Olen jo sen verran vanha, että koen vahvaa nostalgian riemua lapsuudesta tuttujen tavaroiden suhteen. Yksi meidän (ja aika monen muunkin suomalaisperheen) vakkaritavaroista pari vuosikymmentä taaksepäin on aivan takuulla ollut Airamin punainen termospullo. Klassikkopulloa on myynnissä edelleen, ja yhä edelleen äitini varoittelee, että pulloa ei saa kolauttaa. Ihan samaan tapaan kuin lapsena. 

En itseasiassa edes tiedä, ovatko nämä nykyään myynnissä olevat termarit vielä sisältä lasia, mutta tiukassa on pysynyt tuo mielikuva, että pulloa ei saa kolauttaa. Joten en kolauta. 

Toinen tuttu esine kuvassa on saman valmistajan taskulamppu. Airam on tuonut markkinoille retrolamppua uusiotuotantona, jonka johdosta saatoin hieman riemastua kaupan kassalla kun lampun huomasin. Tuo litteä pieni metallinen taskulamppu on se ainoa oikea taskulamppu omasta lapsuudestani. Pystyn edelleen maistamaan sen metallisen maun suussani. Luit oikein. Lapsuuden leikkeihin kuului hyvin olennaisena osana laittaa taskulamppu suuta päin ja katsoa paistaako valo nenästä :D

Yhdistän tuon lampun (sinisenä tosin) niin vahvasti lapsuuden syksyihin ja naapureiden muksujen kanssa roken ja poken, ja muiden etsimisleikkien leikkimiseen, että pystyn silmät kiinni laittaessa melkein aikamatkustamaan vuoteen -86. 

Hauska juttu muuten, muistin heti lampun avatessani käyttäneeni siinä 80-luvulla yksittäistä todella leveää ja litteää patteria, mutta nykyään se vetää sisälleen kolme sormiparistoa. Jokin sentään on muuttunut vaikka kuori onkin samanlainen. Lisäksi jäin miettimään, että oliko kytkinnappi silloin ennen painettava. Jostan kumpuaa tällainenkin muisto. 

Olin viikonloppuna nostalgiatippa linssissä, kun oma tyttäreni juoksi riemuissaan samaisen taskulampun kanssa ympäri metsiä. Meillä on tässä meneillään retkeilysesonki perheen kanssa, joten viikonloppujen tapahtumapaikkana toimivat pitkälti metsä- ja järvimaisemat. Viime viikonloppuna oli meneillään lintujen muutto, joten järvenrannalla riitti katseltavaa kun kymmenet lintuaurat lensivät kohti etelää. Kunnon luonto-ohjelma livenä. 

Ps. Tuota klassikkotaskulamppua myydään myös pinkkinä, ja sehän on ihan pakko metsästää krhm... Anni 3-veelle. Saa heittää vinkkejä kommenttiboxiin, jos jossain on näkynyt kyseistä Roosa Nauha retro taskaria

Kommentit (9)

Elviira
2/9 | 

Toi taskulamppu <3 <3 Muistan hyvin sen litteän, ison patterin. Niitä ei tosiaan taida enää olla missään. Ja muistaakseni siinä ei ollut painonappia vaan sellanen liutettava kytkin, joka joskus meni jumiin.

ee
3/9 | 

Airamin termari on ihana, mutta tosiaan edelleen lasia sisältä. Sain viime vuonna synttärilahjaksi klassikkotermoksen ja vaikka (ainakin omasta mielestäni) varoin sen kolauttamista, hajosi se heti ekalla hiihtoreissulla reppuun. Reklamoin ja sain uuden, jonka käärin tällä kertaa vielä villapaitaan pehmusteeksi, mutta eikös mitä - sekin meni sisältä siruiksi heti neitsytmatkallaan. No, ainakin villapaita imi teevedet niin ettei ne toisella kerralla hulahtaneet suoraan repusta selkään. Joko minulla on huono tuuri, olen piilokolauttelija tai ne tosiaan on erityisherkkiä. Eli suosittelen hyvin hellää kohtelua :)

Vierailija
4/9 | 

Suomalaisessa kirjakaupassa on ollut pinkkiä versiota! Ja muistaakseni nappi liukui.

LittlePhoenix
5/9 | 

Oih, tuo taskulamppu on niin tuttu omasta lapsuudesta ja mie kallistun myös siihen suuntaan että siinä oli liukuva katkasija joka toimi tosi hyvänä stressileluna ylivilkkaalle tenavalle :D

Snowhite
7/9 | 

Suomalaisessa kirjakaupassa oli pinkkiä taskulamppua, ja myös pinkkiä airamin termaria <3 Ehkä pakko hommata itellekki :D

Nenna
8/9 | 

Ei vitsit! Justiinsa puhuttiin veljen kanssa noista taskulampuista ja miten niiden kanssa leikittiin pienenä pellossa (kyllä!!) pimeällä nattaa. Jos näit valokeilaan, jäit kiinni. Ja juu, "nappi" oli tosiaan liutettava ja se jäi tosiaan välillä jumiin. Mun on siis pakko ostaa noita pari!!!!! Veljellä onkin sopivasti synttärit tulossa, mahtaakohan se arvostaa tätä lahjaa :D

Anniina
9/9 | 

Mummolassa on edelleen pari kolme noita alkuperäisiä sinisiä taskulamppuja! Ne ovat aivan mahtavia, ja oon kyllä iloinen, että ne on tuotu uudestaan markkinoille. Ja kuten muutama edellinenkin vastaaja on sanonut, niin lampun "katkaisija" on tuossa alkuperäisessä mallissa sellainen liu'utettava. Painavalta se pienenä tuntui, mutta näin aikuisena kun lampun laittaa päälle, niin ei ole kyllä ongelmia. :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011