Viikonloppu meni kohdallani pitkälti keittiössä, sillä meillä oli vieraita lapista ja pääsin kerrankin purkamaan kokkausintoani oikein kunnolla. On kyllä niin massiivinen ero tämän nykyisen keittiön ja pikkuruisen Amurin keittiön välillä... täällä pääsen levittäytymään useammalle pöytätasolle kerralla ja pykäämään samanaikaisesti salaatit, pääruuat ja lisukkeet, jälkkärit ja leivonnaiset. Aivan ihanaa <3

Leipominen ei aikaisemmin ole kuulunut suosikkihommiini, mutta nyt alan huolestuttavasti innostua siitäkin. Mikä minua vaivaa?!


Itse tehty perunasalaatti rokkaa.


Lohta ja uusia perunoita kermaviilikastikkeella. Mansikka-feta-chili-salaattia. Basilikavoita ja tuoretta leipää.


Raparperia ja vaniljavaahtoa.


Kesän ehdottomasti herkuin (ja helpoin) kakku syntyy yksinkertaisesta Digestive+voi-pohjasta, kondensoidusta maidosta keitetystä toffeesta, banaanista, kermasta ja tuoreista mansikoista.


Tein pitkästä aikaa myös couscousia, jotenkin aina unohdan sen moneksi kuukaudeksi ja keksin sitten uudelleen. Nyt on taas selvästi aika couscousin, rapsakoiden kasviksien ja tulisten kastikkeiden.

Odottelen tässä sormet syyhyten pihan marjapuskien, omena- ja luumupuiden ja mansikkamaan satoa, että pääsen iskemään näppini taas ihan uusiin herkkuihin (tosin saanen odottaa aika kauan...). Tähän mennessä olen päässyt hyödyntämään vain raparperia ja ruohosipulia. Ensi kesänä ajattelin herättää perunamaan henkiin ja saada satoa myös sipuleista, salaateista ja yrteistä, ainakin toiveunissani.

 

 

Kommentit (26)

Joanna

Oijoi, näyttääpäs kaikki herkulliselta! Ehkä sinun pitää seuraavaksi pistää pystyyn ruokablogi! :D

Katje

Salaatteja ja yrttejahan ehtisi vielakin, eihan niille tarvi kuin pienen maa-alueen tai vaikka ruukkuihin :)

magic-

Ooh näyttääpä hyvältä! Salaattia voi kasvattaa helposti kaupasta ostetuista salaattiruukuista. Kun salaatinlehdet on syöty ja jäljellä vai tyngät muovipurkissa, irrottaa vain purkin ja laittaa ruukkuun tai maahan. Sieltä alkaa aika nopeasti kasvaa uutta lehteä. :)

lellu

Toi kakku näyttää ehdottoman hyvältä sikäli kun mansikka kakku vois pahaltakaan näyttää ja jos se on kaiken lisäks helppokin nii oisko mitäö mahista saada ohjetta? :)
Ja tuli mielee et millon ilmotat south park voittajat että tietää pitääkö ite ostaa lippu :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

pohja on ihan vaan 100g sulaa voita + vajaa paketti digestive-keksejä murusteltuna hienoksi ja sekaisin keskenään. Tämän pohjan sitten painelee irtopohjaiseen vuokaan tiiviiksi kerrokseksi pohjalle leivinpaperin päälle (nosta reunoja vähän ylös että toffee pysyy päällä hetken päästä). Sitten vuoka jääkaappiin että voi jähmettää pohjan. Kondensoitu maitopurkki pitää laittaa 3 tunniksi kiehumaan kattilaan että muuttuu toffeeksi. Kun 3h on mennyt, avaa purkki varovasti (painetta, saattaa roiskahtaa, laita hetkeksi vaikka kylmään veteen jäähtymään!) ja kippaa toffee tasaiseksi kerrokseksi keksipohjan päälle. Sitten taas jääkaappiin että kylmenee kunnolla. Lopuksi vaan toffeen päälle banaania, sitten kerros kermavaahtoa ja päälle mansikoita ja se on siinä :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

piitzi
Liittynyt28.2.2014

Sulla on selkeesti pesänrakennus menossa, kuuluu raskauteen =D Siis kun leivotuttaa niin kovin. Tietty sekin varmasti vaikuttaa asiaan että on oikeesti kunnon tila missä leipoa =)

atomi

Sinustahan on ehtoinen emäntä sukeentunut =D Hesarissa oli vastikään juttu "mökkiamatsooneista", eli hennoista naisista jotka mylläävät paikat kuntoon, kokkaavat, leipovat ja hoitavat siinä sivussa lapset ja muun väen.Kovasti ihailen teitä tehopakkauksia, itsekään en ole mikään sohvalla makoilija mutta ruuanlaitto ja leivonta ovat vaan niin työläitä eikä lopputuloksesta ole takeita...

piu

Laiskan vinkki: kondensoidun maidon voi korvata ihan kinuskitetralla. Hyvää pikaherkkua. :) Ja banaanin tilalta käytetään usein myös puolukoita. Toimii erityisesti jouluisin kun tekee puolukoiden kaveriksi pohjan pipareista.

Jenni

Kunnon yrttitarhan ehtii perustaa vieläkin vaikka ruukkutarhana. Kaupan yrttiruukuista valitsee sellaiset missä juuret ovat mahdollisimman valkoiset ja iskee multaan. Kaupasta ostettu basilika on tuottanut satoa jo pari kuukautta. Muistat vain käyttää yrttejä niin, että jätät aina alimmat lehdet puskaan. Samalla basilikat yms alkavat tuuhentua, jolloin saat lisää syötävää. Näyttävämmän ja värikkäämmän istutuksen saat, kun isket yrttien keskelle jonkin kukkivan puskan. Minulla on runkoruusun reunoilla minttua ja rosmariinia. Helppohoitoista ja ihanan tuoksuvaa.

Sindu

oi joi joi, mitä herkku kokkailuja <3 super ruoka friikki enkä tuollaisesta kakusta/piiraasta ole kuullutkaan! Nämä kokkailut sopisivay hyvin Pätsiniemen sivuille vakituisina postauksina, itse ainakin oikein mielelläni lueskelisin.

annie

Miksi sinä laitat tämmöisiä juttuja tänne kun on hirmu nälkä ja kaapissa ei ole mitään..!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011