Meillä Suomessa kesän yöttömät yöt aiheuttavat sen, että huvipuistojen valoja ei oikeastaan koskaan sesongin aikana näe eikä ymmärrä. Syksyn pimeät ja sumuiset illat taas ovat mitä oivin aika huvipuistoille. Särkänniemessä on jo muutamana vuonna järjestetty Karmiva Karnevaali, jolloin huvipuisto aukeaa näin lokakuussa ennen halloweenia pariksi viikonlopuksi. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kävin kauhuteemaan puetussa huvipuistossa.

Perjantaille osui aivan täydellinen keli, sillä sumu kietoi sisäänsä koko kaupungin. Huvipuiston valot saivat pehmeän filtterin ja paikka näytti lumoavalta. 

Ympäri puistoa näkyi teemaan sopivia ohjelmanumeroita kuten tulishow, burleskia, sirkusnumeroita ja muuta kiinnostavaa. Itse ihastelin eniten vanhaa karusellia ja keinuja, joiden valaistus toimi pimeässä upeasti. Tuntui siltä, kuin olisi hypännyt ajassa yli 100 vuotta taaksepäin Coney Islandille.

Porukassa oli mukana kavereita, jotka olivat käyneet Karmivassa Karnevaalissa aiemminkin, ja he totesivat, että nyt väkeä oli yksinkertaisesti liikaa. Vieraita pelottelevia zombeja ei joko ollut, tai emme vain törmänneet ihmismassassa heihin. Lisäksi koko paikka oli täynnä lapsia, joten ehkä kunnon pelottelu ei muutenkaan olisi toiminut. K-16 kauhulabyrinttiin oli tunnin jono, joten se jäi käymättä kun huvipuisto sulkeutui jo klo 21.

Pakko myöntää, että olin hitusen pettynyt, sillä olin odottanut säikyttelyä ja vähän karmivampaa karnevaalia. Perjantai vaan sattui olemaan huono valinta vierailupäiväksi, koska silloin tietysti kaikki muutkin ovat liikkeellä. Pettymystä paikkasi kuitenkin kaikkien aikojen lempilaitteeni X, jonka kyydit pimeässä syysillassa olivat aivat huikeat. Kesälläkin X toimii, mutta tihkusateisessa syysillassa se on kokemus 2.0. Tuo laite on ylipäätään paras vitkutin, mikä Särkänniemessä on koskaan ollut! Pieni kuolemanpelko tekee välillä gutaa :D 

Kaikkiaan oli kuitenkin hienoa nähdä Särkänniemen koko valoshow täydessä loistossaan, nyt vasta ymmärsi millainen huvipuiston valopotentiaali oikeasti on. Valoisat kesäyöt ovat pala pohjoisen taikaa, mutta huvipuistot toimivat parhaiten pimeällä. Ehkäpä näitä syysaukioloaikoja voisi lisätä, sillä väkeä ainakin selvästi riittää. 

Kommentit (1)

Halina
1/1 | 

Kannattaa mennä lintsille! Siellä on kuulema kunnon pelottelut :D Kavereita oli jahdannut vaikka kuinka monta näyttelijää eikä ollut liikaa porukkaa. Valokarnevaali on sitten erikseen, joka on kaikille (eli mulle ja lapsille :D ) sopiva!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010