Eikö näiden pitäisi jo heittää veivinsä pikkuhiljaa? Muutama viikko sitten toisessa laatikossa oli enää yksi surkea kukka jäljellä ja olin ihan varma että heippa pelargonille tältä kesältä ja tervetuloa kanervaistutukset, mutta jostain nämä löysivät vielä virtaa ja nyt uutta nuppua puskee kuin olisi kesäkuu.


Kivahan se tavallaan että kestävät näköjään kylmääkin (yöllä on laskenut jo nollaan), mutta sormet syyhyäisivät aikalailla syksy/talvikauden näreitä istuttamaan :)

Kommentit (10)

1/10 | 

Hei! Pelargonit voi myös pistää esim. valoisaan kellariin tai viileälle verannalle talvehtimaan. Ainakin itselläni selvisivät (yhtä lukuunottamatta) viime talvesta kellarissa, kun muisti kastella muutaman viikon välein.

Nimim. Vaaleanvihreäpeukalo

E
2/10 | 

Hei. Itsekin odottelin viime syksynä, että pelargoniat kuolisivat, että voisi laittaa syksykukkia :D. Eivät ne pirulaiset vain luovuta.

sini
3/10 | 

Juuri samaa olin opastamassa...toimii!usko!
Sit vaan ihanat kanervat antamaan vuoronsa.

Niina
4/10 | 

Mä talvetan pelargoniat ihan pilkkopimeässä, viileässä kellarissa kastelematta talven aikana kertaakaan tai sitten hyvin vähän muutaman kerran. Kukkaversot vaan nyt syksyllä kylmästi poikki ja ihan semmoisenaan klitsuun. Keväällä sitten kasvin alasleikkaus ja istutus uuteen multaan ja lämpimään, valoisaan paikkaan vaikkapa ikkunalaudalle, siitä ne taas lähtee! Helppoo ku heinänteko :) Näin ne mummutkin entisaikaan hoitivat pelakuitaan. Vähitellen ne tuuheutuvat ja niistä kasvaa sellaisia ihanan vänkyräisiä, komeita puskia, jotka voivat kukkia vuosikymmenestä toiseen <3

Anu
6/10 | 

Itsekin yritin eilen hankkiutua eroon parista pelargoniasta. Toisessa oli uusia nuppuja, mutta lehdet jo ruskeat (!?), joten leikkasin sen vain rajusti alas (eli leikkasin multaa myöten poikki) ja vein varastoon talvehtimaan. Toisen täysin elinvoimaisen jätin vielä syysistutusen viereen ulos, jos muutaman viikon päästä veisi senkin talvehtimaan vaikka väkisin.

liisuli
8/10 | 

Leikkelin maljakkoon sisälle, eivät näköjään kuole siinäkään millään :)

pelagia
10/10 | 

Pelargonit pitää kesällä välillä lepotaukoja, ja sitten puskee taas uutta kukkaa. Muista katkoa vanhat kukkavarret nivelten kohdalta niin jaksaa kukkia paremmin. Kerrostalon ylimmässä kerroksessa menestyi partsilla kans marraskuuhun asti ulkona joku vuosi.

Mä olen talvettanut vaan leikkamalla pisimmät oksat katki säilytysteknisistä syistä. Keväällä leikkaan sit ronskimmin, jos maltan. Niistä tulee tosi kivoja kun antaa kasvaa pensasmaisemmaksi. Toki ei sit mahdu ikkunalle.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013