Kirjoittajana: Saku, kuvat: Niina Meillähän ei ole mitään minuuttiaikataulua sovittuna tälle reissulle ja eilen illalla nousi esiin idea pienestä koukkaamisesta Memphisiin. Aikamme pohdittuamme tajuttiin että hetkonen, miten usein on mahdollista käydä Gracelandissa?! Eli nokka kohti etelää ja sassiin. Tällä kertaa oli pakko skipata pikkukylät ja kaasuttaa interstatea pitkin. Niinan mielestä matka meni nopeasti, mutta kuskin näkökulmasta 4,5h yhtä suoraa oli kohtuullisen puisevaa.

Memphisiin saapuminen oli vierustoverille lähes uskonnollinen kokemus... Niinan "whoah!" ja "uuh mieletöntä!" huokailuista päätellen siis! Hyvä ettei vaimo ikkunasta tippunut. Tässä vaiheessa meidän GPS ja kartanluku-skillsit ovat jo sillä tasolla että kulkeminen on todella iisiä. Elvarin tilukset löytyivät siis helposti. Ostimme 37 taalaa per naama liput ja nousimme Presley-bussiin.
h29route66
h29route66


h14route66
h14route66

Sisätilat Gracelandissä olivatkin sitten jotain niin coolia ettei sanat riitä kuvailuun! Elviksellä on kyllä pistämätön sisustussilmä ja mikä hupaisaa, aika samanlainen maku kuin vaimolla.
h28route66
h28route66


h27route66
h27route66

Yläkertaan ei turisteja päästetty kunnioituksesta talon isäntää kohtaan. Elvari vastaanotti vieraat aina alakerran pöydän ääressä ja piti yläkerran täysin itsellään. Lisa Marie kertoi (nauhalla siis), että isällä oli mieletön preesenssi ja hänen läsnäolon tunsi luissaan vaikka miekkonen puuhaili ylhäällä omiaan.
h26route66
h26route66

Monenlaisia ajatuksia nousee mieleen, mm. omasta työurasta, kun kuulee Elviksen ostaneen Gracelandin 22-vuotiaana...
h25route66
h25route66


h24route66
h24route66

Tv-huone (yllä) oli, jos uskaltaa sanoa, vähän beatleaaninen keltaisine seinineen. Elvari kuuli että presidentillä on 3 telkkaria, joten toki hommasi itselleen saman määrän. Näitä kuulemma katsottiin luonnollisesti samaan aikaan.
h23route66
h23route66

Vaikka tiluksilla on pinta-alaa reippaanlaisesti, niin huoneet päätalossa ovat melko kompakteja. Tosin fanipostin käsittelylle on pyhitetty lähes koko sivurakennus, joka toimi samalla isäpapan eli Vernonin toimistona. Sen sivuhuoneessa Elvis ja kaverit harrastivat ammuntaa. Mitäs muutakaan, kun jenkeissä kerran ollaan.
h22route66
h22route66


h21route66
h21route66


h20route66
h20route66

Esiintymisasut rivissä.
h18route66
h18route66

Racquet-sali palvelee nykyään levyvarastona. Kulta-, platina-, timantti- etc levyvarastona siis.
h17route66
h17route66

Paahtavassa kuumuudessa kartanon tiluksilla voi nähdä sielunsa silmin Elvarin makaamassa Gracelandin täydellisellä nurmikolla. Tai ajamassa moottorikelkalla. Kyllä, moottorikelkalla. Luntahan näillä leveysasteilla ei juuri satele, mutta kun kelkka piti kerran olla, niin Elvis Aaron päätti tuunata suksien tilalle renkaat. Sillä se sitten päästeli ympäri pihapiiriä. Muitakin leikkikaluja ja menopelejä näytti olevan kasoittain (palataan näihin myöhemmin). Makeiden kaarojen ja pyörien lisäksi löytyi tietysti traktori joka tosin oli valitettavan modernin näköinen.
h19route66
h19route66


h15route66
h15route66


h16route66
h16route66

Gracelandissa on näytillä myös Elviksen henkilökohtainen autokokoelma, joka pitää sisällään klassikkoautoja toisen perään. Jep, myös legendaarisen Pink Cadillacin. Autokokoelmaa pääsee tutkimaan jos ostaa Graceland Platinum Tour -lipun.
h13route66
h13route66

Tarina kertoo, että  vuoden 1971 Stutz Blackhawk (yllä) oli alunperin tilattu itse Frank Sinatralle, mutta Elvis puhui sen autokauppiaalta itselleen. Auto oli järjestyksessä ensimmäinen USA:han tuotu Stutz Blackhawk. Alla vuoden 1973 Stutz Blackhawk. Auton sanotaan olleen Elviksen suosikki, ja myös se auto, millä tähti ajoi viimeisen kerran Gracelandiin ennen kuolemaansa elokuun 16. päivänä, 1977.
h12route66
h12route66

