Nöpö ei ole kissa joka tulisi syliin sen vuoksi että se on omistajasta kivaa, se tulee syliin jos tarjolla on esim viiliä, tai sillä kutiaa niska/leuka, mitä se ei itse voi rapsuttaa. Nöpö tekee mitä Nöpö haluaa, ja sillä selvä. Nyt kuitenkin olen katsellut sen menoa suu auki pari päivää, kun kissanrontti on kaivanut empatiakykynsä jostain syvyyksistä, ja se tunkee lähelleni rasittavuuteen asti. Ensimmäisen yön kissa nuhjasi kyljessäni, tyynylläni, päälläni, vaikka heitin sen sata kertaa sängystä pois ja vaihdoin jopa puolta Sakun kanssa että saisin nukkumisrauhan. Ei auttanut, se odotti että nukahdin ja hiippaili sitten takaisin asemiin, eli tunkemaan häntänsä suuhuni. Se on mulkoillut siteitäni sen näköisenä, kuin ne olisivat viholliset, ja tassuttaa samalla paitaani raivoisan kehräyksen kera. Ja lopulta tänään kun poistin siteet (ja meinasin pyörtyä nähdessäni alienpolveni), katti oli niin liekeissä että luulin sen saavan vähintään sydärin siitä kehräyksen määrästä.

Varoitus herkille, alienpolvet kuvassa. On tottavie aika sievästi turvonneet koivet, ja molemmissa polvissa kolme leikkaushaavaa, joista tähystystä tehtiin. Mutta ilman tätä inhaa turvotusta nuo olisivat melko siistit kuitenkin, ihanaa että tähystysleikkaukset on keksitty!


Siinä se sisar hento karvainen tutkailee sopivan välimatkan päästä, ja tunkee teräviä kynsiään mahaani. Nöpöhän ei juuri koskaan tassuta, mutta nyt se on leiponut minua jo monta päivää :D ihan sama kuinka paljon sitä yrittää hätistää pois, se palaa bumerangina takaisin.

Tämä kaikki polvien aiheuttama hässäkkä olisi ihan siedettävää muuten, mutta herranjestas mikä hedari päällä koko ajan, edes panacod ei auta. En pysty lukemaan kirjojakaan, kun kirjaimet hyppivät ihan mihin sattuu, en voi katsoa valoa kohti ja tekee mieli oksentaa. Onko migreeni tällaista?

Kommentit (31)

1/31 | 

Tämä menee hiukan sivuraiteille, mutta pakko kommentoida tuohon migreeniin. Migreenejä on hurjan erilaisia. Itselläni on selkeät (aurattomat) oireet, jotka luokittelisin ilman lääkitystä keskivaikeksi: en pysty siis menemään koululle tai töihin, mutta ei tarvitse lähteä ensiapuun. Siitä huolimatta 800 + 400 mg burana oireiden alussa riittää siihen, että olen taas toimintakunnossa. Sen jälkeen lepään ja otan muutaman tunnin kuluttua 400 mg Buranan ==> migreeni poissa. Olen joskus joutunut kokeilemaan ilman mitään lääkettä ja pelkkä lepo ei kuitenkaan riitä vaan migreeni venyy toiselle vuorokaudelle.

Leikkauksen jälkeen migreeni saattaisi hyvinkin puskea päälle jännityksen laukeamisesta, mutta yleensä leikkauksesta johtuen on niin vahvat kipulääkkeet, että se ei pääse iskemään :)

Nina
2/31 | 

Mulla on sellaisia kohtauslääkkeitä jotka lopettaa kivun jo 15 minuutissa. Aurat jäävät, mutta siinä vaiheessa aivan sama… :D

riikss
4/31 | 

Joo päänsärky johtuu selkäydin puudutuksesta. Selkäydin tihkuu nestettä, sinne on jääny reikä. Makuuasentoa vaan. Kahvi, cola ja kofeiinitabletit. Niitä määrättiin mulle aina tuossa tilanteessa :) tsemppiä paranemisee!

Terhi
5/31 | 

Kissoilla on joku ihmeellinen hoivavietti palvelijoitaan kohtaan. Meillä oli mun leikkauksen jälkeen neljällä rontilla selvästi hoitovuorot. Jokainen vuorotellen nökötti vieressä kuin tatti, pitäen samalla sellaista sopivan unettavaa hurinaa. Ja vuorokauden jälkeen vaihto ja seuraava katti kehiin. Tytöt tassuttivat mahannahan melkein verille, pojat tyytyivät olemaan vaan kainalossa tai nojatuolin selkänojalla.
Tiesin toipumisen alkaneen kunnolla, kun kissat eivät enää välittäneet hevon*****, miten voin vaan alkoivat vaatimaan sapuskansa ajallaan ja jättivät huomiotta :D

6/31 | 

No niin! Mitäs mää sanoin? Kissat yrittää parantaa isäntäänsä ja emäntäänsä aina kun se aistii, että kaikki ei oo ihan kunnossa. Fakta.

