Pari sanaa pukeutumisesta on paikallaan jokaiselle San Franciscoon matkustavalle. Älkää vaan antako Kalifornian hämätä, täällä on kylmä. Kylmempi kuin voisi säätiedotusten perusteella ikinä uskoa. Kylmyys johtuu tuulesta, joka puhaltaa armottomalla voimalla aamusta iltaan luotisuorilla kaduilla ja ihan erityisesti meren äärellä. 

En ihan ollut etukäteen sisäistänyt tätä tuulen efektiä, kun katselin säätiedotuksia lomamme ajalle. Mietin että varsin mukavat +20-25 astetta on luvattu koko ajalle ja pakkasin mukaan aika kesäisiä mekkoja. Huh, virhe. Tai no, kesämekot vain saivat seurakseen housut ja nahkarotsit, ja jopa pipon, kun vietettiin aikaa rannalla kauemmin kuin viisi minuuttia. 

Vaikka lämpötila on +25, merituulen mahti laittaa tukan putkelle ja ihokarvat pystyyn, joten lämmintä kannattaa tässä vaiheessa vuotta pitää mukana. Paikallisten mukaan oikeasti kuuma on vasta syksymmällä, mikä kuulemma yleensä yllättää kesäajan turistit. Myös lyhyen ajomatkan päässä sisämaassa on täysi helle, eli jos reissaa esimerkiksi Napaan, siellä taas on jo todella lämmintä. 

T-paidalla pärjää hienosti paikoilla joissa ei tuule, mutta biitsillä.. takki päälle. Hauskana lisänä myös se, että aurinko kärtsää ihon välittömästi, jos ei ymmärrä suojautua kunnon aurinkovoiteilla. Joten jos reissaat tänne suunnalle, pakkaa mukaan takki ja hattu (joka pysyy päässä), sekä hyvä aurinkosuojavoite. 

Tässä on esimerkki vaatetuksesta jolla pärjää kaupungilla dinnerille kävellessä, mutta kyseisenä päivänä rannalla oli pakko vetää pipoa päähän merituulen puhaltaessa vaakasuoraan. 

Mintunvihreä mekko on TopShopista, kengät Vagabond, laukku Mango ja trenssi Object. 

Kannattaa pitää mielessä tämä tuuli myös jos miettii että pysyykö kampaus kuosissa. Ei pysy :D tuuli pyörittää tukkaa siihen malliin että ponnari- ja nutturakampaukset ovat oikeastaan ainoa vaihtoehto, paitsi jos sekainen surffitukka on juttusi. Tämä voi kuulostaa monesta ihan turhanpäiväiseltä tiedolta, mutta jokainen otsistyttö kiittää vinkistä ;) Bandanat, huivit ja otsisletit ovat ystävänne.

Kommentit (4)

lusene
1/4 | 

Tyylikäs asu, vaikkei ilmeisesti olekaan sitä mikä alkuun oli mielessä. Tosi raikkaan näköinen tuo mekko paljaiden säärien ja valkoisten kenkien kanssa. Hyvä tosiaan, että lämmintäkin vaatetta tuli sitten kuitenkin otettua mukaan. Itse menin pari vuotta sitten toukokuun puolivälissä Skotlantiin ja tein korkeahkojen lämpötilojen hämäämänä jotakuinkin saman virheen, vaikka tiesinkin, että siellä tuulee aika kylmästi. Mikään ei silti olisi voinut valmistaa minua siihen, että kaipaisin talvitakkiani alkukesästä... :D Lämpötilojen kivutessa 13 asteeseen kaivellaan Suomessa melkein jo bikineitä, mutta Skotlannissa mittarin näyttäessä samaa teki mieli vetää villakangastakki niskaan ja pipoa syvemmälle päähän.

Sofia
2/4 | 

Vietettiin pari päivää san fransiscossa ja järjettömän kylmähän siellä oli. Etenkin fisherman's wharfilla raitiovaunua odotellessa. Tuo raitiovaunujonotuskin oli ihan järjetöntä, varmaan 1,5tuntia suuntaansa saatiin jonottaa ja siinähän se niska kärtsäsi kivasti. Yhdyn siis kommenttiisi, siihenkin että nyt kun tultiin Napaan, niin täällä on ihan tukahduttavan kuuma :D

myohmy
3/4 | 

San Francisco ei ole mikään hellekaupunki. Aika tasaista 16-20 plus astetta ympäri vuoden ja meren läheisyys tekee paikasta usein sateisen tai ainakin utuisen pilvisen/sumuisen. Itse kuljin farkuissa ja kesätakissa. Suosittelen menemään jossain kuvissa vilahtaneella cable car- härvelillä. :) Aivan loistava ja legendaarinen kulkuväline tuolla todella mäkisessä kaupungissa. Aikaeron takia lähdettiin miehen kanssa jo aamusta liikkeelle ja käytännössä vaunu oli puolityhjä. Vähän myöhemmin aampäivällä taivasteltiin kilometrin pituisia jonoja. Sisäinen aikaero kannattaa siis matkan aluksi hyödyntää. Mukava kaupunki, mutta myös alueita, joihin ei kannata mennä esim. Sixth street ja soma. Jos pääsen tuonne vielä uudestaan niin haluaisin vierailla vankisaarella. Suolaisen meren takia vankilan rakenteet kärsivät todella paljon ja sieltä yritettiin monesti karata. Olisi varmaan aika freaky paikka käydä. Ja legendaarinen silta, sen menin autolla, mutta siitä voisi myös pyöräillä tai kävellä.

Chenille
4/4 | 

Oi, mahtavaa saada vinkkejä ja kasvattaa reissuhimoa. Juuri viime viikolla varattiin lennot Friscoon syksylle!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010