Lyhyiden päiväreissujen puitteissa Tallinnassa piipahtavien jalat vievät yleensä vanhaankaupunkiin ja keskustan ostareille. Mutta jos hieman erilainen Tallinna kiinnostaa, suosittelen lämpimästi poikkeamaan totutusta. Siinä missä vanhakaupunki on täynnä keskiaikaisia kivitaloja, kapeita mukulakivikatuja ja turisteja, kivimuurien ulkopuolelta löytyy jotain ihan muuta.

Kävelymatkan päässä Kalamajan alueella on viehättäviä romanttisen ränsistyneitä puutaloja, graffiteja, hylätyn näköisiä kummituslinnoja ja edullisia (puoli-ilmaisia!) kahviloita. Ulkoreittien lisäksi voi piipahtaa Telliskivi Loomelinnak -alueella, joka on vähän kuin luovien alojen keskittymä täynnä design-putiikkeja, kahviloita, luomuruokapaikkoja ja ateljeita. Ja kun kahvihammasta alkaa kolottamaan, suosittelen erityisesti Boheem -kahvilan juustokakkua.

Lapsiperheelle (ja aikuisillekin ilman muuta) mielenkiintoinen paikka olisi Lentosatama (Lennusadam). Valtavan hallin sisältä löytyy merimuseo ja mm. täysikokoinen sukellusvene, jonka sisään pääsee ihmettelemään. Vierailulle kannattanee varata useampi tunti, koska näkemistä ja tekemistä riittää.

Tässä vielä hahmottamisen avuksi kartta:
Minua kiehtoo matkustajana loputtomasti kaikki sellainen, mitä turistien usein halutaan välttävän. Ruma on aina kauniimpaa ja mielenkiintoisempaa kuin viimeisen päälle kiillotettu. Ruoste ja elämän jäljet avautuvat Tallinnan vanhankaupungin ulkopuolella silmien eteen loputtomina kauniina pikkukatuina, hylättyinä taloina ja täyteen maalattuina seininä. Olin melkein nolona kuinka pahasti olin aliarvioinut Tallinnan matkakohteena.

Sitten tennarit jalkaan ja menoksi, annetaan kuvien kertoa tarinaa.

Tallinna on UE-retkiläisen unelmakohde, sikäli kun löytyy rohkeutta mennä kurkistelemaan autioilta näyttävien talojen rikotuista ikkunoista. Koskaan ei nimittäin voi tietää onko talo sittenkin asuttu.
Patarein rapistuva vankila-alue on Kalamajan reunalla meren rannassa, ja vaikka alue on nykyään kulttuurikäytössä, vanha käyttötarkoitus on edelleen nähtävissä.
Ihania "kummitustaloja" oli joka puolella!Tämän talon ikkunasta kurkkasi pikkupoika punaisessa paidassa, melkein pelästyin! Oikeastaan vain uudet valkoiset ikkunanpokat kertoivat siitä että talo on asuttu. Oppaamme kertoi että näitä vanhoja hurmaavia puutaloja rempataan nykyään melko sekalaisin käytännöin, jotkut haluavat säilyttää vanhaa ja toiset taas lätkivät surutta kipsilevyä vanhojen rakenteiden peitteeksi.

Kalamajan alueella asuu paljon taiteilijoita, muusikoita ja näyttelijöitä, joten kesäisin paikka on täynnä katusoittajia, puutarhakahviloita ja boheemia elämää. Paikka on ilmeisesti kovassa nosteessa, mutta asuntojen neliöhinnat ovat siitä huolimatta tällä hetkellä vielä 1000-1500 euron luokkaa, eli hienostoalueisiin verrattuna edullisia.

Suosittelen lämpimästi pakkaamaan mukaan hyvät kävelykengät ja ottamaan suunnan Kalamajaan. Pelkästään puutalojen välissä kuljeskelu saa hymyn huulille, puhumattakaan ällistyttävän edullisesta hintatasosta kahviloissa ja ruokapaikoissa heti kun astuu vanhankaupungin ulkopuolelle. Itselleni jäi sellainen fiilis että haluan heti takaisin niin että pääsen kuvaamaan ja tutkimaan paikkoja ajan kanssa, muutama tunti ei riittänyt mihinkään.