Kirsi
7/31 | 

Päänsärky saattaa johtua siitä selkäydinpuudutuksesta, varsinkin jos se pahenee ylös noustessa. Ainakin isälläni oli aikanaan näin... Kannattaa varmaan kysäistä lekurilta jos ei ala tokenemaan.

Tinski

Kyllä vain. Itse polvileikkauksen jokin aika sitten koettuani koin saman järkyttävän hedarin joka kesti pari päivää. Lääkäri sanoi että kun mennään neljättä, viidettä päivää alkavat ehkä tehdä jotain.
Take it easy siis! :) Kuuluu asiaan: Tooooodella hirvittävää mutta toistaiseksi vaaratonta.

minä vain
8/31 | 

Moiset oireet oli itsellä tuon samaisen puudutuksen jälkeen... Tsemppiä toipumiseen <3

juustonaksu
9/31 | 

Jos ei hedari helpota, kannattaa tosiaan kysellä lääkäriltä; itselläni jäi selkäydinpunktion jälkeen selkäydinnestettä tihkumaan pistokohdasta sen verran, että se aiheutti kammottavan päänsäryn. Jouduttiin tekemään pieni paikkausoperaatio (omaa verta pieni hyydytetty pallero vuotavaan kohtaan) ja päänsärky katosi sen siliän tien!

P.S. Anteeksi ällöttävä teksti. Tsemppiä paranemiseen, polvet näyttää jo tosi hyvältä!

11/31 | 

Joo, migreeniltähän se kuulostaa. Särkylääkkeet ei siihen yleensä auta. Se on järkyttävän kamalaa, mutta menee kyllä ennen pitkää ohi, vaikkei kohtauksen aikana siltä tunnu.

Lekuri
12/31 | 

Niin kuin ylempänä jo sanottiinkin, voi spinaalipuudutuksen jälkeen tulla päänsärkyä, pahoinvointia, huimausta, pystyasento pahentaa, ilmaantuvuus siinä 10% paikkeilla. Johtuu siitä, kun aivoselkäydinnestettä pääsee hieman tihkumaan pistoskohdasta. Vuodelepo yleensä riittää hoidoksi, kipulääkkeistä on vaan pientä apua. Jos päänsärky jatkuu yli 3vrk tai on kovin voimakasta, kannattaa ottaa yhteys sairaalaan, välillä joudutaan laittamaan pistospaikan päälle veripaikka, jolla päänsärky saadaan yleensä kuriin.

Niin ja plica on nivelkalvopoimu, useimmilla meistä sellainen polvessa on, on arveltu että rasituksen tai trauman seurauksena tuo poimu voi arpeutua ja sitä kautta aiheuttaa oireita, mutta selkeää näyttöä aiheesta ei ole. Napsastaan usein varmuuden vuoksi pois kun jos se ehkä kenties saattoi aiheuttaa/hankaloittaa oireita polvessa.

Tsemppiä paranemiseen, söpö hoituri sulla siellä! :)

13/31 | 

Päänsärky ja pahoinvointi voi myös olla Panacodin sivuvaikutusta. Itse en pysty syömään Panacodia ollenkaan, kun siitä tulee maailmanlopun pahoinvointi, pyörrytys ja oksetus.

ano
14/31 | 

Kissojen hoivavietti on suloista! :) Olen myös lukenut jostain, että kissat vahvistavat omia luitaan kehräämällä (vau!). Olenkin miettinyt, että auttaako se purina myös ihmisiä, jos kissa makaa ihan vieressä tai päällä? Tai jos kissat tietävät, että purina tekee niille hyvää, niin tunkevatko ne sen takia ihmiseen kiinni, kun aistivat, että ihmisellä ei ole kaikki hyvin ja luulevat siten auttavan ihmistä?
Jos tuo kehräysväite pitää yhtään paikkaansa, niin meidän kisulla on ainakin maailman vahvimmat luut! Ja ehkä mullakin, ainakin kylkiluut, kun se tunkee aina viereen nukkumaan :p
Tsemppiä sulle tosi paljon toipumiseen, ja nauti nyt nöpön läheisyydestä, kun sitä on tarjolla!

Maija

Mielenkiintoinen teoria kissan kehräyksestä, en ole kuullutkaan ennen. Pikku Nöpö haluaa palv.. emännän terveeksi ja antaa voimistavaa hoitoa, awww! Taas kerran pitää todeta että kissat (ja yleensäkin kaikki eläimet) on ihan äärettömän ihania ja fiksuja jos heille elinolosuhteiden puolesta siihen mahdollisuus annetaan. Paranemista Niina!

