Kun puhutaan San Franciscon nähtävyyksistä, esiin nousee väistämättä Chinatown. Erään väittämän mukaan tämä 1848 perustettu kaupunginosa on suositumpi turistikohde kuin ikoninen Golden Gate! Pohjois-Amerikan vanhin ja suurin Chinatown on ihan meidän hotellimme kulmalla, joten tästä on luonteva aloittaa. 

Chinatownin portti, Dragon Gate, sijaitsee Bush Streetilla. Se on hämmentävä rakennelma keskellä pilvenpiirtäjiä, ilmestyessään esiin täysin varoittamatta. Mutta ainakaan ei käy epäselväksi mille alueelle on astumassa, ken tästä portista kulkee. 

Alue on laajuudeltaan 3,5km2 ja asukasluku on hulppeasti yli 100 000. Porttien jälkeen ei juuri enää englantia kuule, paitsi turistien suusta, kaikki paikalliset puhuvat kiinaa. 

Kadun yli roikkuvat punaiset lyhdyt ovat kauniita, mutta niistä tulee eittämättä mieleen ihan kirjaimellisesti punaisten lyhtyjen alue. Historia kertoo, että 1800-luvulla Chinatown oli bordellien keskipiste ja lähes kaikki alueen naiset olivat seksityöläisiä. Kuuluisa madame Ah Toy saapui San Franciscoon 1840-luvulla ja häntä tituleerataan ensimmäiseksi prostituoiduksi. Chinatownin maine paheellisena sin cityna oli ihan aiheellinen. Erilaisia hieromalaitoksia näkyi olevan Chinatownissa nytkin, joskaan mitään kovin avointa prostituutioon viittavaa ei näkynyt kaduilla.

Kävelimme alueen läpi lauantaina iltasella ja ihmettelimme silmät pyöreinä sitä käsittämätöntä krääsän ja blingin määrää mitä kadunvarsien putiikit tarjosivat. Tästä tuliaisiksi parin metrin kivinen leijona tai täysikokoinen hevonen! Halvalla lähtee! 

Upeiden rakennusten ja värien ihastelun lisäksi kannattaa ihan ehdottomasti piipahtaa sisällä edes yhdessä tällaisessa överissä liikkeessä ja fiilistellä sitä huikeaa kimalluksen ja mauttomuuden määrää. Myynnissä on ihan mitä tahansa feikkikoruista kimonoihin, Star Wars -kopioleluista oikean kokoisiin lelukoiranpentuihin balettimekoissa. Täällä on sellaista tavaraa mitä et takuulla tiennyt edes olevan olemassa. 

Jos San Franciscoon asti matkustaa, suosittelen edes lyhyttä päiväkävelyä alueen läpi. Voisin kuvitella että kovin moni ei täältä mitään varsinaisia shoppauslöytöjä tee, mutta visuaalisesti alue on kokemus. Pieni pala Kiinaa Friscon pilvenpiirtäjien keskellä. 

Dragon Gaten tarkka osoite on Bush Streetin ja Grant Streetin kulmassa. Alue on lyhyen kävelymatkan päässä ns. ydinkeskustasta, Union Squarelta. 

Kommentit (1)

Kat El Jot
1/1 | 

Te olette olleet ihan meidän naapurustossa! Tuntuupa hassulta lukea blogista, jota on jo jonkin vuoden seurannut, juttua omasta kotikaupungista :) Toivottavasti viihdytte! 
Valencia street sekä Clement street ovat myös sangen näkemisen arvoisia, vähän lokaalimpia paikkoja. Clement streetillä Burma Superstar on ehdottomasti testaamisen arvoinen ravintola! Kannattaa mennä heti aukeamisen aikaan että mahtuu, pöydän varausmahdollisuutta ei ole... 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010