San Franciscossa on unelma-apajat sellaisille, jotka rakastavat nykymuotia, mutta myös meille vannoutuneille vintageharrastajille.

Suomessa sikakalliit ja usein loppuunmyydyt trendikengät löytyivät suorastaan halvalla lähes mistä tahansa peruskaupasta Friscossa. Matkaseurani intoili erinäisten Adidasten ja Niken tennarimallien perään, ja minäkin sain näin ollen sivistystä tällä saralla vaikka kiinnostuksen kohteeni ovatkin ihan toisenlaisissa tyylimaailmoissa. 

Tämän päivän muotia etsivät suuntaavat shoppaamaan Market Streetille ja Union Squaren ympäristöön, kun taas minun tyyliseni vintageluutat painelevat tukka putkella Haight-Ashburyn alueelle, esimerkiksi Haight Streetille. Kyseinen alue on legendaarinen upeiden vintagekauppojen lisäksi myös siitä, että hippiliikkeen kerrotaan lähteneen liikkeelle juuri täältä. 

Ikoninen The Summer of Love keräsi vuonna 1967 Haight-Ashburyn alueelle yli 100 000 ihmistä musiikin, vapaan rakkauden ja tajuntaa laajentavien pariin. Jossain määrin näytti siltä, että osa porukasta vietti rakkauden kesää edelleen. 

Haight-Ashbury on alueena todella boheemi, katutaidetta on joka puolella ja talot ovat nuhjuisia mutta kauniita. Viktoriaanisen ajan taloja on joka puolella, niissä riittää ihasteltavaa niillekin joita ei vintage muuten kiinnosta. Haight Streetin päästä voi sukeltaa valtavaan (suurempaan kuin New Yorkin Keskuspuisto) Golden Gate Parkiin. Siellä on museoita, kasvitieteellistä puutarhaa ja paljon muuta nähtävää. Tätä meille suosittelivat kaikki paikallisetkin, mutta aika loppui kesken emmekä ehtineet puistoon. Mutta laitan vinkin eteenpäin tässä, jos joku suunnittelee reissua San Franciscoon.

Kolusimme läpi monta Haight Streetin vintageliikettä, mutta valitettavasti niistä ei ole valokuvia sillä se oli kielletty ja kieltoa myös vahdittiin. En viitsinyt alkaa salakuvaamaankaan, joten keskityin rekkien penkomiseen. Mutta jos voisi muutamilla sanoilla näitä Haight Streetin kauppoja kuvailla niin... VINTAGETAIVAS! Satoja mekkoja jokaiselta vuosikymmeneltä, upeita kenkiä, hattuja, koruja, ai jestas! 

Olisin voinut viettää näissä liikkeissä vaikka viikon. Vintagekauppojen ikävä puoli tosin on se, että unelmamekko saattaa olla täysin väärän kokoinen, eikä 32 koon mekosta ikävä kyllä taiota kokoa 40. Mutta onneksi täällä riitti valikoimaa niin järjetön määrä, että kokojakin mahtui mukaan laidasta toiseen. 

Löysin tällä reissulla kaksi mielettömän kaunista vanhaa mekkoa, joista toinen oli sopiva ihan sellaisenaan ja toinen vaatii pientä säätöä olkaimiin. Onneksi tämä korjaus on helppo homma, pitää vaan löytää oikean sävyistä kangasta.

Ensiksi kirkkaanpunainen 70-luvun taskumekko. Tässä mekossa on edessä sievä napitus, ja siinä on tarpeeksi pitkä A-linjainen helma. Mekossa on olkaimet, jotka voi sitoa myös niskan taakse. Tässä niitä lemppariasioitani sitten tulikin monta kappaletta. Mekko on Relic Vintage -kaupasta, jossa myyjänä hääräsi ihan mahtava Elviksen kaksoisolento. 

Asukuvissa vilahtelee tätä nykyä kovin usein pieni pellavapää, eikä minulla pidä pokka pätkääkään tämän viuhtojan kanssa :D

Punaisen perusmekon lisäksi hurahdin tähän vaaleanpunaiseen tylliunelmaan niin pahasti, että melkein sukat pyörivät jalassa. Tämä mekko on ostettu ihan valtavan suuresta Decades of Fashion -liikkeestä, jossa päädyin sattumalta omistajan, Cicely Hansenin juttusille. Nainen oli todellinen näky! Leiskuvan punaiset hiukset, valtava lierihattu ja upea kellohelmainen vintagemekko. Hän ymmärsi oikein hyvin kun kerroin että minun on pakko saada tämä vaaleanpunainen mekko vaikka sitä pitääkin hieman fiksata ennen käyttöä. Ilmeisesti hän on aika tunnettu hahmo sekä paikallisesti että vintagepiireissä. 

Jos kaipaatte hieman fiiliskuvia kaupoista, klikatkaa niihin noiden linkkieni kautta niin ymmärrätte miksi olen niin tohkeissani. 

Nyt tarvitsen äkkiä kesäjuhlat, että pääsen käyttämään vaaleanpunaista mekkoani. 

Tosi kurjaa että valokuvaaminen oli niin kortilla, olisin voinut höpöttää tästä aiheesta vaikka kuinka paljon. Mutta postauksen viestinä siis se, että jos menette Friscoon ja jos vintage kiinnostaa, nokka kohti Haight-Ashburya. 

Kommentit (8)

Elina
1/8 | 

Ihan mieletön kauppa tuo Decades of Fashion! Onko siellä tosiaan oikeita 1800-luvun vaatteitakin kaupan? Kauniit tuliaiset löysit itsellesi!

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015
3/8 | 

Suloiset mekot ja vielä suloisempi pellavapää... Minun jälkikasvuni on jo senikäistä, etteivät ne enää tunge mukaan kuviin. Päin vastoin, itse asiassa tyttö on usein kameran varressa. Meillä sen sijaan musta, karvainen "kuopuksemme" haluaisi mukaan poseeraamaan. Sitä ei vain ainakaan asukuviin voi ottaa, koska kaveri voisi sotkea kuteet tai livistää karkuteille =)

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015