Kommentit (16)

2/16 | 

Hei kiitos vinkistä! :) Mä niin rakastan Tallinnaa ja kiva löytää sieltä näitä itselle uusia paikkoja, oudolla tavalla upean näköistä aluetta! ;)

4/16 | 

Tallinna on ihana paikka, mutta tuota en olekaan aiemmin tajunnut! Kiitos siis vinkistä :) Tv-torni ilta-aikaan on myös upea kohde, se oli muinoin niin vaikuttava, että henki ihan salpaantui :) Täytyy kyllä harkita, jos ens kesänä menisi Tallinnaan pidennetyksi viikonlopuksi!

Ps. Sä olisit aivan liekeissä myös Riiassa, siellä se rappioromantiikka on todella vahvasti läsnä, koko ajan..

5/16 | 

Mut noi vanhat ratikat, paskaset ja hajonneet neuvostobetonikolossit kyllä toimii.

Eikä kyse siitä oo että haluaisin sellasessa asua :) Mutta menen!

6/16 | 

Terkkuja Kalamajassa! Asustan täällä nyt 8 päivää. 4 jäljellä ja jo tuntuu, että aika on taas loppumassa ihan liian lyhyeen.

Ollaan pyöritty viikonloppuna samoilla mestoilla, ihme ettei nähty!

Tänään olenkin pysynyt kiltisti kämpillä tekemässä töitä, mutta kohta vois lähteä ekan kerran ulos tänään :) Kivaa lukea matkakuulumisia näistä tutuista maisemista! - Laura

8/16 | 

Ihana postaus! Mä olen jostain syystä haaveillut Tallinnan reissusta jo varmaan pari kuukautta mutta koskaan ei tunnu olevan aikaa hypätä laivaan. Täytyisiköhän nyt, tästä postauksesta innostuneena, ottaa laiva alle, varata hotelli ja mennä nautiskelemaan naapurimaan syleilystä?! (Hah, jopas runolliseksi heittäydyin. :))

9/16 | 

Olemme kerran yöpyneet Tallinnassa ystäviemme asunnossa muutaman yön. Oli todella virkistävää tutustua paikallisten ihmisten Tellinnaan. Suosittelen kaikille, jos mahdollista. Eipä sillä on se vanhakaupunkikin vaan aika ihana :)

Hooligan
10/16 | 

Tutunnäköisiä taloja, käytiin helmikuussa tuolla Lennusadamassa = mieletön paikka! ja käveltiin noita samoja katuja.. Noi kissagraffitit jäi mieleen :)

11/16 | 

Tuli itsekin käytyä viime viikonloppuna Tallinnassa, ja myös Kalamajan alueella ja myös mm. Boheemissa :) Kontrasti (vanhaankaupunkiin verrattuna) oli kyllä todella melkoinen, ja tuo Boheem aivan ihastuttava paikka! Me syötiin siellä ihan lounasta, kun visiittimme osui lounasaikaan, eikä tarvinnut nälkäisenä lähteä pois...! Koko ISO lysti taisi maksaa vajaa 10 €...

Sama fiilis, pian takaisin Tallinnaan :)

13/16 | 

Joo, Tallinna avautui mullekin viime reissulla aivan uudella tavalla. Eihän se olekaan pelkkä suomalaisten ryyppypaikka! Kalamaja on jännä, ja on vanhassakaupungissakin paljon nähtävää, kun jaksaa kävellä ja kierrellä.

Kävittekö F-hoonessa syömässä? Ihana ravintola järkyttävän teollisuusalueen keskellä, hauskoja kontrasteja tallinnalaisittain. :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
14/16 | 

oioi, mä taas voisin muuttaa mekkoni ja korkoni heti tuollaiseen vanhaan rämään puutaloon <3 (ja todennäköisesti kuolla homeeseen parissa vuodessa mutta kuitenkin :D)

On ihan selvää että seuraavan kerran kun menen lahden yli, suunta on heti Patarein kulmille oikein kunnon tutkimusretkelle hyvän kameran kanssa, suosittelen todellakin samaa sulle :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

15/16 | 

Aivan mahtavia kuvia! Ränsistyneet puutalot eivät tosin itseäni puhuttele.

On ollut tarkoitus mennä itsekin Kalamajan alueelle, sillä vaikka Tallinnassa on tullut käytyä parikymmentä kertaa, niin aina se on tullut skipattua muka ollen liian sivussa ja muiden matkustajien mielenkiinnon puutteesta.

Toivottavasti tänä vuonna muutenkin pääsisi Tallinnaan taas parin vuoden tauon jälkeen.

16/16 | 

Kiitos vinkistä, kiintoisan näköstä!! Useamman kerran käyny tallinnas mut nimenomaan ostoskeskukses ja vanhas kaupungis..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012