En ole ehtinyt remontin keskellä lukemaan niin paljon kuin haluaisin. Lukupino senkun jatkaa kasvamistaan! Mutta niin sen tietysti pitää ollakin, maailma on täynnä kiinnostavaa luettavaa. 

Aikoinaan läksiäislahjaksi saatu Elena Ferranten Loistava Ystäväni -kirjan jatko-osat odottavat ottajaansa parhaillaan. Nämä lainassa äidiltäni, johon onnistuin tartuttamaan Napoli-kuumeen kesällä. 

Tässä seuraavan kuvan pinossa tämän hetken käsillä olevat. Olen aina ollut valtavan kiinnostunut historiasta ja kansanperinteestä. Historia ja äidinkieli, lempiaineeni jo ala-asteella.

Kiinnostuksen kohteistani oikeastaan juontaa juurensa aika moni kuvan kirjoista. Paikallishistoriaa Laukko-kirjan tiiliskivimuodossa, eri maiden kansanperinteitä käsittelevä Noituus, magia ja okkultismi (ei kannata antaa raflaavan nimen hämätä, hieno kansainvälisesti kattava teos kansanperinnenörtille) sekä suomalaisuutta ja suomalaisten historiaa käsittelevät kaksi kirjaa. Unohtamatta tietenkään lempimaisemaani Skotlantia. Mieheni toi minulle tuliaisina klaaneista kertovan tietokirjan. 

En ole koskaan lukenut Anna Kareninaa! Ajattelin korjata asian tänä keväänä. 

Nämä kaksi yllä näkyvää kirjaa haluaisin vinkata muille suomalaisesta mytologiasta kiinnostuneille. Matka muinaiseen Suomeen on yksi parhaita tietokirjoja, mitä olen vuosiin lukenut. Sen myötä avautuu ihan uudenlainen maisema rakkaaseen kotimaahamme. Kirjasta on helppo poimia myös kiinnostavia luontoretkikohteita ympäri maata, joissa kokea aito muinaisuuden tuntu. 

Kauniisti kuvitettu Suomalaiset taruolennot -kirja taas perehdyttää lukijan puhtaasti vanhoihin uskomuksiin ja muinaisiin suomalaisiin jumaliin. Mistä Kalevalan tarinat ovat saaneet alkunsa ja onko Suomessa ollut jättiläisiä? Ovatko keijukaiset kauniita pieniä olentoja vai sittenkin jotain ihan muuta. 

Tyttäreni rakastaa tuota Suomalaiset taruolennot -kirjaa, ja haluaisi jatkuvasti kuulla tarinoita järven Näkistä ja muinaisista jättiläisistä. Kerron tietysti kevennettyjä versioita välillä varsin makaabereiksin äityvistä tarinoista. Yllättävän moni vanhoista uskomuksista liittyy kuolemaan tai vähintään kuoleman uhkaan. Mutta Vetehisistä ja heidän karjastaan voi kertoa muullakin tavalla kuin luomalla uhkakuvia järvestä.  

Olen tainnut tartuttaa tyttöömme oman innostukseni tarinointiin ja historiaan sekä kirjoista että retkiltä. Anni on esimerkiksi vahvasti sitä mieltä, että Rapolanharjulla on keijuja, sillä äiti sellaisen kerran pyydysti. Krhm. Tämä kyseinen "keiju" oli vaahteran kaksoissiemen, joka mielikuvituslasit päässä näyttää ihan siipiparilta. 

Pitää toivoa, että perheemme luontoretkien lievä sadunomaisuus ei sekoita lapsen päätä liikaa :D 

Kommentit (17)

mmagic
2/17 | 

Haha, sattuipa sopivasti aihe, olen itse juuri tekemässä kandityötä suomalaisen mytologian ja kansanperinteen kääntämisestä :) Tässä olisi ihanan monta kirjaa joihin tekisi mieli tarttua, mutta nyt on pakko koittaa kahlata vain teoreettista osastoa läpi.

mmagic

Täytyy laittaa tulemaan, kun se joskus valmistuu :P Vaikkei ehkä ole ihan näin huikaisevaa luettavaa kuin nämä suosittelemasi kirjat.

Vierailija
3/17 | 

Käypä myös katsomassa Tampereen Teatterin Anna Karenina. Hieno, intensiivinen esitys ja upea puvustus.
Mutta lue kirja ensin:)

Halina
4/17 | 

Kiitos kirjavinkeistä, lataan ne heti äänikirjana! :D Olen nyt innostunut kuuntelusta kovasti (voi siivota ja matkustaa ja tehdä muuta "mekaanista" samalla kun aivot on kirjan juonessa - kannattaa tosin varautua oudoksuviin jos sattuu naurahtamaan hauskalle kohdalle junassa). Itse olen lukenut juuri Pottereita uusiksi (taas) sekä Robbin Hobbin Kuninkaan salamurhaaja-sarjaa. Oletko lukenut niitä ja mitä pidät?

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Me kuunneltiin ajomatkalla Lappiin Hirtettyjen kettujen metsä, ja se oli kyllä todella joutuisaa matkustamista :) olen pitkään harkinnut Bootbeatia työmatkoille, kun kuitenkin tunti pitää päivittäin kuluttaa autossa. 

Hobb ei ole tuttu, otin listalle :) Potterit taas ovat ikisuosikkini, lukenut lukemattomia kertoja läpi :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

sophieamanda
5/17 | 

Kiitos kirjavinkeistä, muutaman laitoin lukulistalle!
Luulen että voisit tykästyä Alan Bradleyn Flavia de Luce -sarjaan, missä nuori tyttö ratkoo rikoksia kemian avulla kartanomaisemissa. Olen itse neljännessä osassa menossa ja ihan huikean erilainen ja hauska kirjasarja!

Hede
6/17 | 

Kiitos kirjavinkeistä, laitoin Matkan muinaiseen Suomeen kirjastoon varauslistalle. Tuo Suomalaiset taruolennot löytyy omasta kirjahyllystä, ja on kyllä kuvituksineen huikaisevan kaunis. Suosittelen myös Anna Kareninaa, siinä vain on Sitä Jotakin, jos vain jaksaa olla kärsivällinen ja kestää ne Levinin sivukaupalla jatkuvat maanviljelysmietteet - tai skippaa ne suosiolla... :)

Vierailija
7/17 | 

Onko teillä koiramäki kirjat lukulistalla jo? Monissa kerrotaan juurikin näistä hauskalla lapselle sopivalla tavalla, Koiramäen lapset ja näkki, kummallisuuksien käsikirja jne.

Vierailija
8/17 | 

Hei, kiitos hyvästä kirjavinkistä, tämähän piti heti nettikirjakaupasta naputella itselle, kun oli ystävänpäivän tarjous... paljon ihastellaan muitten maitten mytolohioita,mutta tässä tulee omat juuret tutuksi... Tämän kanssa innostuin ja siis löysin Suomen lasten Kalevalan,oli selkokielisesti kirjoitettu, ja kuvitus jotenkin tämän kanssa samaa sarjaa, sen vinkkaan sinulle!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010