Etsinnässä Tampereelta muovimattoa mustavalkoisella ruudulla, onko kukaan sattunut näkemään mistä liikkeestä mahtaisi saada? Sain jo vinkin Tammerlattioista, mutta jos siellä ei satu olemaan niin vinkit otetaan vastaan :) tulee eteiseen, eli nimenomaan muovimatto hakusessa.


Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (54)

Noora
2/54 | 

Linolaumista saa aikaan millaisen ruutukuvion vain, eikä värimaailma ole niin rajattu kun yhdistelee eri värisistä paloista.

käyttäjä-6444
Liittynyt23.2.2015
3/54 | 

No siis minä tarkoitin ihan yleisesti, että mielestäni muovimatto on parempi kuin laminaatti. Toki myös kohde vaikuttaa lattiamateriaalin valintaan. Ja pitää myös muistaa, että laminaattikaan ei ole hengittävä materiaali (jos tässä nyt siis vertaillaan muovimattoa ja laminaattia). Jos Niinan talossa on ollut jo vuosikaudet eteisessä muovimatto, niin eiköhän sen päälle voi laittaa miellyttävämpikuvioisen siihen asti, kunnes lattia avataan. Vanhassa talossa kaikkea ei voi tehdä heti ja aina löytyy varmasti jotain korjattavaa. Ja Niina; kun itse remontoin asuntoani, huomasin, että kaikkein kärkkäimpiä kommentoimaan ja neuvomaan olivat ne, jotka eivät olleet ikinä itse remontoineet. ;) Ja tämäkin nyt siis ihan yleisesti, kommenttini ei ole tarkoitettu kenellekään täällä kirjoittaneelle.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
5/54 | 

minulla ei ole mitään muovimattoa vastaan, kunhan se ei ole se kammottava oksennuksen värinen kukertava lattia joka usein edullisista vuokra-asunnoista löytyy. Itseasiassa värikäs muovimatto voi olla tosi upeakin, mutta meidän lautalattiat ovat vielä upeammat :) enkä pelkää eteisen muovimattoratkaisua tässä vaiheessa vielä yhtään, se on todellakin niin että aika näyttää mitä sieltä alta lopulta löytyy, ihan perusjuttuja. Mutta koska eteisen/kylppärin rempalle ei ole asetettu vielä toistaiseksi aikataulua, nyt tehdään se mitä voidaan eli laitetaan u p e a ralliruutumatto piristämään mieltä siihen asti. Ei maksa paljoa, ja kelluvana asennuksena iisi laittaa ja ottaa pois.

Olen melkein hämmästynyt miten paljon ihmisillä on mielipiteitä talojen lattioista näiden kommenttien perusteella, en ole edes tajunnut :D olen näköjään astumassa ihan uuteen maailmaan, jännää!

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

6/54 | 

Itse ostin Tammer-Lattiasta pikkuisen palan keittokomeron latialle ja sain hyvää palvelua. Tämä ei ole maksettu mainos. :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
7/54 | 

se juna meni jo vanhojen asukkaiden kohdalla jos oli mennäkseen, heidän lattiarempan jäljiltä eteisessä on muovimatto, joten ei auta kuin toivoa että tuuletus on rossipohjaa kohti kunnossa. Tällä hetkellä kun ei ole aikaa eikä resursseja alkaa purkamaan kaikkia rakenteita kerralla perinpohjaisesti, se tulee ajankohtaiseksi tuon eteisen osalta vasta arviolta ens kesänä kun kylppäri ja eteisaula fiksataan uuteen uskoon. Vanhassa talossa riittää uutta ihmeteltävää varmasti joka vuodelle, jos haluaa ropsuttaa auki jokaista nurkkaa vuoronperään :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Chatte
8/54 | 

Okeiokei, sait melkei vakuutettua! Tokihan itse tiedätte parhaiten, mikä passaa :) mulle vaan tullut niiiin muovimattoyliannostus, että pahaa tekee :D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

se on nyt tän hetken ainoa mahdollinen ratkaisu, kun lattiassa on jo muovimatto eikä sille ehditä mitään tehdä tähän hätään. Mutta onpahan projekteja tuleville vuosille heh.. onneksi onneksi onneksi kaikissa muissa huoneissa on lautalattiat, eikä niihin ole pykätty päälle mitään viritelmiä :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Spf
9/54 | 

