- Kaupallinen yhteistyö: K-ruoka -

Ei varmaan tarvitse erikseen alleviivata miten paljon rakastan kahvia. Ra-kas-tan. Vaikka maailmanloppu olisi saapunut yön aikana, laitan silti aamulla ihan ensimmäisenä kahvinkeittimen porisemaan. Juon kahvia saavin kokoisesta kupista maidon kera, tai sitten mustaakin mustempana espressona. Ylipäätään mitä vahvempaa, sen parempaa. Se lusikka saa jäädä pystyyn keskelle kuppia.

Joulu koitti aikaisin tänä vuonna kun sain K-ruokayhteistyön tiimoilta Starbucksin neljä kahvilaatua kotiin. K-kauppoihin saapuu näillä näppäimillä Starbucksin kahvit, joista kolme on valmiiksi jauhettuna ja yksi kahvipapuina. Kyseessä on melko ainutlaatuinen juttu jopa Euroopan mittakaavassa, sillä Starbucksin kahveja myydään vähittäiskaupoissa ainoastaan Iso-Britanniassa ja Tanskassa. Ja nyt marraskuun alusta Suomen K-ruokakaupoissa.Pressopannuni ja kahvinkeittimeni kävi kuumana koko illan, kun testailin noita kolmea valmiiksi jauhettua kahvilaatua. House Blend, Caffe Verona ja Colombia myydään 200g pusseissa


Pavut piti ottaa töihin mukaan, sillä meillä ei ole kotona kahvimyllyä niiden jauhamista varten. Mutta töissä on, ja työkaverini on varsinainen kahvihifistelijä, joten sain takuulla parhaat neuvot sieltä suunnasta. Papuina myydään FairTrade Espresso Roast, joka oli itseasiassa ehdoton suosikkini näistä kaikista neljästä.
Papujen jauhaminen on niin huumaavan tuoksuista puuhaa, että alan vakavasti harkita josko tätä toimintaa voisi harrastaa myös kotona. Ei ehkä arkiaamuisin, mutta viikonloppuisin kun on aikaa. Voisin tehdä keskipäivään ajoittuvasta hiljaisesta hetkestä (lue: kun tytär nukkuu päiväunia) entistä maistuvampaa. Kirja käteen, kuppi kahvia nenän alle ja vähän tummaa suklaata. Nollaus keskellä päivää on aina parempi idea, kuin esimerkiksi pyykkikoneen täyttäminen.Tämä kyseinen kuvissa näkyvä on Pirkan Tumma suklaakonvehti, karamelli&merisuola. Vähän ei yleensä tarkoita koko pakettia kerralla, mutta kun olivat niin nättejä niin ladoin kaikki lautaselle. Krhm.Vaikka pavuista jauhettu kahvi vetikin makutestin ykkössijan, on pakko kehaista myös valmiiksi jauhettua Caffè Veronaa. Se on kehitetty Seattlessa, ravintolassa nimeltä Jake O’Shaunessey’s vuonna 1975. Aluksi kahvi kulki nimellä Jake's blend, kunnes reilu 10 vuotta myöhemmin se nimettiin virallisesti Caffè Veronaksi. En tiedä mikä tästä kahvista tekee niin hyvän parin nimenomaan suklaan kanssa, mutta se on jotain niin herkullista, että jälkiruoaksi ei oikeastaan muuta kaipaa. Caffè Verona ja pala tummaa suklaata.

Kommentit (13)

Minni
1/13 | 

Suosittelen tuota samaa myllyä ihan ehdottomasti! On todella hyvä ja karkeudensäädin tarkka, mikä helpottaa, jos välillä juo espressoa ja välillä perussuodatinkahvia.

Monsuuni
4/13 | 

Voi kun suomalaisetkin kahvipaahtimot tajuaisivat tehdä yhteistyötä bloggareiden kanssa! Suomessa paahdetaan aivan mielettömän laadukkaita kahveja ja taatusti ovat tuoreempia kuin starbucksin kahvit. Ja kyllä itse jauhettu on aina parempi! Terveisin kahvihullu
PS. https://www.slurp.fi/ ja suomen parhaat kahvit tulevat luoksesi

kissamiau

Hei wow, kiitos linkistä! Tää kuulostaa ihan erinomaiselta!

Ja joo, kyllä mäkin Starbucksin kahvit ehkä jättäisin hyllyyn...

Iina
5/13 | 

Hei osaisiko kahvihifistelijä-työkaverisi suositella hyvää kahvimyllyä? Millaista kannattaa hankkia ja mistä?

Jumppi
6/13 | 

Oman huomioni herkullisen kahvin lisäksi nappasi kädessäsi oleva kirja eli mikä kirja on kyseessä? :)

Nanna
7/13 | 

Ilman juurikin tuota kyseistä Wilfan myllyä ei enää pärjäis! Ensin nyrpistelin ajatukselle taas uudesta keittiön pöydällä tilaa vievästä turhakemasiinasta. Kyllä kannatti uskoa miestään, nyt me ollaan erottamattomat (minä+mies+mylly+kahvi:D). Jauhatus tapahtuu tismalleen samassa ajassa kuin jauhepussin kaivaminen kaapista. Eikä tuota tarvitse edes pahemmin tiskailla!

iituliina
8/13 | 

Just tänään kuolasin noita kaupassa ja totesin, että näitä papuja meille seuraavaksi!

Bodumin bistro-kahvimyllyä voin muuten suositella hinta-laatusuhteensa puolesta erinomaisena ja lisäksi tuo (mun mielestä) on noista sähkömyllyistä näteimmästä päästä ja mahtuu tosi pieneen tilaankin! On meillä sellainen veivattavakin, mutta ihan niin ahkeria meillä ei aamuisin olla, että jaksettaisi.... :D

Railakas
9/13 | 

Teenjuojana sivuutin kahvimainoksen ja huomasin kynsilakkasi, minulla just samanväriset kynnet. Hankin lakan ballerinojeni kärkien ym. kulumien peittämiseen. Onnistui hienosti!

10/13 | 

Meidän kahvimylly hienontaa pavut siinä ajassa, kun itse lisään vettä keittimeen, eli vastapaahdetuilla pavuilla voi kyllä herkutella arkiaamuisinkin! :) Eikä se ole kovin äänekäskään eli käytän vaikka mies vielä nukkuisi. Kiva että tulee uusia kahvimakuja juuri kun olen päässyt hifistelyn makuun! :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011