15/31 | 

Joo, sulla on migreeniä. Tuttu toi tunne, ja mulla tota migreeniä ei taltuta kun ihan siihen suunnitellut kohtauslääkkeet. Jos tuo jatkuu tai noita migreenikohtauksia tulee useammin, pyydä lääkäriltä kohtauslääkitys. Tehoaa kun mikä, parissa tunnissa kivut poissa, mutta itselleni jää ainakin tuo näkökentän pomppiminen ellei nuku.

Virpi
16/31 | 

Migreeni. Tuo helvetillisin "tauti" josta kärsin tietyin (onneksi nykyään harvoin) väliajoin. Alkaa minulla näkökentän sumenemisella, jatkuu juiminana joka muuttuu saatanalliseksi kivuksi, johon ei auta kuin oksentelu, pimeys, hiljaisuus ja uni.
Asiasta toiseen, toivottavasti olosi paranee pian. Veljenikin polvet on urheilun vuoksi tähystetty ja vain hyvää kerrottavaa on tuloksista! :) tsemppiä lepäilyyn (onko tuskaa olla paikoillaan? :D )

mimmama
17/31 | 

Kärsit todennäköisesti postspinaalista päänsärystä eli neulan tekemä reikä tihkuttaa selkäydinnestettä, ja koska sama neste kiertää päässä, tunnet päänsärkyä. Kahvinjuontia suositellaan spinaalipuudutuksen/punktion jälkeen, se vähentää päänsärkyä. Jos päänsärky ei kuitenkaan mene muutamissa (esim 4) päivässä ohi, hakeudu lääkäriin jossa sinulle tehdään ns. veripaikka.

Terv. Lääkisopiskelija

18/31 | 

mulle ainakin panacodit aiheuttaa just noita sun kuvailemia oireita niin pahasti, että kun mulla leikattiin kurkku niin ennemmin kärsin siitä itse kivusta kuin oksetuksesta ja päänsärystä. meni pää ihan sekaisin ja halus vaan maata pimeessä kellarissa hiljaisuudessa :D että kannattaa kysyä jotain muuta lääkettä kun ne ei kaikille käy :)

Anna-Mari
19/31 | 

Moikka! Olen Tiinan ja Lauran kanssa samoilla linjoilla, että oireet voivat johtua myös Panacodista. N. 2% suomalaisista kuuluu ns. nopeisiin metaboloijiin, joille kyseinen lääke ei sovi (koskee tietysti myös Panacodin tapaisia muita kipulääkkeitä). Kokeile nopsaan jotain toista kipulääkettä - ettet vain joudu turhaan kärsimään ylipahoista sivuoireista. Lääkärin reseptin tietenkin tarvitset korvaavaan kipulääkkeeseen. Pikaista toipumista ja Nöpölle erikoisterkut hyvästä huolenpidosta! :)

Taisitpa juuri selittää erään erittäin nolon laattaamisepisodin erään kauppakeskuksen parkkipaikalla muutama vuosi sitten... En voinut sille yhtään mitään, luulin että pyörryn tai kuolen hetkenä minä hyvänsä. 30 minuuttia aiemmin olin ottanut Panacodin. Epäilinkin jotain yhteyttä enkä ottanut enää koskaan toista.

karoliinanen
20/31 | 

olin muutama vuosi sitten selittämättömästi jatkuvasti kuumeinen ja pahoinvoiva, en pystynyt liikkumaan kuin kotona, muutaman metrin kerrallaan. koko tuon ajan kissamme seurasi ja tarkkaili minua, jopa suihkuun. syyksi löytyi lopulta sisäkorvan tulehdus, mutta en koskaan unohda kuinka kissamme käytös muuttui kun se huomasi että kaikki ei ollut kunnossa.

Pauliina
21/31 | 

Selvästi Nöpsykkä huomaa ettei kaikki ole kunnossa ja emännän käytös on outoa. Lisäksi varmaan haistaa veren leikkaushaavoista, ja siksi suhtautuu epäluuloisesti noihin siteisiin. Paranemisia, ja jos tosiaan useamman päivän päänsärky kestää (tai pahoinvointi pahenee, huimausta tms) niin apua vaivaan hakemaan, puudutuksen syytä todennäköisesti, kuten tuolla aiemmin arveltiinkin.

