Ei ristus mikä homma noiden huutonettipakettien kääriminen on! Mutta nyt on kaikki pakattu huh. Toivottavasti ei mennyt kovin paljon Nöpöä mukaan paketteihin, katti kun tunki paketointirumbaan mukaan oikein tosissaan. Mikään huiskiminen saanut sitä pois rapisevien pakkausmateriaalien vierestä! Huikean kiva apulainen juu.

Koska melkein kaikki vaatteeni kaipaavat tällä hetkellä silitystä, enkä yksinkertaisesti halua ehdi alkaa silittämään, on vaatevarastosta etsittävä trikoisia ratkaisuja. Eli sellaisia, jotka eivät silitystä kaipaa.


e4

e4


e3

e3

Täälä mitään tuule, ihan hyvä kuva siitä tuli. Jeppisjepulis :D

Nyt olisi aika värjätä taas tämä ah niin ihana valkoinen juurikasvuni piiloon. Ainoa vaan, että edellisellä kerralla koin melko mielenkiintoisen reaktion tumman värin kanssa, kun päänahkani syttyi tuleen ja oli viikon kipeänä. Ei ole ikinä mikään hiusväri aiheuttanut mitään allergiaan viittaavaakaan, paitsi nyt. Suoraan sanottuna hieman pelottaa, josko taas käy samalla tavalla. Auta armias, jos olen kehittänyt jonkun yliherkkyyden hiusvärille ja joudun palaamaan blondiksi! Ei hyvä heilu. Sattuuko teillä olemaan vinkkejä / kokemuksia aiheesta??

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (53)

Hanski
3/53 | 

Hui, kamala. Tiedän tuon polttelevan tunteen hiuspohjassa.

Tosin, itse värjään tummasta vaaleeseen. Niin luulen sen polttelun johtuvan siitä värinpoistosta joka on kuitenkin aika väkevää tavaraa hiuspohjalle.

Välillä yritänkin pitää usean kuukaudenkin taukoa värjäysten välillä vaikka juurikasvu näyttäisi miten hirveeltä. :))

2000
4/53 | 

Itellä ei koskaan aikasemmin ollu tullu mitään allergiaa, kunnes sitten vähän ajan sisään lynttäsin kaupan liilan värin päähän ja auta armias. Sain päähän rakkuloita ja tuntumat oli sen mukaset. Enpä sitten värjäilly ainakaan 3 kuukauteen ja kävinkin sitten ihan parturissa. Eipä reakoinut enää :)

Duum
5/53 | 

Tutulle kävi noin. Oli pitkään värjännyt hiuksia mustaksi, sitten allergisoitui jollekin ainesosalle niin pahasti et ei voinu enää värjätä tummalla. Näki parhaaksi kasvattaa parin sentin juurikasvun ja leikata hiukset lyhyiksi ja omanvärisiksi. Hiusten kasvettua blondasi ne käsittääkseni onnistuneesti.

moeni
6/53 | 

Mulle ei oo ikinä käyny noitten kaupan kotivärien kanssa noin, mutta kerran kun olin oikeen kampaajalla niin kävi samalla tavalla. Kun väri oli hetken ollu päässä ni alko kuumottaa kunnolla ja lopulta ihan poltteli. Kampaajakin kysy jossain vaiheessa et kuumeneeko tää väri? Ja kyllä se väri oikeesti lämpeni! Seurauksena päänahka rupia täynnä:( sen jälkeen olen värjäillyt hiuksiani kotona ja hyvin on menny.

