Tuli nollattua Oklahomassa parin päivän aikana lievä matkaväsymys, joten nyt uudella innolla eteenpäin. Otettiin 2 yötä ihanassa keskustahotellissa, maleksittiin Oklahoman kaduilla, käytiin elokuvissa, istuskeltiin kanaalin varrella ja yksinkertaisesti vain oltiin. Oklahoma oli yllättävän pieni ja näppärä kaupunki (poislukien esikaupunkialue, joka on massiivinen). Olin jotenkin odottanut kunnon suurkaupunkia, mutta ydinkeskustan hallitsikin jalkaisin. En juuri käyttänyt kameraa näiden parin päivän aikana, sillä 2 kuukautta vanha kamerani päätti lopettaa yhtäkkiä toimimisen, muistikortille ei vaan kirjoitu enää mitään (testasin kolmea eri korttia, vika on kamerassa). Kuinka mahtava ajoitus, kerrassaan hienoa. Onneksi olen supervarmistelija, ja olin raahannut mukaan myös digijärkkärini, eli matka jatkuu sen kanssa tästä eteenpäin. Mutta kameraharmistuksesta huolimatta, nautimme aurinkoisesta Oklahomasta täysin palkein. Kaupungin iltaelämä ja ravintolat ovat keskittyneet Bricktowniin, eli vanhalle varastoalueelle joka on rempattu täysin uuteen uskoon. Bricktown tuntui olevan kaupungin keskus, missä sekä turistit että paikalliset viettivät aikaansa istuskellen ravintoloissa kanaalin varrella.n1route66

n1route66n4route66

n4route66n7route66

n7route66n6route66

n6route66p8route66

p8route66

Ämpärillinen kaljaa maksoi 10 dollaria.


p7route66

p7route66n5route66

n5route66

Keltaiset vesitaxit rullasivat ees taas kanavaa, mutta mailin mittainen kyyti oli ehkä vähän ylihinnoiteltu (8$), joten päädyimme käveleskelemään rantaa pitkin koko matkan taxikyydin sijaan.


n8route66

n8route66n2route66

n2route66n9route66

n9route66n12route66

n12route66o3route66

o3route66

Oklahoma downtown on hämmentävän pieni, tai siis lähinnä että siellä ei ole kuin pankkeja, valtavia yritystaloja eikä juuri muuta. Ei näkynyt yhtäkään elävää keskuskatua, kauppoja, mitään! Ainoastaan bisnesmiehiä ja -naisia kiirehtimässä lounaalle ja takaisin töihin. Kertokaahan Oklahomassa käyneet, mitä ihmettä? Oltiinkohan me jossain ihan väärässä paikassa? Ei sillä sikäli väliä ollut, me haluttiin vaan laapostaa ympäriinsä, mutta jäi vaan mietityttämään.


n11route66

n11route66n10route66

n10route66

Tuntuukohan Myriad Botanical Gardensin sorsista ikinä siltä, että niitä tarkkaillaan syvyyksistä...


n13route66

n13route66o4route66

o4route66n3route66

n3route66

Eilen ihmettelimme miksi keskustassa hyörii niin paljon salaperäisiä limusiinejä ja hemmetisti teinityttöjä, mutta syykin selvisi pian. Oklahomassa oli Justin Bieberin keikka... Bieberiltä ei vaan voi välttyä tässä maassa :D Oklahoma on kaupunki mistä minulla ei ole juuri muuta sanottavaa, kuin että menkää lojumaan Brickcitytownin ravintoloihin, rentoutukaa, syökää, juokaa (Land Shark -kaljaa) ja jutelkaa sorsille, ne ainakin haluavat pitää seuraa teille: [embed]https://www.youtube.com/watch?v=jmvs1sK3V9E[/embed]   Seuraavana edessä on Texas, en malta odottaa että löydän itselleni jotkut kuluneet vanhat bootsit! *** Klikkaa tästä auki kaikki Route 66 -postaukseni (niitä on paljon).