Me laitettiin muuttaessa hätäratkaisuna keittiöön juuri tuollainen ruutumuovimatto, kun paljastui että lattialaudat olivat korjauskelvottomat ja muutolla oli kiire. Nyt neljä vuotta myöhemmin lattia on ihan kamalassa kunnossa. Matto on ihmeellisen pehmeää ja imee ihan kaiken itseensä. Jynssäämisestä huolimatta tahrat ovat ja pysyvät. Piakkoin ollaankin vaihtamassa joko linoleumiin tai tekemässä uusi lautalattia (muualla talossa on lautalattiat). Eli jos päädytte muovimattoon, niin kannattaa tarkistaa ettei ole sieltä huokoisimmasta päästä, kuten meidän vastaava mattomme. Muistelisin että ostimme omamme Terrasta, mutta merkistä ei ole mielikuvaa.

Kati
10/54 | 

Nekalan Rauta-otrassa oli viime syksynä sekä muovimattona että vinyylimattona (tilaustuote). Itse karsastan vähän muovimattoja, mutta vinyylimatolla laitettiin vuokrakämpän eteinen, josta tuli tosi hyvännäköinen ja on se kivempi jalan alla kuin muovimatto. Kannattaa käydä kattoon.

Kesäorava
12/54 | 

Unohda muovimatto ja laita mielummin linoleum-laattoja. Kestää kulutusta ja kosteutta, kun vahaa sen kunnolla. Niin ja on paljon kivemman näköinen. Sitä myydään samantyyppisenä kuin laminaattia eli ponteilla varustettuna. Helppo siis asentaa.

13/54 | 

Mein kodinhoitohuaneen täydellinen ruutumattoke löyty ihan Rautiasta. Ja kannattaa kattoo minkä levystä on tarjolla. Säästää selvää rahaa ja metrejä, kun ruudullisesa ei oo niin väliä onko pysty- vai vaakasuarassa. :)

Sanna
14/54 | 

Täysin samaa mieltä edellisen kanssa. Varsinkin tuollaiseen vähän kosteaan tilaan, niin kannattaa harkita..

Anomuumi
15/54 | 

Ihme nillitystä muovimattoja vastaan! :P
Mua itseäni sieppaa tää laminaattilattiamuoti. Ei mikään oo niin persoonatonta ja kolkon kylmää jaloille ja SIELULLE kuin laminaatti. Ja sit on sit joka kämpässä ja oikein varta vasten se rempataan sinne, uggghhh.
Muovimatto on kuulkaas hyvä materiaali, nimim. muovimattorintamamiestalossa asuja

Matl

Itsekään en oikein pidä laminaatista, ennemmin muovimatto kuin laminaatti. Tosin puulattia ja parketti ovat omia lemppareitani ja niitä ollaan meidän taloon laitettu rempatessa. Laminaatti on kylmä, liukas, kopisee paljon, ei kestä kosteutta jne.(laaduissa tosin eroja, laminaateissa hinta kyllä pitkälti määrää sen laadun). Tosin suositan kiinnittämään huomiota siihen muovimatonkin laatuun, kuten joku taisi tuolla aiemminkin mainita. Eli ettei se "huokoistu" ja ime itseensä likaa/tahroja. Meillä edellisten asukkaiden vuonna -87 tekemän remontin jäljiltä makuuhuoneessa ja lastenhuoneessa olevat muovimatot, jotka ovat erinomaisessa kunnossa, vaikka saavatkin kovaa käyttöä tällaisessa lapsi- ja koiraperheessä.
Ja jos siellä eteisessä on vuositolkulla ollut muovimatto, niin siellä sitten muhii se, mikä on muhiakseen :) Eikä siellä nyt ees välttämättä mitään ole, vanhoissa taloissa on aina jotain ns. riskirakennetta, mutta ei se aina (onneksi) tarkoita, että siellä joku homepommi muhii. Tosin, jos teillä on tarkoitus tehdä suurempaa remppaa eteisen suunnalla, niin miksi tehdä tuollainen hätäratkaisu, jos se eteinen nyt vielä välttää käyttöä? Säästäis senkin ajan + rahat, kun yhdellä kertaa laittaa kuntoon.

17/54 | 

Tarkettin ruutumattoa löytyy Turussa ainakin Starkilta, vois aatella että Tampereellakin ois näin. Tuleeko teille ehkä ralliruutuinen keittiö..? :) Mä oon sellasesta haaveillut meidän 50-luvun keittiöön, josko syksyllä sais vihdoin sen viimeisenkin osion rempattua.