Minna
7/53 | 

Vau mikä asu! Jännä miten noinkin simppelit jutut toimii luoden ihan täydellisen kokonaisuuden. Punainen on kyllä niin siun väri!

mimmi
8/53 | 

Itse onnistuin käräyttämään päänahkani alkuvuodesta, ihan yllättäen. Koska en ollut valmis palaamaan maantieväriini, pidin vain tavallista pidemmän tauon ennen seuraavaa värjäyskertaa ja valitsin kevytvärin kestovärin sijaan. Värjäysoperaatio sujuikin sitten ihan ongelmitta. Tosin taidan kuitenkin jatkaa kestovärilinjalla, jotta vähän pidempään säilyisi sävy haalistumatta.

ella
9/53 | 

Älä ainakaan ota sitä kaikista mustinta väriä, ne saattaa sisältää jotain allergisoivaa ainetta.. Ja kevytväri on ainakin vähän hellävaraisempi vaihtoehto :)

Nykyään kampaamoissa on päänahalle ystävällisiä värejä, joista on karsittu kaikki ylimääräinen pois :) Kannattaa kysellä :>

Inthannon
10/53 | 

Itsellä meni maku hiusväreihin ja kun halusin punapään niin henna oli vastaus. :) Tosin sehän ei kaikille sovi (tulee porkkana) mut jos ekalla kerralla pitää päässään vain vähän aikaa niin se vaalenee suht nopeesti. On myös aikalailla hellempi hiuksille ja päänahalle, puhumattakaan hinnasta (mulla menee päähän useempi kaupan paketti normiainetta, hennaa yks paketti joka maksaa prismassa n. 3 euroa).

Kisu
11/53 | 

Hei! Kuolasin niitä sinun dr. martinseja tässä äsken ja aioin hankkia myös sellaset, kunnes laitoin ostoskoriin ja näin lopullisen hinnan =D Mistä hankit omasi ja paljonko niille tuli hintaa?? Mistä kannattais hankkia?

12/53 | 

Yksi syy itselle miksi haluan irti värjäyskierteestä. Vaikka eihän se väri jolla värjään (luonnon sellainen punertava henna..) nyt niin paha ole mutta kuitenkin. Oma väri on sellainen vaalea mutta punainen. Oranssihtava.

Ensi kuussa lähtee lyhyeksi tämä vähän leuan alle ylöttyvä tukka. :D

Helen
13/53 | 

No mulla on ihan samaa efektiä, tosin toistaiseksi vain kampaamovärjäysten kanssa. Eli värjäyksen jälkeen päänahkaa kuumottaa ikävästi kolmekin päivää. Olen joskus napannut jopa allergialääkkeenkin tuon kuumotuksen takia, mutta ei mitään vaikutusta. Tämän takia en juurikaan enää käy värjäyttämässä kampaajalla, vaan käytän kotona markettien kevytvärejä. PolyColor on ainakin sellainen että ei ole aiheuttanut allekirjoittaneelle moisia reaktioita, olen sitä nyt pari vuotta jo käyttänyt.

Heli
15/53 | 

Nyt varovasti niiden hiusvärien kanssa, voit saada pitkäaikaisia ongelmia jos allergisoidut hiusväreille. Kirvely ja kuumotus on selvä merkki siitä, ettei kaikki ole ok. Kampaajakaveri kertoi esim. että yhdellä asiakkaalla oli puhjennut atooppinen iho, kun hän oli värjännyt sitkeästi hiuksia kuumotuksesta ja kirvelystä huolimatta.

Kannattaa tutustua tähän sivustoon: https://www.kosmetiikka-allergia.fi/prime_15.aspx

Domestic Animal
16/53 | 

Tuli tämä fb:ssä näkemäni muovisen joulukuusen pakkausohje mieleen tuosta Nöpöstä:

Otetaan kuusen alkuperäinen pakkauslaatikko, asetetaan se lattialle, avataa laatikon kansi ja otetaan kissa pois laatikosta.. Puretaan kuusi osiin ja painellaan oksat takaisin runkoa vasten, irrotetaan metallinen kuuse jalka ja laitetaan se laatikkoon ja nostetaan samalla kissa pois laatikosta.. Asetellaan kuusen pisin osa laatikon pohjalle ja ongitaan kissa pois kuusen alta laatikosta, laitetaan kuusen loput osat mikä minnekkin ja otetaan kissa pois laatikosta.. laitetaan laatikon läpät kiinni ja teipataan koko komeus jesseteipillä kiinni.. otetaan sakset, aukaistaan teipit ja poistetaan kissa laatikosta.. suoritetaan teippaus uudestaan ja viedään laatikko kuusineen kellariin.. tunnin kuluttua käydään hakemassa kissa pois sieltä laatikosta.

