Moni on suositellut Hannu Rinteen Perinnemestarin Rintamamiestalo kirjaa rintsikan omistajan perusteokseksi ja nyt ymmärrän miksi. Perinnemestari käy läpi rintsikan rakenteet ja auttaa meitä taviksia (jotka emme taloistamme välttämättä kovinkaan paljoa tiedä) ymmärtämään miten talo on rakennettu ja miten se säilytetään rempan jälkeenkin terveenä. Mitä ongelmia on odotettavissa ja miten niistä selvitään. Rinne antaa ainakin toivoa että ongelmista todella selvitään, jos (kun) niitä tielle tulee. Kirjan avulla on myös helppo etsiä ideoita talonsa laajentamiseen, mitä kaikkea voi hyödyntää neliöiden lisäämiseksi.


Suosittelen tätä opusta ehdottomasti kansantajuiseksi rintamamiestalokirjaksi jos rintsikkaa on ostamassa, ja mahdollisesti remppaamassa. Toisaalta jos on ostanut talon jossa on tehty remonttia vuosikymmenten aikana, saattaa alkaa hiki nousta otsalle kun lukee miten monella tapaa remontilla voi sössiä talon hengittävyyden. Itse pelkään eniten meillä tuota jälkikäteen kuistille tehtyä kylppäriä, että mitä sieltä pahimmillaan voi löytyä. Kylppäri on menossa remonttiin ilman muuta (hennon persikkainen lasikuitutapetti ei ihan ole sitä mitä haluan) joten sitten se nähdään. Tyyliseikkojen lisäksi haluan varmistaa että vesieristys on kunnossa ihan vain oman mielenrauhan kannalta, ja suihkukaappi on pakko asentaa. Kaikkihan toki voi olla kunnossakin, mutta haluan silti eroon lasikuitutapetista ja laatat tilalle.

Ps. Kirjasta saa myös paljon arvokasta tietoa rintamamiestalojen historiasta joka on kiehtovaa ihan sellaisenaan, eli vaikka ei asuisikaan vanhassa talossa, Perinnemestarin kirja on mielenkiintoinen.

Kommentit (5)

1/5 | 

Oikein hyvä kirja kyllä, hankin ja luin sen jo ennen tämän talon ostoa (ja uskalsin siitä huolimatta hankkia rintsikan. ;)). Tuolla pärjää varmast pitkälle, jos on se kutakuinkin alkuperäiskuntoinen rintsikka hyppysissään. Meillä peruskorjaus on tehty 10v sitten ja ellei seiniä revi auki, ei vastausta siihen, mitä seinät ovat syöneet ja miten tästä kannattaisi lähteä itse jatkamaan (esim. kalkkimaalella hifistely ja muu muovittomuus tuntuu hiukan turhalta, jos seiniin on laitettu nykyrakentamisen meiningillä muovit kuitenkin).

Ne eri rintsikkaperheiden tarinat tuossa kirjassa ovat lemppareita. :)

Minna
2/5 | 

"Hennon persikkainen lasikuitutapetti" kuulostaa sen ajan remontilta, ettei siellä pesutiloissa nyt varmasti ole toimivaa vedeneristystä. Ja vaikka alunperin ihmeellisellä tuirilla olisi ollutkin, niin puurunkoinen kuisti elää niin paljon, että epäilemättä se on jostain liitoskohdasta ratkennut.

Ei se silti tarkoita, että siellä olisi ainakaan suuria vaurioita. Niiden syntyminen riippuu niin monesta seikasta. Totean tämän lähinnä siksi, että voitte miettiä korjausten tärkeysjärjestystä ja sitten kun alatte purkamaan, niin suojaatte itsenne ja osastoitte paikan kunnolla. Eli muovein ja alipaineistuksin huolehditte siitä, ettei purettaessa villiintyvät homeitiöt sun muut leviä koko taloon. Se on tosi yleinen virhe jopa ammattirakentajilla, että puretaan vaan ja vähän imuroidaan päälle, kun oikeasti kosteus- ja homevauriot pitäisi purkaa vähän niinkuin vaikka asbesti. Ei yhtä rajusti suojautuen toki, mutta riskit ymmärtäen.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Se on itseasiassa tehty 2000-luvun puolella, mutta maku materiaalien suhteen ei ole remontin tekijöillä ja meillä ihan samanlainen. Ja hyvä niin, koska nyt ainakin käy erittäin mielellään rempan kimppuun kun taas sellaista semikivaa saattaisi ehkä sinnitellen katsella pidempäänkin, sillä eihän nyt hyväkuntoista kannata heti uudelleen tehdä jne.

Meillä tekee ammattilainen tuon kylppärin uusiksi, eli se on sitten pakko luottaa hänen ammattitaitoonsa :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Laurakaisa
3/5 | 

Hihii, me oltiin mukana tuota kirjaa tekemässä ja siinä on itse asiassa tosi paljon minun ottamia kuviakin. Hannu teki kyllä upean kulttuuriteon kun tämän kirjan kasasi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011