- Kaupallinen yhteistyö: Posti -

Lapsena Joulupukille kirjoittaminen oli hyvin tärkeä tapahtuma. Lahjatoiveita pohdittiin sekä yksin että yhdessä ystävien kanssa. Lelukirjat selattiin hiirenkorvalle ja äidiltä pyydettiin apua kirjoitushommissa. Toki myös postituksessa, varmistaen monta kertaa, että kirje varmasti menee perille. 

En enää muista missä vaiheessa lakkasin uskomasta Joulupukkiin, mutta siinä vaiheessa hauska leikki alkoi oikeastaan uudelleen, kun pääsin ruokkimaan pikkusiskoni mielikuvitusta. Pohjoisessa asuva Joulupukki on takuulla yksi ikimuistoisimmista tarinoista, mitä maailman lapsille kerrotaan.

Varaan tosin edelleen pienen mahdollisuuden sille, että vanha valkohapsi karvanuttu on totta...

Lapsena kirjeen lähettämisen jälkeen piti malttaa jännittää jouluaattoon asti, että oliko Joulupukki todella saanut toiveet. Jos olisin silloin saanut Napapiirilta postia, riemulla ei taatusti olisi ollut rajoja.

Hei vaan nykyaika, että Postist... Joulupukin Pääpostista voi tilata lapselle osoitetun kirjeen suoraan postilaatikkoon. Kirje sisältää kiltteystodistuksen ja väritettävän postikortin, jotka saattavat hieman helpottaa muuten niin jännittävää joulunalusaikaa. Tilaus hoituu nettilomakkeen kautta 14.12. mennessä, että Napapiirin leimalla varustettu kirje ehtii varmasti ajoissa perille. Kiva yllätys myös muille oman lähipiirin lapsille, ja herkuttelen vähän ajatuksella laittaa kirje menemään parille jo heinäkuusta asti joulua hehkuttaneelle aikuiselle ystävälleni!

Postia Joulupukilta voi tilata myös ulkomaille 13 eri kielellä, mutta silloin määräaika on aiemmin kuin kotimaan kirjeille.

Me askartelimme tyttäreni kanssa toivekirjeen Joulupukille oikein pitkän kaavan mukaan, ja askartelun lomassa yritin johdatella tytön ajatuksia leluista aineettomien lahjojen suuntaan. Elämykset ja kokemukset ovat mieleenpainuvampia kuin hetkessä unohtuvat lelut, joskin onhan se My Little Pony -linnakin toki lapselle tärkeä. Tein kysymyksiä kuten missä haluaisit käydä tai mitä haluaisit harrastaa, ja näin saatiin aikaan toivomuslista, josta löytyy tytölle mieleisiä asioita. Ei aavistustakaan mistä tuo balettitunnit oikein tuli, mutta taitaa olla aika ilmoittaa tyttö uuden harrastuksen pariin. 

Näissä kuvissa olisi ihan hyvin voinut olla myös minä ja äitini vuonna 1984 kirjoittamassa joulukortteja ja kirjettä Joulupukille. Jotkut asiat eivät muutu vaikka vuosikymmenet kuluvat. 

Kommentit (1)

mai-
1/1 | 

Noita joulupukin kirjeitä pystyi tilaamaan jo 90-luvulla, minulla on itsellä vieläkin tallessa pari kirjettä jotka olen lapsena saanut :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011