Uteliaat kissat <3

LipLap
17/53 | 

Minulla on kuumotusongelmaa ilmennyt yleensä silloin, jos olen värjännyt pitkän aikaa samalla värillä. Minulle ongelman ratkaisuksi riitti se, että en värjää kuin 1-2 kertaa peräkkäin samalla (siis merkki ja malli) värillä. Eri valmistajilla kuitenkin pientä vaihtelua niiden ainesosien suhteen, niin ei pääse herkistymään yhtä helposti.

Marppa
18/53 | 

Mulla alkoi nelisen vuotta sitten pikkuhiljaa päänahka reagoida enemmän ja enemmän kymmenen vuoden säännölliseen tummaksi värjäämiseen. Oma väri on vaalea maantie. Olin värjännyt kaupan kesto- ja kevytväreillä ja peruskampaajan väreillä. Pari vuotta kärsin polttelusta ja parin-kolmen päivän kutituksesta värjäämisen jälkeen. Sitten alkoi pälvi-kaljuongelmat, hiuksia tippui laikuttain päästä :( pälvikaljuun ei syytä löytynyt, mutta halusin silti keventää päänahkaan tulevaa kaikenlaista kemikaali-kuormitusta kun ajattelin ettei se ainakaan hyvää hiusten voinnille ja kasvulle tee. Menin jyväskylässä ekokampaajalle ja löyson rakkauden, Herbatint-kestoväri!! <3 <3 <3 Toimii kuin marketin kestoväri, helppo sekoittaa ja levittää. Sisältää huomattavasti vähemmän kemikaaleja ja allegisoivia ainesosia kuin perusvärit, ei haise millekään, ei ole testattu eläinkokein. Yksi paketti riittää kahteen tyvivärjäykseen tai yhteen puolipitkien hiusten värjäykseen. Värjäystulos on intensiivinen, ja paljon pitempikestoinen kuin markettiväreissä. Lopputulos on luonnollisen kiiltävä, ei muovimaisen kiiltävä niinkuin marketin väreissä. Päänahan polttelu on loppunut täysin vaikka värjäilen juurikasvua usein. Pälvikaljuakaan ei ole enää ollut, tosin siihenhän voi vaikuttaa monet syyt. Suosittelen kokeilemaan! Herbatinttiä voi käyttää hyvin markettivärjättyihin hiuksiin, ja markettiväriä voi laittaa normaalisti herbatintillä värjättyihin hiuksiin. Siis toisin kuin esim hennavärejä joiden jälkeen ei markettiväriä saa käyttää.

Herbatinttiä saa ruohonjuuri-kaupoista, ekolosta ja ekolon nettikaupasta, tässä esim tummanruskea

http://www.ekolo.fi/herbatint_hiusvã¤ri___2n_tumma_ruskea_pr_8016744500029.html

värikartta on yhtä laaja kuin missä tahansa muissa väreissä.

liisa
19/53 | 

jep. älä enää värjää saman merkin värillä.piste. onko tuote jotenkin muuttunut/uudistunut? älä edes kampaajalla värjää saman merkin väreillä. been there, done that. ( esim. l'oreal-kotivärit uudistuivat jokunen vuosi sitten, sen jälkeen sain pahan allergisen reaktion ja kampaajalla oli käynyt asiakkaille samalla lailla) :)

I don't wanna be a blond
20/53 | 

Vuosia olen värjännyt hiuksia tummaksi ja nyt ehkä 1,5 -vuoden aikana on päänahka enemmän tai vähemmän reagoinnut väriin kutinalla, näppylöillä, kuumotuksella ja punaisuutena. Kotidiagnoosini oli se, että koska olen erittäin kuivaihoinen ja olen siirtynyt käyttämään Tigin tuotteita, jotka tuntuvat olevan aika kuivattavia muutenkin, reagoi herkkä päänahkani sen takia.

