- Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä DNA:n & DNA Appisen kanssa -

Tänä kesänä meidän porukka ei lähde reissaamaan ulkomaille, vaan olemme turisteja kotimaassa. Totuuden nimissä kaihoan joka solullani Skotlantiin, mutta samaan aikaan olen lapsellisen innoissani Suomen länsirannikon koluamisesta. En ole ikinä ajellut sillä suunnalla, koko rannikko on ihan uutta minulle Yyteriä lukuun ottamatta. Ja Raumanmeren juhannusfestareita, mutta sitä ei ihan voi laskea tähän kategoriaan.

Koska reissussa on mukana Anni melkein 1v., ajomatkat eivät voi olla kovin pitkiä. Tytön innokkuus istua turvaistuimessa muuten kuin päiväunien aikaan on pyöreä nolla. Joten lapsen ehdoilla mennään ja pysähdellään matkan varrella usein. Myös yövytään Akaa - Oulu välillä pariinkin otteeseen, sillä epäilemättä rannikolta löytyy vaikka miten paljon hienoja paikkoja missä vierailla ja viettää päiviä. Road trip Suomessa, ihan uutta minulle, mahtavaa!


Oikeastaan varmoja pysähdyspaikkoja ovat tällä hetkellä vielä toistaiseksi vain Rauma ja Oulu. Rauma siksi, että olen kuullut vanhasta kaupungista todella paljon kehuja ja olen halunnut käydä siellä jo ties miten kauan. Sinne mennään ensimmäisenä. Lukijavinkkinä sain Vanha Rauman lisäksi Kylmäpihlajan Majakan (kiitos vinkkaajalle!), ja sinnehän me ilman muuta mennään. Yö majakassa kuulostaa kerrassaan huikealta.

Yyteriin poiketaan matkalla jos sattuu kaunis ilma, koska miksipä ei. Yksi rantsupäiväkin voi olla hauska. Toisaalta Kalajokikin osuu reitin varrelle, ja ilmeisesti hiekkasärkät on näkemisen arvoinen paikka sekin. Kumpi parempi?

Päätepysäkkinä on Oulu ja siellä asuvat sukuiset, ja lisäksi Saku haluaa näyttää meille Hailuotoa. Moni teistäkin oli maininnut Hailuodon erittäin kauniiksi paikaksi, joten sinne siis.


Reissussa mukana luotettuna apurina on vanha kunnon Samsungini ja muutama tarpeellinen sovellus. DNA:n Appisen kätevien matkasovellusten listauksessa oli mainittu puhelimeen ladattava kartasto CityMaps2Go, jota pystyy käyttämään offline-tilassa. Erityisen näppärä ulkomailla, mutta mielenkiinnolla katson myös Suomen tarjonnan. Meidän reitin varrelta löytyy kartat esimerkiksi Poriin ja Ouluun. Näihin karttoihin on merkattu kaikkea mahdollista aina pankkiautomaateista nähtävyyksiin. Heippa kankeille paperikartoille.

Suomessa liikkuessa voi käyttää rajattomasti dataa, ja täällä ykkösrakkaani on ilmainen Google Maps -sovellus. Ilman tätä karttapalvelua päätyisin varmasti Kuopioon, jos yrittäisin löytää Ouluun. En yksinkertaisesti ymmärrä miten olen ajalla ennen kännykän navigointisovellusta löytänyt edes kaupasta kotiin. Olen täysin suuntavaistoton, enkä muista ajoreittejä edes sellaisiin paikkoihin missä olen käynyt useamman kerran (Pasilan urheiluhalli, eksyn joka kerta). Käytän sujuvasti myös kännykän navigaattoria kävellessä vieraassa kaupungissa. Viimeksi eksyessäni Helsingissä Eira - Punavuori suunnalle :D Tositurre ei häpeä kävellä puhelimesta kajahtavan "käänny vasemmalle" käskyn opastamana, volat kaakkoon vaan.


Nykyajan vempaimien lisäksi vähän old school -matkaesitteitä, jotka tarttuivat matkaan Ilolan maatilalta. En edes muista koska olisin pitänyt käsissäni paperiesitteitä!


Navigaattorin lisäksi olen tottunut käyttämään Booking.com ja Hotels.com hotellivaraussovelluksia (ilmainen lataus näissäkin). Näitä käytin jo toissa kesänä Route 66 -reissussa, sillä varasin hotellin aina lennosta matkan varrelta kun ylipäänsä tiedettiin missä kaupungissa seuraava yö vietetään. Ulkomailla pitää vaan muistaa hakeutua wifin läheisyyteen ettei pyörry avatessaan seuraavaa puhelinlaskua, mutta Suomessa tämäkään ei ole ongelma sillä minulla on rajaton datapaketti liittymässäni.

Suosittelen monen vuoden käyttäkokemuksella erityisesti toimivaa ja helppokäyttöistä Booking.com sovellusta, joka antaa useimmiten maksuvaihtoehdoksi paikan päällä maksamisen. Minä en mielelläni maksa hotelleja etukäteen, sillä peruuttaminen ja rahojen takaisin saaminen on välillä aika tuskallista.


Rauma - Oulu välille mahtuu varmasti vaikka mitä kaunista ja visiitin arvoista, mutta mitä? Jos tunnette rannikkoseutua ja on heittää vinkkiä joko pysähdyspaikoista tai erityisen kivoista B&B majataloista, kertokaa ihmeessä tärppinne kommenttiboxissa. Persoonalliset hotellit, ravintolat, vanhat asuinalueet, pienet putiikit, kotieläinpihat, upeat maisemat ja kirppikset, kaikki sellainen kiinnostaa.

Lähtöön on aikaa alle viikko, en malta odottaa! Road Trip!

Kommentit (93)

Meikätyttö
1/93 | 

Jipii, pietarsaari mainittu.
Itse olen sieltä muutamia vuosia sitten muuttanut pois ja suosittelen lämpimästi! Mainitut fäbodan ranta sekä skata ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Skatan vieressä on myös suuri Koulupuisto joka on uskomattoman kaunis kesäisin. Käykää siellä mikäli pietarsaaressa pysähdytte. Skatassa on aivan ihana kahvila Skorpan vanhassa puutalossa.

After eight on upea yöpymispaikka, mutta valitettavan usein todella pitkälle täynnä. Itse en saanut yöpaikkaa elokuun alkuun kun yritin. Suosittelen Jugend hotellia/matkustajakotia joka löytyy skatan reunalta. Ihanat huoneet ja hyvä palelu. :)

Hedda
2/93 | 

Kalajoella kannattaa pysähtyä! Suosittelen Havulaa ja kahvila Siiriä Plassilla. Ja Hiekkasärkiltä löytyy vaikka ja mitä :) esim. Lohilaaksossa on huippuhyvät kalaruuat ja ongintaa, Ulkokallan majakkasaari ja Maakalla, Kaljaasi Ansiolla purjehtiminen, Seikkailupuisto Pakka. Vähän syrjempänä on Antiikki Makasiini- kirppis, josta pitäisit varmasti!
Tässä vielä vinkkejä ja linkkejä: http://www.visitkalajoki.fi/fi/tekemista
https://fi-fi.facebook.com/AntiikkiMakasiinikirppis
http://www.lohilaakso.fi/
http://www.vanhaplassi.fi/index.php/kohteet/havula

Toivottavasti reissustanne tulee mielenkiintoinen ja mahtava! :) Ps. Oulu on myös ihan jees.

