Ai että tuo Stieg Larssonin Miehet jotka vihaavat naisia -kirja on mahtava! MIKSI en ole iskenyt tähän näppejäni aikaisemmin, kysyn vaan. Ei tosiaan pitäisi olla niin muotikirjavastainen, sillä yleensä kirjoista kohkataan ihan syystä. Paitsi Gone Girliä en ymmärrä vieläkään, sen lukeminen on edelleen vaiheessa ja etenee yhtä nopeasti kuin täi tervassa.

Rakastan yli kaiken kostonhimoisia henkilöhahmoja kun genrenä on dekkarit, ja Larssonin kirjassa heitä on peräti kaksin kappalein. Lisbeth Salander on juuri sopivan erikoinen, sillä hilkulla että antisosiaalinen sankaritar on vielä jollain tasolla uskottava. Yritän koko ajan pyyhkiä pois mielestäni kannessa olevan näyttelijä Noomi Rapacen kasvoja, sillä haluan muodostaa mielikuvan Salanderin ulkonäöstä itse. Tästä syystä elokuvaa ei koskaan saa katsoa ennen kuin on lukenut kirjan, sillä muuten mielikuvitukselle ei jää tilaa maalata kirjan maisemia ja henkilöitä.

Kirjapohdinnasta vaatteisiin vaikka tällä erää voisinkin hehkuttaa Larssonia vielä muutaman kappaleen verran ja kirja on vasta puolivälissä! Lindexin ruutuhame ja Indiskan neulepaita (saatu) toimivat kyläluudan perusvaatteina kun piipahdin pappalassa. Jonkun pitää kohta kairata tämä laukku irti kädestäni, että malttaisin vaihtaa sen välillä johonkin toiseenkin.
On ollut mahtavaa imeytyä pitkästä aikaa kirjan pauloihin, ei tarvitse kahta kertaa miettiä mitä tekee kun Anni menee yöunille. Sohva selkään ja kirja käteen.

 

Kommentit (31)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
1/31 | 

Miten kävi? Minä pystyin esimerkiksi harrastamaan roller derbyä joka ei ota polviin, siis se itse luistelu, mutta kaatumiset olikin sitten asia erikseen eli piti vaan yrittää olla kaatumatta :D juokseminen oli ihan poissuljettua, hyvänen aika miten se sattui, ja samaten kaikki kyykkäys tms mistä tuli painetta polviin. Pyöräilykin loppuajasta ihan mahdotonta kun polvet lukotti. Eli valitettavasti aika vähiin kävi ne lajit mitä pystyi kivutta harrastamaan, hammasta purren sitten vaan. Uinti ja vesijuoksu toimi loppuun asti, niissä ei kipuja.

Leikkaus oli ainoa vaihtoehto, mulla oli niin murskana kaikki rustot että en päässyt kunnolla esimerkiksi kyykkyyn ja ylös, mikä vaikeutti jo arkielämää. Lisäksi minulla oli tulehtunut plica, joka sekin poistettiin leikkauksessa.

Leikkauksen jälkeen polveni ovat tuntuneet ihan normaaleilta, ei turvotusta, kipua tai paineentunnetta, mutta en ole vielä kokeillut miltä tuntuu juoksulenkki ilman rustoja :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Heinis

Leikkaustuomion sain :((( Kondromalasia gradus II/IV. Myös vasen on pska, mutta sitä ei nyt kuvattu eikä leikata. Lisäksi miullakin plicaa ja ehkä myös sisäkierukka vähän revennyt. Buuu! Minkäasteiset kondromalasiat siulla oli ja kuinka pitkä saikku?

