Tänään on kesälomani ensimmäinen päivä, ja olen onnesta soikeana. Oli aika rankka kesä tuurata useampaa kesälomalaista, mutta selvisin hengissä ja nyt voi alkaa elämäni ensimmäinen elokuinen kesäloma.

Olen oikeastaan aika fiiliksissä, sillä syksy jos mikä on lempivuodenaikani. Ilmassa on jo pieni syksyinen taustavire, osa lehdistä on alkanut punertua ja valtava omenasato kypsyy. Nostin tänä aamuna aika ison määrän sipuleita, varret olivat tuuleentuneet siihen malliin että valmista oli. Niiden kasvupaikka on meidän pihalla suojainen ja lämmin, joten sato kypsyy aina etuajassa. 

Valokuvien jälkeen vein sipulit vielä kuivumaan kasvimaalle, saavat olla siellä päivän tai pari, riippuu onko sadetta luvassa. Sipulien viljely on niin idioottihelppoa, että ei juuri tarvitse harkita alkaako vaiko ei. Tökkää vaan istukkaat maahan, pitää huolen että alussa niillä riittää vettä jos on kovin kuivaa ja sitten ne melkein voikin unohtaa sadonkorjuuseen asti. 

Tänään herkutellaan myös oman maan perunoilla ja kuppikastikkeella, eli sulaa voita kuppiin ja dippaamaan. Saku rakastaa tuota kuppikastiketta, kun taas minä haluan jääkylmää voita nokareen kuuman perunan kylkeen ja sitten ääntä kohti. Makuasioita :)

Kommentit (5)

Katriina - Valkoinen Koti -blogi
1/5 | 

Meillä rakastetaan voikastiketta, eli tuoretta sipulia ja varsia pieneksi, päälle iso köntti voita, suolaa ja kaiken kukkuraksi kiehuvaa vettä. Sipulit pehmenevät juuri sopivasti ja maku on super. Tätä sitten uudenperunan kaveriksi.

Fiipi
2/5 | 

Kuppikastike on meän hommia täällä Lapissa. Hämeenlinnan mummo ei ymmärrä yhtään kun kuppiin pannaan voita ja sipulia. Sieppimummon (Sieppijärvi) lempiruoka oli uuet potut ja kuppikastike. Potut tietenki puikkoja.
Täälläkin loman vietto alkaa viikon päästä, kyllä sitä on ootettu, uuden työpaikan eka kesäloma!

Hanneli
3/5 | 

Meillä taas on perinteenä tehdä sipulikastiketta uusien perunoiden kanssa. Eli ensin kattilassa lämmitetään pienen vesitilkan kanssa kevätsipuleita ja sitten kunnon annos oikeaa voita. Nam!

Vierailija
5/5 | 

Anteeksi aiheesta poikkeava kommentti, mutta mitenkäs noi Black Milkin leggingsit? Oon itse kokoa S-M Mikä on koko kun tilaa sieltä? Ja kannattaako tilata ihan BM:n virallisilta sivuilta?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011