T: Entinen kalajokinen, nykyinen oululainen.

Leele
3/93 | 

Olin tulossa myös mainostamaan Kokkolaa ja samoja asioita kuin tässä jo tulikin. :) Kokkolassa on myös kaunis vanha kaupunki, käymisen arvoinen todellakin! Kälviällä, n. 20km Kokkolasta on Toivosen kotieläinpuisto. Kokkolassa ihania ja persoonallisia taukopaikkoja ovat vohvelikaupungin keskustassa tai kahvila Saha pihlajanrannassa. :)

E

Kokkola ehdottomasti, ihana kesäkaupunki! Vohvelikahvila, meripuisto ja vanhakaupunki, Tankarin majakka, kylpylätasoinen vesiliikuntakeskus jne jne... :)

Leele
4/93 | 

Kokkolassa suosittelisin pysähdystä!! Täältä löytyy myös todella kaunis vahva kaupunki. Toivosen kotieläinpuisto Kälviällä on kiva. Taukopaikaksi kannattaa valita vohvelikahvila keskustassa tai kahvila Saha pihlajanrannassa. :) ja jos satutte tänne keskiviikkona, niin joka keskiviikko torilla on iltatori, jossa todella paljon myyjiä, paljon kirppistavaraa, ihmisiä ja yleensä jotain ohjelmaa lavalla. :)

Heli
5/93 | 

Oulussa on ollut nyt harmillisen paljon isoja rakennustyömaita, mikä vie tunnelmaa muuten niin kauniilta (kesä)kaupungilta. Oulun Pannukakkutalo on mielestäni aivan yliarvostettu, mutta nämähän on hyvin pitkälle makukysymyksiä... Toisaalta suosittelen kyllä minäkin testaamaan tuon paikan, sittenhän sitä ainakin tietää mistä puhutaan... ;)

Oululainen

Tiedän, että olet burgeri-hullu ja niin olen minäkin ja olen testannut jokaisen Oulun kuppilan ja ravintelin burgerit. Ihanasta kaupungistamme saa hyvää burgeria monesta paikasta, mutta mikään missään maailman kolkassa ei vain vedä vertoja Kauppuri 5:n burgereille, ei edes tuo yllämainittu rooster yllä lähellekään! Joka muuta väittää, valehtelee. ;) Suosittelen myös testaamaan toisena päivänä pannukakkutalon ja tilaamaan pariskuntana yhden suolaisen ja yhden makean piirakan, ne on niin täyttäviä! Idea kuulostaa hassulta, mutta suolaiseen valitset täytteet, kuten valitsisit mieleiseen pizzaasi, esim. minulle ne on vakiot kinkku, ananas ja aurajuusto.... Tulipas nälkä tätä kirjoittaessa, oli vaan pakko päästä kehumaan! ;D

Johanna
6/93 | 

Sattuipas tämä postauksesi hyvään aikaan myös meidän matkasuunnitelmiamme ajatellen! Mekin ollaan nimittäin suunniteltu ajelevamme Suomen länsirannikkoa, mutta pohjoisesta etelään. :) Kiitos siis tästä yhteensattumasta!

Ja asiaan. En ole vaasalainen, mutta suosittelen Vaasaan matkaajille kiihkeästi ja erittäin lämpimästi Suomen parhaaksi leipomoksi tv-ohjelmassa valittua Aroma Bageri & Konditoria. Heidän juureen tehty ranskalainen maalaisleipänsä Levain on parasta vehnäjuurileipää, jota olen maistanut. Tätä leipää saa muuten myös Vaasan kauppahallista. Heillä on toki muitakin hyviä tuotteita. Leipomo sijaitsee kasitien varrella http://www.aroma.fi/fi/ota-yhteytta

Komppaan myös niitä, jotka ovat suositelleet Pietarsaaren artesaanileipomo Skorpania. Voi veljet mitkä ruotsalaistyyliset kanelisolmut! :) Sekä Vaasassa että Pietarsaaressa on lounasravintola Vegana, joka on muuten Suomen ensimmäinen vegaaninen ravintola ja muistaakseni yli kolmikymppinen iältään! Vegaanista ja todella monipuolista lounasruokaa alle 9 eurolla! Lisäksi ravintolan yhteydessä on pieni kauppa, josta saa huokeaan hintaan luomuruokatarvikkeita, kuten pähkinöitä, viljoja, kuivahedelmiä, hedelmiä jne. http://vegana.fi/

Minna
7/93 | 

Ihania museokohteita Raumalla ovat juurikin vanha merimiehen talo Kirsti, jossa on aivan ihana piha. Valitettavasti lampaat saapuvat vasta elokuussa. Marela on prameampi laivanvarustajan talo, joka myös näkemisen arvoinen :) Rauman ehdottomasti parhaat jätskit saa Osteria da Filippo - kahvilaravintolasta, nam! Myös italialaista pastaa ja pitsaa, toinen namm :) Söpöin pikkuputiikki on ehdottomasti putiikki Taruliina. Ihania värikkäitä ja näyttävia koruja, laukkuja ja sisustushelmiä :)

möttis
8/93 | 

Riippuen mihin aikaan olette reissussa, voisi kannattaa piipahtaa Porissakin, eikä pelkästään Yyterissä vaan myös keskustassa. Heinäkuun ekat viikot ovat kaupungissa hulinaa, kiitos Jazzien ja SuomiAreenan. Molemmissa valtavasti ilmaistapahtumia, erityisesti SuomiAreena on ihan huippu ja tapahtumat rentoja.

Keskustan kupeessa (kävelymatkan päässä) on porilaisten ylpeys, Kirjurinluoto, jossa on ihanat kävelyreitit, ilmainen jättimäinen leikkipuisto sekä liikennepuisto sekä pieni lintutarha jossa on myös alpakoita ja vuohia.

Keskustassa kannattaa käydä kahvilla Petra's Cafessa (käviksellä eli Yrjönkadulla, aivan torin laidalla) ja syömässä Long Gongissa (kiinalainen myös käviksellä mutta lähempänä BePopin kauppakeskusta). Jätskille Vohveliin, jossa saa aitoa porilaista jätskiä, tai sitten klassikkoon eli Naamabaariin eli Ice Cream Houseen :) Myös Raatihuoneenpuiston jätskikiska kannattaa tsekata, ainakin jos sää suosii. Etelärannassa on upeita, entisöityjä taloja eli silmäkarkkia myös.

