En usko, että löytyy kovinkaan montaa 2000-luvun taitteessa elänyttä nuorta, joka ei olisi katsonut Roswellia. Se oli aikansa ilmiö. Mystiikkaa henkivä Roswellin kaupunki New Mexicossa on ufoharrastajien mekka, ja tästä aiheesta toki ammennettiin myös TV-sarjan ainekset. Romantiikkaa sekä komeita/kauniita muukalaisia ihmismuodossa, eipä tarinaan juuri muuta tarvittu.

Oli vain ajan kysymys, koska TV-sarja herätetään uudelleen henkiin. Kaikki ysäri on nykyään muotia, joten Roswell kuuluu samaan jatkumoon. Hetki on koittanut, ja HBO Nordicilta löytyy uuden sarjan ensimmäinen jakso. Roswell, New Mexico sijoittuu aikaan 10 vuotta alkuperäisen sarjan jälkeen.

Liz, Max, Michael ja Isobel ovat kasvaneet aikuisiksi ja jatkaneet elämäänsä, kukin tyylillään. Tämän päivän Roswellissa rakastetaan ufoja ja vihataan laittomia maahanmuuttajia, ja puheissa on vahvasti myös eräs muuri. Ajankohtaisia aiheita käsitellään erittäin suoraviivaisesti.

Pilottijaksossa Liz tekee paluun Roswelliin oltuaan 10 vuotta poissa, ja vanha teiniromanssi Maxin kanssa alkaa taas hehkua. Sarjassa on säilytetty tiettyjä elementtejä alkuperäisestä, mutta myös muutettu radikaalisti niin henkilöiden nimiä kuin seksuaalista suuntautumista. 

Pilottijakson perusteella en antaisi sarjalle ihan huippupisteitä, mutta nostalgiamielessä se on silti kiinnostava. Juoni myös harppoo eteenpäin sellaista vauhtia, että nostalgiahuuruissa pyörivän katsojan on vaikeaa pysyä perässä. Aivot yrittävät sinnitellä alkuperäisen ja uuden välillä, vaikka oikeasti olisi parempi päästää vanhasta irti kokonaan. Uusi aika, uusi sarja. 

Vanhana Roswell-fanina täytyy jatkaa katsomista, joskin rehellisyyden nimissä on sanottava, että jos kyseessä olisi täysin uusi sarja, olisin jättänyt katsomisen pilottiin. Sarjaa julkaistaan ilmeisesti jakso per viikko tahdilla, sillä tällä hetkellä vain avausjakso on nähtävissä. 

Kommentit (2)

Unkki
1/2 | 

Oh my god!! Olen järkyttynyt, en ole kuullut mitään tästä! Olin tosi iso Roswell fani ja minulla on eka kausi jopa DVDllä. Nykysilmissä se tuntuu kyllä hieman lapselliselta, mutta nostalgiamielessä voi katsoa.

Tumali
Liittynyt14.11.2015
2/2 | 

Tulihan sitä katsottua vaikka olikin enemmän nuorille tarkoitettu. En tietenkään muista kaikkia jaksoja ja todella kiva jos esittäisivät uudelleen koko sarjan tv:ssä

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat