Meidän taloudessa on meneillään suolaisten piirakoiden kausi, ja koska reseptiä kyseltiin, ajattelin että miksipä ei, tällä samalla pohjalla on helppo tehdä suolaista iltapalalle.

Tällä kertaa lohipiirakkaa.

- Valmis piirakkapohja pakasteena (tai tee itse)
- n. 200g tuoretta lohta (tällä kertaa oli kylmäsavulohta)
- 200g creme fraichea
- 150g juustoraastetta (oman maun mukaan)
- kirsikkatomaatteja
- 1 sipuli
- 1 sitruuna (loraus mehua kastikkeeseen, loput siivuina tarjolle valmiin piirakan kanssa)
- 1tl Dijon-sinappia (tai mitä kaapista löytyy)
- tuoretta tilliä (oman maun mukaan)
- suolaa (paitsi jos valmiiksi suolattua lohta)
- pippuria

Sulata piirakkapohja ja painele se vuokaan. Levitä päälle lohet (paloina, ohuena fileenä tms.). Silppua sipuli ja tomaatit, nakkaa nekin vuokaan. Silppua tuoretta tilliä niin paljon kuin sielu sietää ja nekin vuokaan. Enemmän on enemmän.


Kippaa creme fraiche sekoitusastiaan ja purista perään pikku loraus sitruunanmehua. Lisää teelusikallinen Dijon-sinappia, ropsaus mustapippuria ja vähän suolaa jos tarpeen (suolaa ei välttämättä tarvitse, jos käyttää valmiiksi suolattua kylmäsavulohta). Annostele soossi vuokaan tasaisesti lusikalla. HUOM! Tämän ei ole tarkoitus lillua lohen päällä paksuna kerroksena, vaan lopputulos on enemmän pizzamainen, mutta uunista tullessa piirakka on silti mehevä. Jos haluat lillusoossin minkä voi kaataa vuokaan, vatkaa creme fraichen sekaan pari kananmunaa ja jatka tarvittaessa ruokakermalla.

Sitten päälle juustoraastetta ja koko komeus uuniin, joku sellainen 200 astetta ja n. 30-40 minuuttia tehnee tehtävänsä, uunista riippuen. Seuraa piirakan reunojen ja juuston ruskettumista.

Tarjolle laittaessa päälle vielä tuoretta tilliä ja kylkeen sitruunan viipale. Jos sattuu rakastamaan tilliä yhtä paljon kuin minä niin sitä ei voi olla koskaan ainakaan liikaa.


Tässäpä perusohjeeni suolaiselle. Täytteinä toimii oikeastaan kaikki mahdollinen tonnikalasta kasviksiin ja erilaisiin juustoihin (fetat, homejuustot yms.) ja soossin mausteet tietty täytteiden mukaan. Yleensä käytän piirakkaan kaapin jämäaineksia, mistä ei enää muuten saa mitään järkevää kasaan, ja pakasteessa on aina piirakkapohjapaketti valmiina näitä hetkiä varten.

Kommentit (2)

Hahaa, mää just tällä viikolla tein kylmäsavulohipiirakkaa ja kaipailin ohjetta täytteeseen. Tässäpä se ois sitten. :) Ens kerralla käyttöön, kuulostaa herkulliselta!

Teen piirakkapohjan yleensä itse esim. tällä ohjeella: http://hosuli.blogspot.fi/2011/10/pari-versiota-kasvispiirakasta.html (samassa reseptissä myös lempparitäytteitä), ei mee kuin viis minuuttia. Mutta ehkä vois joskus helppouden nimissä testailla valmispohjia. Jotain ruis-perunaversiota on ainaski kehuttu, hmm...?

Anetta

Kannattaa testata laittaa purjoa (kuulosta pannulla) ja sitä kylmäsavulohen kanssa vuokraan ja juustoa kananmunia kermaa sekasi ja päälle. Mausteet tietty!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011