Tein syksyllä pientä kuolemaa sen seikan kanssa, että pihan putkiremontin tieltä piti poistaa osa puutarhamme upeista ruusuistutuksista. Onneksi pihaan jäi kuitenkin kauneimmat, eli omat suosikkini. En olisi antanut kaivaa tätä kaunotarta pois, vaikka olisi pitänyt vetää 50 metriä putkea kiertotietä!

Vaaleanpunainen pensasruusu kasvaa jo reilusti yli 2 metrin korkeuteen! Olen melko varma, että prinsessa Ruususen linnaa on peittänyt juuri tämä samainen sadunomainen kerrannaisruusu. Tuoksu on tainnuttavan upea, nyt kun kukkia on poikkeuksellisen paljon. 

Pienen puuvajan kyljessä ruusu on päässyt vasta alkuun, ja on vielä melko matala. 

Valkoiset juhannusruusut ovat tänä vuonna täysin villiintyneet, kukkia on kymmenkertainen määrä normaaliin verrattuna. Ne ovat myös ajoissa, sillä pääasiassa nämä pensaat kukkivat nimensä mukaisesti juhannuksena. 

Yksi lempiperennoistani on puolen metrin korkeuteen kurkottava jättiläismäinen kanadanvalkovuokko. Suurena kasvustona saunan päädyssä se tulee edukseen, ja kesäiltoina hennot nuokkuvat kukat ovat kuin keijuja niityllä. Ylisanoja, mutta harvinaisen totta. 

En ennen tiennyt pitäväni akileijoista, mutta kun nämä alkoivat vallata tilaa kukkapenkistä monessa eri sävyssä... se oli siinä. Akileija on samaan aikaan sekä vaatimaton että näyttävä. Yksittäin kukka ei vielä näytä miltään, mutta yllä näkyvän kuvan rivistössä on jo voimaa. 

Akileija risteytyy itsekseen muiden akileijojen kanssa, ja kaikenlaisia uusia värimuunnelmia on ilmestynyt esiin vuosien varrella. Tätä risteytysjumppaa on hauska seurata.  

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 | 

Ihania kukkia! Olisi kiinnostavaa nähdä teidän pihasta laajempaakin kuvaa, niin hahmottaisi vähän miten sijoittelu ym. menee. :)

Paulii
2/14 | 

Teidän puutarha on upea! Rakastan ruusuja ja hieman villiintymään pääseviä kukkapenkkejä ja puskia. <3 Olen aina viihtynyt kerrostaloasujana, mutta viime kesinä olen alkanut haaveilla omasta puutarhasta.

Halina
3/14 | 

Ihanaa kun on kaunis ja vanha(?) puutarha! Ainakin muistelisin että teidän entiaet asukkaat oli puutarhureita tms ja olette jättäneet noita vanhoja istutuksia uusien kanssa? :) Varmaan myös mehiläiset yms. Tykkää? Nykyään näkee hirveästi sellaisia moderneja ja pelkistettyjä pihoja, mutta itsestä olisi ihana sellainen vanha puutarha, jossa olisi siilejä, ötököitä, lintuja ja kaikkia eläimiä! :D Eli sellainen luontopuutarha :) Teillä näyttää tosi kivalta, joten sellainen laajempi kuva pihasta ois ihana :D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kyllä, meillä on kiittäminen vanhoja asukkaita ja sitä huikeaa taitoa miten puutarha on vuosikymmenten aikana rakentunut <3 Mehiläisiä on ihan valtavasti, kun meillä Akaassa on kaupunkimehiläistarhoja joka puolella. Ja siilinpesäkin meiltä pihasta löytyy, hauska tuhina kuuluu kesäiltaisin kun tyyppi lähtee liikkeelle :D

Pitää ottaa laajempiakin kuvia. Meillä tosin toinen puoli tontista on ihan hunningolla viime syksyn putkirempan jäljiltä, en ole vielä saanut visiota mitä sille osalle tontista tekisi. 

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

ida ihana
4/14 | 

Onpa kauniita kukkia!<3 Käytiin siskon kanssa viime viikonloppuna Haagan alppiruusupuistossa ihastelemassa ruusuja :) Meillä ei omaa puutarhaa ole, mutta olen nyt tässä viimeisen vuoden aikana huomannut, kuinka luonnossa liikkuminen, luonnon kauneuden ihailu ja vaikkapa viherkasvit kotonakin tuovat niin paljon lämmintä mieltä ja voimaantumista. Ehkäpä lähestyn sitä keski-ikäää ;) No, hyvä niin.

Kiitos postauksesta ja mukavaa viikonloppua!

Ida

http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Vierailija
8/14 | 

Kannattaa olla tarkkana ettei ruusut ala leviämään.. Kaikki pienet alut parasta kaivaa lapiolla ylös ja jatkoa juuret. Muuten talosta todellakin tulee Ruususen linna.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010