J

On aika uskollinen varsinkin eka osa, mutta siitä eteenpäin on jonkin verran muutoksia ja tietysti tiivistystä. Jotkut henkilöt välittyvät myös vähän erilaisina. Hahmot ovat tietysti myös vanhempia, sillä ei tv:ssä voisi näyttää lapsia seksipuuhissa.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
9/31 | 

olen jo melkein 200 sivua lukenut ja edelleen en saa kiinni hahmoista, ne ovat ihan teflonia! En tiedä pitäisikö hankkia kirja suomeksi ja kokeilla uudelleen, tuo enkkuversio ei jotenkin nyt kolahda vaikka yleensä luen kirjat mielummin englanniksi. Olet oikeassa että henkilöt ovat peestä, en pidä kenestäkään :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Eevis_

Minä en oikeastaan tykännyt ruotsalaisista leffoista ollenkaan. Liian paljon oli jätetty pois. Ainoa hyvä niissä oli Noomi Rapace, joka oli Lisbethinä loistava. Jenkkiversio taas oli mielestäni todella hyvä. Daniel Graig oli mielestäni paaaaljon parempi Mikael Blomqvist kuin Michael Nyqvist. Ja jenkkiversiossa oli paljon enemmän kirjan juonenkäänteitä, jotka oli ruotsiversiosta jätetty pois. Pitäisi varmaan itsekin katsoa pidennetyt versiot niin ehkä muuttaisin ruotsiversoista mieltäni.. Mutta minua harmittaa todella paljon jos jenkit eivät tee kahta viimeistä elokuvaa lainkaan.

annanna
12/31 | 

Se kirjasarja on kyllä hyvä! Kuuntelin ekan osan äänikirjana autossa pari-kolme vuotta sitten, kun olin työssä sellaisessa paikassa missä piti ajella eri asiakkaiden luo osan aikaa päivästä. Harmitti aina kun olin asiakkaan pihassa ja kirja oli jännässä kohdassa :D Joskus piti ajaa tosi hitaasti jossain syrjäkylillä, että ehdin kuunnella kappaleen loppuun ennen kuin olin perillä xD Loput kaksi luin ihan perinteisesti kirjana :) Ihanat saappaat!

Sanjana
13/31 | 

Voi että, nyt on kyllä likimain täydellinen asu! Piti ihan jäädä tuijottamaan ku oli niin kiva. :D

ja kyllä, paras fiilis on ku on niin hyvä kirja että sitä lukis jokaisessa pikkuvälissäkin kun aikaa on. Eikä malta päästää irti ennenku se on luettu kannesta kanteen. <3

anniM
14/31 | 

Ja hei mieti, sulla on vielä kaksi paksua jatko-osaa lisää sitä samaa herkkua jäljellä! :D

Heinis
15/31 | 

Ihanat värit <3
Laitoin tämän saman viestin jo tuohon Kalevala-koruketjuun, mutta se saattaa hukkua sinne satojen muiden joukkoon, joten laitanpa kyssärini uudestaan :)...
Muuten – minulla epäillään polvissa kondromalasiaa, kävin torstaina magneettikuvissa ja ensi maanantaina kuulen sitten tuomioni. Miten sinä pystyit liikkumaan ko. sairauden kanssa? Vai oliko leikkaus lopulta ainoa vaihtoehto? Ovatko polvesi sen jälkeen olleet OK? Meinaa käydä pääkopan päälle, kun on tottunut 3-5 x vkossa kunnolla treenaamaan…

perhoneito
16/31 | 

Se on kyllä maailman ärsyttävin trilogia. Kuuntelin sen äänikirjoina ja sen sijaan, että olisin nukahtanu helposti (kuten yleensä äänikirjoja kuunnellessa) valvoin yökaudet jännäämällä miten homma etenee. Tai ku nukahdin, näin painajaisia, joissa olin mukana tapahtumissa. Ärsyttävän mukaansatempaavia :D

Mairajal
Liittynyt25.9.2013
17/31 | 

Mä en kans tykänny Gone Girlistä, hirvee hehkutus blogeissa, mun mielestä oli ihan ankea kirja. Suorastaan paska.

sokeri

Jeeees, en ole ainoa... *helpotuksen huokaus* Väkisin luin loppuun kun kesken en jätä. Huokasin helpotuksesta kun viimeinen sivu VIHDOIN kääntyi. Argh. Ei ymmärrä hypetystä, ei.