18/54 | 

Jos tulee keittiöön, niin itse tekisin ihan laatoilla tuon - muovimatto on materiaalina niin ällöttävä :/ laatat myös kestävät paljon paremmin.

hanko
19/54 | 

Muovimatoista en tiedä, mutta linoleumiversiota on ainakin Värisilmän mallistossa.

Serafia
20/54 | 

Nekalan K-rauta/rautia vai mikä se on.. Siellä oli viime kesänä ainakin. Meinasin itse ostaa sitä, mutta päädyinkin muuhun.

Tinski
21/54 | 

Tarkettin mattona tämä on laadukas: sekä pinta- että pohjamateriaalit ovat loistavat. Tarketilla taisi olla sekä kiiltäväpintaisena että mattana. Varmuudella tiedän, että ainakin Hartman Tampere myy tätä. (vaikka Hartman on profiloitunut yritysrautakaupaksi, nou hätä, myyvät kyllä kuluttajallekin).

Terkuin, entinen rautakaupan myyjä ;)

Chatte
22/54 | 

Ralliruutu on cool, mutta miks ihmeessä muovimattoa? :D Se on niin kaikkien vuokrakämppien kauhu, eniten oman kodin hommaamisessa himottaa se, että pääsee järkyistä muovimatoista eroon :D Ymmärrän jossei laattoja halua, lattialämmitys niiden kanssa on ehdoton must. Mut edes linoleumi? Olis kestävämpi ja sais ihanaa sairaalafiilistä kämppään :D

Jenny
24/54 | 

Nokian terrassa on ainakin joskus ollut ja bauhaussissa tampereella. Meilläkin vanha rintamamiestalo ja muovimatot melkein joka huoneesssa, on se parempi kun laminaatti että älkää sellasta ainakaan laittako ikinä. :D

Annukka
25/54 | 

Mäkin ehdotan tuota Forbon tuotetta, on meillä rmt:n keittiössä ja isommassa eteisessä. Superkosteudenkestävä tuo ei toki ole.

Laura
27/54 | 

Älkää laittako vanhaan taloon muovimattoa! Ennemmin hengittävä ja perinteinen linoleum :)

Susanna
30/54 | 

Lisäyksenä vielä että mulla on perusteena tässä mun jutussa rakennustekniset syyt, ei niinkään mitkään fiilis/sisustus/decor -hommat. :P Mutta joo. I'll shut up now.

Mim
31/54 | 

Muovimattoa en laittaisi missään nimessä, tuota linoleumia taikka keraamisia laattoja kannattaa harkita. Taikka jos ihan viimosen päälle haluaa tehdä, niin maalaa ruudukon itse puulattiaan, mutta se toki kuluukin sitten ajan myötä. Harkitse vielä sitä muovimattoa. :)

Maria
32/54 | 

Olisin myös ehdottomasti linoleumin kannalla! Tai itseasiassa minkä vain muun kannalla kuin muovimaton :D

Susanna
33/54 | 

Aattelin vaan semmosta tähän kommentoida, kun tätä remonttia on tämmöisessä -52 vuoden purueristeisessä puutalossa jo muutaman kuukauden tehnyt, että kannattaa sitten tarkistaa eristeiden hengittävyys, jos laitatte muovimattoa, edes vaan yhteen paikkaan. Sehän on perinteisesti (kuten kaikki teollisesti tuotetut materiaalit) iso No No vanhoissa taloissa, koska niissä ei ole koneellisia ilmanvaihtoja. Mutta enhän minä teidän suunnitelmia tai tietämystasoa tiedäkään. :D Ehkä te vaikka pistätte ensihätäavuksi sen muovimaton, ja teette sitten joskus laatalla ja lattialämmityksellä vaikka (kuten me haaveillaan tekevämme). Eli anteeksi avautuminen - en tarkoita pahalla vaan hyvällä. :)

^^
34/54 | 

Minäkin kyllä hehkutan linoleumin puolesta! Tosi kestävää, muistaakseni Forbon levyillä on 25 vuoden takuu yksityiskoteihin ja 15 vuoden julkisiin tiloihin. On muutenkin mukavamman tuntuinen kuin muovimatto ja superhelppo pitää puhtaana eikä tarvitse vaihtaa, koska kestä kovaakin kulutusta! Itse tein edellisen asunnon keittoöön maailman ihanimman ruutulattian noilla, enkä katunut päivääkään valintaani! :) (+olivat kuulemma helppo asentaa).

