaleisiin kohteisiin ennemmin kuin tummiin! Ja tosiaan kuosia enemmän vaatteessa on kyse istuvuudesta, sillä saa aikaan ihmeitä :)

raita-tyttö: sama vika täällä, ajaudun kaupassa aina raidallisten asioiden äärelle, mutta ikävä kyllä omistan jo lähes kaiken raidallisena mitä voi eli uusia en tarvitse :D paitsi laukun, rantakassi olis kiva.

papu: se on ihan itse leikelty ilman kaavoja, teen kaikki vaatteet niin :) ja kangas on ihanaa Tampellan vintagea, kirppislöytö <3

laura: kiitti :) tosin oon nykyään enemmän normipainoinen kun hoikaksi luettavissa heh, pituus vaan hämää hoikemman näköiseksi :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

jenna
8/39 | 

Oot aina sanonu että oot luonnostas tosi vaalee tukkanen, aika tummalta toi sun juurikasvu ainaki näyttää?

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
9/39 | 

Heidiliini: yleensä noi raitahimot pääosin ajoittuu kevääseen, jollei ole HC-käyttäjä kuten minä :D sun saappaat on mulle liian pienet :(

jenna: niin, oikeasti olen tummanvihreätukkainen ja vain valehtelen täällä teille koska on niin coolia olla ehta blondi ;) eiku.. ei auta uskoa blogikuvia, joihin lisään kuvankäsittelyssä kilomäärin kontrastia.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

10/39 | 

Ooh aivan mielettömän ihana tuo mariannekarkkiraitamekko !!!!! jonkun tuollaisen voisi itselleenkin ommella kesäksi, tuosta ei nimittäin kesävaate enää parane. :)

11/39 | 

Ihania asuja <3. Mä rakastan sun tyyliä! Sulle sopii muuten ihan älyttömän hyvin myös vaalee tukka <3

12/39 | 

Tykkään tosi paljon raidoista - sun päällä. :) Raidoissa ei tosiaan ole mitään vikaa, mutta tässä hetken mietittyäni totesin, että ei mulla ole kyllä kovin montaa raidallista vaatetta. Ja vaikka minäkin olen Marimekko-fani, niin eipä löydy tasaraitaa täältäkään.

Tuo tuo henkkamaukan maximekko sopii todella hyvin tumman tukan kanssa. Erityiskehu siitä.

Ja tuo sun iso paita + Asplundin koru + nahkabyysat on myös hyvä look. Ilmeisesti myös muiden mielestä, koska muistaakseni NFV:n Emmillä oli korua myöten lähes identtinen look joskus viime kesän lopulla. AA:n koru ilmeisesti huutaa kaverikseen raitaa...

13/39 | 

Raidat on kyllä paras keksintö ikinä! Ne näyttää kivoilta kaikissa vaatteissa! Ja itse en kyllä todellakaan usko vaakaraitojen leventävään vaikutukseen. Senhän näkee jo noista laittamistasi kuvista, ihan yhtä hoikkaselta näytät raidoilla tai ilman :) Tosi kivoja vaateyhdistelmiä!

puu
14/39 | 

pieni raitakuume nostaa täälläkin päätään pienissä määrin. Ihailen maksimekkoja muilla, mutta teinivuosien ylikäytöstä johtuen en tohdi maksihelmoja päälleni pistää.

Täydellinen tuo sinun mariannekarkkimekkosi =)

Kata
15/39 | 

miten voi olla että sun Weekdayn jättihihaton on pysynyt hyvänä :D Mulla kangas nyppääntyi ja kulahti ekassa pesussa :(

lukija
16/39 | 

Kivoilta näyttävät nuo raita vaatteet :) voisi itsekin ostella enemmän raitaa. toi kampaus on kiva mikä sulla on tossa baskerihattu kuvan vieressä. :) mitenköhän se on tehty?

Pipasa
17/39 | 

MITÄ :D senkin epänormaali suomalainen jos et tasaraitaa omista ;) kaupoille siitä jos luulet olevasi joku raidan ystävä nii, haha!

18/39 | 

Rakastan raitoja! Itseltä löytyy tosin vaan pari raita vaatetta mutta nyt jo kattelin vaatekaupassa et pitäs ostella lisää. Suosikkini on mustavalkoinen ehottomasti :) Pystyraidallisia vaatteitakin bongasin joten niitä vois kokeilla vaihteeksi..

