Nyt on päässyt ensimmäistä kertaa elämässään pakastamaan oikein tosissaan, kun mansikkamaa tuottaa marjaa niin että ei meinaa ehtiä kerätä kaikkia. On osoittautunut todella toimivaksi tuo meidän lintuverkkoviritelmä, suosittelen lämmöllä rakentamaan vastaavan jos ei halua käyttää räksäverkkoja. Hyvä puoli tässä myyräverkko/kanaverkkosuojassa on toki myös se, että sen voi rullata talveksi talteen varastoon ja käyttää tulevina vuosina uudelleen. Oravakin on käynyt ihmettelemässä verkkoaitaa ja tutkimassa pääseekö sisään, mutta eipä onnistu. Olen tosin jättänyt elämille aina kaikki ns. huonommat mansikat aitauksen ulkopuolelle ja yön aikana ovat aina hävinneet. Jotain herkkua niillekin :)

Ollaan syöty ihan järjetön määrä mansikoita ja silti niitä riittää pakkaseen. Nyt sen vasta ymmärtää miten paljon linnut popsivat näitä viime vuonna.


Landella asumisen ylivoimaisia puolia on myös lottovoitto naapuriarvonnassa. Ei siis siinä veikkauksen pelissä, vaan omakotitalon ostajan jännäpaikassa: millaiset naapurit saamme talokauppojen myötä. Me saatiin aivan ihanat tyypit ympärillemme, esimerkiksi eilen naapurin mies tuli tuomaan ämpärillisen mustikoita tuliaisina metsäreissulta. Ei muuta kuin pakkaseen, nam! Minähän en itse sinne hyttysh*lvettiin mene vaikka mikä olisi, tyydyn ostamaan mustikat pakastepusseissa kaupasta.


Vadelmakausi on myös alkanut, meillä on yksi iso pensas täynnä keltaisia vadelmia. En ole ennen tänne muuttoa edes tiennyt että keltaisia vadelmia on olemassa, mutta näköjään on. Myös punaiset vadelmat puskevat marjaa niin että joka aamu saa käydä keräämässä rasiallisen aamiaisjogurttiin. Tyttömme on ihan hulluna näihin pihan marjoihin, suurin osa vadelmista menee suoraan likan suuhun.


Kohta pääsee leipomaan marjapiirakkaa:Myös omenat ovat alkaneet saada kokoa, ei varmasti mene enää kauaa että pääsee herkkuapajille silläkin suunnalla. Todellinen harmi kyllä että ainoaan valkeakuulaspuuhumme ei tullut kuin pari hassua kukkaa, mutta olen käynyt tarkistamassa että niistä on tosiaan omenat luvassa :D kokonaista kolme kuulasta siellä killuu, että paree olla tosi hyvät kolme omppua!

Minusta tuntuu, että hankintalistalle menee arkkupakastin jos tämä marjahärdelli jatkuu vielä pitkään.

Kommentit (6)

Cerp
2/6 | 

Oi että. keltaiset vadelmat <3 Lapsuudenkodissani kasvoi pari puskaa, ehdoton lemppari oli. Joskus torilla näkee myytävän, mutta hinta on niin suolainen ettei tule ostettua. Ei silloin penskana osannu arvostaa tuon marjan hienoutta :D Normivadelmasta en oo ikinä tykännyt tuoreena, hillona menee.

Äni
3/6 | 

Meille voi tuoda säilytykseen, jos ei haittaa että herkkuvarasto saattaa huveta parempiin suihin! ;D Itsellä on kokonaan tänä vuonna jäänyt pakkasen täyttäminen, kummasti tää waltava watsa vaatii veronsa kaikenlaisessa jaksamisessa. :( Nooh, jos flunssaennustuksesi pitää paikkansa, olen viikon kuluttua vauvan verran kevyempi! ;)

Katri L
4/6 | 

Ei siellä mettässä oo vielä ollu ötön ötöö, kaks viikkoa on saanut poimia mustikoita ilman että mikään pörrää tai inisee ympärillä. :)

Salla
5/6 | 

Jos yhtään lohduttaa niin ainakin marjat menee pienempään tilaan kuin se viimevuotinen omenatulva...

6/6 | 

No NYT! Nyt löytyi ihan aito, oikea ja "hyväsyinen" kateuden kohde! :D Ei vitsit, oma maa, oman maan marjat ja vielä paaaaaaljon.. Luksusta! Ja ihanaa, että voititte naapuriarvonnassa ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011