Pihvisalaatti
9/93 | 

Raumalla kannattaa muistaa vanhassa kaupungissa pyöriessä että jatkaa matkaa torin "taakse", siellä peremmällä ja "sivuilla" kanaalin varressa kirkon lähellä on kaikkein kauneimmat paikat. Käykää tsekkaamassa myös Suomen kapein katu Kitukränn vanhassa kaupungissa ;) https://fi.wikipedia.org/wiki/Kitukr%C3%A4nn

Vanhan kaupungin pikkukaduilla on kiva seikkailla, voi todella unohtaa millä vuosikymmenellä (ja tuhannella!! :D) on.

Lounaspaikaksi suosittelen ravintola Lungia torin kulmassa, tarjolla on buffet modernihkoa aasialaista (korealaista yms.) myös lauantaisin. Heidän leipä + suolahiutaleinen voi on uskomattoman hyvää!

Ja tietenkin kahvila Kontiossa Kuninkaankadulla vanhassa kaupungissa kannattaa käydä syömässä kuuluisat vanijilamunkit, mieluiten tietenkin kauniilla ilmalla sisäpihalla :)

Kahvila Prassenista saa todella hyvää italialaistyyppistä jäätelöä halvalla, toki myös kakut ja tryffelit yms ovat todella hyviä.

Ja sinulle leipomisesta kiinnostuneelle on pakko vinkata myös Annen astiakaupasta Isoraastuvankatu 8 vanhassa kaupungissa, todella suloinen pieni kauppa ihan torin tuntumassa poikkikadulla tupaten täynnä ihania keittiötarvikkeita.

Henne
10/93 | 

Raahessa kannattaa kävästä! Sielläkin on söpöjä vanhoja puutaloja, hyviä kirppiksiä mm. Saloisten kirpputori keskustan ulkopuolella kasitien varressa ja Raahe-kirppis. Yks symppis paikka on myös vanhan rautatieaseman käsityömyymälä. Ai niin ja tietenki kahvila Hippu kävelykadulla ja ruiskuhuone -kahvilabaarin terassi museon rannassa rantakadulla! ❤ Raahessa on myös huippu teatteri, millä on parikin kesänäytelmää tälle kesälle :)

Joka tapauksessa, hauskaa reissua!

Mari
11/93 | 

Ai niin, Kokkolan kahviloista suosittelen superihanaa Nannen namnamia, tyyli ja tarjottavat kohillaan!

Marjaana
13/93 | 

Varatkaa kylmäpihlajalle mukaan evästä, karulla saarella ei kauheasti ole palvelutarjontaa upea paikka! Booking.com saattaa muuten väittää hotellin olevan täynnä, vaikka oikeasti tilaa on. Mäkin suosittelen soittamaan hotelliin, saa mahdollisesti jopa halvemmalla huoneen kuin netistä (ei toki aina).

Auni
14/93 | 

Teimme vastaavan roadtripin viime kesänä Helsinki-Nivala välillä. Suosittelen kanssa pistäytymistä Pietarsaaressa. Fäbodan uimaranta on ihana! Siellä on myös hyvä ravintola. Skatan alueella on oieni leipomo, jossa paikalliset syö viikonloppu aamuisin. After eight hostelli oli kanssa kiva. Majoitus tapahtui piha-aitassa.
Jos tarvitsette yöpaikkaa Kristiinankaupungin lähellä Lappvärtin kylässä on ihana b&b nimeltä Wanha tupa. Pariskunta joka pitää sitä on rempannut sen tyylillä. http://www.wanhatupa.fi

Vilma
15/93 | 

Vanhassa Raumassa kävellessänne, etsikää Kuninkaankadulta palo-ovi ja kolme avaimenreikää!

tervetuloa myös käymään Hellapuulla, kivenheiton päässä raatihuoneelta :)

Maam
16/93 | 

Lisään nyt oman putiikkisuositukseni tähän alle: Annen astiakauppa Vanhassa Raumassa. Omistaja taitaa Rauman kielen ja on vilkas puhumaan muutenkin. Eikä lainkaan ole haitaksi, että tuotteetkin ovat laadukkaita, kaikki sieltä ostamani tavarat ovat vuosienkin jälkeen priimakunnossa!

18/93 | 

en tiiä että mihin aikaan satutte raumalle, mutta jos ootte siellä pitsiviikon tapahtuessa niin kannattaa ehottomasti tutustua ohjelmaan :) viikko huipentuu mustan pitsin yöhön jolloin ainakin aiempina vuosina on järjestetty esim. symppikset käsityömarkkinat! http://www.rauma.fi/koe-kaupunki/kulttuuri/tapahtumat/pitsiviikko

sitten yksi aivan ehdoton paikka vierailla on kontion kahvila (!!!!!). se sijaitsee vanhassa raumassa ja kesäisin kahvilan takapihalle aukeaa vielä erillinen kesäkahvila josta sitten saa tuoreeltaan maailman taivaallisimpia vaniljamunkkeja <3 (myy ne muutakin mutta vaniljamunkit on jotain mitä ei muualta saa). kontion munkit on ihan legenda ja en oo kyllä parempia saanut. http://www.kontion.fi/

vesitornin näköalatasanteelle/vesitorniin on kai muistaakseni avautunut myös lounaskahvila jos siellä haluaa syödäkin/kahvitella. vanhassa raumassa sitten café sali ja goto on hyviä ruokapaikkoja!

yksi putiikki mitä suosittelen on busstop joka sekin vanhassa raumassa. on ivana helsinkiä ja r/h:ta ja kaikennäköistä ihanaa vaatetta ja asustetta kauniissa liikkeessä. myös lapsille ja miehille :) http://busstop.fi/

Merikarvialta
19/93 | 

Merikarvialla on kotieläinpiha Koivuniemen Herra rantatien varrella. Porista kannattaa ajella rantatietä pohjoiseen päin Reposaaren ja Ahlaisten läpi, kaunista merellistä maalaismaisemaa. Merikarvialta jatkaa rantatietä pitkin Siipyyseen ja Kristiinankaupunkiin.

Elina
20/93 | 

Porilaisena on pakko liputtaa Yyterin ja Reposaaren puolesta, vaikka muutama muukin oli jo näitä suositellut. Reposaareen on hiljattain avattu uusi gastropub Merry Monk, jonka fish and chipsit ja burgerit on suosittelemisen arvoisia. https://www.facebook.com/pages/The-Merry-Monk/1569422456633759

Jos Porin keskustassa pysähdytte, Kirjurinluoto on iso ja kiva puistoalue ihan keskustan tuntumassa. Siellä on kahvila ja isot leikkipuistoalueet, jossa on oma osansa ihan pikkulapsillekin. Lisäksi siellä on alpakoita ja kilejä ja erilaisia lintuja aitauksissaan, ja kaikki on ilmaista.
Keskustassa on IsoKarhu-kauppakeskuksessa sekä Liisankadulla Jätskibaari Vohvelin kahvilat, jossa on mahtavaa paikallista käsintehtyä luomujäätelöä. https://www.facebook.com/pages/J%C3%A4tskibaari-Vohveli/118757444898222

Jos yövytte Porissa, niin tämä on kuulemma kiva ja kotoisa pikkupaikka keskustan lähellä: http://www.kuukkarinkortteeri.com (varaustilanteesta en tiedä). Kuukkari (virallisesti 6. osa) jo itsessään on idyllinen puutaloalue ("rakennuskanta on osin lähes alkuperäistä 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun matalaa empiretyylistä puukerrostaloa" Wikipediasta).