Niin ja tuo kuva missä sulla on keltainen myssy iski erityisesti silmään! Hyvältä näytät tosin kaikissa :D

Malou
19/39 | 

Erityisen ihana oli tuo harmaa pitkä raitaluomus! Pohjepituus on hauska. Saat minut kaivamaan illalla vaatekaapin kätköistä vastaavan mutta mustan mekon, sen kanssahan voi yhdistellä vaikka mitä!! Kiitos taas kivoista ideoista, sinulle raidat todellakin sopivat!

tyttö :)
20/39 | 

Toi kampaus tossa baskerikuvan vieressä on hieno :) miten se on tehty? voisi itsekkin ostaa enemmän raita vaateita:)

laura
21/39 | 

ala jooko tehdä vaatteita myyntiin pian! toi eka marianne-mekko on aivan täydellinen! =)

Henna
23/39 | 

Mullakin on raitaa vaikka ja missä muodossa, pitää monesti ihan toitottaa itselle vaatekaupassa että ei elä koske raitavaatteisiin. Niin ja tuo sulle pohjemittainen maksimekko on mulla nilkkoihin asti, ajattelin että jee kerrankin sopivan pitkä maksimekko joka ei laahaa maata :D

-------
24/39 | 

On kyllä aina jännä huomata kuinka hiusten väri muuttaa ihmistä! Sinä olet vielä niin jännä tapaus, että ihan kaikki sopii, enkä edes osaa sanoa mikä parhaiten. Yleensä osaa aina sanoa sopiiko jollekin tumma, vaalea, punainen mutta sulle käy kaikki! Oot kaikissa erinäköinen, sulaudut kuin kala veteen uuden värin kanssa aina :D

Ristiriitaa lisää se, että yleensä rakastan vaaleita hiuksia. Varsinkin vaaleita, pitkiä ja monisävyisiä.. Mutta toisaalta näytät tossa tummassa niiiin upeelta.. Äh.. Tää pähkäily vois jatkuu vaikka kuinka pitkään..

Karoliina
27/39 | 

Viimeinen mekko on täydellinen!! Voi että kun löytäisi kaavat tuommoiseen niin ompelisin heti! ;) Raidat iskee kyllä!

vilma
30/39 | 

Moikka!

ihana blogi sulla, olen lukenut jo kauan ja kuuluu kyllä joka päiväiseen toimen piteeseen :) En ole aikaisemmin uskaltautunut kommentoimaan, lukemaan vain.

MInulle tuli kissanpentu viikonloppuna ja esittäisinkin postaustoivetta teidän kissoista.

31/39 | 

mulla on tällä hetkellä vaan yks raitatunika, mut se on kyllä lempparikotivaate ja käytän muuallakin! :) mun mukavin yöpaitakin on raitaa ;)

tohon edelliseen postaukseen yritin kommentoida eilen mut tuli joku virhevirhe (:D) mut siis ihana postaus! oon alusvaatehullu ja itekin puhun sen puolesta et kaikkien täytyis saada kokea itsensä nätiksi ja naiselliseksi :) hyvähyvä!

32/39 | 

Kivan näköisiä, varsinkin noi marianne-karkin näköiset ja tuo vika. Kivan värinen tuo punainen hiussävy muuten.

Mutta itseäni ei raidat oikein iske. Jakkupuvuissa sopivat ja voi ne muissakin olla jees, riippuu vaatteesta, mutta mikään raitahullu en ole :)

Mä tykkään palloista :)

miau
33/39 | 

Kiva raitakollaasi! Marianne-mekko on hienompi kuin ostomekot :) Vyötäröä korostava kaunis malli, mekon värit, vaaleat suorat hiukset ja punaiset korkkarit tekevät sinusta tyylikkään! En ole millään oppinut käyttämään pitkiä mekkoja, mutta pakko myöntää että toiseksi eniten kiinnitin huomiota pohjepituiseen hm-mekkoon, yksinkertaisen nätti. Nahkalegginsseisä on rokkia!

Syksyllä tuntui, että Nelliina on taas oma itsensä kun hiusten väri palasi tummaan, mutta nyt noita vaaleita suortuvia katsellessa on pakko nyökytellä värille. Hienoa kun uskallat leikkiä väreillä.

LauraL
34/39 | 

Voi jospa jostain löytys vastaavaa kangasta kun toi marjanne-kangas. Tykkään itekin raidoista ja toi kangas ja mekko myös, on niin pirtee ja herkullinen. Ja muutenkin, ihania raitoja sulla!

Saara
37/39 | 

Ihana viimeinen mekko ! Sulla on varmaan siitä joku erillinen postaus ollut, mistäköhän sen löytäis ?

39/39 | 

Tämä ei liity raitoihin, mutta aivan ihanan väriset hiukset sinulla tuossa maximekko kuvassa missä mukana hapsulaukku! En tiennytkään, että olet ollut vaalea joskus :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu