Jatketaan sukkalinjalla, tällä kertaa polvisukkien kanssa. Olen saanut mustat pilkkusukat jossain gifbagin mukana, olisikohan ollut Muotimessuilla. Ne ovat näppärä pari neitipäiviin korkkarien pariksi. Perus paita ja hame -yhdistelmän kanssa on kiva viedä huomio jalkoihin, jos nyt haluaa jotain erityistä väkerrystä ylipäänsä asuunsa laittaa.


Työkaverin mielestä näytin tänään Minni Hiireltä. What? :DJahans, sitten takaisin mekkorekkien myllyttämisen pariin. Olkoon vaatehuoneeni paljon paljon tilavampi tämän viikonlopun jälkeen.

Ps. mistä teillä on hankittuna jatkuvasti voimassa oleva matkavakuutus ja oletteko tyytyväisiä (hyviä/huonoja kokemuksia hädän tullen)? Olen yrittänyt kytätä läpi kaikkien mahdollisten firmojen hintoja vs. sopimusehtoja ja suoraan sanottuna alkaa mennä hermo! Olen tähän asti ostanut vakuutuksen (minä+tavarat) aina reissu kerrallaan, mutta se tulee kaliimmaksi kuin vuosivakuutus. Eli nyt pitäisi löytää hyvä ja luotettava vuosivakuutus.

Kommentit (29)

Emmy
1/29 | 

If:iltä otin matkavakuutuksen(ei kyllä tullu muita firmoja mieleenkään),piti äkkiä saada ja sinne soitin.Kattaa kaikki matkat jotka kestää alle 45vrk yhtämittaa ja kattava vakuutus oli,kaiken katto!Ja saa tehä niin monta matkaa vuodessa ku ehtii(alle45vrk)ja saapi mennä ulkomailla yksityisille ym lääkäreille.Kuulun myös tehyyn,että voi sovitella aleista ym ja sitten vielä jos on miehen kans samassa paikassa,niin yhdistää ja saa alet jne.

2/29 | 

Mitään ei onneksi reissulla vielä ole käynyt, joten en osaa sanoa käytännön toteutuksesta siinä vaiheessa, kun shit hits the fan, mutta vakuutusyhtiöissä on aika jännittäviä eroja, kun aletaan mennä erikoisempiin olosuhteisiin. Esimerkiksi Tapiola ei korvaa "mitään Himalajan alueella tapahtuvaa", mutta eivät ole mitenkään kartalla määritelleet Himalajaa, joten se on aika huono vakuutus esim. Nepalissa. Lisäksi osa vakuutusyhtiöistä ei anna ostaa lisävakuutuksia (esim. riskilajit), jos olet jo matkalla. Tapiola-vakuutettu poikakaveri osti juuri tuon Himalaja-säädön takia omalle vaellukselleen Pohjolan vakuutuksen paikanpäältä Nepalista, siinä ei ollut ongelmia. Mutta siis opetuksena tästä on, että mitä tahansa vähänkään erikoista meinaa tehdä (edes kävely 3000m yläpuolella ei usein kuuluu vakuutukseen), niin pitäis aina muistaa tsekata, onko vakuutus voimassa.

rekkis
4/29 | 

Mulla on entisen lähivakuutuksen, nyk. Lähi-Tapiolan kautta matkavakuutus - tosin se on osa Nuorisovakuutusta, joka maksaa vuodessa about satasen ja sisältää kaiken mahdollisen kotivakuutuksesta matka- ja sairasvakuutukseen... Mutta sä kun olet noin kauhian vanha ( ;) ), tämä ei siis tule kyseeseen. Mutta olen ollut vakuutukseeni oikeinkin tyytyväinen, se mm. kattoi 12 eurolla myös mieheni hammastapaturman, joka on nyt jo maksanut useita tonneja... En tiedä oletko jo kysellyt sieltä, onko siellä sitten ei-nuorisovakuutukset kovin kalliita?

Paula
5/29 | 

Lähivakuutusta suosittelen koko sydämestäni! Pelkän yksittäisen vakuutuksen hintaa en osaa sanoa, koska meillä on kaikki mahdolliset vakuutukset sielä... Mutta korvauspalvelu on aina toiminut itsellä ihan perfect! Eräänkin tapauksen sattuessa korvausrahat olivat tilillä kahden päivän päästä ilmoituksesta.

Helium
6/29 | 

Gouda on ihan ehdoton ja halpa matkavakuutus reppureissuilla. Korvaa exreme lajeja ja patkointia kartassa olevien polkujenkin ulkopuolelta.

7/29 | 

Hyvät pointit Amyllä yllä. Lisäksi kannattaa huomioida matka(tavarava)kuutuksessa se, onko se voimassa myös kotimaassa. Oma vakuutukseni on Pohjolasta ja se on voimassa myös kotimaassa - 50km kotoa, mökiltä tai työpaikalta. Lisäksi toki kannattaa katsoa, onko vakuutuksessa omavastuuta matkatavaroiden suhteen. Kerran kaverin luona ollessani pudotin kosketusnäyttöpuhelimeni, näyttö rikki eli käyttökelvoton ja se korvattiin matkatavarana 100% arvosta. Rahat olivat tilillä 4 pv päästä tapahtuneesta. Ei voi valittaa. Liiton vakuutuksien kanssa kannattaa olla todella tarkkana niiden ehtojen kanssa, kaikki eivät ole kovin kattavia ja niissä on usein omavastuita.

Meillä miehen kanssa myös Pohjolasta koko ajan voimassaolevat matkavakuutukset, jotka voimassa myös kotimaassa, koska yleisin matka on vanhempieni luokse (85km). Hintaa en osaa sanoa, kun kaikki keskitettynä ja vielä tulee alennusta iänkin perusteella.

Ruu

Matkatavaravakuutus on yleensä jo kotivakuutuksessa mukana. Joten se kannattaa tsekata aluksi. Matkavakuutushan sitten korvaa sairastapaukset ja muut. Yleensä matkavakuutuksissa ei ole suurta eroa yhtiöiden välillä, joten keskittäminen on yleensä järkevää.

Vim
8/29 | 

Jos kuulut johonkin ammattiliittoon, tarkasta mitä vakuutuksia siihen sisältyy. Mulla sisältyy liiton jäsenyyteen jatkuva matkavakuutus itselleni (matkatavaroille pitää ottaa erikseen jos haluaa, mutta en ole kokenut tarpeelliseksi).

amy
9/29 | 

Kysy ensin asiaa omasta vakuutusyhtiöstä (siis sieltä, missä on kotivakuutus ym. :)). Yleensä keskittämällä saa vakuutusten hinnoista etua. Vahingot, joita ei korvata, on yleensä ilmoitettu rajoitusehtoina - nämä kannattaa vertailla. Pääsääntöisesti matkavakuutukset kattavat aikalailla samalla tavalla yhtiöstä riippumatta. Vertaile myös, miten yhtiöt korvaavat välttämättömyystarvikkeita, jos menomatkalla laukut eivät tulekaan samalla koneella perille! Yleensä pitää odottaa tietty tuntimäärä, minkä jälkeen on X euroa per vrk. Joillakin yhtiöille on tunteja, joillakin päivä. Tässä näitä vinkkejä :) Eurooppalaisella (Pohjola) on ainakin kattavat yhteistyöverkostot, jos itselle sattuu jotakin!

Terhi
10/29 | 

Mulla on jatkuva matkavakuutus Lähi-Tapiolasta. 53e /vuosi näytti maksavan (tuli just lasku) ja on rajaton sairaskulujen korvaus tuossa. Kattaa kaikki alle 45 päivän matkat kotipaikkakunnan ulkopuolelle (100km oli raja). Matkatavaravakuutusosuus on kotivakuutuksessa.

Irma
11/29 | 

Mulla ja miehelläni on myös eurooppalainen (pohjola) matkavakuutus. Mulla ollut lapsesta lähtien. Miehelläni oli ennen ifissä, mutta kun lähdimme 2,5 kuukauden matkalle se ei käynyt kun ei kata niin pitkää reissua yhteen menoon. Koskaan ei ole onneksi tarvinnut käyttää vakuutuksia. Semmonen juttu kun vakuutuskortin saa sitä ei automaattisesti uusita! ainakaan mun korttia ei ole uusittu, sitten kun näin tän mieheni kortin niin puhelinnumerot oli ihan eri. Eli jos jotain olisi tapahtunut mun vakuutuskortin puhelinnumerot olis ollu vääriä.

Kesäorava
12/29 | 

Mulla on Pohjolassa ja tyytyväinen olen ollut. Miehellä kun ei ollut matkavakuutusta, menivät tavarat mun vakuutukseen ja sille hankittiin sellainen hetkellinen matkavakuutus. Se kattoi hänelle tapahtuvan henkilövahingon ja hintaa muutamalle päivälle tuli aika vähän. (muistaakseni 11€, mutta tästä on aikaa) Onneksi vakuutusta ei kuitenkaan tarvittu.

Magdis
13/29 | 

Kannattaa ehdottomasti katsoa omavastuu vakuutuksista. Liiton kautta itselläni on Eurooppalainen ja matkatavaravakuutus oli sieltä myös vertailun jälkeen omavastuultaan pienin ja erittäin laajasti kattaa muutamankin tunnin matkatavaramyöhästykset ja matkatavaroiden unohdukset :). Kannattaa vertailla eri vakuutusyhtiöitä ja pyytää tarjouksia.

Anni2455
14/29 | 

Mulla ja miehellä on matkustajavakuutukset ammattiliittojen kautta, mutta matkatavaravakuutus on Eurooppalaisesta (=Pohjolasta). Mielestäni se on kohtuuhintainen siihen nähden, paljonko reissataan ja kuinka suuresta summasta pakaasit on vakuutettu. Omavastuuta siinä ei ole ollenkaan eli pienemmistäkin vahingoista voi hakea korvausta miettimättä, jääkö korvattavaa vai ei..

Miranda
15/29 | 

Ai niin! Pohjolan matkavakuutusta en suosittele. Loukkasin nilkkani Japanissa eikä matkavakuutuksen matkavakuutuskortti käynyt missään paikallisessa sairaalassa. Saamaani puhelinnumeroon ei vastattu useammasta yrityksestä huolimatta jotta olisin saanut selville sairaalan missä vakuutuskortti käy. Pelkkä poliklinikkamaksu kun oli siellä 1.000 euroa ja ei luottokortilla ollut saldoa siihen. Lopulta hain apteekista ice poweria ja tukisiteen millä ongelma ratkesi ja tutkitutin nilkan suomessa.

Hansuli
16/29 | 

Toisaalta, jos harrastaa reissuillaan, kuten sukeltaa, on Kilroyn Goudan vakuutus aivan ensiluokkaa. :)

Naks
17/29 | 

Jouduin aikoinaan Thaimaan reissulla pariksi päiväksi sairaalaan, enkä tietenkään olisi päässy lähtemään sairaalasta ennen kuin vakuutusyhtiö kuittasi asian olevan ok tai lasku olisi maksettu. Asialla oli vielä kiirekin, kun meidän piti ehtiä aamulla saarelta lähtevään botskiin. Sairaalasta kuitenkin todettiin, että Lähivakuutus on hyvä, niiden kanssa ei ole ollut ongelmia. Eikä ollut nytkään. Soitin sairaalasta Tanskaan, sain vielä suomenkielistä palvelua, ja kuittausfaksi tuli kuin tulikin ajoissa ja ehdittiin oikeaan botskiin.

Lähivakuutus (Tai nykyäänhän se on LähiTapiola..) toimi siis ainakin sillon just niin kuin pitkin.

Ilosimpukka
19/29 | 

Moikka! Olen töissä Pohjolassa ja käsittelen mm. matkustavahinkoja. Itselläni on toki Eurooppalaisen eli oman firman jatkuva matkavakuutus ja se on kyllä paras. Toki asiaan saattaa vaikuttaa tää duuni, mutta kattavin ulkomaanverkosto esim, kun sinne Jenkkilään menette ja jos jotain sattuu Euro-Center New York meidän yhteistyökumppanina auttaa vahinkojen hoidossa ja maksuissakin ja meillä on 24h hätäpäivystys. Nettihakemukset kasitellään supernopeasti ja korvaukset on yleensä parin muutaman päivän kuluessa tilillä hakemuksen jättämisestä. Ja tuo Eurooppalaisen matkavaku tosiaan on voimassa kaikkialla maailmassa, myös Suomessa kun lähdet sen 50 km kotoa, töistä tai omalta mökiltä poies. Ja on edullinen kattavuuteen nähden. Ja tuohan on voimassa yhtäkestoisesti 3kk:n matkoilla ja jos matka kestää pidempään niin sitten tarvitsee lisävakuutuksen. Ja sairauksiahan korvataan sen 120 päivää hoidon alettua ja matkatapaturmia 3 vuotta. Myös odottamis, -myöhästymis- ja keskeytymisvahinkoja korvataan ehtojen puitteissa toki. Kuulostaa kauhealta myyntipuheelta, mutta en voi kuin suositella ;)

20/29 | 

Lähivakuutuksesta ei ole ainakaan kuulunut mitään takaisin kun mut ryöstettiin Namibiassa. Tosin varmaan johtuu myös siitä, ettei mulla ole missään tallessa mitään kuitteja, mutta kyllä nyt jotain luulisi silti korvaavan. En suosittele.

