Valion ihana idea laittaa tunnetut suomalaiset suunnittelijat maitopurkkien kimppuun tuo totta vie rokkia aamiaispöytään. Kahdeksan suunnittelijan taiteilemat tölkit tulevat kauppoihin marraskuussa.


valio1

valio1


valio2

valio2

Omat suosikkini designmaidoista ovat Klaus Haapaniemen kisupurkki ja Tiia Vanhatapion nahkarotsipurkki. Muut suunnittelijat ovat Eero Aarnio, Tuomas Erikoinen, Kristiina Lassus, Jenni Reuter, Paola Suhonen ja Oiva Toikka.

Pakko kertoa tähän loppuun tarina tosielämästä. Tämähän ei ole ensimmäinen kerta, kun Valio muuttaa maitotölkkien piirrustuksia. En tiedä moniko täällä on riittävän ryppyinen ja muistaa 20 vuoden takaa hurjan maitotölkkimuutoksen, kun oikean näköiset lehmät vaihdettiin isopäisempiin, sarjismaisiin lehmiin maitotölkkien kyljissä? Huijasin silloin 6 vuotta nuorempaa siskoani että MINÄ olin piirrellyt maitotölkkien kylkiin uudet lehmät ja että vietin aina aamuyöt Viialan K-kaupan kylmähuoneessa piirtelemässä. Luonnollisesti tarhaikäinen juniorimme epäili isosiskonsa tarinaa, mutta riittävän sinnikkään vakuuttelun jälkeen tyttö kertoi tohkeissaan päiväkotikavereilleen että ruokapöydän maitotölkit ovat isosiskon käsialaa hahhah! Terveiset vaan pikkusiskolleni, toivottavasti et saanut traumoja :D

Kommentit (35)

anna elämän maistua
1/35 | 

Ei saakeli, mä oon Valiolla töissä ja luulin ehdottomasti ehtiväni, jos haluaisin, blogata aiheesta ekana mut ei näemmä, ei :D

lauraleena
3/35 | 

Heeeii! Mäkin muistan sen kun ne lehmät oli oikeen näköisiä ja sen kun niistä tuli näitä sarjislehmiä! Ja oon siis 17 eli siitä ei voi olla yli kymmentä vuotta :DD

Tein vähän tutkimustyötä kun mua rupes tää asia niin kovasti kiinnostamaan (:D), ja ymmärsin että nuo nykyiset lehmät ois tullu maaliskuussa 2006 maitopurkkeihin (lähde: http://tinyurl.com/6ac4bw4 ). Kysyin sitte äitiltä että montako Valion lehmätyyliä se muistaa, ja se sano että kaks, vaikka koitin kolmannestakin udella. En usko että Nelliina sekottais tarhaikäisen pikkusiskonsa 19-vuotiaaseen pikkusiskoon (jos laskin iän vuodelle 2006 ihan oikein...), mutta nyt mua kiinnostaa ihan hulluna että minkälainen se oikean oikean näköinen lehmä oikein on ollut! Googlettamalla ei oikein natsannut, vain tuttuja lehmiä tuli vastaan.

T. Toinen 17-vuotias, joka myös muistaa nykyisiin lehmiin siirtymisen ja mietiskeli noita nimiehdotuksiakin!

nnn

Ennen se lehmä istui sillä tavalla kasvot katsojaan päin ryhdikkäästi ja oli melko "aidohkon" näköinen!! Tämä siis se 2006 vuoden muutos, että tuo ysäri on sitten varmaan ollut se ihan aidon ja oikean lehmäkuvan muutos :)

2006 tosiaan tuli nämä söpöt ja vähän lapselliset lehmät, joille niitä nimiä veikkailtii.

http://ammattilaiset.valio.fi/maitojame/mm10_02/maitotolkki.jpg tässä nyt on yksi. mutta esim. rasvattoman on ollut ihan erilainen.

pippipboy

Vää vää, yheksänkytluvun tuotteet ei vaan muista (tai oo vielä eläny sillon). Oon Nelliinaa nuorempi, mutta muistan silti omalta elinajaltani kolmet eri lehmät purkeissa. Nää nykyiset animelehmät ei oikein sytytä, mutta niistä edellisistä oli kiva kersana bongailla niitä pieniä muutoksia (Joskus apila suussa, joskus ei, kesällä tais olla hellehattu, ja talvellakin oli joku oma juttunsa. Tupsupipo?). Löytyis kuvallistakin todistetta jopa niistä "aidonnäköisistä lehmistä", mutta ehkä en kuitenkaan lähde kaivelemaan niitä tuolta perhealbumien ja kesälomadiojen seasta...

Joskus vuosia sitten löytyi papan kätköistä muiden ullakon romujen seasta läjä jostain syystä säästettyjä maitopurkkeja. Ne oli Ajalta Ennen Minua, ja jos en aivan väärin muista, oli niissä kuvana joku idyllinen maalaismaisema. Niissä oli kyllä myös lehmiä, mutta ei niinkään pääosassa, vaan laiduntamassa siellä kauempana jossain aitauksessa. Ja nyt alkoi niin vaivata, että eikös Valio vois kohta tehdä jonkun maitopurkinkuvahistoriikin sivuilleen? :D

Elina
4/35 | 

Siis vau! Mielellään menee kauppaan ostaa maitoo jos siellä on hyllyssä tämmösiä purkkeja odottamassa! Joskus 6v sitten oli myös Juban ynnä muiden piirtämiä purkkeja joita kans mielellään katseli.

