Elämässä on vissiin pienet murheet kun olen jaksanut stressata hoitopöydän suhteen jo muutaman kuukauden. Hoitopöytä on ihan pakollinen minulle, koska selkäni ei kestä huonoja työasentoja. Olen käynyt läpi kymmeniä ja taas kymmeniä nettikirppisilmoituksia vauvojen hoitotasoista ja -pöydistä, ja kaikkia niitä yhdistää avohyllyt. Kerroin jossain aikaisemmassa postauksessa että en voi sietää avohyllyjä oikeastaan ollenkaan, koska jos niissä säilöttynä on jotain tarpeellista, ne näyttävät rytöläjiltä. Jos niissä on pelkkiä sieviä koristeita, ne ovat turhia :D Näin karkeasti jaoteltuna.

Hoitopöydissä jostain syystä suositaan juuri tätä avointa korimallia, olettaisin että kätevyyden vuoksi (kaikki tavarat ovat esillä ja helposti saatavilla). Mutta en ymmärrä miksi olisi yhtään sen vaikeampaa laittaa koreja laatikoihin ja ovien taakse, avaa vain ovet silloin kun palleron vaippaa vaihdetaan.

Viime viikolla vihdoin lykästi, kun bongasin tori.fistä ilmoituksen hoitopöydästä joka oli täsmälleen oikean tyylinen (sekin vielä) ja siitä sai kaikki lävet umpeet. Ja myyjä sattui olemaan vielä 40km säteellä joten kaupat oli helppo toteuttaa. Nyt meillä sitten lopulta on nätti hoitopöytä, joka on niin suuri (syvä) että se tulee imemään sisälleen varmasti kaikki vauvan tavarat vaatteita myöten. Edellinen omistajakin kertoi että sinne mahtuu kaikki tarpeellinen. 

Kokonaisuus on umpipuuta ja painaa kuin synti, joten varmasti ainakin tukeva. Ja sitä voi käyttää normilipastona sitten kun hoitotasoa ei enää tarvita. Lähinnä tulee mieleen että makuuhuoneessa tuo olisi varsin näppärä liinavaatteiden säilytyspaikkana.

 


 

Ps. Rukkipostauksessa mainittu alakerrasta löytyvä "toinen turhake" jolla ei ole mitään käyttötarkoitusta, se on kuvan nalle :D Kyseinen nalle on kulkenut mukanani aina, ja nyt se istua nököttää hoitopöydällä. Silläkään ei voi pestä pyykkiä, mutta se on vanha ja soma.

Kommentit (11)

Leenukka
1/11 | 

Lockweilerillä on muuten ainakin tukeva ja pätevä amme ja siihen jalat. Myö ainakii tykättiin. Ja kyllä, hoitotaso on ihan must, vieläkin käytetään vaikka tyttö jo kohta kaks. :)

ansku
2/11 | 

kunhan et tee sitä virhettä kun mie, joka sisusti rintamamiestalon yläkertaan lapsen omaan huoneeseen vaipanvaihtopisteen(meillä hoitopöydän virkaa toimitti ikean hemnes-lipasto) ja vaihtoi siellä tasan yhden(1) kerran vaipan! muuten homma hoidettu alakerrassa, jossa muutenkin oleillaan...sohvan päällä suojan kanssa niin paljon helpompaa kun ravata aina yläkertaan, vaikkei kylläkään kovin selkäystävällistä... no onneksi lipasto oli jo valmiiksi olemassa ettei rahat menneet hukkaan ja saa lapsen vaatteet sinne hyvin... olisikin ollut alakerrassa tilaa vaipanvaihtopöydälle, muttei oikein sopinut miun sisustajan silmään keskelle ruokailuhuonetta :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

haha en, päätimme heti alkuun että lastenhuone (tulee yläkertaan) tehdään vasta sitten kun lapsi on sen ikäinen että selviää itse portaista. Siihen asti on alakerrassa meidän makuuhuoneessa, siis kehto, hoitotaso yms. ettei tarvitse ravata ylähäällä periaattessa yhtään :) tuo sohvalla/sängyllä vaihtaminen veisi minut ja välilevynpullistumani ennenaikaiseen hautaan :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Raleigh
3/11 | 

Varsinainen hoitopöytä oli mun mielestä turhake kahdella ekalla. Kolmannen kanssa otettiin järkiratkaisu eli sisustukseen sopiva lipasto sai toimittaa sitä virkaa. Mahdollisimman lähelle pesupaikkaa ja viereen sekä roskis että pyykkikori. Ei tarvi niitä pahamaineisia niskakakkoja sit juoksuttaa ympäri taloa :D

Nanna
4/11 | 

Ei nallukka ole turhake. Tai toistaiseksi ehkä. Nimittäin kohtahan sillä leikitään! :))

hheidi
5/11 | 

Rintamamiestaloasukkina vauvan ison ja ruman muovisen kylpyammeen säilyttäminen pienessä vessa/kylppärissä kauhistutti, mutta onneks törmäsin Stokken Flexibathiin. Kasaan taittuva amme, kuinka hyvä keksintö!:)

Mette
6/11 | 

No minä puolustan avoratkaisua sen vuoksi, että vauvaa hoitaessa toinen käsi on täysin sidottu paikallaan pitämiseen ja yhdellä kädellä voi olla vaikeaa kaivaa vaatteita suljetuista kaapeista. Toki ne vaatteet ja tarvikkeet voi ottaa esille ennen varsinaista toimenpidettä, mutta aina tilanteet eivät ole niin yksinkertaisia... :) Mutta siis hurjasti siistimpi tuomominen suljettu kaappi on, ja säntillisellä ihmisellä pysyykin siistinä.

sussu
7/11 | 

Kyllähän se amme saunassa varmaan riittää. Meillä vauva kylpee noin kerran viikossa, muuten pestään peppua vedellä paristi päivässä. Puuvillaiset pesulaput on käteviä siihen ja ne voi pestä 60 asteessa...siis jollei vauva mahdu kraanan alle kuten meillä.

8/11 | 

Vinkki: toivottavasti hoitopöytänne on lähellä vesipistettä. Meidän ekan vauvan kohdalla ei tajuttu sitä, eikä ollut kyllä tilaakaan sellaiselle vaihtoehdolle, mutta toisen kanssa olimme jo viisaampia ja rakensimme hoitopöytäsysteemin suoraan kodinhoitohuoneeseen lavuaarin viereen. Ei tarvinnut enää siivoilla kakkoja pitkin olkkarin lattiaa. Hih. ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011