Siinä se on, Niinan unelma auto heti -69 Mustangin jälkeen. Vuoden -55 Cadillac Fleetwood oli alunperin sininen, mutta Elvis maalautti sen paikallisella korjaamolla vaaleanpunaiseksi. Värisävy sai sen jälkeen lempinimimen Elvis Rose, ja Cadillacien omistajat ympäri maata alkoivat jäljitellä väriä. Cadillac oli Elviksen keikka-autona muutaman vuoden ajan, vaikka hän oli periaatteessa antanut auton äidilleen Gladysille. Gladysilla vaan ei ollut ajokorttia, joten auto jouti olemaan pojan käytössä.
h11route66
h11route66


h31route66
h31route66


h10route66
h10route66

Elviksen henkilökohtaisiin leluihin kuului myös pari lentokonetta. Lisa Marien mukaan nimettyyn koneeseen pääsi tekemään kierroksen, jonka aikana selvisi mm. että koneen turvavyönsoljet ovat 24-karaatin kultaa.
h7route66
h7route66


h6route66
h6route66

Turistikrääsää & ruokatauko.
h9route66
h9route66


h4route66
h4route66


h1route66
h1route66


h3route66
h3route66


h2route66
h2route66


h5route66
h5route66

Henkilökohtaisesti Gracelandin kierros oli iso juttu. Oikeastaan isompi kuin mitä olisin osannut odottaa. Pala nousi kurkkuun seisoessa Elviksen pianohuoneessa jossa mestari viimeisinä päivinään soitteli Unchained melodya. Uskomaton paikka ja reissun tähän astinen kohokohta! Osoite navigaattoria varten: Graceland 3734 Elvis Presley Blvd Memphis, TN 38116 Aukioloajat ja muu info: Graceland *** Klikkaa tästä auki kaikki Route 66 -postaukseni (niitä on paljon).

Kommentit (36)

Kiitos ihanasta reissukuvauksesta!!!!! Aivan mahtavia kuvia. Nolottaa sanoa, että ei ole 13 vuotta täällä jenkkilässä asuttuaan, vieläkään käynyt Elviksen kotona.... :-I

myohmy

Kiitos Sakullekin hienosta postauksesta, samaa mieltä että Saku voisi tarttua näppikseen useamminkin. :) Kyllä kuvista ja tekstistä välittyy hyvin, että vaikuttava paikka. Itsekin huomaa usein matkalla kelaavansa omia ratkaisujaan ja omaa elämäänsä kun kuulee kaikenlaisia tarinoita...
Muuten jos olette oluen ystäviä niin kunhan pääsette sinne Nevadaan ja Kaliforniaan asti niin maistakaa ihmeessä Sierra Nevada panimon oluita. Aivan loistavia, mielestäni parempia kuin Budweiser. :)

Jossu

Täällä meni iho ihan kananlihalle pelkästään tämän lukemisesta. Haaveissa kun on että itsekkin pääsisi joskus tuonne. Upea. KIITOS!!!

Aivan mielettömän upeita nämä Route 66 -postaukset!! Teidän matkaa on huisin siistiä seurata, vielä kun nämä postaukset ovat olleet todella kattavia kaikkine tietoineen ja kuvineen. Ihan mykistyin tämän postauksen äärellä... Toivottavasti omakin tieni vie vielä jonakin päivänä kuninkaan kotia ihastelemaan. Ja ylipäätään Amerikkaan! Hui, mikä matkakuume tässä nouseekaan :D

Jos vielä satutte Memphisissä olemaan niin käykää ihmeessä kokemassa Beale Street. Tosin varoitan, sinne jää sielu ja sydän :)

Tuossa joku mainitsikin Death Valleyn. Vinkkinä sinne, että tankatkaa auto piripintaan Area 51:sen huoltoasemalla, siinä viimeisellä... Ei ole naurun paikka jos menovesi loppuu siellä kesken

Anka

Voah, ei tee hyvää nämä postaukset amerikka-kuumeelle :D Tähän väliin on kuitenkin pakko kysyä: mistä Sakun t-paita?! Star Warsit on jotain niin parasta!

essi

Kyseisestä paidasta en tiedä, mutta samantyylisiä star wars-paitoja tekee Chunk. Googleen vaan chunk t-shirt kuvahakuun, niin jo löytyy. Tai esim. http://www.swishlife.co.uk/categories/Top-Brands/Chunk/ Moni muukin nettikauppa myy noita. Useamman paidan olen sekä netistä että ihan kivijalkakaupasta ostanu veljelle lahjaksi ja laatu on kyllä hyvä.