Kikkani onkin, että pesen hiuspohjan shampoolla väriä huuhtoessa aivan kevyesti (antamatta vaikuttaa), ettei päänahkaan jää värikerrostumaa kiinni. Hieron myös värin mukana tulevan hoitsikan aina kunnolla juurta myöten. Pidemmän pesuvälin pitäminenkin ennen värjäystä voisi "suojata" päänahkaa paremmin, etenkin jos ongelmat alkavat jo kun väri vaikuttaa päässä.

Voi olla, että sinuakin vaivannut näin kylmän ja kuivan talven jälkeen päänahan kuivuus ja herkkä päänahka reagoinut sen takia niin villisti. Toivottavasti ei allergiaa kuitenkaan ole.

22/53 | 

Minulla on jostain syystä tänä talvena ollu tosi paha ihottuma (hometta tässä talossa tai liikaa stressiä, mutta ei siis ole koskaan ennen ollut) ja tässä kun värjäilin päätäni, niin just ku oli saatu väri päähän niin alkoi poltella tuhona. Myös kyynärtaipeet alkoi hehkua jopa entistä punaisempina, joten pesin väriaineen heti pois. Toisella värjäyskerralla ihottuma oli jo parempana, mutta olin silti tosi varovainen. Polttelua ei kuitenkaan tullut enää, joten värjäys onnistui normaalisti! Kannattanee siis varovasti lähtee testaa, ainakin itellä toi tuntui olevan ohimenevää. Ja siis ihan samalla värillä oon tässä viime vuodet maalaillu...

Outi
23/53 | 

Mulla paloi päänahka aika tasan vuosi sitten. Se itseasiassa paloi kolme kertaa. Ensin paloi, seuraavalla kerralla ei mitään, sitten kahdella seuraavalla kerralla taas paloi. Todettiin, että parempi antaa päänahan toipua kunnolla, joten juuri saatiin viimeiset lappuraitatsydeemit laitettua ja tukka on oman värinen. Koskaan ennen ei mullekaan käynyt näin, mutta pelko värjäämistä kohtaan on nykyään aika kova. Saa nähdä, värjäänkö enää koskaan hiuksiani.

Tiina
24/53 | 

Voit olla allergisoitumassa myös hajusteille... Hajusteettomia kampaamoja on Treelläi useita. Kotivärjäykseen on valitettavasti vain sävytteitä, jotka eivät juurikasvua kunnollisesti värjää. Itselläni polttelu ja myöhemmin myös hengenahdistus/kurkun kuristus värjätessä loppuivat hajusteettomiin hiusväreihin siirtyessä. Harva on kuulemma allerginen itse väriaineelle... Toivottavasti kohdallasi kaikki korjaantuu kuitenkin hellävaraisempaan merkkiin siirtyessäsi ja voit jatkaa kotivärjäystä, onhan se sen verran kätevämpää!

Heitu
25/53 | 

Tuttu tunne tuo päänahan kipeys. Itsellä oli 10 vuotta mustat, pitkät hiukset. Nykyään hyvin lyhyet ja vaaleat.

Musta väripigmentti itsessään on todella allergisoivaa, joten jos sille on herkistynyt niin :/ Kannattanee olla yhteydessä kampaajaan jatkosta.

Heitu
26/53 | 

Oho, jäi äskeisestä kommentista muutama sana välistä :D Eli siis tarkoituksena oli sanoa, että jos sille mustalle väripigmentille on allergisoitunut tai herkistynyt, niin siinähän ei sitten oikein enää auta mitkään hellävaraiset värit.