6/35 | 

Olen samaa mieltä tuosta Haapaniemen versiosta, herran kuvitukset vaan ei voi mennä vikaan oli alusta mikä tahansa.

Mutta muuten suunnittelijavalinnat olivat ehkä vähän tylsiä ja ennalta-arvattavia. Tai siis luulisi että Suomesta löytyy muitakin suunnittelijoita kun Suhoset, Toikat ja Aarniot. Kas kun ei pyydetty Stefan Lindforsia mukaan. .tai ehkä sillä oli kiire.

Ehkä tälläiseen juttuun olisi muutenkin kannattanut pyytää vain kuvittajia mukaan kun ei mistään varsinaisesta muotoilusta ollut kyse.

Mutta muutoin kiva että tälläisiä kampanjoita järjestetään! Vaikken siis itse maitoa juokaan :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

ah olen ihan sulaa vahaa Haapaniemen satumaisten kuvien edessä <3 haaveilen sellaista jumalattoman suuresta Haapaniemen seinätarrasta, joita sisustuskaupoissa myydään! Ei vaan raski vuokrakämpän seinään tuhlata.

Tai sitten Stefania ei uskallettu pyytää, jos se olis vaikka tehnyt kaalimadon :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Anneli

Eikos ne siustustarrat ole ihan irroitettavia, ainakin se yksi ainoa mikä meiltä löytyy... Minä haaveilen Haapaniemen villapeitteestä, toivottavasti se löytää tiensä 30-vuotissynttäreideni pakettiin vaikka koko suvun yhteisesti kustantamana...

7/35 | 

Meillä ostetaan pikkumeijereiden maitoja, mutta tuommoinen kisutölkki saattaa kyllä lähteä mukaan. Meidän kissamme eivät kyllä rasvatonta maitoa lipittäisi!

Erica
9/35 | 

Joo, ei siitä kyllä millään oo 20 vuotta aikaa, koska mäkin muistan selkeesti ne vanhat maitopurkit, joissa oli niiden "oikeiden lehmien" kuvia! Korkeintaan 10 vuotta vaan!! Niin ja oon 17 :)

Fiipi
10/35 | 

Mullekaan ei tuu mieleen 90-luvun lehmävaihdosta mutta muistan että maitopurkeissa oli joskus 80-luvun lopulla lumivuoren näköisiä piirrustuksia. Sit meillä täällä pohjoisessa oli vielä pitkään tiiliskivipurkit kaupoissa ku etelässä oli jo nykyiset käytössä. Oli se aina ihmeellistä ku mökillä Itä-Suomessa juotiin maitoa erilaisesta purkista.

Eihän noita uusia hienoja purkkeja raaski edes laittaa kierrätykseen!

Jenni L
11/35 | 

Uah, en pahemmin juo maitoa mutta tuo Haapaniemen kuvitus saa varmasti mut raahaamaan muutaman tölkin kotiin! :D

Maija S.

Tämä junioreiden muistama lehmäkuvien muutos tapahtui noista Roannan linkittämistä sarjismaisempiin, ihmismäisiin lehmähahmoihin joskus 2000-luvulla. (Muistan mm. mummuni paheksuneen uusia lehmähahmoja sanoin: Mun mielestä tää ei kuvasta kevytmaitoa!) Silloin muinoin tämmöisen vanhan tädin lapsuudessa purkeissa oli tosiaan oikeannäköisiä lehmiä laiduntamassa sivukuvana, ja näistä siirtymän tuohon välimalliin siis Nelliina muistaa.

13/35 | 

Eikä, saisikohan noita Ruotsinkin puolelle myyntiin jos oikein kauniisti jotain tahoa kiristäisi.. :D Haapaniemen kuvitus, ahhh! Onko muuten tietoa miten pitkään noita myydään, olisikohan mahkuja vielä jouluna päästä noita livenä ihastelemaan?

Ja tuo Roannan linkittämä tölkkikuvitus on ensimmäinen jonka minä kunnolla muistan, nimim. -89 syntynyt.

keksi
15/35 | 

Tuo kissa on niin ihana! Samoin Eero Aarnion punainen retrolehmä on jumalattoman symppis. En harrasta maitoa, mutta pitäisiköhän joskus taas kokata makaronilaatikkoa...

Tässä muuten myös yksi maitotölkki jota himoitsen, pin up -henkinen vampyyrikuva vain ei voi mennä pieleen vaikka uutisen äiti (nimimerkki haisuli666 :D) siitä valittaakin:

http://www.seinajoensanomat.fi/artikkeli/73489-maitopurkin-dracula-maino...

Kerttu
16/35 | 

Noi on hienoja, mutta toivoisin että myös luomumaitopurkit olisivat mukana. Näin ehkä moni intoutuisi kokeilemaan vaihteeksi luomumaitoakin sen "perusmaidon" sijaan.

Katja
17/35 | 

Päivällä noita uusien purkkien kuvia selatessani mietin että pitäiskö sitä sittenki alkaa juomaan rasvatonta maitoa vaikka vaan siks kun tuo kuosi on niin ihana!!?

Sanna
18/35 | 

Mua niin ärsytti kun ne ihanat orkkislehmät vaihdettiin noihin nykyisiin ällötyksiin! Hyi valio!

Onneksi nyt on tulossa vaihtelua..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012