Kukaan San Franciscoon matkustava ei takuulla voi välttää satama-aluetta, jota kutsutaan nimellä Fisherman's Wharf. Satama on täyteen tupattu putiikkeja, retroja julkisia kulkuneuvoja, ravintoloita, kahviloita, katuesiintyjiä, merileijonia, veneitä, akvaario ja... turisteja. En ole todennäköisesti ikinä ollut niin turisteja täynnä olevassa paikassa. 

Tietyllä tavalla se markkinahumu on kertaluontoisesti ihan hauskaakin, mutta jos pääsääntöisesti kartat turistirysiä, saavu paikalle aikaisin aamulla ja nauti hiljaisuudesta. Kaikkiaan Fisherman's Wharf on näkemisen arvoinen, jos sen vaan sattuu näkemään ihmismassojen seasta :D Me osuttiin ensin paikalle pahimpaan ruuhka-aikaan, mutta toisella kierroksella ymmärrettiin mennä aamulla ja saatiin olla ihan rauhassa, ihastella upeaa merimaisemaa ja antaa tuulen tuivertaa hiuksissa rantakadulla. 

Fisherman's Wharfilta on näköalat sekä Alcatrazin saarelle että kohti Golden Gatea, ja selän takana aukeaa koko San Franciscon kaupunki. Joten tämä on the place to be, jos haluaa nähdä San Franciscon yhdellä pyörähdyksellä. Alueelta voi myös vuokrata fillareita ja lähteä päiväretkelle kohti Golden Gatea, kaunista rantareittiä pitkin. 

Sataman alue on suuri ja sen keskipisteenä toimii Laituri 39, Pier 39. Tällä jättimäiselle laiturille on koottu valtava määrä tekemistä turisteille. Ravintolaa, kauppaa ja karusellia on vieri vieressä lähes runsaudenpulaan asti. Kolmeysi taitaa olla rantsun isoin ja suosituin kohde, ainakin jos väkimäärään peilasi. Toisaalta tämä alue on oivallinen piste ihmisten tarkkailuun, kyllä riittää hiihtäjää jos jonkinlaista :D 

Me poikettiin syömässä Pier 39 alussa sijaitsevassa Wipe Out Bar & Grillissä, aurinkoisena päivänä surffihenkisen paikan terassi oli hyvä vaihtoehto. Vinkin meille heitti matkaseuralaiseni Tytin ystävä Karo, joka asuu San Franciscossa. Karo lähtikin meille parina päivänä turistioppaaksi, mm. Muir Woodsiin josta kirjoittelen seuraavaksi. 

Pier 39:llä sijaitsevat myös maailmankuulut San Franciscon merileijonat. Kun kävelee laiturialueen päähän ja kääntyy vasemmalle, nurkan takaa alkaa pian kuulua korvia huumaava AUF AUF AUF! San Franciscon satama-altaassa kelluu puisia laitureita, joille kokoontuu päivittäin aivan järjetön määrä merileijonia paistattelemaan auringossa. En käynyt laskemaan, mutta niitä oli satoja.

Näitä lötköjä katsellessa saattaa kulua hetki jos toinenkin, kaverit ovat sen verran sympaattisia haisuleita. Kukaan ei ole rahdannut merileijonia paikalle turistien ihasteltavaksi, vaan ne ovat itse valinneet tulla paikalle. Alunperin näillä laitureilla oli veneitä, mutta merileijonien vallatessa veneenomistajien paikat, päätettiin siirtää veneet muualle, ei eläimiä. Merileijonia ei ruokita, ne ovat täysin omillaan. 

Jonkun teorian mukaan merileijonat muuttivat alueelle alunperin juuri sapuskan perässä, sillejä riitti ja laitureilla paistoi aurinko. Merileijonain unelma :D Heinäkuussa eläimet ovat pääsääntöisesti reissuillaan, mutta muuten niitä on laitureilla ympäri vuoden. 

Kommentit (5)

Vierailija

Hm, eipä mikään että postaukset ovat menneet ohitse, en nimittäin tiedä mitä nuo draftit on (luen puhelimella blogiasi)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010