Itse kuvittelin aina että se musta on mun juttu, mutta nyt nämä viimeiset pari kk platinablondina (joka on aika lähellä omaa väriäni) ovat oikeastaan tuntuneet aika ihanilta :) Omalla kohdallani värjäys mustalla ei tullut kyseeseen, en halunnut ajautua siihen pisteeseen missä tulisin allergiseksi kaikille mahdollisille väreille. Eli kannattaa kuunnella sitä päänahkaa, sillä ei se syyttä varoittele..Tosin paljon nyt kuullut kavereilta muutenkin että mustasta väristä tullut näppylää ja kirvelyä.

Kosmetiikkatuotteiden kemiaan hieman syvemmin tutustunut tuttavani kertoi, että mustat hiusvärit ovat myynnissä poikkeusluvalla, ja EU haluaisi vetää ne pois markkinoilta niiden myrkyllisyyden takia. Että tota noin :D

Terhi
27/53 | 

Se polttelun tunne tarkoittaa että olet herkistynyt sille väriaineelle.

Suositteln että etsit kampaamon, jossa käytetään ns. allergiavärejä. Itselläni ne eivät aiheuta mitään reaktiota vaikka normiväreistä tulee poltteleva ihottuma koko päänahkaan.

Tällaisia Hyvän ilman kampaamoita voi katsota osoitteesta www.hyvanilmankampaamo.fi muistaakseni :)

Itse käyn Freshairissa Nekalassa :)

Hanski
28/53 | 

Yks mahdollisuus on siirtyä kasvipohjaisiin väreihin. Santen mustaa väriä on ainakin kehuttu. Haju niis onkin sit ihan hirvee ja sotku melkoinen.

mmm
29/53 | 

Juu, niistä voi saada ihan sairaalakeikan ja kortisoni- ym. lääkityksen vaativan reaktion (iho ja ohimot turpoavat, iho menee rikki ja märkii jne.). Ovat aika myrkkyjä, ja oireilu on kehon tapa kertoa se. Luonnollisempi parempi!

Neely
30/53 | 

Kannattaa olla tosi varovainen. Kaverilleni kävi sama juttu, mustasta väristä myös kyse. Herkistyi tosi pahasti, eikä ole useampaan vuoteen voinut enää mustalla värjätä... Parempi se, kuin, että pää turpoaa ja hengitys lakkaa kulkemasta. Toivottavasti itselläsi ei olisi kyse siitä!

31/53 | 

Itse olen värjännyt melko pitkään hiuksiani tummilla väreillä, en aivan mustalla, mutta lähestulkoon kuitenkin. Koskaan ei vielä ole tullut mitään pahoja reaktioita aineista, mutta muistaakseni olen jostain lukenut tai kuullut näistä herkistymisistä. Eli vaikka olisit turvallisesti aina värjännyt ennen hiuksia, ei se takaa oireettomuutta joka kerta. Juurikin tämän takia kotivärjäyspaketeissa on se teksti että tee herkkyystesti ennen värjäystä vaikka olisit aiemmin värjännyt samalla värillä.

Ja tosiaan tummissa väreissä näitä herkistäviä aineita ilmeisesti on enemmän. Joskus varoiteltiin siitäkin, että ei kannata ottaa esim ulkomailla käydessä mustaa hennatatuointia koska se saattoi altistaa allergialle. Mikäli haluat jatkossa kotivärejä käyttää, niin kannattaa varmaan se herkkyystesti kaiken varalta tehdä. Säästypähän suurin osa ihosta koetukselta jos jotain reaktioita ilmenee.

Kissoista puheenollen, täällä on tänään ollut kaksi varsin onnellista karvajalkaa, sillä aviomiehen uusi pyörä saapui ihan järjettömän kokoisessa laatikossa... :)

ansku
32/53 | 

Joo sama kävi mullekin viime värjäyskerralla, tosin punaisen värin kanssa. Seurauksena palovamman tapainen jälki. Kannattaa kokeilla kevytvärejä, koska niissä on ihan yhtä hyvä kesto kuin kestoväreissäkin. Ellei parempikin.

