Tehtiin viime viikolla parin päivän piipahdus Tallinnaan, sillä yksi hotelliyö Helsingissä maksoi enemmän kuin laivamatkat, yö laivassa + yö vanhan kaupungin kupeessa. Kesälomalla oli hyvin tilaa extempore pyrähdykselle lahden yli. Sitäpaitsi Tallinna on kiva paikka, joten miksipä ei.

Suomen lehdistössä varoiteltiin Tallinnan megahelteistä, mutta eipä tuo meitä häirinnyt. Vilpoiset vaatteet ylle ja tarpeeksi juotavaa reppuun, sillä pärjäsi.

Toisena päivänä kävelimme Telliskiven alueelle, koska se on aivan takuulla yksi Tallinnan kiinnostavimmista paikoista. Telliskivi Loomelinnak on täynnä pieniä putiikkeja, ekokosmetiikkaa, eettisiä lastenvaatemerkkejä sekä kahviloita ja ravintoloita. Vanha tehdasalue oli parissa vuodessa kehittynyt entisestään.

F-hoone on todennäköisesti Telliskiven suosituin ravintola. Boheemi ympäristö vanhalla tehdasalueella on viihtyisä ja sapuska toimii. Olen käynyt kyseisessä ravintolassa pari vuotta sitten ja nyt kaipasin uusintaa. No, sehän oli ihan ääriään myöten täynnä, kuten toki ennakoida voi kiireisimpään lounasaikaan. 

Nälkäisen 4-vuotiaan ja vielä nälkäisemmän miehen kanssa ruokaa on syytä saada heti eikä kohta, joten kävelimme randomilla sisään Kivi Paber Käärid -nimiseen paikkaan. Todella kaunis miljöö ja Sakun mielestä hänen pastansa oli parasta mitä mies on ikinä syönyt. Hintataso oli suomalaiselle edullinen, artesaanimaisen kauniit annokset maksoivat alle 10 € / kpl.

Hassu juttu, sillä meille selvisi vasta laskua maksaessa, että ravintola tarjoili vain gluteenitonta ruokaa! Ei huomattu mitään eroa ruoissa, paitsi ehkä tavallista maistuvampaa. Iso suositus tälle Telliskiven helmelle, kuin myös F-hoonelle. Huomautettava kuitenkin siitä, että pääannokset ovat melko pieniä (just sopivia omasta mielestäni), eli jos etsii megamättöä, kannattaa ottaa alkuruoat.

Fun fact: Meidän ruokailun aikana ikkunan toisella puolella (sisäpihalla) kuvattiin leffaa/TV-sarjaa, jossa mies riiteli naisen kanssa ja joutui moottoripyöräjengin lanaamaksi! Siinä oli väliaikaviihdettä kerrakseen, ei ollut tylsää odottaa ruokaa.

Ps. muista kävellä Telliskivestä takaisin satamaan/keskustaan Kalamajan kaupunginosan kautta, aivan hurmaavia vanhoja taloja vieri vieressä. 

Kommentit (4)

Sande
1/4 | 

Tosi mahtavia suosituksia, sillä Tallinna olisi vuosien jälkeen meilläkin agendalla. Ja ihana kun jaksat postata ylipäätään ahkerasti ja tehdä näitä reissupostauksia suosituksineen! Millainen hotelli teillä oli Tallinassa? Nimimerkillä inhoa kahlata booking.comeja ym. ja etsiä sopivaa ja kohtuuhintaista majapaikkaa;)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Me otettiin päivää ennen reissua vanha kunnon pakettiloma Tallinkilta, johon kuului sekä laivat että hotelli, ja hotelli oli Tallink City Hotel. Kuulostaa todella tylsältä, mutta täydellinen sijainti ihan ytimessä, siisti hotelli, iso huone, hyvä aamupala ja kaikinpuolin on annettava iso peukku tälle. Ennen kaikkea sijainti oli ässä, koska satamasta käveli hotellille hetkessä ja kaikki kaupat + vanhakaupunki ihan kyljessä. Mutta olen ihan varma, että Tallinnasta löytyy myös pieniä elämyksellisempiä hotelleja, jos kliininen iso hotelli ei napostele :) 

Muoks. meillä maksoi koko reissu 2 aikuista + 1 lapsi yht 160e hotelleineen ja laivoineen. 

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Reissuliisa
2/4 | 

Been there, done that! Ja monta kertaa :)

Telliskiven alue kuuluu ehdottomasti suosikkeihin.

Henna / sooloiluja.com
3/4 | 

Oooo, toi pasta on NIIN hyvä! Olen syönyt (ja kuvannut) sen ihan saman. Todellakin paras pasta mitä minäkään olen ikinä syönyt. Telliskivi on kyllä uskomaton paikka - joka visiitillä siellä on jotain uutta. Olen käynyt F-Hooneella ekaa kertaa ehkä 2011 tai -12, ja silloin alueella ei ollut oikeastaan mitään muuta kun juoppoja ja ränsistyneitä tehdashalleja. Onneksi ihanaa rosoakin on vielä kuitenkin kunnolla jäljellä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010