L

oijoi, nyt kyllä heräsi halu lähteä itsekin joskus tuonne. en ole jenkkilässä käynyt, mutta ehkä jonain päivänä.

not an Elvis fan

Ennen pidin Nelliinan vaatehuonetta Suomen parhaana blogina, nyt maailman parhaana. Mieletöntä saada lukea reissustanne route 66:llä, kiitos.

Maarit

Kiitos kun teet näin esteettisiä ja paljon tietoa sisältäviä matkapostauksia. Ihan kuin olisi itsekin matkalla:) Tuli hyvä mieli näistä Graceland kuvista.

Heippa Niina ja Saku, miten lie keksinkin käydä katsomassa, että mitä vaatehuoneelle kuuluu ja löysinkin ilokseni roadtrippaajia Amerikassa. Onpa hauskat postaukset. Meillä on neljä lasta ja harrastamme näitä Road trippejä välillä Istanbul-Kotka sekä Turkissa ja lähimaastoissa. Vaalin tätä ajatusta Amerikan vastaavasta sitten, kun olemme taas kaksin miehen kanssa. Taitaisi näes olla sen verran kallis investointi näin isolla porukalla ja pelkään, että intressitkin voisi hieman jo jakaantua moneen suuntaan, kun on niin eri-ikäistä porukkaa kyydissä. Tosin tähän asti meillä minä olen saanut olla se järjestäjä ja suunnittelija. Mies kysyy lähtöpäivänä autoon istuessa, että "Mihin mennään?":D Hänet saa pidettyä tyytyväisenä, kun matkassa on jotakin uutta kulmaa Ja lapset saa lahjottua tyytyväiseksi vielä aika helposti ja halvasti...

Ajakaa varovasti, ja tehkää monta mukavaa postausta vielä!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

meillä on vähän sama juttu, että minä tsekkaan reitit ja Saku on vieressä että no nii, mikä on suunta tänään :D Ja luulen että teini-ikäiset lapset viihtyisivät tälläisellä reissulla mainiosti, mutta tosiaan aikamoinen kustannus siitä tulee, kun tietä on noin paljon. Mutta täällä näkee paljon eläkeläispareja, että ehkä tekin sitten kun lapset ovat lentäneet pesästä :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Vau, mitä menoa! Siis nämä teidän matkapostaukset on aivan simppelisti niin täyttä parhautta että huh huh. :D Mahtavaa päästä lukemaan Sakunkin kirjoituksia!

Aloin just fanittamaan teitä vielä enemmän, mikäli mahdollista.. Ja ihan totta, tämä blogi vaan paranee koko ajan!

*väsynyttä höpötystä*

Mimi

Ihan kateellisena näitä juttuja lukee, hieno reissu näyttäisi teillä olevan..:) Mikähän on lämpötila todellisuudessa siellä päin, täällä Suomessa ainakin uutisoidaan näin: http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288578237980.html :D Tosin tuo seutu taitaa teillä olla vasta reissun loppupäässä, mutta ilmeisesti kuumaa riittää.. Muut kanssaeläjät täällä jo valittaa tuosta 28-33 asteen helteestä, mutta itse toivoisin olevani siellä (tai jossain muualla maailmalla), jossa lämpötila on sen yli 40..:)

Saku sulla on niin hyvä tukka!!! Sopii sulle mielettömän hyvin. Voi vitsit mitä mahtavia postauksia te suollatte päivä toisensa jälkeen. Ihan kuin olisi itsekin reissussa mukana. Kiitos hyvistä fiiliksistä!

Kun muut Jenkkilä-postaukset ovat olleen upeita, niin tää postaus vetää jo sanattomaksi. Tekstistä ja kuvista välittyy paikan tunnelma ja teidän fiilikset, ihan mahtavaa. Kiitos tästäkin, käykäähän seuraavaksi tsekkaamassa Death Valleyn +54 asteen helteet! :D

Hiljaiseksi nimenomaan. Postaukset vaan paranee, tälläisten kautta ne nojatuolimatkat on parhaimmillaan.

Ja mukava että Sakukin hyppää välillä näppikselle!

No huhhuh. Aika mieletön paikka vaikka en mikään älytön Elvis-fani olekaan. :D Viimeistään toi ravintola sulatti sydämen.

Oih! Nyt oon kyllä kateudesta vihreänä. Rakastan Elvistä! Olisi ihana päästä itsekin tuo Graceland kokemaan!! :)

Anis

Ihana postaus! Tulin viikko sitten NYCistä ja nämä postaukset toimivat kyllä parhaana lääkkeenä Amerikan ikävään.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kolmevuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012