Heiiid
21/93 | 

Mitäh, miksi mieluummin Kokkolaan kuin Kalajoelle? Kalajoen hiekat tuo kyllä ainakin mulle aina sen fiiliksen kun ulkomailla biitsillä olis. Hiekkaa on niin paljon, ja pitkospuilla pääsee kätevästi kulkemaan lastenvaunujenkin kanssa! Lisäksi sinne Kalajoelle on tullut aivan huikean näköinen puissa oleva seikkailurata sekä aikuisille että lapsille, ja vesipuistossa myöskin viihtyy koko poppoo. Sandy Kelt on irlantilaistyylinen bubi, josta saa suomen parhaat purilaiset ym pihvit. Tarjolla myös hirvenlihaburger :D Joko kerroin, että se on mun vakkaripaikka jos treffeille ollaan matkalla ;)
Mä NIIN kannatan Kalajokea!

Heiiid
22/93 | 

Yleensä ei viikkoa mene, kun koko hiekkasärkkien alue on siivottu sekä vapaaehtoisten että kaupungin voimin :)

23/93 | 

Kokkolassa kävin minäkin ekaa kertaa viime kesänä, ja tykästyin. Tänä kesänä uudestaan. Paljon kirpputoreja mm.!

nnn
24/93 | 

Voi Luotoon ehdottomasti! Eräs kauneimmista paikoista koko maailmassa <3 Luotoon matkaavalle Sumpun pitkospuut ja ranta, sekä Sunikari Nauttikaa, teille tulee varmasti ikimuistoinen matka! :)

nnn

Oho sepä katkas ton yhen lauseen :D siis Sumpun pitkospuut ja ranta, sekä Sunikari ovat ehdottomat Luotoon matkaavalle**

Ajattar
25/93 | 

Nyt on pakko mainostaa omaa kotiseutuani! Elikkäs esimerkiksi Merikarvialta löytyy semmoinen paikka kuin Koivuniemen herra, jossa pääsee rapsuttelemaan kotieläimiä, lypsämään ja ratsastamaan. Mukavan maalaishenkinen paikka siispä. Kristiinankaupungin Siipyystä löytyy kotiseutumuseo Kiili, jossa on todellista historian havinaa, hyvää ruokaa ja kaunis merimaisema. Tietysti Kristiinankapunki on aika must. Kyseessä on kaunis puutalokaupunki, jonka saa kierrettyä helposti esim. kävellen.

bubbs

Piti suositella Reposaarta myös! Ihana, autenttinen pieni kalastajasaari aivan omalla tunnelmallaan, uskomattoman viehättävä paikka (lyhyen matkan, n. 10km, päässä Yyteristä, jos haluaa yhdistää, Räpsöö pärjää kyllä omilla avuillaankin..). Ruokailuun suosittelen uutta, englantilaistyyppistä gastropubia The Merry Monkia, jonka listalta löytyy mm. hauki- ja halloumi-bataattiburgerit, https://www.facebook.com/pages/The-Merry-Monk/1569422456633759 .

Meri-Porissa on myös pienellä majakalla varustettu kalliosaari Kallo, joka on tosi ihana ulkoilukohde. Molempiin saariin pääsee autolla. Majoittumiseen Meri-Porin omintakeisin optio lienee Mäntyluodon hotelli, http://www.mantyluodonhotelli.fi/ .

Porissa on muuten poikkeuksellisen loistava kirpparitarjonta!

Lisä-ääni myös aikaisemmissa kommenteissa ehdotetulle Osteria da Filippolle Raumalta, tosi viihtyisä paikka ja hyvää ruokaa!

Mari
30/93 | 

Kokkolassa ehdottomasti jos on aikaa koko päivä niin Tankkarin majakkasaareen retkelle Jenny-laivalla! Jos ei ole siihen aikaa niin suosittelen lämpimästi ruokailua Vanhankaupunginravintolassa yllätys - vanhassa kaupungissa eli Neristanissa :)

Tuulia
32/93 | 

Oulussa kannattaa käydä ehdottomasti katsastamassa Pannukakkutalo torinrannassa. Vuosia Oulussa asuneena löysin sen vasta hiljattain ja oi etttä, niin makoisia suolaisia ja makeita pannukakkuja! Vain mielikuvitus on rajana täytteiden valitsemiseen. Ja paikkana pannukakkutalo on ihanan tunnelmallinen, vanha lato/aitta. Hienosti erottuu kaupungin moderneista rakennuksista.

Ja ehdottomasti menkää katsastamaan Kalajoen hiekkasärkät, näkemisen arvoinen paikka! Mukavaa reissua, rennoin ja avoimin mielin matkaan! :)

tepsukka
33/93 | 

Merikarvia ja Kristiinankaupunki ovat molemmat nättejä paikkoja. Mtn erityistä tekemistä en osaa kertoa koska itse olen vaan käppäillyt ja katsellut maisemia kyseisissä paikoissa. Kahvipaikkana kiva on Lankosken kahvimylly.

34/93 | 

Maksamaalla (Vaasasta 30 km pohjoiseen, 8-tien varrella) yövyttiin muutama vuosi takaperin tuollaisessa B&B:ssä kuin Maxmo Torp. Erinomaisen maittava aamiainen, jonka raaka-aineista osa tuli omasta pihasta. MIljöönä vanha maatalo viehättävine pihapiireineen. Ehdottomasti taannoisen reissun paras yöpymispaikka.

tepsukka
35/93 | 

Niin ja suosittelen poikkeamaan Noormarkussa, joka on nykyään osa Poria. Siellä on Ahlströmin alue, jonka maisemat varmasti miellyttävät teItä. Upeita vanhoja taloja ja Villa mairea sekä havulinna. Upeita vaunulenkkimaisemia !

maikki
36/93 | 

Oulussa käykää ehdottomasti pannukakkutalossa pannukakuilla ja Roosterissa burgereilla :)

Pannukakkutalo löytyy tosiaan torinrannasta, siellä vanhojen punaisten rakennusten seassa. Jos reitin varrelle osuu Ylivieska niin sieltä löytyy kans sairaan iso Kärkkäinen :D Ja Oulustahan ei oo paha matka myöskään Haaparannan puolelle Ikeaan, Candyworldiin ja ruotsalaisiin ruokakauppoihin ;)

