Saanko kysyä miksei kukaan ole kertonut minulle, että suomalainen kenkävalmistaja Janita tekee nykyään aivan upeita kenkiä?! Voiko olla enää enempää minun näköisiäni, tuskin. Ikisuosikkini Minna Parikan nykyiset platformit eivät kolahda yhtään, joten tilausta uusille upeille kenkäihastuksille on. 

Hain Sokokselta viime viikolla puuteria, hiuslakkaa ja muita perusasioita (jotka aina loppuvat samaan aikaan). Harhauduin ihan vahingossa kosmetiikkaosastolta kohti viereistä kenkäosastoa ja kun spottasin nuo punaiset kaunottaret kauempana, kipaisin aika noilakkaasti viereen. Janita! Se oli sellainen hetkellinen järkytys että eikö tämä merkki tehnyt ennen perusmustia peruskenkiä?

Ostopäätös oli harvinaisen nopea, kun sovitin kenkiä jalkaan. Täydellinen lesti ja maltillinen korko, näillä jaksaa koko päivän. Jaksoikin, olin punaisilla kaunottarilla liikenteessä mm. Mustion Linnassa, jossa käveltiin koko päivä. 

Janitan kengät valmistetaan Suomessa, joten se on aina iloinen asia. 50-luvulla perustettu Janita ei ole lähtenyt siirtämään tuotantoaan ulkomaille vaan kenkien kotimaisuusaste saattaa olla jopa 100%. Lueskelin nettisivuilta että 80 prosenttia valmistuksesta menee vientiin, mutta minusta tuntuu että jatkossa, jos mallistot ovat näin nättejä, ne päätyvät Toijalaan :D Hintataso suomalaiseksi nahkakenkämallistoksi on varsin kohtuullinen, nämä minun kenkäni maksoivat Sokoksella 129€.

Tässä muutama tämän hetken malliston herkku, jos joku muukin on missannut nämä:

Kommentit (18)

Mallura
1/18 | 

Wau upeita, tahtooo!!!! :) vaikka poikaystävä sanoo, ettei enää yhtään kenkiä :D

Patu
2/18 | 

Ooooh mun kenkäkaimat on nykyään noin herkkuja! :o Täytynee "vahingossa" hairahtua Wikkellä kenkäosastolle ennen ruokaostoksia...

Sanjana
4/18 | 

Heh, oonki ihmetelly ku et oo ikinä maininnut näitä :D mulla on tuolla samalla kuosilla, mutta mustana avokas hääkenkänä elokuussa :) ja tykkään kyllä kovasti.

Vierailija
5/18 | 

Ompa ihanat, en ole törmännyt. Pitääkin laittaa korvan taakse ja käydä sovittaa, niin upeat ovat kengät.

Keksi
7/18 | 

Hipelöin noita toisia mustia pilkkukorkkareita Sokoksella, mutta joku ehti nappaamaan ne ennen kuin tein seuraavana päivänä ostopäätöksen. Pitkän jatkohipelöinnin jälkeen ostin punaiset vastaavat, koska kolusin läpi liudan jälleenmyyjiä kolmessa eri kaupungissa eikä mikään myynyt (enää) mustaa mallia. *kriisi* Muthei, oli sitten ns. pakko ostaa sitten punainen käsilaukkukin mätsäämään kenkiin!

h
8/18 | 

Täälläkin oli allekirjoittaneella kauniin vaaleat, aavistuksen kullanhohtoiset avokkaat hääkenkinä reilu kaksi vuotta sitten. Eikä tosiaan tulleet jalat kipeiksi kuten aina ennen halpiskengillä toisten häissä... no, jatkossa osaa ostaa oikeaa merkkiä :D Tosiaan vähän ihme ettei näistä ole aiemmin ollut blogissa juttua! Mutta toivottavasti kaikki ryntäävät nyt kenkäostoksille, jotta valmistus ja kaikki muu pysyykin kotimaassa ja sitä rataa. Ei näitä tällaisia valikoimia liikaa ole.

Kaisu
9/18 | 

Mä ostin samaisesta kaupasta viime syksynä? Janitan matalat herrainkengät. Materiaali vaaleaa kiiltonahkaa, varmaankin samaa kuin oik. ylhäällä olevassa kengässä. Olen tykännyt tosi paljon.

Annimus
10/18 | 

Tilasin heti mustat, mitkä onnistuin löytämään yhdestä nettikaupasta omassa koossani (viimeinen pari) ja beiget pilkulliset onnistuin (yksi pari jäljellä täälläkin) tilaamaan kotiin yhdestä kivijalkakaupasta, huh! Tuli ehkä pieni hurahdus näiden kanssa. ;)

KenkäHullu
11/18 | 

Apuwa! Nyt on pakko käydä sovittamassa jossain noita. Nuorena käytin pelkästään korkokenkiä mutta vanhemmiten olen tullut mukavuudenhaluiseksi ja n. 4 sentin korot ovat parhaimman tuntuiset tai sitten ihan matalat. Tykkään kengistä joissa on hiukan särmää ja noissa näyttää olevan :)

Nanna
14/18 | 

Voisko joku kertoa, mistä nettikaupasta ootte näitä bonganneet? Turusta puuttuu jälleenmyyjä, suorastaan hävytöntä moinen!

Annimus

Ei Turusta kyllä puutu jälleenmyyjää. :) Tilasin beiget pilkulliseni juurikin Jalkineliike Stellasta Turusta ja postittivat ne kotiin, kun itse asun kauempana. :) Tietoja jälleenmyyjistä taas sain suoraan Janitalta, kun lähetin sinne meilin.

Ihanat Suomessa tehdyt kengät
17/18 | 

Seinäjoella Kenkä-Salmin ikkunassa noita oli vielä tänään.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011