En ole pitänyt sinisestä sitten lapsuudenkodista pois muuton. Taustalla se, että ala-asteikäisenä sain valita huoneeseeni tapetit ja niillä sinisillä mentiin sitten "pari" vuotta eteenpäin. Sinisen yliannostus oli ainakin taattu. Alan vasta nyt selviämään näistä esihistoriallisista traumoistani, ja sininen on alkanut tuntua yllättävän raikkaalta. Vähän hameenhelmaa siellä, tummansinistä jakkua täällä. Salakavala pirulainen.

Tämä mekkoseni on tuotu vuosia sitten ulkomaanreissulta mukana, rakastan tuota helman pituutta, korkkareiden kanssa se korostaa sääriä tosi kivasti. Korkkareiden, jotka eivät näy kuvassa eh...Sain juuri älynväläyksen jenkkireissun pakkaamisesta, otan mukaan tuollaisia rypistymättömiä sifonkihuituloita ja säästyn silittämiseltä kokonaan! Ha! Olen nero!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (14)

Mira
1/14 | 

Sukan liukueste tarkoittaa kaikkien hakujen perusteella ainakin jarrusukkaa. Mikäköhän sen tyynyn oikea nimi mahtaa olla?

bubbs

Nopea googlailu tuottaa esimerkiksi nimityksiä luistonsuoja, sukansuoja, sukkasuoja. Ilmeisesti sanakirjanimitystä tälle oheistarvikkeelle ei ole. Vaikkapa tuosta, www.leeloo.fi/taccoslip-sukansuoja113213668346
Ebaystä näitä irtoaa valtaisissa määrin ja superhalvalla, mutta vähän joutuu käyttämään luovuutta hakusanoissa sielläkin.

Kokeilkaa myös ja ehkä ennemmin sellaista päkiän alle tulevaan geelityynyä. Se vie paremmin ylimääräistä tilaa kengästä pois ja estää jalkaa luistamasta kengän kärkeen, jolloin se kantapääkin pysyy paikoillaan. Tyynyjä löytyy ohuempia ja paksumpia niin mahtuu varmasti, ohuetkin auttavat paljon! Jos geelityyny en riitä, kokeile sukansäästäjää (eli sitä kannan taakse liimattavaa) lisäksi. Paras on nahkainen Taccoslip. Silikoniset sukansäästäjät eivät tahdo pysyä paikallaan, nahkainen kunnolla liimattava Taccoslip ei lähde ihan hevillä irti.

Jeh
2/14 | 

Päädyin juuri pari päivää sitten samaan ratkaisuun oman reissun paakkaamispulmissa. Sifonkihuitulat kunniaan! Jos vaate näyttää vähän nuutuneelta, niin sitten vaan suihkuhuoneeseen henkarilla mukaan suihkun ajaksi ja tadaa kosteus suoristaa pahimmat rypyt. I love it!

hansu
3/14 | 

Olen myös inhonnut sinistä aina vaikkei huoneeni ole ollut sininen. Nyt harkitsen mökin maalaamista siniseksi :D Selitän sen niin että kun vanhenee niin maku muuttuu sisustuksessakin.

4/14 | 

Mulla oli kamalasti sinisiä vaatteita lapsena ja edelleenkin kammoan tuota väriä! Joitain vaatteita olen sinisenä ostanut mutta hyvin nopeasti huomaan, että ne päätyvät ensimmäisten joukossa kirpparille. :D

bubbs
5/14 | 

Taitaa olla kuitenkin sama asia, myydään usein nimellä sukan liukueste. Estää siis kantapään nousemista väljästä kengästä, toki myös täyttää kenkää hivenen. Toimii myös ilman sukkaa. Löytyy sekä silikonisia, puolen sentin vahvuisia läpysköitä, että kankaisia, joissa on täytetyyny sisällä. Silikonisiahan voi liimata vaikka kahdet päällekkäin, jos täytetarve on iso.

6/14 | 

Toivun pikkuhiljaa samasta traumasta. Sen lisäksi, että seinäni olivat siniset, oli sininen hottia myös tuoleissa, lakanoissa, pyyhkeissä, astioissa...Olen oppinut elämään asian kanssa :D Astiat alkavat näyttämään jo ihan kivoilta, mutta sinisiä seiniä ei tähän talouteen enää ikinä tule.

7/14 | 

Minä rakastan tuota väriä! Itselläni ei ole traumoja kyseisestä väristä, sillä melko uusi tuttavuus. Rakkauteni väriin alkoi ihanasta silkkitopista, joka onkin melkein lempivaatteeni. Mitä jos jonkinlaisen mekonkin tuollaisesta syvänsinisestä tekisin..

Mira
9/14 | 

Moi!
Tahtoisin ekaksi kiittää sua blogista, aivan ihana! :)
Sitten, mulla olis ongelma, johon näin joskus ratkaisun täällä. Mulla on liian isot korkkarit, joihin pitäs saada kantapäähän se... juttu, jolla sais kengät pysymään jaloissa. Oliko liian sekava selitys? :) Mistä mä saisin niitä tarrajuttuja? :) Kiitos jo etukäteen.

bubbs

Sukan liukueste? :) Anttilat, Sokokset, Prismat, varmaan useimmat kenkäkaupat..

Jos jollakin on suosituksia, mikä tällaisista on paras merkki, kertokaa! Viimeisimmät ostamani ovat niin löröä silikonia, että ovat joka kerta rullalla ja liimautuvat sukkiin.

Mira

Ei liukueste, vaan semmonen tyyny tohon akillesjänteen alle, joka saa n. puoli kokoa liian ison kengän pysymään jalassa..

10/14 | 

Sifonkihuitulat on muuten aika nerokas ratkaisu paitsi silittämättömyytensä, myös keveytensä ansiosta! Niitä mahtuu pieneen tilaan paljon eivätkä paina pal mittää. :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011