Penni
37/93 | 

Kokkolassa kannattaa ehdottomasti pysähtyä, varsinkin sivukylissä. Kälviältä löytyy Toivosen eläinpuisto, Lohtajalta Vattajan hietikot ja Ohtakari, jotka voittaa Kalajoen hiekkasärkät mennen tullen! Lisäksi Lohtajalla Jukkolanmäen Navetanvintillä on viihtyisä maalaistyylinen kesäkahvila sunnuntaisin klo 14-20. Suosittelen piipahtamaan :)

Lukija
38/93 | 

Suosittelen ehdottomasti pysähtymään Pietarsaareen. Ihanan idyllinen ja pieni kaupunki. Kävin pari kesää sitten täällä ja olin aivan myyty. Kapeita katuja, söpöjä taloja ja hei ruotsin kielen vuoksi tuntuu vähän siltä niin kuin olisi lähtenyt lomalle ruotsiin. Itse jouduin välillä käyttämään ruotsia mikä teki matkaan hauskan vivahteen.
Tässä esim. yksi hyvä sivu mistä löytyy paljon tietoa eri nähtävyyksistä yms. http://www.jakobstad.fi/index_fi.html

39/93 | 

oih, mä olen haaveillut yöstä Kylmäpihlajan majakalla! Olen ollut siellä kerran ihan vaan päiväreissulla syömässä, mut kiehtois mennä joskus yöksi. Pitäisköhän tänä kesänä tää haave toteuttaa..

Emmi
40/93 | 

Raumalla kannatan ruokailua Osteria da Filippossa. Mitä nyt pidemmän aikaa olen blogiasi seurannut, niin uskon, että voisit tykätä kyseisestä paikasta. Ihana, persoonallinen sisustus ja maittavaa ruokaa!

42/93 | 

Menkää käymään Raippaluodossa Vaasan edustalla! Ihan tajuttoman kaunista saaristoseutua ja pelkkä Raippaluodon siltakin on hienoa nähtävää. Majoittua kannattaa jossakin paikallisessa majatalossa, Merenkurkun majatalo (ja erityisesti majatalon emäntä) oli IHANA, kun siellä viime kesänä vierailin.

Tiina
43/93 | 

Hei, nyt menee kysymys hieman ohi tämän postauksen... Olemme miehen kanssa lähdössä elokuussa lomalle, ja vaihtoehtoina ovat Sorrento ja Barcelona. Olen lukenut postauksesi kummastakin kohteesta, mutta valinnanvaikeus on suuri. Kumpaa kohdetta ennemmin suosittelisit parikymppiselle pariskunnalle, joka haluaa ladata akkuja ja syödä hyvin sekä ehkä hieman kierrellä eri puolilla? Kiitos jo etukäteen!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Nyt heitit pahan. Molemmat ovat todellakin kokemisen arvoisia, mutta nyt ihan näin ensifiilikseltä sanoisin että menkää Sorrentoon. Se on aivan mieletön paikka jos ei kaipaa bailabailausta. Ruoka on ihanaa, paikka on kaunis kuin postikortti, meri kuin linnunmaitoa (kannattaa mennä mereen uimaan, yleinen rantakin löytyy vaikka suurin osa rannasta on hotellien. Pelkästään se junamatka Napolista Sorrentoon on aivan upea. Junalla myös pikkumatka Pompeijiin (kannattaa käydä) ja veneellä pääsee nopeasti Caprille.

Barcelona on hyvää ruokaa, hyvät shoppailumahdollisuudet, bileet, ranta ja kaunista arkkitehtuuria, mutta pariskunnan kahdenkeskiseen akkujen lataukseen sanoisin että Sorrento.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Jenny
44/93 | 

Ompa mukavan kuulonen reissu teillä tulossa! Komppaan tuota Oulun Pannukakkutaloa, ja muutenkin torinranta on mukava paikka pyöriä ja katsella. Oulussa on meneillään 5.7 asti Oulun Päivät, jossa on kaikennäkösiä tapahtumia. Kannattaa kattoa jos löytys jotain kivaa. :) http://www.ouka.fi/oulu/oulun-paivat/ohjelma2015

Siiri
45/93 | 

Jos ajatte Raumalle Euran kautta, niin kannattaa sielläkin pyöriä hetki :) Sieltä löytyy kaunis Kauttuan ruukinpuisto (http://www.eura.fi/upload/matkailu/ruukinpuisto--esite.pdf), jossa mm. Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia, kaunis koskialue, kummitteleva klubi-rakennus, upea Villa Ahlström (+puutarha ja rantasauna) sekä kahviloita jne.. Lähellä ovat myös Kauttuan Harolan muinaisjäännösalue ja Linnanvuori sekä Luistarin muinaispuisto (http://www.eura.fi/esihistoria/esihistorian_eura_netti.pdf).
Matkalla Wanhaan Raumaan löytyy myös toinen UNESCO-kohde, Sammallahdenmäki.

Lasten kanssa autoilu
46/93 | 

Veljeni reissaa vuodessa useammankin kerran kahden alle 2-vuotiaan lapsen kanssa tuollaisen 8h+ automatkan (ilman yöpaikkoja) ja heillä on toiminut melkein paremmin se, että ei pysähdytä matkalla mahdollisimman usein, usein käytössä on yhden pysähdyksen taktiikka. Paljon isompi osa matkasta menee pienillä nukkuessa, kunhan unesta saa kiinni, mutta pysähtelyt häiritsevät nukkuvaa. Toisaalta, jos kohteita löytyy niin miksipäs ei. :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Meillä tytön ihan max aika autossa nukkumisen on noin 20 minuuttia ja sen jälkeen alkaa tuskailu, tyttö ei viihtyisi aloillaan millään. Hän tosiaan ei päiväunia pikku torkahduksia lukuunottamatta pahemmin harrasta, vaan nukkuu unitarpeensa yhtä soittoa yöllä. Että veljellesi on siunaantunut hyvät matkakaverit jälkikasvuksi :D

Mutta eipä tuo haittaa, kun itsekin haluan nähdä rannikkoa niin paljon kuin mahdollista ja nauttia lomasta :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

helli
47/93 | 

Hei!

Ihanalta kuulostaa tuollaiset reissusuunnitelmat! :) Jos tosiaan olette kohtapuoliin lähdössä, kannattanee ottaa huomioon se, että Vaasassa järjestetään ensi viikon lopulla Suviseurat. Ne ovat sen kokoluokan festarit, että ruuhkia on takuulla tiedossa niin tien päällä kuin majapaikoissakin.

Yst.terv. Eräs niille main suuntaava

KR
48/93 | 

KASKINEN!! Suosittelen siellä käyntiä! Ihana idyllinen pieni kaupunki, jossa paljon erilaisia (käsityö)putiikkeja ja ihan omanlaisensa tunnelma!