anonymous
22/31 | 

migreeni on juurikin sellaista, ja pahimmillaanhan sitä sitten laatta lentää ja oksennusrefleksi on vain päällä vaikka olisi jo laatannut kaiken mahdollisen, ja onpa sitä päivystykseenkin joutunut menemään sen takia kun se kipu on niin paha että meinaa taju lähteä. ja migreeni menee mulla itsellä useimmiten päälle toisten hajuvesistä, joista pahimpana viva la juicy. tämä ihan vain vinkkinä, että hajuvesien käyttäjät oppisivat ymmärtämään että migreeni on todella elämää rajoittava sairaus, ja että hajuvesien käyttö on kuitenkin loppujen lopuksi silkkaa turhamaisuutta jolla voi pilata kanssaeläjältä jopa usean päivän. (sillä vain kun muistelen sunkin hehkuttaneen tuota kammotuslientä - mun ei tarvitse kuin kävellä sitä kantavan (olen usein kysynyt, ja tunnistan sen kyllä) ohi, ja saan kuvaamasi oireet....)

mutta pikaista paranemista, toivottavasti jalat paranee nopeasti ja olo kohenee muutenkin :)

Taotao
24/31 | 

Mulla tuli epiduraalista päänsärky, joka oli aivan kammottava! Ei pystyny olee pystyssä ollenkaan. Pahinta oli kuitenkin se, kun ei tiennyt mistä se johtuu ja kauanko se kestää.. No, se johtui epiduraalista ja kesti tasan viikon ja loppui kuin seinään. Heräsin aamulla ja se vaan oli poissa. Mulle laitettiin se veripaikkakin joskus 3pv:n kohdalla, mutta se ei auttanut. Kofeiini kuulema saattaa auttaa siihen, niin ainakin sairaalassa sanottiin. Tsemppiä!

Helen
25/31 | 

Kyllä tuolle mun miehelleni sanottiin TAYSista kotiinlähtiessä selkäydinpuudutuksella tehdyn leikkauksen jälkeen, että jos tulee kamala päänsärky, niin heti takaisin vaan, tsekkaavat tarvitaanko sitä veripaikkaa. Miehellä oli tuolloin pieni päänsärky, joka tuli ihan valvomisesta, kun ei saanut nukuttua srlassa. Itse en kyllä odottelisi kauaakaan, jos tuo leikkauksen jälkeinen särkylääkearsenaali ei pure päänsärkyyn, vaan ottaisin yhteyttä hoitopaikkaan.

Petra
26/31 | 

Päänsärky spinaalipuudutuksen jälkeen on normaalia. Multa otettiin näyte ja pääkipu tuli neljäntenä päivänä, jolloin menin sairaalaan. Sairaalassa sanoivat ettei hätää ole vielä, päänsärky voi tulla jopa yhdeksän päivän päästä. Mutta toki kannattaa käydä kysymässä sairaalasta tai soittaa jos pelottaa. Kahvilla ja cola auttaa nopeiten! Pakko muuten kommentoida, on ihan totta ettei migreeniin auta normi särkylääkkeet, mutta Panacod ei ole normaali särkylääke, vaan siinä on opitaatti johdannaista. Panacod on aika suosittu lääke migreenin hoidossa -varsinkin jos sairastat harvinaisia migreenimuotoja etkä voi käyttää migreenin täsmälääkkeitä. Panacod kyllä aiheuttaa herkästi riippuvuutta ja särkylääkepäänsärkyä, mutta tässä tapauksessa se ei varmaan ole oleellista, vielä ainakaan. Ja kroonikko migreenikkönä voin kertoa ettei spinaalin jälkeinen päänsärky ole mitään verrattavissa migreenikohtaukseen joka kestää kuukausia, yötä päivää.... Toki tuo spinaalipuudutus-päänsärky on inhottavaa, ja vaikeuttaa elämää. :/
Nöpö on söpö, ja on herttaista miten eläimet tietävätkin koska ihmiseen sattuu. Meidän pupu on välillä kunnon riiviö, mutta silloin kun makaan migreenikohtauksessa niin pupu on niin nätisti ja makaa vieressä <3

Tio
27/31 | 

Yhh, kylläpä tulee omat polvileikkausajat elävästi mieleen x___x Mulla tosin kyseessä oli enemmän tapaturma (joskin äidin puolen suvussa kulkee muljuvat polvet noin muutenkin, mammankin kinttu leikattu villeinä nuoruusvuosina kaks kertaa) sillä jäin aikoinaan kappakkatappelijoiden jalkoihin tanssilattialla ja siinä rytäkässä muljahti lumpio. Eipä siinä sitten mitään, homma piti hoitua suht vaivattomalla tähystysleikkauksella ja äidillenikin sanottiin että operaatio kestäisi puolisen tuntia eikä mua tarvisi edes nukuttaa. Toisin kävi - heti kun lekurit pääsivät käsiksi kinttuuni, kävi ilmi että polvessani seilasi useampi ruston murunen (!!) ja loppujen lopuksi koko homma kestikin sitten +2 tuntia ja vaati nukutuksen :-D Onneksi hoksasivat sentään käydä ilmoittamassa tukijoukoilleni että nyt pitääkin sorkkia sitä koipea vähän enemmän, muuten ois varmaan äidilläkin tullut hätä päälle...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012