Yksi San Franciscon kuuluisimmista nähtävyyksistä on Alamo Square Parkin kauniisti maalatut viktoriaaniset puutalot, Painted Ladies. Tätä kyseistä Steiner Streetin taloriviä kutsutaan postikorttimaisemaksi, eikä suotta. 1800-luvun lopussa rakennetut talot ovat lähes virheettömän kauniita, eittämättä niistä pidetään hyvää huolta eikä maalipinnan anneta rapistua. 

Painted ladies on yleiskäsite viktoriaanisen ja edvardiaanisen kauden puutaloille, jotka on maalattu useammalla eri sävyllä. Väreillä korostetaan niiden koristeellisuutta entisestään. Varsin onnistunut tekniikka, sillä niiden yksityiskohtia voisi katsella ikuisesti.

Vaikka Alamo Squaren talorivi onkin ehkä San Franciscon kuuluisin, maalattuja leidejä näkyy muuallakin. Suosittelen lämmöllä päiväkävelyä Union Squarelta Haight-Ashburya kohti,  sillä tälle välille osuu paitsi Alamo Square, myös lukematon määrä muita kauniita talovanhuksia. 

Oma henkilökohtainen suosikkitaloni löytyi Alamo Squaren toiselta reunalta, vahvan tummansinisellä maalattu goottihenkinen linna näkyi vain hieman massiivisen puun takaa. Viktoriaanisen ajan arkkitehtuuri kolahtaa meikäläiseen kuin leka, erityisesti tummissa sävyissä. Talot näyttävät samaan aikaan sekä noitien residensseiltä, että muumitaloilta. 

Jos ottaa kulkureitiksi esimerkiksi tämän meidän reitin (vajaa 5km), siihen sai hyvin aikaa kulumaan yli puoli päivää kun haahuili kaduilla sinne tänne taloja ihastelemassa. Haight-Ashburyn alue on muutenkin visiitin arvoinen, sieltä löytyy San Franciscon vintagekauppojen keskittymä. Palataan tähän myöhemmin :) 

Kuvan reitti on suoraviivaistettu, kannattaa harhailla vähän enemmän. Matkan alkupäähän osuu myös komea City Hall. 

Kommentit (11)

Patu
1/11 | 

Vaaauuuuu, tuommoisten kaunokaisten naapuriin kun pääsisi asumaan niin olis silmäkarkkia joka päiväksi <3_<3

lusene
2/11 | 

Todella upeita! Tuollaisesta ei haluaisi muuttaa ikinä pois. Olen niin katkera, ettei Suomessa ole vastaavia kaunottaria :D Mielellään noita kävisi katselemassa vaikka vain ulkoa, vaikkei asumiseen varaa olisikaan.

Valkoinen tähdikki
3/11 | 

Voi Nelliina - et tiedäkään, kuinka täydelliseen saumaan nämä sun San Francisco -vinkkisi tulevatkaan! Olen mieheni kanssa reissaamassa myöhemmin tänä kesänä vähän pidemmäksikin aikaa sinne. Suurkiitos!

MariaO
4/11 | 

Tuo pinkki/liila kaunotar on kuin suoraan Friends Lego -talo! :D Ihan äärettömän kauniita!! Kiitos <3

Sadet
6/11 | 

Olimme mieheni kanssa samoissa maisemissa vasta huhtikuun lopulla. Edellisestä käynnistä oli kulunut ihan liian kauan. San Francisco on vain niin ihana paikka, ja nyt vuokrasimme sieltä kivan  huoneiston. Los Angelesista ajoimme autolla maailmankuulua tietä eli highway 1 - ja sen varrella paljon kauniita näkymiä. Mutta yhdelle kerralle liian paljon tapahtumia, kun lomaa ollut kahta viikkoa. Seuraavalla kerralla lennämme San Franciscoon, ja käymme sieltä päivän reissuja.

Minna
7/11 | 

Ihania!! En oo koskaan ajatellut San Franciscoo matkakohteeksi itelle mutta näiden kuvien jälkeen kyllä!! Yes yes!! :)

nede
9/11 | 

Todella kauniita taloja! Oon monta kertaa miehellekin sanonut että miksi oi miksi nykyrakentaminen ei ole enää niin kaunista kuin aikoinaan! Tai siis kyllähän sitä järjellä tietää että on halvempaa rakentaa suoraa laatikkoa mutta oi että noita kaikkia ihania koristeleikkauksia ja pieniä yksityiskohtia <3

Nannah
11/11 | 

Taloista tulee mieleen Siskoni on noidan kotitalo. Harmi että se oikea talo sijaitsee Losissa vaikka sarja sijoittuukin San Fransiscoon!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010