- Yhteistyössä Bosch -

Kun Divaanin yhteistyökumppanilta, sähkötyökaluista tunnetulta Boschilta, tuli kyselyä haluaisinko testata laseretäisyysmittalaitetta, minun oli pakko kysyä että anteeksi mitä laitetta? On laitteita joiden olemassaolosta ei tiedä eikä niitä osaa silloin kaivatakaan, mutta kun lopulta saa käsiinsä maailman kätevimmän mittauslaitteen, tarve syntyy parissa minuutissa. Näin kävi minulle PLR 50 C:n kanssa.


Värillisellä kosketusnäytöllä varustetulla laitteella voi mitata etäisyyksiä, pinta-alaa, tilavuuksia ja kaltevuuksia, ja lisäksi sitä voi käyttää vatupassina. Remppaajalle ja sisustajalle erittäin näppärä kapistus, se on sanomattakin selvää. Mutta se mikä tekee mittarista vielä kätevämmän, on rinnalle kuuluva ilmainen Measure&Go -mobiilisovellus. Sovellusta ei laitteen käyttöä varten tarvitse, mutta suosittelen sitä lämmöllä. Mittalaitteesta saa siirrettyä langattomalla bluetooth-yhteydellä mittaustulokset suoraan talteen omaan puhelimeen, joten kynä ja paperi jää tarpeettomaksi. Lisäksi puhelimeen voi luoda omille sisustusprojekteilleen omat kansiot suunnittelua varten. Tiedot säilyvät kansiossa muistissa ja kulkevat mukana esimerkiksi tarvikeostoksilla. Tuli heti mieleen että tallentaisin puhelimeen jokaisen huoneemme pohjapiirroksen, huoneiden neliöt ja muut tärkeät mitat jolloin esimerkiksi upean antiikkilipaston löytäessään voi heti suunnitella sen mahdollista sijoittamista.

Itse laite on pienempi kuin kännykkäni, joten se on helppo nakata tarpeen tullen laukkuun mukaan.
Olen tottakai leikkinyt mittauslaitteella jo vaikka kuinka paljon, mitannut kaikki mahdolliset pinta-alat ja oviaukot sekä kotona että isälläni. Terkut siskolleni, minun huoneeni oli 4 neliötä suurempi kuin sinun :D Mutta jos puhutaan ihan oikeasta käyttötarpeesta, niin meidän saunatupa ja sen aluillaan oleva rempontti on sellainen.

Loin kännykkäsovelluksella Pihasauna-projektikansion (kansikuvakin piti ottaa tottakai), mihin laitan muistiin kuinka paljon esimerkiksi seinäpinta-alaa meillä on maalattavana saunatuvassa, että maalikaupan myyjä osaa arvioida maalin menekkiä. Samoin mittasin ja tallensin muistiin lattian mitat, että tiedän paljonko ostan esimerkiksi muovimattoa ja jalkalistaa. En ole menossa kauppaan nyt heti (suunnitteluvaihe vielä kesken), mutta mitat ovat tallessa kännykässäni jo valmiiksi. Epäjärjestelmälliselle ihmiselle tällainen järjestelmällisyys on suorastaan huimaa.

Rehellisyyden nimissä on kerrottava mitä ensin, ennen kuin olin saanut laitetta käsiini, ajattelin. Miten mittanauha, laskin, kynä ja paperi ei muka aja samaa asiaa? Ajaahan ne, jos haluaa tehdä asian vaikeasti.


Esimerkiksi minun 3 metrin mitallani ei ole kovin näppärää mitata olohuonetta, koska se ei riitä alkuunkaan. Lisäksi huone on täynnä kalusteita, että ryömi siellä sitten lattialla etsimässä suoraa linjaa seinästä seinään ja mittaa parin metrin pätkä kerrallaan. Boschin etäisyysmittarilla painan kosketusnäytöstä pinta-alan merkkiä ja asetan laitteen seinään kiinni sellaiselle korkeudelle että lasersäteen edessä, matkalla vastapäiseen seinään ei ole huonekaluja. Sitten klikkaan mittausnappia ja teen saman toiselle seinälle. Laite laskee silmänräpäyksessä huoneen neliöt. Toisin sanoen, kahdella nopealla klikkauksella huoneen pinta-ala on mitattu ja jos käyttää Measure&Go -sovellusta, tiedot siirtyvät kännykkään. Klik Klik ja sillä selvä.

Sellainen pikku juttu tässä laserissa tosin on, että se herättää kissan saalistusvietin :D meidän katti singahti kuin ammuttu naksuttamaan seinän viereen kun otin olohuoneen mittoja!


Mittaushommien lisäksi suoristin vielä kaikki talon taulut ja peilit, ai että tämä oli herkkua!Muutaman päivän testikäyttö osoitti etäisyysmittarin sisustajan ja remppaajan hyväksi työkaveriksi, sen avustamana ei tarvitse kiipeillä katonrajassa tikapuilla mittaamassa huonekorkeutta, eikä ryömiä lattialla mittanauhan kanssa. Pari klikkausta ja kaikki mitat ovat tarkasti laskettuina ja tallessa. Etäisyysmittarin laser mittaa aina 50 metriin asti 2mm tarkkuudella, joten sitä voi käyttää hyödyksi myös talon ulkopuolella. Mittaustulos tulee ruudulle puolessa sekunnissa, eli ennen kuin kerkiää kissaa sanoa.

Ennen kuin hyvästelen medialainassa olevan etäisyysmittarin, kerään talteen jokaisen huoneemme strategiset sentit ja neliöt. Oli hauska huomata että esimerkiksi olohuoneemme on rahtua vajaa 20 neliötä. Saman verran kuin opiskelijayksiöni vuonna 2001.

Ps. Boschin sivuilta löytyy laseretäisyysmittalaitteen täydelliset tuotetiedot ja käyttöohjeet.

Kommentit (5)

Katja
1/5 | 

Miehelläni on tollanen ammattikäytössä (raksalla) ja jännästi se löytyy aina jostain ihan muualta ku työkalupakista :D en ole käyttänyt mittanauhaa enää ollenkaan kun tajusin miten helppo toi laserlaite on.

Kehäkukka
2/5 | 

Meil on alkamassa vanhan 60-luvun talon täysremontti ja mietin olisikohan tuo laite hyödyllinen sitä ajatellen. Sormet syyhyävät päästä tekemän projektisuunnitelmia ;) kännykkänikin taitaa olla sama kuin sinulla jos kyseessä on Note.

3/5 | 

Laseretäisyysmittalaite on remontoijan ehdoton kaveri! Kulkee kätevästi myös laukussa ja taskussa! En enää pärjäisi ilman. Tallennusominaisuudet ovat ehdoton plussa. Jos ei tarvitse tallennella niin selviää basicimmälläkin versiolla, joka on tietysti myös edullisempi. Remonttityömaalla saattaa usein olla myös hämärää ja illalla saattaa joutua käydä ottamassa "vain" jonkun tarkastusmitan. Huomasin omassa remontissa, että tuosta laservalosta oli myös apua..

5/5 | 

Tämän vuoden puolella juuri hankin omani ja kyllä se helpottaa elämää! Malli taitaa olla hieman tästä kalliimpi, mutta tuo vatupassi ja Measure & Go -sovellus puuttuvat. Mielenkiinnolla olisin sovellusta kokeillut, mutta saattaisi jäädä suunnittelutöissä kuitenkin ylimääräiseksi työkaluksi. Hauska vempain ja ihana katti ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011