Hoitsu
34/53 | 

Hui!

Olen ammatikseni tutkinut mm. kampaajia, jotka väriaineilla "läträävät" jatkuvasti. Moni saanut ammattitauti-ihottuman tai/ja -astman. Eli olepa varovainen tuon värjäämisen kanssa! Juuri Iho ja Allergia päivässä kuulin erään tapausselostuksen kampaajanaisesta, joka värjäsi omia hiuksiaan asiakkaiden lisäksi mustalla tai tumman ruskealla. No hän meinasi kuolla, oikeasti. Nainen sai kesken värjäyksen anfylaksia oireita, onneksi ne tunnisti, no ambulanssi kerettiin tilaamaan, ja henki säilyi kun saatiin adrenaliinit pistoksina ja tipat jne...Ei värjäile omiaan eikä muiden hiuksia enää tämä nainen. Surullista, mutta ikävä kyllä totta.

Eli suosittelen kokeilemaan ensin pienellä määrällä väriä seuraavlla kerralla, ja katso, että oma kulta esim. on lähellä, jos tulee oireita. Sitten vaan heti pesu pois ja lääkäriin. Ei kannata siis leikkiä asialla.

Toivon, että kuitenkin löydät sinulle niin sopivan ja ei-allergisoivan tumman värin vielä! Tsemppiä etsimiseen (ja P:S jätä se viime kertainen väri ihmeessä pois.)!

T. SH

35/53 | 

Mutta mieti kun meidän 50 kiloinen jötkäle tulee auttamaan paketoimisessa. Tuli viime jouluna vähän ryppyisiä paketteja...

Mutta tutulle kävi näin (allergisoitu) mustan värin kanssa, että oli leikattava siiliksi tukka. Itse olen kokenut parhaaksi värjätä välillä parturissa (kun värjään koko tukan) ja kotona juuren. Töistä siis kampaamosta ostan kotivärjäykseen tarkoitettua mustaa. On niin sanottuja "luomuvärejä" joiden ei pitäisi allergisoida ja vahingoittaa niin paljon hiusta. Itsellä on pysynyt tukka päässä ja hyvänä vaikka olen vaihdellut punaisen-vaalean-mustaan välillä. Ja asiakkaat jotka reagoivat normaalien värejen kanssa on näitä pystynyt käyttämään ongelmitta. Kokeilemallahan se selviää mikä sopii omaan päähän.

Marja
36/53 | 

Älä enää missään nimessä värjää markettiväreillä (kevytvärit eivät ole paljonkaan sen parempia kuin kestovärit)! Seuraukset voivat olla hankalat, niin kuin monet ovatkin jo todenneet... Mielestäni kenenkään ei kannattaisi värjäillä hiuksiaan normiväreillä, sillä ne sisältävät kauheita myrkkyjä ja vielä kaiken lisäksi nuo kemikaalit pääsevät imeytymään päänahan kautta verenkiertoon. Suosittelisinkin sinulle kasvivärejä. Esim. indigolla saa täysin mustat hiukset. Ite värjään puhtaalla hennalla ja minulla on ihanat punaruskeat hiukset (siirryin hennaan kun päänahkani ei oikein kestänyt normivärejä). Väri ei ole haalistunut yhtään ja hiukset kiiltävät. Ei rasita päänahkaa, joten voisin periaatteessa värjätä tyvikasvua vaikka joka viikko, mutta arvaa jaksanko. ;D Kasviväreillä värjätessä pitää muistaa, että tulos riippuu aina omasta väristä. Esim. sinun vaaleista hiuksistasi voitaisiin saada upean liekinpunaiset hennalla (tai sitten oranssit)! Omat hiukseni ovat sitä maantietä, joten tulos ei ole ihan niin räiskyvä, mutta selvästi punainen kumminkin. Kasviväreissä on paljon erilaisia värivaihtoehtoja ( vaalentaminen ei kuitenkaan tietenkään onnistu) ja esim. Santen ja urtekramin värit ovat hyviä.

Jos jotakuta sattuu kiinnostamaan, niin tuossa olisi linkki Henna Finland sivustolle, josta löytyy kaikki tarvittava tieto kasvivärjäykseen. Onhan se vähän sotkemista, mutta on sen arvoista! :D

http://sites.google.com/site/hennafinland/hiusten-hennaus

Jen
37/53 | 

http://kemikaalicocktail.blogspot.com/2009/03/ole-tarkkana-hiusvarisi-ka... Käsittääkseni luet Noora Shingleriä entuudestaan, mutta tutustupas Nooran juttuun hiusväreistä.

Itse kun en käytä markettikosmetiikkaa enää missään muodossa, ei ongelmia ole ihon kanssa enää nimeksikään. AInoa ongelma on säärien kuivuminen pahimmilla pakkasilla.

Väitän, että kaikki mitä ihminen tarvitsee, löytyy aivan varmasti luonnosta. Ja vaikkei löytyisikään, ei ihmisen elimistö ole suunniteltu sietämään synteettisiä kemikaaleja.

Kokeile Santea tai marssi lähimpään - tai jopa kauemmaksikin - ekokampaamoon. Siellä osaavat auttaa ja vannon, että kokemus on mittavampi, kuin luuletkaan.

38/53 | 

Juu mää lopetin hiusten värjäämisen kokonaan kun kyllästyin siihen joka kuukautiseen päänahan kirvelyyn... Mikä hauskinta, monet luulevat Luojan luomaa hiusväriäni värjätyksi =D

39/53 | 

No oh hoh. Itselläni ei ole muuta kuin hiuspohjan kirvelyä ollut värjäyksen yhteydessä, mutta pesun jälkeen ei mitään ongelmia.

Toivottavasti et joudu tekemään mitään radikaalia hiuksillesi! Niin kauniit ovat!

Pam
40/53 | 

Itse siirryin Elumen-nimiseen väriin, kun tavalliset kauppojen ja kampaamoiden värit aiheuttivat päänahkaan kutisevia kohoumia sekä pahoinvointia. Elumenin sivuilta löytyy lista kampaamoista, joissa sitä käytetään. Värit eivät sisällä myrkkyjä ja sopivat allergikoille. Itsellekään ei tullut enää Elumeniin siirtymisen jälkeen minkäänlaista reaktiota, joten suosittelen lämpimästi! Hiuksetkin tuntuvat todella hyväkuntoisilta värjäyksen jälkeen.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
42/53 | 

siis apua noita teidän kommentteja, en ole edes tajunnut että hiusväri voi olla noin allergisoivaa :/ Itse olen atoopikko joten mukavan herkkis iho löytyy jo valmiiksi... ja minun kohdallani se oli Liven tummanruskea väri joka tuon kutinan aiheutti, en ole koskaan aiemmin käyttänyt liveä mutta nyt oli pakko koska kaupassa ei muuta tummanruskeaa ollut. Tiedän ainakin mistä pitää näpit irti jatkossa, mutta kieltämättä vähän kauhuttaa laittaa mitään väriä tähän päähän :o

Onko kenelläkään kokemusta noista hennoista että toimiiko vaalean tukan tummanruskeaksi värjääminen, minulla siis ei ole mustaa väriä päässä enkä sitä edes halua. Hennasta minulla on teini-iästä kunnon kauhukokemus kun tukka muuttui pissinväriseksi :DD ja tämä siis siitä punaisesta hennasta.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Sekoittamalla hennaa ja indigoa pitäisi tämänkin onnistua. Ehkä paras koittaa ekokampaamossa. Oma päänahka rakastaa hennaa: jos juurikasvua on yli sentti, mun pää alkaa kutista, ja kutina lakkaa, kun vedän väriä päähän. Mutta täysin allergisoimatonta hiusväriä ei ole, ei kampaamoissa eikä edes kasviväreissä. Mut mulle kävi henna: saan jatkuvasti kehuja upeasta väristä, ja se väri elää ihanasti, saattaa jopa parantua vielä pari kolme viikkoa värjäyksen jälkeen.