Armi
18/31 | 

Millenium-trilogia vaan paranee edetessään, olispa ihanaa lukea sitä taas ensimmäistä kertaa, se on niiin hyvä!

anonyymi
19/31 | 

kannattaa todellakin lukea gone girl loppuun, se on ihan loistava!! tosin ite näin ensin leffana ja ehkä sen takia jaksoin lukea loppuun koska tiesin mitä on tulossa. uskon et se alku voi olla aika pitkäveteinen, mutta kun se siitä lähtee kunnolla käyntiin niin uskon että säkin innostut :Dd

Salli
20/31 | 

Olen samaa mieltä Mairan ja Evan (ja ilmeisesti myös sinun :)) kanssa siitä, että Gone Girl ei yllä kirjana saamansa hypetyksen tasolle.

SatuKoo
21/31 | 

Minua monesti häiritsee se, että jos on ensin lukenut kirjan ja katsoo sitten leffan, josta on jätetty just ne mielenkiintoisimmat juonenkäänteet pois ja oiotaan kohti lopputulosta. Ärsyttää semmonen. Hyvänä esimerkkinä Da Vinci koodi ja Enkelit ja demonit.

Mutta totta on, että jos on katsonut ensin elokuvan, niin ei pysty enää hahmoja kuvittelemaan muuta kuin elokuvan näyttelijöiksi.

Elviira
22/31 | 

"Rakastan yli kaiken kostonhimoisia henkilöhahmoja kun genrenä on dekkarit." Suosittelisin kuitenkin kahlaamaan Gone Girliä eteenpäin, sillä tätähän Gone Girlkin oikeastaan on. Itsellänikin tökki kirjan alkupuoli, mutta kun vauhtiin pääsin, loppu menikin ahmimalla lukien. Gone Girlissä on se vaikeus, että kukaan henkilöhahmoista ei ole kovin pidettävä tai samaistuttava. Tänä kesänä luin Gillian Flynnin aikaisemmat kirjat Dark Places ja Sharp Objects, joista pidin myös kovasti. Näissäkin kirjoissa on tosin sama ongelma, hahmoihin ei juurikaan pysty samaistumaan, eivätkä henkilöt ole kovin miellyttäviä. Mutta jännitystä kirjoista löytyy kyllä ja kiehtovaa tarinankerrontaa.

J
23/31 | 

Minusta on kivempi katsoa ensin leffat/sarjat ennen kirjojen lukemista, sillä muutoin alkavat suuresti ärsyttää kaikki tarpeettomat muutokset. Siksi luen esim. "Game of Thrones"-kirjat sitä mukaa kuin sarjaa tehdään. Koskaan ei ole leffan henkilöt jääneet päälle kirjaa lukiessa, vaan ne mielikuvat muuttuvat. Tosin tiedän muitakin ihmisiä, joita se häiritsee, jos on nähnyt leffan ensin, enkä kuvittele mielikuvitukseni olevan jotenkin parempi. :D

Saana
25/31 | 

Se on NIIN koukuttavaa luettavaa... ja hyytävää ja ahdistavaa ja... koukuttavaa... :D
Älä koskaan tee sitä virhettä, että katsoisit sen jenkkiversion. Ruotsalainen pidennetty versio on so far paras! Mutta vasta kirjojen jälkeen!

Chenille
26/31 | 

Vaikka pidin Noomin roolisuorituksesta kuin hullu puurosta niin jenkkiversion Lisbeth on parempi. Rooney Mara vetää ihan mahtavan suorituksen että nyt uudelleen lukiessani kirjoja nousee häen kuvansa mieleen. Kun leffoja siis katsot niin suosittelen kyllä myös jenkkiversiota, omasta mielestäni melko mukiinmenevä ollakseen niin jenkki.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012