On ollut vähän jännä olo tässä lähiaikoina, ja olen laittanut olon raskauden piikkiin, kuten on tietysti syytäkin. Mutta eilen selvisi lääkärissä miksi minulla on vähän enemmänkin kuin vain vähän jännä olo, nimittäin verenpaineeni oli 88/50. Kroppahan toki tottuu kaikenlaiseen, kuten krooniseen anemiaan minun kohdallani, mutta koska verenpaineeni on aina ollut täysin normaali, tämä laskusuhdanne aiheuttaa käytännössä ilmaisen huppelin. Pyörryttää, vilisee tähtiä silmissä ja päässä suhisee, ihan sama istuuko vai onko seisaallaan. Minulla on sellainen kuolaava ameebafiilis pitkälti, jumittaa ja päässä ei liiku mitään eli varmasti viehättävintä seuraa ikinä :D

Koska myös näytän kuolaavalta ameebalta juuri nyt, tein pikku tripin viime vuoden kevään asuihini. Kauhean ihana puoli rättiblogin pitämisessä on se, että voi tuosta noin vaan tsekata omat vaatteensa monta vuotta taaksepäin. Tältä varmasti näyttäisin nytkin, jos vain voisin:


y3touko13

v44touko13

v2touko13-horz

t51touko13l3touko13_1
e2huhti13


s3touko13

Pari kuukautta enää ja pääsen takaisin hameideni kimppuun ah! Tällä hetkellä voin vain luoda niitä kohden palavia kaihoisia silmäyksiä <3 ja ehkä vähän silitellä niitä, mutta en tunnusta jos joku kysyy.

Verenpaine, voisitko pliis tehdä paluun suoniini. Jos näissä kirjoituksissani ei ole mitään järkeä tällä hetkellä, en ota vastuuta. Ameeba kuittaa.

Kommentit (21)

3/21 | 

Mulla oli sama verenpainevaiva raskausaikana, ja se kesti ihan loppuun asti. Myös heloglobiini oli tosi alhaalla yli puoli raskautta rautalisistä huolimatta, mutta nousi sitten normaalilukemiin jo synnärillä. Mulla oli kyllä hirveä lakritsihimo raskausaikana, ja nykyäänkin vielä Lontoo rakeet on lempparikarkkeja. ;)
Tsemppiä loppuraskauteen!

NooraF

Lakritsia ja salmiakkia saa syödä 50g/vrk raskausaikana ja mielellään vain silloin tällöin. Neuvolan ohjeisiin kannattaa luottaa, niin ei tule ristiriitaista tietoa. Verenpainetasosta kannattaa ennemmin pitää huolta riittävällä nesteytyksellä ja ihan perusruoalla. Mutta siis tuskin salmiakista/lakristista suurta haittaakaan on, pienissä määrin.

Petra
6/21 | 

Tuo "Marianne" mekko on vaan niin täydellinen <3 Voit tehdä mulle samanlaisen koska vain :D

Henni
9/21 | 

Lakritsin syöminen voi auttaa nostamaan verenpainetta. Veripalvelun täti neuvoi näin pyörtymisen jälkeen. :) nam nam

Mamma80
10/21 | 

Itse asiassa jos imetät niin mekoista saa haaveilla vielä muutama kuukausi plopsahduksen jälkeenkin. Mikään ei ole tylsempää kuin miettiä et miten mistäkin asukokonaiseedesta saa tissit tiskiin... :)

Sukke

Itsekin ajattelin ennen synnytystä että pian saan taas käyttää ihania vaatteitani! Siellä ne suurin osa vielä lojuu käyttämättöminä.. Perus teeppareista ja muistakin paidoista on mahdotonta saada siveellisesti sitä tissiä esiin ja salaman nopeasti vielä :D onneksi löytyy paitoja ja mekkoja joissa napitus edes siinä rintamuksen kohdalla. Itse ostin vain kaksi henkkamaukan imetystopppia, muuten yrittänyt selvitä normivaatteilla. Imetyspaidat sikahintaisia puolen vuoden - vuoden käyttöön nähden..

heh
11/21 | 

Hei ootkos ikinä tehnyt asumokapostausta? Kun sulla on monilta vuosilta asuja tallessa ja tyyli muuttunut(?) niin ois kiva nähdä nyky-Niina arvioimassa jokunen vuosi sitten hyviltä tuntuneita asuja, vaatekappaleita tai yhdistelmiä. :)

Tiina
12/21 | 

Katsoin eilen yle areenasta tyylitaituri dokumentin, jossa 80-90 brittinaiset kertoivat tyyleistään. Oli aivan älyttömän inspiroiva dokkari ja tulit mieleeni, kun olet sanonut, että aiot pitää tyylistäsi kiinni myös vanhoilla päivillä!:) Jos et ole vielä törmännyt tuohon, niin kannattaa ehdottomasti katsoa.

Lalaa
13/21 | 

Tuo punamusta kukkamekko on taivaallinen, oli unohtanu että siulla on tuollainenkii :D Ihana!

Sini
14/21 | 

Oi oi, aivan ihania asuja! :) Olen kyllä lukenut joka-ikisen postauksen, mutta miten en muista noista asuista lähes yhtään o_o
Toivottavasti olosi paranee! :)

Katy
15/21 | 

I feel you! Mullakin oli raskaana ihan superalhainen verenpaine ja jouduin ottamaan lukua monenlaisissakin tilanteissa... Olipa hauska joutua keskeyttämään esim. pitämäni työhaastattelu tai kehityskeskustelu tyyliin "anteeksi, mun pitäis päästä makuulle ja nostaa jalat ylös niinku NYT". Lääkärit ja muut vain kehui, että alhaiset paineethan on hyvä asia! No ei kuitenkaan tuntunut siltä sillä hetkellä ei. Mutta raskauden jälkeen paineet onneksi palautui pian. Vältin kans lakua muista syistä mutta vedin reippaasti esim. sipsejä :D

jenni
16/21 | 

Toivottavasti olo normalisoituu pian! Minulla on synnynnäinen matala verenpaine, ja saankin syödä salmiakkia (toimii lakritsin tavoin) 75/75 paineeseen varsinkin aamulla. Suolainen ruoka auttaa myös hätä apuna.

Heidi
17/21 | 

Mä kärsin toisessa raskaudessani (tosin alkuvaiheessa) samasta vaivasta. Jalat lähti alta ihan tuosta vaan jatkuvasti ja päätä särki todella kovaa. Jouduin lopulta viikoksi täyteen vuodelepoon ja "suolatankkaukseen". Jeesasi onneksi ja olo koheni. Mä oon ymmärtänyt, että lakritsin ja salmiakin (ja yleensäkin suolan) liiallinen käyttö raskausaikana oli "pannassa" juuri siitä syystä, ettei verenpaine nousisi ja mua ainakin kehotettiin lääkärin toimesta syömään reippaasti noita jotta paineet saatiin nousuun. Tsemppiä! Toivottavasti tilanne korjaantuu pian!

Suvi
18/21 | 

Kyllä se tosiaan niin on, että lakritsin ylenpalttista syömistä pitäisi välttää odotusaikana vaikka verenpaineet on matalatkin, sen sisltämän glykyrytsiinin vuoksi (vaikuttaa sikiön aivojen kehitykseen). Itselleni tuottaa ongelmia, jättipussi lakuja on graavin ja shamppanjan kanssa ykkösenä kotiutumislistalla! Kenkku vaiva tuo, toisaalta voi yrittää iloita siitä ettei raskausmyrkytys näytä todennäköiseltä :D :/. Toivottavasti olo paranee pian!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012