Jollain ihmeellisellä tuurilla osuttiin Texas Panhandlen isoimpaan kaupunkiin, Amarilloon, juuri Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä 4. heinäkuuta. Itsenäisyyspäivänä paikalliset kokoontuivat John S. Stiff Memorial Parkiin (puisto) katselemaan paraatia, kuuntelemaan musiikkia ja katsomaan järkälemäisen massiivista ilotulitusta. Ilotulitusta, joka räjähteli vaatimattomasti muutaman kymmenen hengen sinfoniaorkesterin tahdissa. Olipahan aika kokemus.

Paikalle valui iltapäivän mittaan kymmeniä tuhansia ihmisiä. Piknik-vilttejään levittelivät eri kokoiset perheet lapsien ja koirien kanssa, iloiset nuorisoporukat, ja vanhukset rullatuoleissa, kaikki sulassa sovussa. Odotusaikana vaihdettiin kuulumisia, ostettiin hattaraa ja valomiekkoja myyntikojuista, ja makoiltiin nurmikolla katsellen ohi kulkevia ihmisiä. Vaikka väkeä oli paljon, kaikki sujui jotenkin mutkattomasti ja leppoisasti, ei pienintäkään ruuhkan tai tunkemisen makua.


t10route66

t10route66t11route66

t11route66

Juttelukaverimme, keski-ikäinen texasilaismies kertoi, että hänellä on työkaveri Suomesta nimeltä Arja. Yllättäviä suomiyhteyksiä löytyy näköjään ihan mistä vaan. Ylipäänsä suomalaisuuteen suhtaudutaan täällä innostuneesti, kaikkien mielestä on uskomattoman hienoa että me olemme matkustaneet niin pitkän matkan ja saapuneet juuri heidän kotikaupunkiinsa. Minä puhun englantia entisenä ärrävikaisena (ja L-vikaisena) hieman murtaen, ja se takaa ihan joka kerta kysymyksen "mistä olet kotoisin, mikä tuo aksenttisi on." Ja siitä se sitten aina lähtee, small talk ja hauskat keskustelut tuntemattomien kanssa. Tässä teille, ummm, video. Ette usko miten hankalaa on yrittää järjestää sanansa järkevästi, kun videokamera osoittaa suoraan kohti :D [embed]http://www.youtube.com/watch?v=k8qB2tU0f68[/embed] Pimeän laskeutuessa orkesteri aloitti toisen settinsä, ja sitten taivas rähähti. Tunnistatko sävelen mikä soi viimeisessä videossa taustalla?


t12route66

t12route66t8route66

t8route66t7route66

t7route66t6route66

t6route66

[embed]http://www.youtube.com/watch?v=uU0URQ7tdKE[/embed] Että sellaista tällä kertaa, vähän erilainen ilta taasen.

 

Lue muut Route 66 -postaukseni tämän linkin takaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (13)

Sumeli
1/13 | 

4th of July paraatit ja muut meiningit on nahtava, jos on silloin jenkkilassa. Mekin levitimme vilttimme kotikaupungin puistoon ja kuunneltiin puhallin orkesteria, puheita ja nahtiin mieleton ilotulitus. Me asutaan pikkukaupungissa, mutta tanne virtasi vakea sadan kilometrin paastakin.

3/13 | 

Ihaan suuper siisti tää teijjän reissu! Mitne pitkään olette yhteensä tuolla? Ja mustakin ois siistiä, et puhuisit videolla englantia, niiku joku muukin toivo:D tosi kiva oli toi puhe video! Huippua lommaa teille! ♥

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
6/13 | 

sen jälkeen ei ole jännittänyt enkun vääntäminen kun menin 4 vuotta sitten nykyiseen työpaikkani, missä työkielenä on englanti ja työkavereina porukkaa kaikista mahdollisista maista :) olin aluksi juuri tuollainen täydellisyyden tavoittelija (olen hyvä kielissä, se osaltaan lisää juuri tätä painetta) ja siihen päälle vielä todella ujo, mutta kun joka päivä oli pakko kommunikoida jotenkin, niin totesin että se on sitten aivan hemmetin sama vaikka viittoisin tai laulaisin, kunhan viesti menee perille :D Ja siinä vaiheessa kun vastapuoli huomaa että et ole paikallinen, siitä alkaa yleensä kiva keskustelu joten ei haittaa meikän ranskalaisärrät yhtään :---D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

8/13 | 

Saadaanko me video, missä juttelet englantia! :D tuli kylmät väreet alemmasta videosta, ihan sairasta, tai siis hienoa joo :DDD

Kaoka
11/13 | 

Onko sinua muuten jännittänyt tuo kieliasia kun olet ensimmäistä kertaa matkustanut Britteihin/Jenkkilään? Jostain syystä itseäni hirvittää moinen kovasti, kun tiedän että siellä ne osaa ja puhuu ihan sitä "oikeaa" englantia ja huomaavat varmasti kaikki pienimmätkin virheet :D Ei-englanninkielisissä maissa tätä ongelmaa ei ole, koska siellä porukka puhuu suunnilleen yhtä hyvin/huonosti kuin itsekin..

Jonsu
12/13 | 

Joka päivä oikein ootan sun postauksia! Nämä vaan paranee! Ja mun Route 66 -matkakuume kasvaa... Tosin tunnelmaa latisti vähän se, ettei autoa vuokrata alle 21-vuotiaalle. Pitää ootella muutama vuosi, kun oon vasta 19-vuotias :D
Mutta hei, mistä tuo sun superihana mekko on?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013