Mukavaa reissua, toivottavasti saatte mukavat autoilusäät! :)
(Niin ja uskon, että kotimaan matkailu yllättää positiivisesti! ;) )

nessuliini
49/93 | 

Suosittelen pistäytymään Kalajoen "vanhassakaupungissa" Plassilla kahvila Siiriin ja Havulan museoon, löytyvät molemmat samasta pihapiiristä :) kahvila Siiriltä löytyvät ainakin omat facebook-sivut, tunnelmallinen pieni aittakahvila ja aivan mahtavat leivonnaiset :)

Krisu
50/93 | 

Kokkolassa tosiaan vanhakaupunki eli Neristan voi olla kiva. Se taitaa olla Suomen laajimpia vanhoista taloista koostuvia kaupunginosia. Kokkolassa on myös upea maauimala (vesiveijari), sekin Suomen parhaimmistoa. Lämmitetty ulkoallas on kesäpäivän kohokohtia ja siellä on lämmin ulkoallas vauva/pikkulapsi-ikäisillekin.

Se Toivosen kotieläinpuisto on 20 metriä sivuun valtatieltä jota ajatte, jos menette Kokkolasta Ouluun kasitietä. Siellä on lukuisten kotieläimien (kissanpennut, kaneja, marsuja, kanoja, lampaita, vuohia, olikohan hirvikin... yms.) lisäksi myös kaikkia vanhan ajan juttuja myöskin miltä lie muinaisajalta. Saattaisit pitää niistä vanhan ajan aitoista yms. ja Anni varmasti pitäisi niistä eläimistä.

Ja jos Pietarsaaressa on pysäkki, niin Koulupuisto on upea! Ihan ku joku Versaillesin puutarha. Ja jos sieltä ajaa Kokkolan kautta Ouluun, kantsii ajaa sitä 7-sillan saaristotietä. Maisemat on ihanan idylliset.

Ite oon syntyjäni Kokkolasta ja joka kesä käyn lomallani Kokkolassa ja myös Pietarsaaren Koulupuisto on must.

Susanna
51/93 | 

Täältäkin peukku Raippaluodon sillalle. Siinä on kyljessä (ainakin ollut) tosi kiva grillikatos, jos haluatte syömä matkaeväät ulkona. Pietarsaari on myös minun mielestäni näkemisen arvoinen. Kannattaa tsekata myös Uusikaarlepyy sen varalta, että siellä järkättiin muutama vuosi sitten elokuussa aina rompepäivät, joten kaupungissa voisi olla myös kirppiksiä. Muistaakseni keskusta oli myös ihan kiva, kun aikoinaan olin siellä pääsykokeissa. Kokkolassa on ihana vohvelikahvila, tai ainakin on ollut. Ei ole hetkeen tullut tuota reittiä ajeltua. :)

Annaf
52/93 | 

Teille tulee varmasti ihana reissu! Suosittelen ehdottomasti pysähdystä Kristiinankaupungissa, siellä on todella kaunista! Kaupunki ei ole palanut kohta 400 vuoteen, joten se on täynnä ihania puutaloja ja sijaitsee ihan meren rannalla. Siellä on myös todella viehättävä hotelli Hotel Alma, jossa on viehättävästi sisustettuja huoneita ja lisäksi pari huoneistoja ihan meren ja torin kulmalla. Lisäksi kaupungissa on ihania kahviloita ja tietenkin ruotsin kieli on puhutuin kieli, joten oo, olen ulkomailla -tunne tulee helposti :)

Närpiössä on ihana kasvihuoneeseen tehty Linds Kök -ravintola, suosittelen! Eksoottinen kokemus. Närpiöhän on kuuluisa kasvihuoneistaan, kurkuistaan ja tomaateistaan.

Vaasassa on tosiaan Suviseurat ensi viikolla, kannattaa varata aikaa. Vaasan keskustassa on tosi kiva kahvila nimeltä Sweet Vaasa, oli mukana siinä Suomen paras leipomo -ohjelmassa.

Vaasan lähellä on Raippaluoto, jonne voi ajaa todella hienoa siltaa pitkin. Raippaluodon paras paikka on mielestäni Saltkaretin näkötorni (pääsee vaunuillakin ihan perille asti), jossa voi tutustua Merenkurkun saariston maailmanperintökohteeseen (lisätty listalle v.2006). Samassa paikassa sijaitsee Cafe Salteriet, jossa saa myös ruokaa. Lisäksi kahvilan pihamaalla on kirppis ja käsityömyymälä :)

Pietarsaarikin on todella ihana paikka, aikoinaan mahtava merenkulkukaupunki, kuten Rauma ja Kristiinankaupunkikin. Todella kiva kaupunki!

Pietarsaaresta Kokkolaan kannattaa jaa Seitsemän sillan tietä (eli Larsmon kautta) eikä kasitietä! Kasitie on muutenkin aika tylsä, lähinnä metsää. Jos joskus siltä poikkeaminen kannattaa niin juuri tuon Seitsemän sillan kohdalla.

Teille tulee varmasti ihaan reissu!

Daisy

Piti itsekin tulla suosittelemaan juuri Raippaluodon siltaa, Saltkaretin näkötornia ja Cafe Salterietia :) Tosi upeita paikkoja! Ja aivan erilaista, mihin tällainen Hämeen likka on tottunut ;)

Suosittelen muuten ehdottomasti lainaamaan/ostamaan Hannu Rinteen kirjan Perinnemestarin matkaopas rannikon puukaupunkeihin. Siinä on tosi kauniita kohteita vanhaa rakastaville :)

Iiduliinu
53/93 | 

Kristiinankaupunki on kaunis kaupunki, jossa on merenrantaa ja kauniita puutalokortteleita. Sieltä löytyy myös Kissanpiiskaajankuja, joka on Suomen kolmanneksi kapein katu (:D). Jos päädytte yöpymään Kristiinanakaupungissa, niin Hotelli Alma olisi todennäköisesti mieleisin yöpymispaikka http://www.hotelleila.fi/hotelalma/

nessuliini
54/93 | 

Oulussa kannattaa ehdottomasti käydä hampurilaisilla Kauppuri5:ssä, sieltä löytyvät alueen parhaat burgerit! :)

Mkj
55/93 | 

Pitääkö tässä iteki kotiseutua mainostaa ja kehua. Raahe on hieno kesäkaupunki 80km ennen Oulua. Vanhassa Raahessa on nättejä vanhanaikaisia puutaloja ja rannassa ihana museo. Kalajoelle en uhrais pysähdystä enempää aikaa. Lähialueella asuvana voin sanoa, että täysin yliarvostettu paikka. PAITSI että kalajoella on aivan mahtava irkkupubi Sandy Kelt. Tunnelma on ku toiseen maailmaa menis ku ovet aukasee eikä ruuassakaan oo haukuttavaa.