Kommentit (33)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
3/33 | 

täällä kyllä tuntuu kaikki charmi olevan pikkukaupungeissa ja sitten Memphis <3

Mä en tekis mitään mikä häiritsis omaa lomaani ikävällä tavalla, ei huolta :) kun ei ole kranttu kuvien suhteen niin aika nopsaa tekee postauksen siinä samalla kun odottelee että tukka kuivuu suihkun jäljiltä yms.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
6/33 | 

mietin siellä Bricktownissa että tää on ihan kuin Tampereen Kehräsaari :D Pyöreä rakennus on Myriad Botanical Gardensin Chrystal Bridge, siellä on keskellä sellainen pitkä putki, minkä ympäri kasvaa jonkinlainen sademetsä, niinkuin joka ilman suuntaan :) ei menty sisälle, mutta sen näki läpi tuosta lasista.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
9/33 | 

me ollaan tarkoituksessa vältetty museoita ja yritetty pyöriä siellä missä paikallisetkin pyörii, niin saa enemmän juttelukontaktia :) mun typerä kamera oli ihan vaan ilmastoidussa hotellihuoneessa seurassani, ensin se toimi ja puff, sitten se ei toiminut, ärsyttää aivan uskomattoman paljon :(

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Route 66 matkaaja

Kannattaa joskus piipahtaa museoissakin: ne kertovat tien tarinaa ja monet vapaaehtoiset ovat uskomattomia tietolähteitä. Mm. Clintonin (yksi Oklahoman pikkukaupungeista matkan varrella) Route 66 museo oli meidän matkaseurueen mielestä ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, koska se tarjosi hyvän katsauksen Mother Roadin historiasta. Tämä vinkkinä tuleville reissaajille, te olettekin jo edempänä. Voi kun pian pääsisi itsekin taas ajelemaan tuonne - onneksi omia reissuja voi muistella blogiasi lukiessa. Ps. Me todettiin aikanamme Santa Fe koukkauksen arvoiseksi paikaksi.

Reetta
10/33 | 

Ei liity nyt mitenkään tähän postaukseen mutta tuli vaan mieleen, onko sulla kuin monta tatuointia ja millasia/missä? Ei tarvi siis mitenkään tarkasti kertoa jos et halua mutta aloin miettiin äsken että tuon reiden tatskanhan nyt huomaa mutta onko sulla muitaki :)

mirkku--
11/33 | 

Ihana lueskella näitä päivityksiä ja katsella aurinkoisia kuvia väsyneen työpäivän jälkeen täällä sateisessa suomessa :)

terhi
12/33 | 

Mites siellä näkyy itsenäisyyspäivä? Pääsettekö juhlimaan ihan paikallisten kanssa? Hyvää matkan jatkoa, joka aamu odotteln uutta raporttia :)

Olga
13/33 | 

Dallasissa sama. Oli ihan käsittämätöntä, miten sen luokan miljoonakaupungissa näki vain muutamia jalankulkijoita keskustassa keskellä arkipäivää. Siellä tosiaan tehtiin bisnestä ja muu elämä oli sitten toisaalla.

Aah, Amerikka. Kuinka sua kaipaankaan! Erityisen innolla odotan tulevaa Teksas-osiota, sattuneesta syystä. :)

Annis
14/33 | 

Tuskin ainoana "hiljaisena lukijana" olen ihastellut näitä teidän reissupostauksia, ihan mahtavaa! Omakin matkakuume nimenomaan sinne rapakon taakse lähti ihan kunnolla uuteen lentoon.

Mutta tohon sun kysymykseen downtownien hiljaisuudesta kuitenkin oli tarkoitus vastata. Itse Miamissa ja Orlandossa muutama vuosi sitten käyneenä voin ehkä yleistää, että downtownit ovat aina kaupungin bisneskeskuksia, eli siellä ei elämää juuri näy. Itse ihmettelimme tuota ihan samaa asiaa, mutta kun molemmissa kaupungeissa oli sama juttu, niin ymmärsimme, että downtown on yhtäkuin bisnespart.

Hyvää loppureissua! Keep on rollin' :)

Tiia
15/33 | 

Mäkin katoin noista ensimmäisistä siltakuvista että hei, mitenkä sulla nyt tulee Tampere-postauksia!

17/33 | 

Sain vähäsen samanlaisen kuvan Oklahomasta kuin tekin, hiljainen pieni kaupunki. Käytiin Oklahoman Cowboymuseossa mitä voin suositella, se oli ihan jees kokemus. Museoon sisälle on rakennettu vanha länkkärikylä ja siellä on kaikkea intiaanijuttua ja tietenkin kaikkea Cowboy-juttuja.

Ihan mahtavaa on ollut lukea kirjoituksianne, kananlihalla melkein joka kerta huokaillen näitä luen. Keep it going. Itselläni otti iPhone sopimuksen irti reippaasti ennen Memphisiä Arlingtonissa, oli jäänyt raukka tulikuumaan autoon eikä kestänytkään sitä... :)

Vb
19/33 | 

Amerikassa paljon reissanneena voin todeta että downtowneissa harvoin on mitään! Muutenkin isommat kaupungit ovat usein pettymys koska niissä on just nimenomaan usein vaan toimistorakennuksia.

Upeita postauksia, mut tulee mieleen et miten kerkeette lomailla siellä kun pitää päivitellä tänne koko ajan? Se on niin aikaavievää hommaa.

V
20/33 | 

Amerikassa paljon reissanneena voin todeta että downtowneissa harvoin on mitään! Muutenkin isommat kaupungit ovat usein pettymys koska niissä on just nimenomaan usein vaan toimistorakennuksia.

Upeita postauksia, mut tulee mieleen et miten kerkeette lomailla siellä kun pitää päivitellä tänne koko ajan? Se on niin aikaavievää hommaa.

maria
21/33 | 

Nämä matkapostaukset ovat kyllä parasta aamukahviseuraa (heti sen oman aviomiehekkeen jälkeen, mutta sitä saa töihin raahata mukaan).

Oklahomasta ei tule mieleen mitään muuta kuin Frendien Chandlerin "Tulsa, Oklahoma: the Sooner State! Whatever that is!" :D

Johannak
22/33 | 

Kiitos tästä matkablogista! Ihana lukea kuulumisia sieltä tien päältä :)
Huomasin tässä yksi ilta miettiväni jopa nukkumaan mennessä, että mitähän ne Niina ja Saku siellä ameriikassa tällä hetkellä tekee.... :D
Turvallista matkaa!

Johanna

tymy
25/33 | 

Tuosta ekasta kuvasta tuli ihan Tampere mieleen :D :D Makeen näköinen mesta toi OKC, varsinkin siis tuo Bricktownin alue. Jäi vaivaamaan postauksessa, että mikä tuo pyöreä lasirakennus on?

minora
26/33 | 

Kiitos ihan mahtavasta matkakertomuksesta!! Sopii nojatuolimatkailijalle. En malta odottaa jatkoa.

Upeaa reissun jatkoa!

miuku
27/33 | 

me tehtiin san francisco-new york road trip keväällä ja se on totta mitä joku aieminkin sanoi että harvemmin downtowneissa mitään on. siis kauppoja tai hengailtavaa. muutama kaupunki sit sellanen missä on mutta suurin osa tyhjää täynnä. texas on mahtava ja ne kylät siellä. ihan paras iso kaupunki Austin, menkää ihmeessä jos vaan sattuu reitillenne!

tiina
29/33 | 

Downtowneissa on vain bisnestä! Paitsi, että '08 LA:saa satuttiin keskelle 24:n kuvauksia. Se vasta jännää oli! LA:saa majoittuisin Santa Monicaan, vaikka taitaakin olla hiukan kalliimpi paikka. Vegasissa taas ehdottomasti uudelle puolelle vaikkakin esim. Golden Nuggets on legendaarinen :). Mageeta tripia teille!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013