Gay Paritan asemalta saimme käsin piirretyt ohjeet paikkaan nimeltä Red Oak 2, ja kirjoitan ne nyt tähänkin ylös seuraavia matkustajia varten. Sillä Red Oak kakkosta te ette missään tapauksessa halua jättää väliin, ja sinne ei löydä sattumalta, vaan pitää tietää mihin mennä. Red Oak 2 on parisenkymmentä mailia Gay Paritan asemalta route 66:sta eteenpäin. Jossain vaiheessa tiellä tulee vastaan tienviitta oikeaan Red Oak nimiseen kylään, mutta muista että ET käänny tienviitan perusteella sinne. Red Oak 2, mihin olet menossa, on tien oikealla puolella 20 mailia eteenpäin oikeasta Red Oakista, ja hyvänä merkkipaaluna toimii seuraava taideteos. Se on tienpientareella juuri ennen Carthagen kaupungin rajaa:

Käänny merkin kohdalta oikealle (jos ajat ohi, heti merkin jälkeen on huoltoasema jonka pihassa voit kääntää auton). Aja peltojen keskelle menevää tietä niin kauan suoraan eteenpäin, että vastaan tulee tienviitta "Red Oak 2 - 1 mile", ja käänny siitä nuolen osoittamaan suuntaan oikealle. Mailin päästä oikealla puolella tietä aukeaa satumaailma, millaista et voi kuvitellakaan.
m18route66
m18route66


m17route66
m17route66


m16route66
m16route66


m6route66
m6route66


m9route66
m9route66


m10route66
m10route66


m8route66
m8route66


m7route66
m7route66


m5route66
m5route66

Olet saapunut taiteilija Lowell Davisin valtakuntaan. Red Oak 2 on omalaatuinen kylä, joka kuulemma muodostunut ajan saatossa lähes vahingossa. Lowell asui lapsuutensa oikeassa Red Oakissa, mutta osti itselleen maatilan Carthagen rajalta, kun oli ensin viettänyt vuosia lentäen armeijassa lentokoneita. Taiteilija asettui aloilleen, perusti perheen ja alkoi myydä teoksiaan kauppoihin ympäri maata. Näistä kaupoista saaduilla rahoilla hän osti yksi kerrallaan hiljalleen autioituvasta Red Oakista taloja, siirsi ne maatilalleen vanhalle maissipellolle ja kokosi talot uudelleen. Pikku hiljaa Lowell oli pelastanut kylällisen verran vanhoja alkuperäisiä rakennuksia kyläkirkkoa myöten ja näin Red Oak 2 syntyi, ja laajenee edelleen. Mies tavallaan siirsi vanhan kotikylänsä omalle tilalleen, melko nerokasta etten sanoisi. Red Oak 2 on pala Yhdysvaltojen historiaa, jonka haluat ehdottomasti nähdä. Tilalla on talojen lisäksi vanhoja autoja ja romutaideteoksia, aina lentokoneesta lintuihin.
m15route66
m15route66


m12route66
m12route66


m19route66
m19route66


m22route66
m22route66


m20route66
m20route66


m23route66
m23route66


m11route66
m11route66

Red Oakissa saa kuljeskella aika rauhassa, turistit eivät osaa paikalle siinä määrin sankoin joukoin, kuin monille muille Route 66:n nähtävyyksille, sillä Lowell ei mainosta paikkaansa. Me olimme kierrelleet tiluksilla kaksistaan ihastelemassa kaikki rakennukset ja vanhat autot, ja olimme jo suuntaamassa takaisin autolle, kun paikalle osui mies joka kertoi tulleensa Red Oakiin läheisestä kylästä kuuntelemaan illan musiikkiesityksiä. Siinä jutellessamme herra totesi että mennäänpä moikkaamaan Lowellia, hän haluaa esittellä meidät ja eipä siinä sitten muuta kuin marssittiin itse taiteilijan kotiin, kun olin ensin varmistanut että onko ihan varmasti ok että me, vieraat matkailijat, tuosta vaan pelmahdetaan paikalle. Oli kuulemma erittäin ok.
m14route66
m14route66

Istuimme alas Lowellin kanssa, kuulimme hänen elämäntarinansa ja paljon mielenkiintoista faktaa Red Oakin historiasta. Voin ladata tämän postauksen täyteen toistaan upeampia kuvia, mutta en pysty mitenkään kuvailemaan teille sitä tilannetta, kun istun keinutuolissa Lowellin kuistilla, mies sytyttelee piippuaan vastapäisellä tuolillaan ja kertoilee verkkaisesti tarinoitaan.
m4route66
m4route66

Yllätykseksemme Lowell kutsui meidät vielä kierrokselle kotiinsa, ja saimmekin nähdä melkoisen huikean talon. Voitteko kuvitella, miltä näyttää alla olevan taulun maalaajan kotona, kun siihen on sekoitettu vaimon filippiiniläismaku, se oli jotain ennen näkemättömän mahtavaa. Lowell kuvaili itse sisustusta maalaisjunttifilippiiniläiseksi, mutta siitä oli kyllä junttius kaukana, talo oli kuin suoraan sadusta ja täynnä kaikkea, ihan kuten Lowellin taulukin.
m3route66
m3route66

