Aloittelin Kolarin junamatkalla (12h matka-aika) kirjoneuletta, josta muodostui talviloman aikana pyöröhuivi. Ohjeen otin Erika Åbergin Neulehuiveja ja muuta pientä lämmintä -kirjasta. Sievä ja eleetön ruususeppelekuvio on peräisin vähintään 1800-luvulta ja sitä on tavattu neuloa esimerkiksi Färsaarilla. Perinnekuvio siispä. Valitsin langaksi vaaleanpunaisen Novitan 7-veljestä -sarjasta ja luonnonvalkoinen lanka puolestaan on kotimaista suomenlampaan villaa. 

Vaikka urani kirjoneuleen parissa alkoi hieman kivikkoisesti, tämän tekeminen oli jo melkein yhtä juhlaa. Kuvio ei vaadi lankojen sitomista tai muuta ylimääräistä puleeraamista vaan molemmat langat toistuvat kuviossa tiheästi. Aivan unelma tehdä! Lisää tällaisia kirjoneulemalleja, kiitos. 

Olen alkanut löytää käsialani (löysä!), ja istuttaa sen perusteella käsiini siihen sopivat puikot eli käytännössä aina pienemmät kuin ohjeissa on mainittu. Kirjoneulekin tulee siististi ja jopa helposti. Mahtavan nopeasti tämä näppituntuma näköjään kehittyy, kun treenaa ahkerasti. 

Pyöröhuivi toimii erittäin pätevästi tuulensuojana, sillä kirjoneuleen vuoksi se on paksu ja sopivan jämäkkä. Näin ollen huivi pysyy ylhäällä ja suojaa kaulaa sekä haluttaessa myös kasvoja. Silti pyöröhuivi on yleisolemukseltaa siro. Olen melkein innokas aloittamaan samalla ohjeella toisenkin version, jossa on tummempi pohjaväri. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010