35/54 | 

Juuri samanlainen muovimatto meillä on yläkerrassa. Ostettiin Nekalan Rauta-Otrasta, kylläkin vuonna 2009. Mahtava lattia ollut!!

Terra
36/54 | 

Olen samaa mieltä muiden kommentoijien kanssa: älkää missään tapauksessa, vaikka olisitte siitä jo mielessänne päättäneet, laittako muovimattoa mihinkään - ei varsinkaan eteiseen.

Katumus tulee kahdessa viikossa ja korjaaja kolmessa.

päntsä
37/54 | 

Forbon linoleum on ihana materiaali ja helppo laittaa. Meillä on sitä keittiössä.

Minna
38/54 | 

Muovimatto on vain yksinkertaisesti väärä ja jopa vaarallinen valinta vanhassa puurakenteisessa talossa. S ei ole ulkonäkö ekä käyttöominaisuuskysymys. Jos lattian pinta kasvattaa alleen homekasvuston, on ihan sama kuinka nätti tai helppohjoitoinen se on.

Muiovimatto on mainio valinta moneen kohteeseen, mutta vanhassa talossa se on lähes poikkeuksetta tarpeeton riski. Kaksinkertaisesta muovimattokerroksesta puhumattakaan.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

eiköhän se ole niin että mikä tahansa vanha (ja uusi, ja 70-luvun ja niin edelleen) talo on aina riski, jonka rakenteita ja ratkaisuja ostaja ei itse tunne. Ei kannata ylihysterisoida jokaista riskirakennetta ekalla asumisviikolla, siinä vaiheessa kannattaa varmaan jättää talot ostamatta. Tuleviin remontteihin pitää varautua joka tapauksessa, ja ne hoidetaan yksi kerrallaan.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Minna

Kyllä, juuri näin se on. Ja toki, teidän koti, teidän remontti ja teidän ratkaisut. Eikä miullakaan sellaista kristllipalloa ole, jolla voisin suoraan sanoa ettei noin kannata tehdä. Mutta jos vähän varmanpäälle tahtoisi peata, niinehkä kannattaisi vilkaista sinne vanhan maton alle ensin? Jos ei näytä pahalta, niin tuskin se toinenkaan mattokerros muutamassa kuukaudessa hallaa tekee. Ja sitten jos yllätyksiä löytyy, niin ne on vaan melkein pakko korjata ennen muuttoa.

(Meillä muuto viivästyi kolme kuukautta yllätyksen vuoksi. Vaikka talo piti olla täysin kunnossa ja todisteena oli erittäin kattava saasivuinen rakenteita aukonut kuntotarkastus. Mutta itse olen ajatellut,että vanhassa talossa on aina jotain vikaa, oleellista on se löytää ajoissa ja korjata oikein ja jatkaa olemistaan.)

Teillä on ihailtavan järkevän kuuloisesti jalat maassa - siellä ne kannattaa myös pitää, ja suhtautua asiaatunteviin blogikommentteihin niiden ansaitsemalla vakavuudella ;) Minä olen ehkä jonkun verran tähän vanhan talon remontointitematiikkaan perehtynyt, ks. vaikka blogini tai Rinteen Hannun Rintamamiestalo-kirja, josta löytyy tarinaa myös meidän talosta ja aika paljon minun ottamiani kuvia.

Noin esimerkinomaisesti, meidän keittiössä on ollut muovimatto, hui kauhistus, ja vielä suoraan keittiön alla kellarissa olevan saunan päällä, varmaan jostain vuodesta 1970 enkä nyt suoraan sanottuna ihan allekirjoita sitä että talo automaattisesti turmeltuu siitä, että yhdessä huoneessa on muovimatto. Saati jossain eteisessä, jonka pinta-ala on aika pieni. Rauha vaan ja yksi remppa kerrallaan - siitä on niin paljon evidenssiä että alkuhurmoksessa koko talon auki repimällä saa tehokkaasti aikaan vaan burnoutteja, avioeroja, keskeneräisinä myytäviä remonttikohteita ja muutakin ahistusta. Aika harva asia vuotavan katon lisäksi on sellainen, että se vuodessa tai kahdessa mitään peruuttamatonta vahinkoa saisi vanhassa talossa aikaan. Onnea uuteen kotiin ja onnea hyvästä asenteesta!