Hauskana nippelitietona kyseisestä talosta, että puolet siitä on kuulemma erään kuuluisan naispuolisen lainsuojattoman, Belle Starrin, lapsuuden koti (Bellen taloa oli jatkettu lisäosalla). Belle Starr eli 1800-luvun lopulla, ja naisen kerrotaan kulkeneen jopa itse Jesse Jamesin joukoissa. Belle murhattiiin 40-vuotiaana kun hän oli ratsastamassa kotiinsa, eikä ampujaa koskaan löydetty.
m1route66_1
m1route66_1

Lopuksi kiitettiin mahtavasta päivästä ja ennen lähtöä nappasin muutaman kuvan muistoksi Sakusta ja Lowellista, siinä on kuulemma Sakun tyyli-idoli tästä eteenpäin. Kimppakuvan meistä kolmesta otti Lowellin vaimo Rose, joka oli yhtä ilahduttavan ystävällinen kuin miehensäkin. Rose kertoi että "saku" tarkoittaa filippiineillä riisisäkkiä hahha :D ja minä kuulemma näytän posliininukelta. Olen saanut näitä nukkekommentteja satunnaisilta ihmisiltä täällä muutenkin, mistä lie johtuu.
m2route66
m2route66

Red Oak 2:een ei ole mitään sisäänpääsymaksua, eikä se ole periaatteessa virallinen kaupallinen turistikohde, mutta sinne saa kuulemma ihan vapaasti mennä ihastelemaan ja ihmettelemään Lowellin tiluksia. Ja kannattaa mennä, ihan uskomaton paikka. Mutta muistakaa jättää vapaaehtoinen lahjoitus paikan ylläpitoa varten postilaatikkoon, missä lukee Donations. Red Oak 2 on täysin uniikki paikka, minkä toivon säilyvän. Thank you Lowell and Rose for your hospitality. We really loved Red Oak 2!   *** Klikkaa tästä auki kaikki Route 66 -postaukseni (niitä on paljon).

Kommentit (19)

Ihan kuten Marjukka yllä, mäkin aina heti aamulla ekana kun herään nappaan yöpöydältä iPadin ja luen mitä reissussanne on tapahtanut. Parhaita postauksia aikoihin!

Ja tuo on muuten totta, että täytyy kirjoittaa kaikki heti saman tien ylös etät ne muistaa kunnolla. Mua vähän harmittaa kun tein viime syksynä niin paljon töitä etten ehtinyt bloggailemaan kaikista niistä kivoista jutuista mitä koettiin. Ajattelin että kirjoitan ne "sit joskus". Tuosta ajasta on nyt yli puoli vuotta aikaa enkä ole vielä kirjoittanut niistä mitään ja muistot alkaa jo haihtua.

Tällainen joka päivä kirjoitettava matkapäiväkirja on ihana meille lukijoille mutta myös mieletön juttu teille. Voitte aina palata näihin postauksiin ja pääsette saman tien reissufiiliksiin ja muistoihin.

Marjukka

Yhdyn edellisiin, aivan mahtavia nämä teidän reissupostaukset! Hienoa kun viitsit näitä tehdä. Olen lomalla, ja jok aaamu oikein odotan pääseväni avaamaan koneen ja lukemaan, missä olette käyneet.
Tosiaan ihan kuin olisi itse vähäsen mukana!

Kiitos.

Apua, ihan käsittämättömän mahtavaa!
Ihania nää teidän reissuraportit, tuntuu kuin pääsis itsekin pienille tripeille näitä lukiessa. :)

Hulle

Arvaa vaan nouseeko täällä matkakuume ja nyt tuntuu että ollaan menossa ihan väärälle reitille vaikka kyllä me vielä tonnekin mennään! Näyttää kyllä mahtavalta!

Hanna

Nää teidän reissupostaukset on ihan mahtavia, ihan kuin olisi teidän matkassa mukana! Kiitos siis näistä ja kiitos myös valtavan matkakuumeen nostamisesta, tuonne on vielä joskus päästävä :)

päntsä

Wau miten upee paikka! Ja mieletön säkä teillä näitten paikkojen ja ihmisten kanssa. Tosi kiva lukee teidän reissusta. Ootte ihania riisisäkki ja posliininukke

Olipas paikka, tällaisen vanhojen puutalojen ystävän taivas:). Mitenhän nämä sinun ohjeesi saisi nyt talletettua sinne tulevaisuuteen? Pitää kai printata ja ryhtyä tekemään tulevaisuuden matkahaave-kirjaa.

cts

Saan kohta flunssan näistä kylmistä väreistä, mitä nää teidän matkajutut jatkuvalla syötöllä aiheuttaa! Ja kyllä, joo, itse asiassa nyt tais nousta kuume..MATKAKUUME.

KIITOS. KIITOS. KIITOS. Rakastan teitä!

Nää postaukset on kyllä niiin kivoja! Onneksi meillä on oma jenkkilän reissu suunnitteilla, vaikkakin ihan erilainen, sillä kauhea matkakuume näitä lukiessa tulee! :D

HarperL

Ihan mieletöntä! Ihana paikka ja Ihana Lowell! <3 Rakastan näitä teidän reissupostauksia, lisää näitä! :)

Hemsku

Vaalea iho ja kultaiset enkelinkiharat varmasti tuo ahavoituneille amerikkalaisille posliininuken mieleen. En kestä miten ihanalta paikalta Red Oak 2 kuulostaa. Mieletön kohde!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kolmevuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011