Amerikan Valtatien varrella on satoja ja taas satoja must see -paikkoja, riippuen tietysti siitä keneltä kysytään. Meidän kohdalla Gemini the Giant meinasi vahingossa jäädä välistä, kun olin varaamassa ensimmäistä yöpaikkaa vasta hurmaavan avaruusjättiläisen jälkeen. Onneksi huomasin Geminin asuinpaikan samalla kerralla kun tein hotellivarauksia, ja jäimme yöksi jo Jolietiin. Avaruusjättiläinen sai siis kunnian olla ihan ensimmäinen virallinen turistikohteemme, ja samalla ensimmäinen kolmesta jättiläisestä, jotka Illinoisissa nököttävät. The Illinois Brothersin kaksi muuta jättiä ovat Lauterbach Tire Muffler Man ja the Hot Dog Man. En tiedä teistä, mutta minusta nämä jätit ovat kerrassaan hykerryttäviä. Lasikuitujätit tunnetaan jenkeissä yleisesti nimellä Muffler Men, ja niiden alkuperäinen tarkoitus on ollut toimia asiakkaiden houkuttelijoina. Eli toisin sanoen, ne olivat 1960-luvulla varsin tavallisia markkinointikikkoja. Nykyään hauskat jätit ovat ansainneet paikkansa turistikartoilla paikallisina nähtävyyksinä, joiden kanssa ohikulkijat poseeraavat iloisina.route66_c1

route66_c1

Gemini ja 60-luvulta asti nälkäisiä matkalaisia ruokkinut, mutta tällä hetkellä suljettuna oleva, the Launching Pad Drive-In sijaitsevat pienessä 5000 asukkaan Wilmingtonin kylässä. Launching Padin entinen omistaja maksoi Geministä vuosikymmeniä sitten 3500$, mutta tällä hetkellä myytävänä oleva diner jättiläisineen maksaa kuulemma 650 000$. Että jos nippua löytyy, voit alkaa yhden legendaarisimman Route 66 -dinerin vetäjäksi. Gemini ei ole myytävänä erikseen, vaikka suurin osa ostotarjouksista onkin kohdistunut juuri siihen. Ciceron entinen Hot Dog Muffler Man (also known as The Bunyon Giant) asuu nykyään Atlantassa (huom. Illinoisin Atlantassa, Bloomingtonin ja Springfieldin välissä):


route66_c4

route66_c4

Hot Dog Manin kanssa meillä olikin aika jännät hetket. Tässä kuvassa meillä oli noin 2 sekunttia aikaa napata valokuva, ennenkuin infernaalinen myrskyrintama vyöryi yllemme ja vettä alkoi satamaan kuin saavista kaatamalla. Ja nyt puhutaan sitten ihan kunnon myräkästä, täällä on siellä täällä tornadovaroitukset päällä, puita irtoilee maasta ja meininki on kuin suoraan tuomiopäivän lähtölaskennasta. Mutta koska halusin kerätä koko veljessarjan, ei auttanut muu kuin hysteerisesti nauraen juosta jättiläiseni alle, RÄPS Niina RÄPS Saku ja sitten helvatan lujaa takaisin autoon. Itseasiassa, ylemmästä kuvasta huomaa kuinka taivas on mustempi oikealta puolelta, nimittäin sieltä se setti sitten vyöryi! Ollaan osuttu nyt pari kertaa tällaiseen myteriin, mutta pääosin keli on onneksi ollut poutaa ja aurinkoista.


route66_c3

route66_c3

Porukan viimeinen mutta ei vähäisin, Lauterbach Tire Muffler Man. Lauterbach Tiren edessä pönöttävä jättiläinen koki kovia vuonna 2006, kun se menetti päänsä tornadolle. Onneksi herran pää löytyi, ja tällä hetkellä se edustaa entistä ehompana omalla paikallaan Illinoisin Springfieldissä.


route66_c5

route66_c5route66_c6

route66_c6

Kerää koko the Illinois Brothers sarja? Jättien osoitteet: The Launching Pad & Gemini the Giant 810 E. Baltimore St. Wilmington, IL USA Hot Dog Man Arch St. Atlanta, IL USA Lauterbach Tire Muffler Man 1569 Wabash Ave. Springfield, IL USA Ps. Jos haluat bongailla jättejä ympäri Amerikkaa, klikkaa itsesi Muffler Men -kartalle. Kyllä. Ehkä maailman hauskin teemakartta turisteille! Bongaa erityisesti hirviöjätit.

Lue muut Route 66 -postaukset tämän linkin takaa. 

Kommentit (8)

Johanna
2/8 | 

Hauskoja! Ja suurkiitos näistä jutuistasi matkan varrelta, tosi mielenkiintoista ja viihdyttävää luettavaa. Ihanaa seurata teidän reissua! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla