Kehotin itseäni ja kaikkia muitakin lähtemään viikonloppuna ruskaretkelle metsään. Kannatti, sillä maisemat olivat parasta mitä Suomi voi syksyintoilijalle tarjota, ja kahvikin maistui paremmalta ulkona. 

Me pakkasimme eväät reppuun ja lähdettiin ihan perinteiseen tapaan retkelle. Rapolan muinaislinnan kivimuurit sekä maisemat Vanajan yli tekevät vaikutuksen joka kerta, ja harjuilta löytyy aina uutta ihmeteltävää. Tällä kertaa löysimme Annin kanssa täydellisen kärpässienen ja maagisen punaisen pensaan keskeltä metsää. 

Meidän perheen retkillä normitilanne on se, että äiti eli minä häviän kameran kanssa pusikoihin. Nautin metsän valokuvaamisesta, vaikkei harrastuksella ole sen ihmeempää päämäärää. Itse toiminta on jo riittävän meditatiivista. 

Perheemme 5-vuotiaalle metsä on suuri agilityrata, jossa voi juosta harjun polkuja ylös ja alas, kiipeillä kivillä ja kerätä maasta käpyjä ym. matkamuistoja. "Äiti, vien tämän jäkälän talvilomalla Lappiin poroille". Selvä.

On kiva seurata, kuinka lapsessa syttyy ilo välittömästi kun päästään metsään. Hauska, että sama palaute saatiin myös päikystä - Anni tykkää metsästä. Tytön kasvaessa voimme tehdä koko ajan pidempiä metsäretkiä, sillä hän jaksaa kävellä jo monta kilometria vailla väsymystä. Voisi ehkä harkita tälle syksylle jo Torronsuon pitkospuita.

Kommentit (2)

RIITTAH
2/2 | 

Tiedätkö Nahkialnvuoren ja uudet portaat....siitä puusiltaa pitkin yli kolmostien,siellä myös hienot maisemat ja laavu. Kauniita kuvia. t Riitta, Viialasta

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010