Olen ollut viime aikoina aktiivisena ompelukoneen kanssa, sillä leikki-ikäiselle tyttöselle on tosi kiva ommella vaatteita. Etenkin kun en oikein löydä kaupoista sen mallisia housuja kuin haluaisin. Siksi tartun aina toimeen, kun eteen osuu kiva trikookangas. Meidän Annin kanssa on turha haaveilla mistään hennoista mekkohommista, sillä plikka on sen luokan akrobaattikiipeilijä ja hyppykeppi, että herkät mekot eivät tosiaan pysy menossa mukana. Prinsessavaihetta odotellessa, eiköhän se viimeistään päiviksessä tartu :D tai sitten ei. 

Eurokankaasta löysin edellisellä kerralla aivan julmetun hienon kukkakankaan, josta ompelin Annille housut ja pipon. Pipon rusetin Sulka-kangas taas on Poutapukimosta, jossa myydään kivojen lastenvaatteiden lisäksi muutamia suloisia kankaita. Kukkatrikoo ja vaaleanpunainen Sulka olivat tosi kiva pari yhdessä, tummasävyinen kevätpipo sai rusetista kepeyttä ja valoa. 

Noiden helposti valmistuvien housujen ompeluohjeen kirjoittelinkin jo aikaisemmin, se löytyy täältä

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 | 

Aivan ihanat! Meillä käytetyin kombo taaperolla olivat joustavat leggarit ja tunika. Niiden kanssa kelpasi riekkua, ei jääneet hameenhelmat mihinkään kiinni. Tytöllämme on tosi korkea lantio, ja housujen löytäminen on tosi hankalaa, että vyötärönkorkeus riittää. Lisäksi tytöllä on tosi pitkät jalat, eli useat puntista sopivan pituiset pöksyt ovat sitten vyötäröltä liian isot, vaikka tyttö on ihan normaalipainoinen.

Nyt itken kyllä verta, kun ekaluokkalainen on venähtänyt niin pitkäksi, ettei useimmilta vaatemerkeiltä enää lastenpuolelta riitä koot vaan on loikattava teinipuolelle. Sieltäkin toki löytyy helmiä, mutta hauskuus ja värikkyys uupuu. Itse en osaa ommella suurinpiirtein nappiakaan housuihin, mutta hyvin voisi kyllä etsiä jonkun ompelutaitoisen ja teettää muutaman tällaisen asukokonaisuutta piristävän vaatekappaleen. 

-A-

Kokeileppa katsoa facebookin "ommeltujen vaatteiden kirppis" sieltä löytyy kaikenkokoisille ihanaa vaatetta ja jos ei löydy niin voi huudella jotain tekemään

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010