Katru
56/93 | 

Voi toivottavasti ette ole Vaasan suunnalla 26.6.-29.6., sillä silloin täällä kotikaupungissa on Suviseurat, ja jokainen hotelli ja majatalo on buukattu monen kymmenen kilometrin säteellä täyteen jo viime kesänä! Mutta jos tänne eksytte suotuisaan aikaan, suosittelen Hotelli Kantarellista, se on tosi persoonallinen ja vähän jopa "överi" tietyllä tavalla. Suosittelen lämpimästi myös retkeä Raippaluotoon, siitä idyllisemmäksi on maiseman vaikea muuttua. Ihanaa Suomiretkeä, haluun kans! :)

Pippa
57/93 | 

Vaikket mitään muuta Porissa tekisi, niin käy ostamassa marenkeja Annan Marenkileipomosta! Maukkaampia ja rapsahtavampia marenkeja et löydä mistään ja mymälä itsessäänkin on kuin marenkipitsiä :) Ehdoton ostos mansikkakaudeksi on monikerroksinen marenkikakkupohja, jonka voi täyttää yhdeksi kakuksi tai käyttää levy kerrallaan. Varoituksen sana: osta yksi laatikko enemmän kuin alunperin ajattelit (etenkin jos viet Ouluun tuliaisia), sillä nämä hupenee huomaamatta! https://www.facebook.com/pages/Annan-Marenkileipomo/103545273080614

Indien
58/93 | 

Kalajokea en kyllä suosittele. Hiekkasärkät olisi kyllä nättejä, mutta se paikka on pilattu juhannusfestareilla. Juhannuksen jälkeen pariin viikkoon en itse lähtisi enää. Ranta on ainakin pari päivää oikeastaan kaatopaikka, eikä hiekkaa näy. Eikä meressä uskalla kävellä ilman kenkiä, jottei saa lasinsiruja jalkapohjiin. En suosittele.. Vanha rauma taas on sieltä toisesta päästä <3

Katru
59/93 | 

Ja lisäyksenä vielä että Ylistarossa (55 km Vaasasta) on eläinten vanhainkoti Wanha Markki, jossa on eläinten rapsutuksen lisäksi pieni myymälä, joka myy kaikkia uniikkeja mekkoja ja asusteita. Ilmajoelle (70 km Vaasasta) on juuri avattu museoon room escape -tyyppinen lato ja huone, ja tavoitteena on siis päästä näistä vihjeiden avulla pois. Teemana oli jotain museon ajan henkeen sopivaa pontikankeittojuttua ja sotavankiasiaa muistaakseni. :D

KirsiK
60/93 | 

Vaasassa kannattaa käydä sellasessa kahvilassa kuin Ylikiva, löytyy keskustasta. Ihanat astiat ja varsin lapsiystävällinen. Kokkolassa kannattaa pistäytyä Vohvelikahvilassa.

Jaana
61/93 | 

Vaasassa kannattaa käydä ainakin Raippaluodossa ja EHDOTTOMASTI Strömsön alueella! Ohjelman kuvaus "piha" on ihan vapaa ja ainakin vielä viimevuonna ilmainen paikka, siinä on pieni uimaranta mikä on i ha na ja toki siinä voi ihmetellä Strömsössä askarreltuja asioita. :-) Strömsön lähellä on myös Dallas pizzeria minkä yleinen fiilis ja ruuat on myös aika ihania.
Vanhan Vaasan rauniot on myös yksi kiva paikka!
Ja hotellia jos sieltä kaipaa, kannattaa tsekata Kantarellis, sen paikan sisustus on kaukana minimalistisesta (= ihanan dramaattinen ja runsas), siellä voi myös käydä vaan syömässä hyvää ruokaa!

Elli
62/93 | 

Rauman vesitornista näkyy mahtavasti, kuinka iso vanhan Rauman puutaloalue on. Sieltä näkyy Kylmäpihlajakin. Kirkon luota menette Pohjankatua pitkin Kirstin talolle, joka on merimiehen koti nykyisin. Sitten Kitukränniä pitkin Marelaan, joka on laivanvarustajan koti.Siis kaikille avoimia. Kuljette vanhassa Raumassa ja käytte katsomassa Kanalinhelmen patsasta. Kylmäpihlaja on upea paikka! Lähtölaiturin luona on myös kiikartorni, jos ei pääse Kylmäpihlajaan asti. Rantatie siellä meren rannalla maauimaloineen on mukava.

riikka
63/93 | 

Kokkolassa ehdottomasti Kahvila Saha Ykspihlajassa. Boheemi, kotikutoinen, hippipaikka meren rannalla, ihana miljöö. Etsi facebookista vaikka Sahan omat sivut niin saat vähä osviittaa siitä :) pitäjät ihania ja rento ilmapiiri, hyvää pientä syömistä ja hinnat ei päätä huimaa :)

Laura
64/93 | 

Hei, kun kerran Ouluun menette ja Limingan ohi ajatte niin pysähtykää 1800-luvun pihapiirissä, Pivis nimisessä vintage ja antiikkiputiikissa. Osoite on Rantatie 10, Vanha Liminka. Liminganportin kupeesta löytyy myös suosittu Pikku-Riikka niminen naisten vaateliike joka on kauniisti sisustettu, myyjät ihania ja vaatteet ovat uniikkeja. Liikkeillä on varmasti facebook-sivut :-)

Elmeri
65/93 | 

Suosittelen paikkaa, jossa en ole itse vielä käynyt, mutta tarkoitus olisi sinne pikaiseen mennä, eli Vaalassa, Oulusta Kajaanin suuntaan noin 90-100 kilometriä, on paikka nimeltä Pänikkä ja piironki. Kun googletat nimen, ehkä ymmärrät, miksi suosittelen käymään siellä. Oulu on kesä kaupunkina kaunis, ja täällähän on teatteritalo meressä, käykääpä katsomassa. Myös Oulun vanha vesitorni on näkemisen arvoinen, se on jonkun lähteen mukaan Suomen kaunein vesitorni. Ja muistaakseni myynnissä

Aino
66/93 | 

Vinkkinä tuohon hotellisovelluksen käyttöön, että lopullinen varaus Suomessa kannattaa aina tehdä suoraan hotellista. Huoneen saa vähintään samaan hintaan kuin booking.com, hotels.com yms. mutta päälle S-bonukset Sokos-hotelleissa ja K-Plussa/PIns Restelin (Cumulus, Rantasipi) paikoissa :) Ensin voi kattoa sovelluksesta onko tilaa, ja sitten suoraan soittaa hotelliin että oltaisiin tulossa, ja aina voi puhelimessa neuvotella myös hinnasta ;)

terv. respa

Eevis
67/93 | 

Yyteristä kannattaa jatkaa vielä tietä eteenpäin ja käydä Reposaaressa. Kiva pieni kylä meren rannalla. Ja Reposaaren Siinarannan leirintäalueen vieressä (kaiketi aikalailla etelään itse leirintäalueelta) on mahtava kallio, jossa on tosi vanhojakin kallioon hakattuja kuvioita. Vanhimmat 1800-luvulta. Harmi kun en tarkemmin osaa selittää missä se on.