Lotta
43/53 | 

Hei kerrotko mistä tuo hame on ostettu? Onko se H&M tai Gina Tricot? Upean näköinen!

45/53 | 

Hui. Olis kamalaa jos mulle tulisi jonkinlainen hiusväriallergia. :o Mitä väriä/merkkiä käytit? Huhuii

46/53 | 

Eikun anteeks, olit vastannutkin jo. :) Mä oon käyttänyt samaa Live coloria, eikä mulle tullut mitään onneksi

Marika
47/53 | 

Mulla kärähti pää vaalennuksesta niin pahasti, etten enää voi kuvitellakaan panevani kemikaalivärejä tähän päänahkaan. Ekokampaamossa Pyynikilllä tuli kuitenkin mainiota jälkeä - ilman mitään kutinoita tai poltteluja.

K.L.
48/53 | 

Lotalle tiedoksi että näin viime tai toissa viikolla (Tampereen) H&M:llä juuri tuon näköisiä hameita, hintaa oli muistaakseni 5e.:)

Mutta hui kauhea näitä juttuja, alan vakavasti harkita värjäyksen lopettamista...

Alice
49/53 | 

Ah ihanalta näyttää tuommoiset pitkät tuulenpöyhimät hiukset.....

Siihen värjäysongelmaan on ratkaisu! Monet on täällä suositellut hennaa ja samaa mäkin suosittelen. Punasta et saa jos sekotat 2/3 indigoa ja 1/3 hennaa. Lisää vielä amla-jauhetta hennan sekaan niin tulee kylmäsävyisempi väri. Värjäysprosessi on sotkuinen jos yksin säätää joten kaveria kannattaa pyytää apuun.

http://www.mehandi.com/shop/brunette/brunette.pdf

Tuo linkki antaa seikkaperäisemmät ohjeet. Suosittelen lämpimästi :---)))

50/53 | 

Aaaargh, rai-dat!!!! Halkean kateellisuudesta, kun oon itse koittanut metsästää raitahametta enkä löydä sitten mistään. Missä sulla on tärpännyt vai ootko tehnyt tuon rakkauden itse?

Shmii
52/53 | 

Jos haluat pysytellä tummanruskeassa/mustassa hiusvärissä, se onnistuu myös kasviväreillä: hennaa ja indigoa yhdistäen saa jopa ihan mustan. Ei hapetetta eikä kemiallisia väriaineita ja allergia hyvin harvinainen. Pitäisi olla muutenkin paljon turvallisempi kuin kemiallisety värit.

Ainoa, että kasvivärjäyksestä ei sitten pysty palaamaan vaaleampaan sävyyn mitenkään, ellei kasvata alusta asti. Mutta toisaalta värjätä voi päälle ja pitää tummana niin usein ja kauan kuin haluaa, värjääminen vain parantaa hiusten kuntoa.

Kemiallinen vaalennus on myös vaihtoehto jos allergiat vaivaata - riippuu mistä reaktio johtui. Raidoilla aineita ei mene päänahkaan asti (paitsi ehkä huuhdellessa), mutta vaikka kaikissa vaalennusaineessa ei välttämättä väriaineita olekaan, niin joistakin niitä löytyy - etenkin siniseen vivahtavissa vaalennusaineissa. Sama koskee vaaleita hiusvärejä, samoja kemiallisia hiusväriaineita niissä on kuin tummemmissakin. :/

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012