21/29 | 

Meillä on Eurooppalaisen matkavakuutus, juuri 3kk:n säännön vuoksi. Urheilun vuoksi on erillinen vakuutus. Yksi pointti, joka kannattaa huomioida on kuuluuko ambulanssilento kotiin matkavakuutukseen. Kovin ikävä on sairastaa viidakossa pitkään.

pauliina
22/29 | 

Ammattiliiton jäsenyyteen kuuluu matkavakuutus ja kotivakuutus kattaa matkatavarat. Kannattaa tsekata ettei turhaan maksa tuplavakuutuksia. (Btw. Kirjoittelen tätä kommenttia Manhattanilla! )

bonzo
23/29 | 

Suosittelen ehdottomasti ympäri vuoden kattavaa matkavakuutusta! Meillä pyörii kokoajan muiden vakuutusten ohella Pohjolan matkavakuutus ja en voi kuin kehua, yhteydenpito korvaustapauksessa oli helppoa ja rahat oli tilillä muutaman päivän päästä. Hyviä kokemuksia on myös Ifistä, mutta keskittämis- ja asuntolainaetujen vuoksi vaihdettiin joskus Pohjolaan. Nämä kaksi siis joiden kanssa joutunut olla tekemisissä ja kaikki on mennyt hyvin. Ja tosiaan kattaa jo kun poistuu omalta kotipaikkakunnalta, eli jos sattuu vahinko vaikka serkun mökillä niin ei tarvitse harmitella sitä kun ei nyt sattunut olemaan matkavakuutus voimassa! :)

24/29 | 

Mullakin on Lähi-Tapiolasta, tosin en tiedä onko enää kannattavaa, kun ei muita vakuutuksia siellä juuri ole. Mutta matkaTAVARAvakuutus kuuluu ilmeisesti kotivakuutukseeni (tai kuului) tällä hetkellä se kuuluu sen asunnon kotivakuutukseen, johon muutin. Eli jos kotona on kotivakuutus, niin siihen saattaa kuulua matkatavaravakuutus (tietääkseni). Mutta ainakin Pohjolan luulisi olevan hyvä. On kuulemma parhaimmistoa ainakin autovakuutusjutuissa ... ;D

Ruu
25/29 | 

Toki siskoni osalla, if hoiti hänen sairastapauksen erinomaisesti. Toinen yhtiö sanoi, että perikää summa myöhemmin heiltä ja hoitakaa itse järjestelyt. If taas hoiti kaiken yhteydenpidon niin sairaalan suuntaan ulkomailla kuin sairauskuljetuksen suomeen. Omasta pussista kaiken tuon hoitaminen ja maksaminen olisi ollut melko vaikeaa. Joten tämän kokemuksen perusteella suosittelen Ifiä.

Iitu
26/29 | 

Meidän perheessä kaikki vakuutukset on If:n kautta, myös jatkuva matkavakuutus. isäni joutui Egyptin matkalla turistisairaalaan lämpöhalvauksen vuoksi ja If:n vakuutuskortin kanssa (vakuutusyhtiö antaa kortin, jota tulee pitää matkalla mukana, niin osataan heti laskuttaa oikeata yhtiötä) homma sujui helposti. Henkilökohtaisesti voin siis suositella If:iä.

matkaaja
27/29 | 

Minäkin suosittelen Lähi-Tapiolan (ent. Lähivakuutus) vakuutusta. Mulla ja miehelläni on sieltä sekä kotivakuutus että jatkuva matkavakuutus. Vakuutusehdot ok ja on myös hämmentävän edullinen. Vahinkoja ei (onneksi!) ole sattunut, joten kokemusta korvauksien hakemisesta ei ole, mutta olen kuullut että toimii :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013