Rogue

Hyvä, että olette rauhallisella mielin. Oli aika huolestuttavaa lukea tuota muovimatonvastaista paatosta. Aina kun korjataan pitää miettiä ratkaisujen toimintaa ja vaikutuksia talon terveyteen. Asia on kuitenkin niin, että' moneenkertaan maalattu puulattia ei sinällään ole yhtään hengittävämpi rakenne kuin tuo parjattu muovimatto. Ongelmia tulee siinävaiheessa, jos rakenne ei pääse hengittämään toiseen suuntaan. Alustan tuuletus on tässä asiassa tärkeimmässä merkityksessä. Kun siinä eteisessä on jo muovimatto ollut, en usko uudesta lentävästä kerroksesta olevan rakenteelle mitään haittaa. Onhan se kivempi kun on mieleinen kuosi eteisen lattiassa, ruutu on klassikko. :) Mukavaa kodin remontointia ja iloista odotusta sekä tervetuloa tänne Toijalaan.

meillä on koiria ja siksi muovimatto tosi kätevä ratkaisu vessassa. Meillä on suihkukaappi, josta putki menee suoraa viemäriin, joten kosteus pysyy aisoissa. Nykyään trendit menevät myös muovimattojen suuntaan, joten älkää lietsoo typerää hysteriaa täällä. talo jos on kunnossa, sitä ei muovimatto oikein asennettuna pilaa. Itsellä pitkä kokemus, enkä ainakaan koiraihmisenä muuhun vaihtais. Tällä hetkellä trendikäs mustavalkoinen on upea!

myohmy
39/54 | 

Samaa tulin tänne hokemaan mitä moni muukin, että vanhaan taloon kannattaisi ehkä miettiä jotain muuta kuin muovilattiaa. Teinä kyllä avaisin eteisen lattian ja katsoisin onko se kunnossa. Täällä tuli paljon hyviä ideoita mikä siihen kävisi. Itse en tuota ruutukuviota muutenkaan haluaisi missään nimessä muovista vaan laattoina, jos niikseen tulee. :) Vanhat talot on hienoja ja ne toimii hyvin, jos niitä remontoidaan/on remontoitu oikein. Mutta aikamoinen projekti tuo kyllä on ja vastaan voi tulla mitä vaan. Tsemppiä urakkaan. :)

käyttäjä-6444
Liittynyt23.2.2015
40/54 | 

Minäkin ihmettelen, miten paljon ihmiset ovat muovimattoja vastaan... Mielestäni se hakkaa laminaatin mennen tullen. Nykyisin saa tosi kivoja muovimattoja (esim. puukuvioisia), jotka näyttävät ihan samalta kuin laminaattikin, mutta ovat huomattavasti mukavammat käytössä. Näin koiraihmisenä voin sanoa, että esim. koiranpennun kanssa muovimatto on täydellinen valinta, eikä kurakeleilläkään tarvitse koko ajan olla kuivaamassa lattioita laminaatin irvistelyn pelossa. Lisäksi olen kuullut, että kerrostalossa asuvat monesti kiroavat yläkerran naapureita, joilla on laminaattilattiat.

Ano
42/54 | 

Vanhojen talojen remontointi on samassa laatikossa kuin lasten kasvatus, jos niitä tarkastelee some-maailmasta käsin. Oikeita Mielipieitä on. Paljon.
Tsemppiä! ; )

Nessu
44/54 | 

Tämä koiranomistaja ainakin vihaa muovimattoa täydestä sydämestään. Vuokra-asunnossani on lähes joka huoneessa vaalea muovimatto. Koiralla kesti sisäsiistiksi oppiminen huikeat puolitoista vuotta - siinä ajassa lattia meni kaameaan kuntoon. Se ei ole vieläkään puhdas, vaikka koira on jo oppinut tavoille. Puolentoista vuoden eritteiden ja sanomalehden painomusteen poistaminen vie aikansa, tuskin lähtee koskaan kokonaan. Toki siivosin sitä ahkerasti kaiken aikaa, mutta muovi imee itseensä likaa kuin pesusieni, eikä hevillä luovuta sitä pois. YÄK; YÄK ja vielä kerran YÄK!

Tähän blogiin eksyin etsiessäni mahdolliseen tulevaan omistusasuntoon keittiöön ruutulattian materiaalia. Laminaatti vaikuttaa kuvausten perusteella parhaalta, kiitos vinkeistä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012