Olivia Rougen musta pilkkumekkoni on vihdoin nähnyt silitysraudan ja päässyt käyttöön. Silitin samalla tsiljoona muuta ryppyistä vaatetta, että on taas hetken aikaa mitä käyttää. Voi luoja, miten paljon voi yksi nainen vihata silittämistä. On suorastaan vitsikästä että lempparimatskuni vaaterintamalla ovat puuvilla ja viskoosi. Viskoosi on ehkä rypistyvin materiaali ikinä, eikä puuvilla juuri kainostele ryppyjään sekään.Tämä rypistymisasia on harvinaisen ärsyttävää erityisesti ulkomaanreissuilla. Haluaisin tietysti pakata mukaan kaikki lempimekkoni, mutta vaikka kuinka yrittäisi kääriä niitä rullalle, taitella kauniisti ja sievästi matkalaukkuun, ne ovat hotelliin päästessä tuhannen solmussa. Ja sanomattakin selvää että niissä budjettiluukuissa mitä minä pihinä matkustajana suosin, ei ole silitysraudasta kuultukaan :D Ja se suihkuun vaatteiden ripustaminen ei todellakaan toimi puuvillaan.

Vaikka tapanani on pakata vasta lähtöä edellisenä iltana (tai pari minuuttia ennen lähtöä...... opinkohan ikinä), stressaan aavistuksen jo nyt kesän tulevaa reilu 3 viikon jenkkilän matkaa. Siellä on luonnollisestikin pakko pestä pyykkiä matkan aikana, mutta löytyykö motelleista silitysrautoja vai kuljenko koko reissun spugena ;)

Kommentit (19)

Nööre
1/19 | 

Suosittelen sijoittamaan höyryttimeen, kun silitys ei innosta, mutta helmoja täytyy käyttää :)

Mimi de Paris
2/19 | 

Laita lempimekko pesulan muoviseen pussiin ja taita kahtia matkalaukkuun. Ei rypisty! Kokeile vaikka kotona ennen matkaa. Nain kuljettelen itse rypistyvat vaatteet ja pesulan pusseille tulee kayttoa eika niita tarvitse heittaa roskiin. Mutta vain yksi vaate per pussi...

3/19 | 

Jaan täysin huolesi vaatteiden rypistymisestä matkoilla. Koska itse käytän lähes aina mekkoja, olen päätynyt ottamaan matkoille mukaan pienen ja kevyen höyrysilitysraudan. Omani on isäni joskus muinaisina aikoina ostama muovinen härpäke, johon lisätään vettä ja vähän suolaa. Kuumenee nopeasti, silittää tehokkaasti, ei paina juuri mitään ja on vielä pienikokoinenkin. Suosittelen ehdottomasti kaikille, joita rypyt ahdistavat :)

Nuu81
4/19 | 

Moikka!
Kaikista Routen varrella olleista hotelleista löysimme silitysraudan. Itse pelkkiä mekkoja käyttävänä pelkäsin samaa reissun alussa mutta rauta kyllä löytyi siitä kurjimmastakin motellista. Lähes jokaisessa yöpaikassa oli myös perukoneet ja kuivausrummut käytössä. Koneellinen maksoi muutaman dollarin ja kuivausrumpu siihen päälle toisen mokoman. Koneet isoja joten viikon vaatteet mahtui samaan latinkiin. Kuivausrumpuun mukaan sellainen pehmikeliina (koska eivät käytä huuhteluaineita) ja pyykit olivat lähes rypyttömiä koneesta tullessa :)

Viole
8/19 | 

Jos silitysrautaa ei löydykään matkalla, mutta hanasta tulee lämmintä vettä, kannattaa mekon ryppyjä oikoa sillä. Laske lavuaariin vettä ja märällä kämmenellä oio ryppyjä. Suoristuu siedettävästi ja aamulla on mekko kuiva ja valmiina. :)

Anski
10/19 | 

Minäkin VIHAAN silittämistä! Ainakin perinteisellä silitysrauta &-lauta- combolla. Onneksi älysin tilata Selectin postimyynnistä höyrysilittäjän! On aivan mainio vekotin, ja tulee käytettyä lähes päivittäin. Vaate vain henkariin ja viuh vauh, vaate on hetkessä sileä! Esim. paitiksen silittämiseen menee vain about 1 minuutti. Suosittelen! Silittäminen on nykyisin jopa melkein hauskaa... :)

Kisu
11/19 | 

Jenkkeihin ei todellakaan pakata mitään mukaan - pysähtelette aina vaan ja varmasti löytyy todella edullisia ja ihania uusia löytöjä (mm. Ross ja kaikki outletit!). Ja motelleissa on yleensä aina pesuhuone, jota voi käyttää muutamalla dollarilla (pesukone+kuivausrumpu). Mitä vähemmän mukaan, sitä parempi.

tinat
13/19 | 

Itse juuri Jenkeissä automatkailleena voin suositella lämpimästi Super 8 -motelleja. Todella siistejä ja toimivia, hinnat noin 50-60 euroa /2hh. Olimme neljässä eri Super 8 -motellissa ja kaikista löytyi silitysraudat :) Ei tosin sillä, että olisin niitä käyttänyt - inhoan silittämistä :D

pulla
14/19 | 

Onneksi Jenkeissä pesulat ovat niin halpoja, että voit huoletta pesettää ja silityttää vaatteet matkan aikana niissä! :) Yleensä puhtaat ja silitetyt vaatteet saa takaisin viimeistään seuraavana päivänä.

Riituli
15/19 | 

Kellohameet saa silittämättä kuntoon kun laittaa kuivumaan jumppa pallon päälle! Ei tietenkään auta reissussa eikä mekot yläosaan mutta huolella asettelemalla hameet on pelastettu.

Myy
16/19 | 

Heei! Minä myös inhoan silittämistä NIIN paljon että en oikeastaan silitä. Kuljen arkisin vähän ryppyisissä vaatteissa. Viikonloppumenoihin täytyy joskus mekko tai paita silittää, silloin pyydän vienosti miestäni silittämään, ja hän silittää! Hänen mielestään silittäminen on ihan jees puuhaa(outo).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013