Sain joululahjaksi paljon toivomani Sami Yaffan Tie taipuu -elämänkerran. Mieheni oli ostanut sen jo ennen kuin olin itse tajunnut julkaisun, koska hän tietää fanitukseni tason. On ollut todella mielenkiintoista lukea sellaisesta elämästä, joka on täysin päinvastainen omaan arkeen. Yaffa on kiertänyt bändien mukana teini-ikäisestä asti sekä Suomessa että pari vuosikymmentä ulkomailla, suhtautunut intohimoisesti musiikkiin ja antanut elämän viedä Härmästä ympäri maailmaa. 

Hanoi Rocksista puhuttaessa on toki selvää, että kuvassa ovat olleet vahvasti myös huumeet. En vaan ole ennen sisäistänyt, että kaverit ovat olleet niin nuoria Hanoin perustamisen aikaan, 16-17-vuotiaita! Joten ei ihme, että vauhtia on riittänyt eikä järki ole ollut ehkä ihan joka asiassa mukana. Yaffa kertoo kirjassaan nuoruusvuosien katuelämästä ja bändien häilyväisyydestä niin rennolla otteella, että tällainen teet mitä lupaat -tyyppi saa melkein näppylöitä. En olisi ikinä voinut tehdä töitä 70-80 -lukujen artistien kanssa :D

Kouluja käymättömän lahjakkaan basistin tie Pelle Miljoonasta New York Dollsiin on ollut värikäs ja täynnä sattumuksia, mutta jokainen liike on tehty musiikki edellä. Musiikki on ykkönen. Luin kirjan melkein yhdeltä istumalta, se vei niin totaalisesti mukanaan. Kirja sivuaa Yaffan oman tarinan lisäksi monen muun muusikon vaiheita, koska maailma on lopultakin aika pieni ja saman alan ihmiset päätyvät yhteen tavalla tai toisella. Karusti kirjassa myös todetaan, että puolet näistä ihmisistä on jo haudan levossa, pääasiassa päihteiden vuoksi. Live fast, die young -elämäntapa on ankara. 

Kirjan kirjoittaja Tommi Liimatta on onnistunut tekemään lukupaketista sangen viihteellisen, vaikka käsiteltävät aiheet ovat välillä raskaita. Mutta en voi välttyä siltä ajatukselta, että Yaffalla todella on ihan poikkeuksellinen tapa suhtautua elämään. Life goes on, vaikka tapahtuisi mitä. Kirja on päähenkilönsä näköinen ja sellaisia asioita ei jäädä murehtimaan, mille ei mitään mahda. Seikkailuun heittäydytään vielä viisikymppisenäkin, vailla mitään paineita sopeutua valtavirran elämäntapaan. Näitä tyyppejä tarvitaan, että me valtavirtalaiset saamme katsottavaksemme Sound Trackerin tyylisiä helmiä. 

Yaffan Sound Tracker on yksi kaikkien aikojen lempiohjelmiani ja voin ihan rehellisesti sanoa, että Yaffa on mahdollisesti se ainoa suomalainen julkkis, joka saisi meikäläiselle áikaan kunnon starstruckin. En voi käsittää, että joku on ideoinut ja saanut aikaan niin hienon dokkarin. Odotan kolmatta kautta lievästi sanottuna innoissani!

Kommentit (2)

Mummo 60+
1/2 | 

Oli kiva kuulla mielipiteesi kyseisestä kirjasta ja samaa mieltä olen itsekin. Luin ihan äskettäin tuon elämäkerran ja oli mielenkiintoista lukea Samin näkökulmista asioihin Hanoin ajoilta, kun on lukenut myös Michael Monroen kirjan (ja tietty kaikki "Hanoi-kirjat").
Hyvää tulevaa vuotta! ?

Toffeetiikeri
2/2 | 

Sulla on aina niin ihania hattuja. :) Olen yrittänyt löytää itselleni sopivaa huopahattua, mutta tuloksetta. Asuinpaikkakunnallani ei enää muutamaan vuoteen ole ollut hattukauppaa. Osaisitko antaa jotain hyvää vinkkiä löytää mieluinen huopahattu? Tuntuu, että tusina tavarat ei muutenkaan oo ihan mun juttu.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010