Santra
68/93 | 

Pakko mainita, että myös Porissa on pannukakkutalo, kun Oulua on täällä niin kehuttu :)

Ei ehkä ole ihan suoraan reitillänne, mutta Kiviniityn kotieläinpuisto Sastamalassa on myös kiva paikka.

Piti kanssa tulla kehumaan Poria, kun niin vähän näkyi :D Mainitsematta kun on jäänyt Porin keskustan kupeessa oleva Kirjurinluoto, jossa on pienimuotoinen eläinpiha (tänä vuonna ainakin vuohia kileineen, lintuja ja alpakoita) ja isomuotoinen Pelle Hermannin leikkipuisto kaiken ikäisille lapsille. Kirjurinluoto on myös ihan mahtavaa maisemaa tähän aikaan vuodesta, samoin kuin koko Porin jokiranta-alue (josta löytyy myös vanhaan puuvillatehtaaseen tehty kauppakeskus, jossa Pannukakkutalo ;) ).
Koivuniemen Herra Merikarvialla olikin jo mainittu, mutta on käymisen arvoinen.

Sanna

Kirjuri on mahtava paikka ja hyvä paikka jaloitella lapsen kanssa. Leikkipuisto on tosi iso ja sinne tullaan usein maakunnasta koko päiväksi! Koivuniemen herraa Merikarvialla komppaan myös. Porissa on myös Juseliuksen mausoleumi, jonne Gallen-Kallela on tehnyt huikeat freskot. Mausoleumin on rakennuttanut porilainen porvari tyttärelleen Sigridille, joka kuoli pienenä.

Tuumummi
70/93 | 

Jos olet kiinnostunut puutarha-asioista lomalla, Pohjois-Suomen paras taimitarha ja näyteistutukset löytyvät Särkän Perennataimistolta. Se on 8-tien varressa, 8 km Raahen eteläpuolella. Tarjolla on kestäviä taimia, erikoisuuksiakin ja upeat kukkapenkit, joista saa vinkkiä kasvien käyttöön ja yhdistelyyn.
Oulussa suosittelen Villa Hannalan kalakeittolounasta Hietasaaressa. Romanttinen pitsihuvila, ihanaa keittoa, edullinen paikka. Lounashinta 8,50€.

Ansku
71/93 | 

Suosittelen myös aiemmin mainittua 7-sillan tietä Pietarsaaren ja Kokkolan välillä. Ja Pietarsaari on kyllä ihana. Ja Kokkolan vanhakaupunki ei Neristan, jos vielä siinä vaiheessa matkaa vanhat kaupungit jaksavat innostaa. Ja Kokkolan kahvila Sahasta oon kuullut positiivista, mutta omaa kokemusta ei ole.

Ja Toivosen eläinpuisto Kälviällä, varmasti Annille kiva paikka.

Hailuoto! <3

72/93 | 

Laihialla Kotiseutu- ja Nuukuurenmuseo. Ihastuttava mennyttä aikaa henkivä pihapiiri vanhoine rakennuksineen. Nuukuurenmuseosta löytyy perilaihialaasia loppuunkulutettuja esineitä hyvällä huumorilla höystettynä.

https://fi-fi.facebook.com/pages/Laihian-Kotiseutu-ja-Nuukuurenmuseo/163...

Vaasan torilla on rompetori keäsunnuntaisin. Suosittu tapahtuma ja hyvällä säällä myyjiä on kymmeniä (ilmainen myyntipaikka). Myyjiä alkaa valua paikalla jo aikaisesta aamusta varaamaan parhaita myyntipaikkoja ja kymmeneltä usein jo täystohina päällä.

http://vaasanseutu.fi/?event=rompetori

Ylistaron Wanha Markki tuolla ylempänä jo tulikin mainittua.

http://www.wanhamarkki.fi/

73/93 | 

Kuinkas sattuikaan, meillä on abouttiarallaa sama reitti edessä parin viikon päästä! Länsirannikkoa ylös Ouluun ja sieltä sitten keski-Suomen kautta takaisin kotiin. Ei siis olisi voinut tulla parempaan saumaan tämä siun postaus, täältä kommenteistahan löytyy tosi kivoja vinkkejä reissulle. :)

Joanna
74/93 | 

Suosittelen käymään Kaskisissa, Suomen pienimmässä kaupungissa! Ihana merellinen ja idyllinen paikka pienine käsityöläispuoteineen ja kirppiksineen!
Toinen käymisen arvoinen paikka on Pietarsaaren kupeessa pikkuisessa Luodon kunnassa Tyynelä http://www.tyynelantontut.fi/etusivu.html Todella taianomainen ja hieno paikka!

PiiaTuuli
75/93 | 

Katsopas Bookingista Kokkolasta majapaikaksi Vanhankaupungin Ravintola & Majatalo, huoneet varmasti makuusi, ja ihanalla paikalla vanhankaupungin eli Neristanin ytimessä. Toinen vaihtoehto voisi olla Villa Carleborg. Kokkolassa ihana lounas/kahvipaikka Vohvelikahvila idyllisellä sisäpihalla vanhankaupungin/keskustan rajalla, pitkät pöydät ja penkit ruohikolla.
"Neristan on yksi Suomen laajimmista historiallisista puukaupunkikokonaisuuksista. Museovirasto on määritellyt Kokkolan ruutukaava-alueen puutalokorttelit yhdeksi Suomen valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä."
Ja tosiaan kun Pietarsaaresta tulette Kokkolaan, niin ehdottomasti seitsemän sillan tien kautta, ei 8-tietä, tulee kauniit merimaisemat vastaan joka puolella. Ja Kokkolasta kun lähdette pohjoiseen, niin Kälviän kohdalla Toivosen kotieläinpuisto ja ihana museomainen alue, jossa eläimiä ja vanhan ajan kulkupelejä ja aittoja ja riihiä. :)

Titu
76/93 | 

Ehdottomasti suosittelen Kokkolaa ja Kalajokea :) Kokkolassa myös Euritooppalainen ruokatori viikon ajan heinäkuussa :) Joka keskiviikko ilta on iltatori :)

salla
77/93 | 

Hailuodossa hieman ennen kylää kääntyy vasemmalle ulkokarvo, sen päähän kun ajaa löytyy metsän siimeksestä hieno betoni-organum jossa voi leikkiä äänellä. Harvat tämän tietää ja itse käyn vähintään kerran kuukaudessa :) Hailuoto on kyllä upia paikka, suosittelen vahvasti! Ja täällä Lumijoellakin kannattaa pistäytyä ;) Tosiaan nuista vaasan suviseuroista, ne alkavat nyt huomenna 24.6 ja jatkuvat ensiviikon maanantaihin jonka jälkeen ruuhka hellittää.

SatuKoo
78/93 | 

Harmi, kun olen jo pahasti myöhässä vinkkini kanssa, mutta retroilusta innostuneelle olisi löytynyt Pyhäjoelta oikea aarreaitta; Asustetalo Perkiömäki. En ole koskaan itsekään käynyt, mutta juttuja paljon kuullut :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013